שאלת מעין סקר

barakbl

New member
אני,

לפרויקטים קטנים שעשיתי (עד 3000 שורות קוד כמתכנת php עצמאי), וללימודים (++C באונ'), וסתם לכיף או ללימוד עצמי של מגוון שפות תכנות וסקריפט, משתמש ב VIM כמעט תמיד. לא בגלל שאני מוצא אותו הכי נוח, אלא בגלל שעוד לא הצלחתי להתאים את Kdevelop ו/או anjuta לדרישותיי עדיין. בכלופן, אני מוצא את גידעון (kdevelop הדור הבא) כבכל פוטנציאל לא רע, אבל האינטגרציה שלו עם gcc לא נראית לי עדיין מספיק מוצלחת. פרויקט anjuta חביב ביותר, אבל לא יצא לי לנסות להתעמק בנוגע אליו מספיק, עדיין. אקליפס זה הדבר הבא שאני מתכנן לתת לו צ'אנס. בחלונות התקנתי את DEV C++, וזה נראה לי כלי ממש לא רע, ומספק בהחלט, אבל לא יצא לו עוד ממש לעבוד איתו בצורה רצינית.

zagzagzag

New member
אני

מפתח במסגרת הלימודים, בעיקר בלינוקס בלינוקס, אני מעדיף להשתמש ב-vim+make לרוב העבודות, וב-kate אם רוצה לראות כמה קבצים במקביל וגישה לקונסול בו זמנית. הייתי עובד עם anjuta אבל המחשב שלי חורק קצת איתה... עם emacs אני עדיין לא מסתדר
בחלונות עובד עם VS 5 בגרסת לימוד (בגלל הקורס
), בעיקר כדי להתאים את התוכניות שמתקמפלות יפה על GCC (עם Wall) לתקן של VS

Scipio

New member
במה אני משתמש

קודם כל זה תלוי בסביבת העבודה. ביוניקס אני משתמש ב XEMACS לעריכה וקצת ב VI לניווט קוד (משהו כמו LXR) . כמובן שאי אפשר בלי DEBUGGER ו FORTE של SUN (סביבת הפיתוח היומיומית שלי ) הוא לא ראה בכלל. לפעמים יוצא לדבג גם עם COMMAND LINE אם אין ברירה ( REMOTE ורחוק) DBX / GDB. אני רואה יתרונות בכלים משולבים אבל במקרה בעבודה זה פחות רלוונטי. אני גם בספק אם VISUAL STUDIO להחזיק את גודל הקוד של פרוייקט מלא (אני גם חושב שמישהו עשה ניסוי כזה - ו STUDIO נכשל - אבל לא בטוח בזה) בשביל SOURCE NAVIGATION עקב גודל הפרוייקט. (ההימור שלי והוא די ודאי שהפרוייקט שאני עובד עליו הוא הגדול ביותר פה ואני די מוכן לשים כסף על זה
אני חושב שעורכים טובים עוזרים אבל הערך המוסף שלהם קטן ככל שהפרוייקט גדול יותר. (בניגוד לכלים אחרים של SOURCE NAVIGATION שהערך שלהם עולה) חוץ מDEBUGGER שימוש ב PRINTF
או דומיו יכול להיות מאד שימושי ביחוד כאשר הבעיות צצות רק במקרים נדירים ספורדים ולפעמים תוך כדי אינטראקציות מוזרות. (יצא לי פעם לדבג KERNEL של מיני מערכת הפעלה ל קוביות LEGO (MINDSTORMS) בשימוש בביפים
אני חושב שסביבת בניה צריכה תמיד להיות בקליק וCOMMAND LINE (וגם ב IDE אבל חשוב AUTOMATIC BUILDS ו TESTS זהו.

אלדד28

New member
ל-VS אין שום בעיה עם WORKSPACE

שיש בו כמה מאות מודולים ומיליוני שורות קוד.

TheSnifF

New member
משתמש בIDE של דלפי

אני משתשמש בIDE של דלפי, אני מתכנת בעיקר בדלפי. וכרגע משתמש בIDE גרסא 7 של בורלנד, את הדוטנט אני מעדיף להשאיר בצד בינתיים :)

למעלה