שאלת לילה

P u s s i c a t

New member
לא מדברת עליי ../images/Emo13.gif

אני לא לוקחת שום כדורים (מלבד גלולות
) אבל הנה על חשבון הבית - סתם לידע כללי, כמה עובדות. (החתולה פריקית של פסיכולוגיה ובולעת מאמרים בתחום) לא כל אדם שלוקח תרופות, גם אם הן פסיכיאטריות, נחשב ל"חולה נפש". מי שלקתה בדיכאון שלאחר לידה ונוטלת תרופות נגד דיכאון היא לא "חולת נפש" מי שעבר טראומה קשה (אונס, פיגוע טרור, או כל דבר נורא אחר כגון צפייה במוות של קרוב משפחה מול עיניו נניח) ונזקק לעזרה תרופתית על מנת להתגבר על זה הוא לא "חולה נפש"... לא כל מחלת נפש היא תורשתית. לא כל מחלה היא תורשתית. לא כל מחלה בהכרח תתפרץ אצל אדם לפני הנישואין. כך שלא בטוח שתוכל לדעת דבר כזה לפני החתונה, ולא בטוח שבת הזוג שלך תדע בשביל "להזהיר" אותך מה"צרה". <אז אולי ברגע שמכירים לעבור בדיקות גנטיות מקיפות? > ואגב "מחלות נפש" יש שטוענים שלפחות 90 אחוז מהאוכלוסיה יחוו דיכאון ברמה זו או אחרת בשלב כלשהו של חייהם. אם כתוצאה ממוות של קרוב, אם כתוצאה ממשבר זוגי, כלכלי או כתוצאה מתזונה לקויה שתשפיע על האיזון ההורמונלי בגוף שלהם. אז לאט עם הסטיגמות..... ודבר יותר חשוב שכדאי שתדע... מחלות נפש לא בהכרח מתפרצות. אבל הן יכולות לעבור גנטית גם בלי שהתפרצו אצל המעביר. ומה הכוונה? יכול להיות שאחד מהוריך, או דודיך, או סבא / סבתא שלך נשא גנים של מחלת נפש. הוא לא חלה בזה מעולם וגם אתה לא, אבל אתה בכל זאת עלול להעביר את זה לילדיך.... הפוטנציאל קיים - אבל לא היה טריגר שיגרום למחלה להתפרץ עדיין רק שתדע... ועם רוב מחלות הנפש (או ההפרעות הנפשיות, שכן זה לא ממש מחלה אלא הפרעה שנובעת מחוסר איזון במח או מטראומה) ניתן לחיות יפה מאוד (למעט החריגות שהן אחוזים בודדים שדורשות אשפוז וטיפול קשה) יש לי חברה שאמא שלה הלכה לתומה בדיזנגוף. היא היתה בת 55 כשזה קרה. אוטובוס מס' 5 התפוצץ לידה ע"י מחבל מתאבד. על הפרצוף שלה עפה יד.... של בנאדם... מאז היא בטיפול תרופתי. בחרדות שניתן לשלוט בהן רק ע"י כדורים. לא מסוגלת לצאת מהבית לבד... אז היא חולת נפש? אולי? זה גנטי? ממש לא מישהו יכול היה לדעת שזה מה שיקרה לה בגיל 55 כשאחת הבנות שלה כבר נשואה? לגמרי לא. יש מה לעשות עם זה? חד משמעית. לתמוך. ולא לזרוק אותה לכלבים כי היא "חולת נפש" קצת נאורות ופתיחות. אתה לא יכול לדעת מה מחכה לך מחר מעבר לפינה... ואם יקרה ותתחתן, ואתה או אשתך תעבירו לילד שלכם מחלת נפש מסויימת, אני מקווה שתשכיל להתנהג אליו באהבה שמגיעה לו. כבנאדם. ולא כמישהו שנושא תוית של סטיגמה שובעת מבורות. אלו היו הרבה יותר מ-60 שניות על... והעיקר שנהיה בריאים

P u s s i c a t

New member
יצאתי...

