שאלת סיווג להקות

Y036

New member
אחי איירון מיידן רוק כבד?!?!?!

הם החלוצים של ההאבי מטאל, תעשה לי טובה.

ringo rulz

New member
מה שמצחיק אותי שכתבת

שאוונסנס הם מטאל ושדרים הם בכלל רוק... אוונסנס זה פופ רוק גותי... (ולא גוטי!! אין ט' בגותיקה!)

RoieL

New member
לא מסכים עם הכל

סטרייטס בנו לדעתי את ההגדרה של רוק קלאסי מחדש. פוליס- רוק וקצת רגאי RHCP- פאנק REM זה רוק ורוק אלטרנטיבי

Brock Burst

New member
מי שמחפש הגדרה טובה ללהקות החדשות

אני מציע את המונח פופ-מטאל. אם אתם תכתבו שיר עם אקורד אחד, אתם בהחלט תקבלו את התוית הזאת (ע"ע אונאסנס) ואם נהיה רציניים, יש הרבה להקות בסגנונות האלה לאחרונה, אני מניח שזה האבולוציה של הרוק. מה שהמשיך בצורה זו או אחרת מאז ימי החיפושיות דרך שנות ה70 עם לד זפלין, שנות ה80 עם שארית הפליטה של שנות ה70 (ארוסמית' דף לפארד ועוד) וה90 עם גל הגראנג'. אז בימינו הרוק נשמע ככה.. יאללה, הלכתי לשמוע זפלין : )

ש נ י1

New member
ואתה אומר את זה אחרי ששמעת את כל הלהקות

החדשות שקיימות מכל הסגנונות ובכל רחבי העולם?

Aviraman

New member
לא, הוא מכליל

הקטע הוא שלגבי הרוב הוא צודק לפי דעתי.

RoieL

New member
אפרופו ביטלס

יש להם לא מעט שירים עם אקורד או שניים (למשל נורוויג'ן ווד עם D ובס בבתים יורד או טומנרו נבר נווס).

ran 15

New member
כלומר אין לכם תשובה חד משמעית בשבילי..

מה זה פרוגרסיב בעצם ?!. ומה זה אלטרנטיב ?... יצאתי יותר מבולבל ממקודם...

yotamn9

New member
פרוגרסיב

זאת ההגדרה הכי פשוטה שאפשר לתת. פרוגרסיב רוק בבסיס שלו, זה שילוב בין הרוק עם שורשי הבלוז למוזיקה הקלאסית האירופאית. תשמע את קינג קרימזון, ג'טרו טול ופינק פלויד. פרוגרסיב מטאל בבסיס שלו, זה שילוב בין מטאל למוזיקה קלאסית. יש אומרים שזה שילוב בין מטאל ורוק מתקדם. לא ממש עקרוני. כאן אחת הלהקות הבולטות היא דרים ת'יאטר. אבל בשני הסגנונות זה הרבה מעבר לשישוב בין רוק/מטאל למוזיקה קלאסית. זה התפתח לשילוב של כל מיני סגנונות שונים והתנסויות חדשות של יצירת מוזיקה, ולאו דווקא הקבעות על המבנה של שילוב מוזיקה קלאסית. אם זה מעניין אותך, אתה יכול לקרוא את הספר של אורי ברייטמן "רוק מתקדם משנות ה-60 ועד היום". ספר ממש מעניין ומעולה שסוקר את כל התקופות של הפרוג על כל גווניו.

RoieL

New member
כדי לחסוך פה דם

אני אכין אותך מראש- יש וויכוח מתמשך אם פינק פלויד הם פרוג (יצירות כמו Atom Heart Mother הן לדעתי פרוג באופן מובהק אבל רבים ייתווכחו, אז כדאי שתכיןו את האגרופן)

yotamn9

New member
תודה על האזהרה ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, פינק פלויד מזוהים בכלליות עם הפרוג. ואני חושב שזה פשוט בגלל שקשה לשייך אותם לסגנונות אחרים, וזה הסגנון שהם הכי קרובים אליו.

RoieL

New member
הייתי משייך אותם לז'אנר פינק פלויד וזהו

זאת להקה שעד אמצע ה"חיים" שלה היא הספיקה להחליף המון ז'אנים- פסיכודליה, הארד רוק, פרוגרסיב רוק, רוק קלאסי, רוק אקוסטי וכד'.

Y036

New member
שילוב הרבה ז'אנרים - פרוגרסיב גם.

תשמע דרים תיאטר ותבין

למעלה