שאלת מעין סקר

זאינאל

New member
שאלת מעין סקר

יש לי ויכוח אם איזה בחור בקשר להרגלי תכנות: הוא טוען שרוב (הניסוח המדויק היה "הרבה") מתכנתים לא משתמש בכלל בסביבות פיתוח משולבות (IDF) אלא כותבים בעזרת עורכי טקסט פשוטים ומקמפלים ומדבגים בעזרת כלים עצמאיים וכלי שורת פקודה. ושאלתי - מי (או יותר נכון כמה) מהאנשים פה בפורום את עיקר זמן התכנות שלו מעביר מחוץ ל-IDE כלשהוא. זאת לא שאלת "למי יש ביצים יותר גדולות", אז בבקשה תענו בכנות. שאלת עזר: מי פה בכלל עבד ועדיין עובד עם דיבאגר חיצוני (שאינו חלק מ-IDE כמו Visual Studio לדוגמה) בצורה רצינית. לצורך השלמות אני צריך לציין שאני מכיר כלים עצמאיים ועובד איתם די הרבה, אבל רוב זמן התכנות שלי הוא ב-IDE זה או אחר (כיום בעיקר eclipse). רוב המתכנתים שאני מכיר אישית ועובד איתם משתמשים רק או כמעט רק בסביבות עבודה משולבות.

ChipsMan

New member
אני לא תכניתן מקצועי או משהו..

רק סטודנט למדעי המחשב, אבל אני בד"כ מתכנת עם סביבת פיתוח.

annefan

New member
באיזו מערכת הפעלה?

מהנסיון המועט שיש לי, אנשי WINDOWS מתכנתים ב-VS. הסביבה נוחה, בוודאי עם VA, קומפיילר-לינקר-דיבגר באותה סביבה. יותר מזה, גם כשהם עוברים ללינוקס, לדוגמא, הם ישתדלו לעבוד בסביבה דומה (Kdeveloper, SlickEdit וכד'). אנשים שמגיעים מלינוקס, יפחדו הרבה פחות מ-vi, emacs וכד'. הסביבות פחות אינטגרליות (הקומפיילר הוא כמעט תמיד GCC, הדיבגר הוא GDB, וה-IDE הוא רק מעטפת מעליהם) eclipse הוא בכלל דור אחד קדימה מכל ה-IDE שלמעלה. היכולת לבצע refctoring, לתפוס טעויות קומפילציה תוך כדי כתיבת הקוד וכו' לא קיימת בשום סביבה מהדור הישן.

stac

New member
כמובן משולבת בחלונות,

אבל ישנם הרבה עורכי טקסט שאפשר לקשר אותם למהדר וליצור צקרו שיבנה את הפרויקט. בכל מקרה רוב התכנות שלי בPHP, ושם אין הרבה מה להדר לכן עורך את הקבצים ישירות דרך FTP, ואז רואה בדפדפן איך זה יוצא.

אלדד28

New member
IDF, אגב,

זה Israeli Defense Force
בכל אופן, אני תוכניתן WIN32 בעיקר, ולכן עובד כמעט בלעדית עם VS+BC+VA. לגבי דיבאגר חיצוני, היחיד ששווה התייחסות הוא SoftICE, ואני בד"כ לא צריך את העוצמה שלו. לגבי לינוקס, צדק annefan, ואני עובד עם SlickEdit. ניסויים קטנים אני עושה חופשי ב-vi ו-gcc מה-command line כי זה יותר מהיר, לא יעזור כלום - אבל עבודה רצינית על הפרויקט אני עושה דרך ה-SlickEdit. לסביבת VxWorks יש את TORNADO, שגם זה IDE, ובכלל - אני לא חושב שמישהו, באיזשהו פרויקט גדול באמת, יושב ועובד משורת הפקודה. מה שנותן IDE הוא קישוריות מצוינת בין חלקי הפרויקט, ותמונת על - דבר שאין ב-COMMAND LINE.

ברנדל

New member
סתם מתוך סקרנות

הפרויקטים שאתה מתעסק איתם עושים שימוש בספריות של מיקרוסופט (mfc וכו') או שמדובר על api נקי?

אלדד28

New member
MFC כמעט ולא.

