שאלת מעין סקר

אלדד28

New member
לא אוהב את WNDTABS אישית

אבל VS+VA יותר טוב מ-SLICK EDIT. עדיין אין INTELLISENSE כמו שצריך, ולא ניווט קליל כמו ש-VA נותן.

galh

New member
באסה... ../images/Emo7.gif

הייתי כותב משהו כזה, אבל אין לי את הכלים בשביל לכתוב אותו...

annefan

New member
הא? אין ניווט קליל?

תעמוד על סימבול מהפרויקט שלך (פונקציה, משתנה וכו'), ולחץ
ctrl + .​
ולפתע הגעת. (עדיף לחשוב כאילו זה
ctrl + >​
וכדי לחזור למקום ממנו יצאת
ctrl + <​
יש לך למטה חלונית symbol וחלונית ל-references לאותם symbols (כלומר מי שמשתמש בהם). אם יש לך ערמות של קוד חיצוני שאיננו חלק מהפרויקט אלא רק לקומפילציה מולו, אתה יוצר tag file שלו, והסימבולים שלו נעשים נגישים. כשעבדתי בקנל של לינוקס עבדתי ככה, וקשה להתרגל לעורך אחר. (אגב, גם ל-vi יכולות דומות עם הצירוף הקטלני של ctags לקפיצות בתוך הקוד ו-ctrl+N להשלמת פונקציות, שמות משתנים וכד')

voguemaster

New member
הממממ!

הרחב בבקשה על איך מבצעים את הדברים האלה ב-vi... אני צריך כאלה דברים!

annefan

New member
VI

אין לי אחד נגיש, אז קצת מהזכרון. 1. יש תוכנה בשם ctags (או etags ל-emacs). אתה מעביר לה כפרמטר את הספריה שהיא ראש העץ, אותו אתה רוצה לתייג. לוקח קצת זמן, ואז אתה מתחיל לטייל בקוד עם:
ctrl + ]​
שלוקח אותך, לדוגמא, למקום הגדרת הפונקציה, עליה אתה עומד. כדי לחזור למקום ממנו יצאת:
ctrl + T​
2. לגבי השלמת פונקציות, כשאתה ב-insert mode, התחל לכתוב (כשאתה בקובץ עם syntax של C, לדוגמא):
#inc<ctrl + n>​
והקוד יושלם ל-include#. כך גם לגבי שמות פונקציות, משתנים וכד'. למיטב זכרוני, יחד עם סעיף 1, הוא משלים גם מקבצים אחרים, אבל גם בלעדיו, הוא מחפש בקובץ הנוכחי, במילים השמורות של השפה, ואולי אפילו בקבצי ה-include שלו, אבל אני לא בטוח. זהו לדעתי.

galh

New member
גם אני, גם אני.

אני "מבלה" את עיקר היום בתוך ה- Visual Studio ש"חוזק" ע"י Visual Assist, עם WndTabs ו- True DevColour. התרגלתי כל כך לשילוב הזה, עד כדאי כך שאם אני מגיע למחשב בלי הצירוף הזה או מנסה לתכנת בלינוקס, אני מרגיש ששכחתי איך מתכנתים!

yaishb

New member
רק eclipse

לוקח כל IDE אחר בקלות אם אוסף plug-in-ים מדהים!

voguemaster

New member
אז ככה:

כשאני עובד על חלונות (ולאחרונה לא ממש יוצא לי
), אני עובד עם VS+VA כמובן. מדבג בעיקר בעזרת SoftIce ולעיתים רחוקות עם הדיבגר של VS. תחת לינוקס אני כותב קוד במגוון עורכים. עקרונית לפרויקטים שהם גדולים אני אשתמש בסביבה (כרגע האפשרויות הן KDev, Anjuta ו-SlickEdit שרק יצא לי לרפרף עליה) אבל זה לא מחייב. אני יכול לכתוב פרויקט גדול גם עם אחד העורכים היותר חביבים עליי: XEmacs. כמובן שזה גורר קימפול ע"י Makefile בשורת הפקודה אבל אין לי בעיות עם זה. לאחרונה אני מוצא את עצמי כותב יותר ויותר ב-VI. בעיקר ב-PERL (הכי טוב ל-CGI לדעתי
). מדבג עם gdb או אולי אם אני ממש צריך אז עם xxgdb או ddd. למען האמת כל סביבה גרפית ל-gdb פועלת

selalerer

New member
בWIN אני עובד עם VS בלינוקס עם VI

אבל עשיתי רק מעט פרוייקטים גדולים (סדר גודל של חודש עבודה) וזה היה בWINDOWS.

אלדד28

New member
אני לא עובד עם אף editor אחר

בלינוקס (או יוניקס לצורך העניין). כשמתרגלים, זה נהדר

אלדד28

New member
אה,

כי בשבילי VI ו-EMACS זו אותה עקומת למידה, אלא שאת VI אני מכיר כבר שנים ולכן אין סיבה ללמוד EMACS.

barakbl

New member
אבל אתה בטח מתכוון ל VIM

שבכל זאת לקח את VI כמה דורות קדימה.. לא? אני לא מאמין שמישהו כאן באמת כותב קודים עם VI, ואם כן, אז אפשר גם לכתוב בנוטפאד וזהו

eyalbd

New member
ואצלי

משתמש רק ב EMACS גם לחלונות וגם בלינוקס עבור ++C/C ו Perl מקמפל הכל ע"י make. אם בונה GUI בחלונות - משתמש ב C++Builder אבל משתמש ב IDE רק לעיצוב GUI את השאר (עריכה, קומפילציה מEMACS ומCMDLINE)

ASHY

New member
אצלי בלינוקס

אני עובד עם kwrite כי עוד לא עשיתי פרוייקט גדול במיוחד וכל IDE אחר קשה לעבוד איתו (כן קצת מטופש), בנוסף כתבתי סקריפט קטן ושימושי שאחרי סגירת החלון התוכנית תתקמפל ותרוץ.

למעלה