שאלת סקר.

שאלת סקר.

איך אתם רואים בעיניכם את בית הספר היסודי האוטופי? איך אתם מדמינים את בית הספר בעתיד? מה הוא צריך להיות? תשתוללו. (בעקבות מקרה שקרה אצלנו,בבית הספר,התעוררה לנו,ההורים, השאלה.)

חני ב

New member
../images/Emo13.gif

השעה גם לי לא מתאימה להסבר מפורט, אבל מה שבטוח שיש שמה רוב למורות מקסימות.

בשעה גורלית זו סקר?

בית ספר יסודי אוטופי הוא בעצם מכון המשתיל למוח התלמידים צ'יפ עם כל הידע ברבע שעה והילד פנוי לצאת לחיים מצויד בכל הידע האפשרי ויכול גם להוריד עוד רינגטונים.

אה.תודה.

אצלנו,אגב,כבר עשו את זה. ובצ'יפים שלנו יש כבר את המשחק מוקלט מראש (מה שאתם רואים זה בדיליי) ורינגטונים זה פאסה. כל פעם שמישהו רוצה לדבר איתך זה פשוט צובט לך באוזן מבפנים.

noa_f

New member
מחשבות, אתה חובב מד"ב?

יש סיפור קצר כזה בשם "המשחקים האולימפיים" של אסימוב, נדמה לי. קראת?

עמית@

New member
זה ארוך מדי לתשובה מהירה.

אבל בעקרון, משהו שילמד ללמוד, להשתמש בכלים, ולא לחזור על תבניות שחוקות.

ענתר

New member
טלי שאלה מצוינת

אבל צריך לחשוב ברצינות סה"כ אני די מרוצה מבית ספר תפן לפחות מהחוויה ביסודי של מעיין

או קי

כשתוכלי להרחיב מעט-אשמח. והאם תוכלי לספר מה בבית ספר בתפן טוב בעיניך-אשמח עוד יותר.

טלשל3

New member
בשליפה

מקום חוויתי, המפתח את כל החושים בלימוד התנסותי, פתוח ועירני לכישורי התלמידים, המוצא מקום לפתח את הכישורים האלה בדרכים יצירתיות, מתן אפשרויות שונות ופריסת העולם הרחב בפני התלמידים, וכל זאת ברוח טובה וידידותית היודעת לקבל שונה וחריג כשוה

תודה

האם תוכלי לנסות לתרגם את העקרונות האלו לרמה אופרטיבית יותר? או: איך?

טלשל3

New member
ברמת החוויה והחושים

ללמד ביצירתיות, להמחיז סיפורים מתוכנית הלימודים, לבנות בחומר תרגילים בחשבון, ליצור דמויות הקשורות לסיפורים שונים, לצאת לטבע ולהריח את אדמה אחרי הגשם, מאוחר לי , אמשיך מחר

ענתר

New member
ראשית כיבוד הילד

לנסות להביא את זה לרמה אופרטיבית? קודם כל להאמין שהילד טוב ביסודו אני יכולה לדבר רק בדוגמאות שבתי מבקשת דחיה בהגשה להבין לקבל שהיא באמת משתדלת אם היא מדברת לא ישר לחשוב שמפריעה אולי זה בנושא השיעור כיבוד הילד כבן אדם נראה לי הדבר החשוב ביותר בבית הספר האידאלי שלי אני חושבת שדגמת מחשבות על הבת והטלפון הביתה דוגמא מצוינת לאי כיבוד הילד

וכיום אין כיבוד ילד במערכת?

יש מקרים פרטיים שמאוד מאוד אין אני מסכימה השאלה האם המערכת לא מאאפשרת כיבוד הילד?

ענתר

New member
אני נתקלתי במערכת בכל כך הרבה

מצבים של חוסר כבוד לילד כמובן שבכל בית ספר יש את המורה הצדיק מסדום אבל הגישה בדרך כלל לא הייתה שקודם כל הילד גם בן אדם

למעלה