איך אתם רואים בעיניכם את בית הספר היסודי האוטופי? איך אתם מדמינים את בית הספר בעתיד? מה הוא צריך להיות? תשתוללו. (בעקבות מקרה שקרה אצלנו,בבית הספר,התעוררה לנו,ההורים, השאלה.)
בית ספר יסודי אוטופי הוא בעצם מכון המשתיל למוח התלמידים צ'יפ עם כל הידע ברבע שעה והילד פנוי לצאת לחיים מצויד בכל הידע האפשרי ויכול גם להוריד עוד רינגטונים.
אצלנו,אגב,כבר עשו את זה. ובצ'יפים שלנו יש כבר את המשחק מוקלט מראש (מה שאתם רואים זה בדיליי) ורינגטונים זה פאסה. כל פעם שמישהו רוצה לדבר איתך זה פשוט צובט לך באוזן מבפנים.
מקום חוויתי, המפתח את כל החושים בלימוד התנסותי, פתוח ועירני לכישורי התלמידים, המוצא מקום לפתח את הכישורים האלה בדרכים יצירתיות, מתן אפשרויות שונות ופריסת העולם הרחב בפני התלמידים, וכל זאת ברוח טובה וידידותית היודעת לקבל שונה וחריג כשוה
ללמד ביצירתיות, להמחיז סיפורים מתוכנית הלימודים, לבנות בחומר תרגילים בחשבון, ליצור דמויות הקשורות לסיפורים שונים, לצאת לטבע ולהריח את אדמה אחרי הגשם, מאוחר לי , אמשיך מחר
לנסות להביא את זה לרמה אופרטיבית? קודם כל להאמין שהילד טוב ביסודו אני יכולה לדבר רק בדוגמאות שבתי מבקשת דחיה בהגשה להבין לקבל שהיא באמת משתדלת אם היא מדברת לא ישר לחשוב שמפריעה אולי זה בנושא השיעור כיבוד הילד כבן אדם נראה לי הדבר החשוב ביותר בבית הספר האידאלי שלי אני חושבת שדגמת מחשבות על הבת והטלפון הביתה דוגמא מצוינת לאי כיבוד הילד