שאלת סקר.

ענתר

New member
קלה לי יש ילדות גדולות משלך

לא נאמר בשום מקום שהידע הוא רק ברדיפה אחרי פרפרים הידע לגבי התפוחים צריך בהתאם לגיל הילד לקבל מקורות שונים וכשנגשים ללמוד מאינציקלופדיות על תולדת הציונות ילדים רבים משתעממים אבל כשמראינים את סבא ומגלים שהבריח גבולות כל קריאה אחר כך הופכת למשמעותית וכששמועים שסבא של חבר הגיע על מרבד הקסמים מעניין יותר לקרא על זה בספר ולגבי הגישה הכללית הבורים לא באים מגישה זו כי היא עדיין לא מיושמת הבורים באים מגישה שללמד את כולם הכל, זה לא מתאים לכולם ותחושת הלא שווה כלום גורמת לילדים מסוימים לוותר על הלימודים וחינוך כמעט שלא קיים בבתי ספר מורה להיסטוריה לא צריך לדעת אינטגרלים אבל צריך לדעת גישה אל הילד צריך לדעת גישור ועוד נהג מונית לא צריך לדעת אינטגרלים אבל צריך לדעת 4 פעולות כפל, וצריך לדעת לא להיות אלים על הכביש ענת

Kalla

New member
אבל דיברתי על שילוב.

וכן, אני חושבת שהבורות נובעת מזה שחושבים שלא חייבים ללמוד.

ענתר

New member
לרגע ואם תקראי היטב תראי

שלא אמרתי שלא צריך ללמוד אך השאלה היא מה, ומי לא אתחיל ויכוח אם צריך 11 שנה ללמוד תנך אבל לא כולם צריכים מתמטיקה גבוהה כמו שלא כולם צריכים עד יב ללמוד לנתח שירים עד שלא יכולים להסכל על ספר

Kalla

New member
מתמטיקה גבוהה? הצחקת אותי.

מה שלומדים בתיכון, גם 5 יחידות, אפילו לא מתקרב לזה. זה בסך הכל נותן איזשהו בסיס על קצה המזלג, איזשהו מינימום שבמינימום של ידע וצורת חשיבה לוגית.

דורית++

New member
מספרים מרוכבים?

תמיד תהיתי במה זכו אלה שנכנסו לחומר הלימוד בתיכון. יש כל כך הרבה דברים מעניינים ומרחיבי דעת במתימטיקה, אז למה דווקא המספרים האלה? ולמען הסר ספק, אני בוגרת 5 יחידות במתימטיקה, וגם תואר במדעי המחשב. האמת היא שלי תפוחים נראים יותר חשובים (אפשר ללמד ככה אחלה נושאים בהנדסה חקלאית).

Kalla

New member
לא הבנתי את המשפט הראשון.

פרט לכך, חלק מהמטרה של למידת נושאים כגון אלה היא לפתח את כושר החשיבה, במיוחד את כושר החשיבה המתמטי. לי אין כל כשרון במתמטיקה אך בזכות זה שלמדתי 5 יחידות בתיכון (ובחרתי לעשות זאת באופן מכוון כי ידעתי שבזאת יסתכמו לימודי המתמטיקה שלי) קיבלתי לפחות מושג מהחיים שלי, פיתחתי מעט את צורת החשיבה הזאת, הפעלתי טיפה את התאים האפורים שבמוח וראיתי כל מיני דברים שלא חלמתי שקיימים מתגלים לפניי. נכון, זה קצה הקרחון, אך זה לפחות משהו וזה תרם לי המון, הרחיב את אופקיי ואפשר לי לראות דברים קצת מעבר לקצה האף ולא רק בתחומים שאני חזקה בהם והמשכתי ללמוד אותם ולעסוק בהם בהמשך. אני יודעת שאני בעמדת מיעוט, אך שום דבר שתגידו לא יישנה את דעתי בעניין.

דורית++

New member
התכוונתי

שלא ברור לי למה חומר הלימוד כולל דווקא מספרים מרוכבים. מסכימה איתך בנוגע לצורך לפתח כושר חשיבה. אני לא חושבת שצריך להקטין את כמות החומר במתמטיקה, אלא פשוט להחליף חלק מהנושאים. לדוגמא, במקום מספרים מרוכבים הייתי מכניסה את תורת הקבוצות.

Kalla

New member
אבל לומדים תורת הקבוצות.

לפחות אנחנו למדנו.

droli

New member
אהבתי את בית הספר שקייצית סיפרה

עליו, משלים לי את כל הדמיונות על בית ספר שהייתי רוצה ללמוד בו ושגם ילדותי ילמדו בו. נראה כמו חזון אחרית הימים.

למעלה