ב-MFC אנחנו משתמשים ל-TESTER-ים, לא לאפליקציה עצמה. בעיקר API נקי, ונכון לימים אלו עוברים לשכבה תשתיתית כך שבאפליקציה עצמה בכלל לא יהיה זכר ל-WINDOWS, למעט המעטפת שהיא SERVICE.

ברנדל

New member
אה..

א. כי אתה לא מת על מיקרוסופט בלשון המעטה. ב. כי חשבתי שאתה מתעסק רק בקוד פורטבילי. (אני יודע ש א' לא סותר, פשוט סתם היתה לי תחושה מסוימת)

selalerer

New member
לא סובל את WINDOWS כן, אבל

הוא תמיד עם גישה מציאותית שצריך להתאים את עצמיך ללקוחות (בכל הדיונים שאני זוכר בכל מקרה).

אלדד28

New member
הממממ

א. לא מת על MS לא אומר בהכרח שאני לא מת על WIN32. יש במ"ה הזו דברים טובים פה ושם
וזה נכון - אני לא אוהב את MICROSOFT, כי הם לא מתנהגים לטעמי. זה לא קשור למוצרים שלהם. ב. המערכת היא פורטבילית, אבל בכ"ז מישהו צריך לכתוב תשתיות
אני לא מומחה MFC ולא מומחה WIN32 API - אבל רוב העבודה שלי ביום-יום מבוצעת ב-WINDOWS. תראה, מה שחשוב, כמו שעידו אמר, זה השוק והלקוחות. היום הלקוחות שלי רוצים יותר ויותר לינוקס, אז אני נכנס יותר ויותר ללינוקס. אני יודע בוודאות שעוד 5 שנים WIN32 תאבד הרבה מאוד ממעמדה לטובת לינוקס, אבל בינתיים יש להם כוח לא מבוטל בשוק - ובכל זאת צריך לעבוד

חובבן

New member
תתפלא

אני עובד על פרויקט לא קטן (כמה מילוני שורות קוד) ואנחנו לא עובדים לא עם IDE וגם כמעט ללא debuger. כשמערכת קיבצי ה make מתוכננת נכון, נדיר שצריך לקמפל יותר מספריה אחת במשך היום. אם הספריות מתוכננות נכון זה לוקח דקות. המערכת כולה מתקמפלת בלילה ב build יומי.

אלדד28

New member
הבעיות הן לא איפה שאתה אמרת.

אני כל היום קופץ בין המודולים השונים ובין הספריות השונות בפרויקט שלי. מאוד נוח לי שיש לי תמונת-על שמשקיפה לי על כל הפרויקט. ייתכן שאתה לא צריך כזו, בגלל אופי עבודה אחר, אבל אצלי זה חיוני, ולכן אני מסתדר טוב יותר עם IDE. ולגבי DEBUGGER, תשמע, אצלנו עדיין לא החליטו לקחת אנשים שכותבים בלי באגים, אז יוצא שאנחנו משתמשים ב-DEBUGGER...

חובבן

New member
ה IDE הוא יותר מהכל ענין של הרגל

אני משתמש ב xemacs שהוא חצי IDE בפני עצמו (אם עובדים כמוני עם TAGS). בקשר ל debuger, היינו עובדים איתו יותר עם הוא היה קצת יותר נוח ... אני מדבר על ה forte של sun.

אלדד28

New member
זה נכון, באופן כללי -

בכל מה שנוגע ל-GUI מול Command line, זה יותר עניין של הרגל. הנקודה של ה-IDE היא שלטעמי האישי ה-OVERVIEW על הפרויקט הוא חשוב מאוד, ולא נוח לראות אותו ברמת ה-COMMAND LINE. עדיין, זה בהחלט עניין של טעם.

galh

New member
תזכיר לי...

לא הבטחת לבדוק את SlickEdit ואז לפרסם את החוויה? אגב, רכשת אותו?

אלדד28

New member
לא יודע אם הבטחתי,

הוא נוח מאוד, וכן, רכשו אותו פה (לא אני אישית, העבודה
).

galh

New member
לחפש? ../images/Emo3.gif

עד כמה הוא שקול ל"שילוש הקדוש" (VS+VA+WNDTABS)?

למעלה