שכחתי שפה זה רק דיוני קוצי מוצי איכות. לא מילה גסה. או שכן...

night mistress

New member
פרדון? חייבת?

היא לא חייבת כלום.. אני פשוט הבנתי שהרבה יותר נוח שכל העולם ואשתו יודעים ואין טעם לבזבז אנרגיות על הסתרה. אם אתה שואל אותצי זה חלק מהמהות שלה והיא צריכה להתחיל להרגיש איתו בנוח.

אם כמו שאת אומרת

זה משהו שישפיע על החיים שלו הוא צריך לדעת כמה שיותר מהר.. אפילו אם לא בפרטי פרטים, להתחיל לרמוז ולראות תגובות אם זה משהו שבא לידי ביטוי גם חיצונית, כמו סוג של נכות אז אפילו עוד לפני הפגישה זה חובה לדעתי. כי אם תיקשרו ויהיו רגשות כמו שאת אומרת לא רק שהוא ירגיש מרומה אלא גם את עלולה להפגע יותר

P u s s i c a t

New member
למה מרומה?

ואם חלילא קרוב משפחה נטל את חייו? גם את זה רצים לספר? ואם הבחורה נאנסה - גם את זה היא תספר לו לפני שיודעת בכלל מי הוא? למה הזלזול הזה בפרטיות של אדם כשזה נוגע לנכות? זכותו של כל אדם באשר הוא לשמור לעצמו דברים מסויימים לעצמו ולא לספר אותם לכל אחד שפגש לפני שניה ברחוב, באתר הכרויות או בסופר.... אם נניח מישהו לא שומע טוב באוזן ימין... זה ישפיע על החיים של בת הזוג שלו? רשמית הוא סובל מחירשות בדרגה מסויימת. אבל למה שיספר את זה למישהי שלא בטוח בכלל שתתרשם משאר התכונות שלו? ואם יש לו מחלה אבל היא מטופלת? אז איך בדיוק ישפיע על חייו אם בת זוגו לוקחת כדור אחד ביום... במה זה שונה מגלולות מבחינת ההשפעה על החיים המשותפים? לכל אדם יש פרטים שנוח לו לחשוף מייד וכאלה שלוקח לו זמן. ולא רלוונטי בכלל אם זה לחברה, או לבן זוג פוטנציאלי פגישה שניה, שלישית, כשרואים שיש עניין - סבבה. אבל בפגישה ראשונה או אפילו לפניה? כשלא ברור בכלל אם יש עניין הדדי? תחשבי על מישהי עם מחלה, נכות, או טראומה מעברה, שיוצאת לשני בליינדייטים בשבוע... למעלה מ-100 איש זרים שיותר מקפה לא ראו לנכון להמשיך את הקשר - צריכים לדעת את הדבר הכי פרטי בחייה? נשמע לי הזוי...

בוביק

היא בעצמה רשמה מפורשות שמה שיש לה ישפיע לו על החיים זאת אומרת שהיא מודעת לזה שהבעיה שלה בפירוש תשפיע על בן זוגה לחיים על סמך זה עניתי לא נכנסתי להשערות עניתי על סמך מה שהיא כתבה בעצמה

P u s s i c a t

New member
ואונס לא משפיע?.....

בחורה שנאנסה כל ילדותה, או רק לפני חצי שנה נניח, זה לא ישפיע על חייה הזוגיים?... ועדיין, יש דברים שזכותו של כל אחד לשמור לעצמו עד שמרגיש בנוח לספר אותם. תחשבי אחרת... הכרת במועדון בחור, הוא מזמין אותך להמשיך את הערב בבר שכונתי על איזה דרינק... עו דאין לך מושג מה הכוונות לשו אם בכלל, מעבר ללילה הזה... תצפי שהוא יספר לך שהוא לא מתכוון להביא ילדים לעולם?.. לא. נכון? אבל אם חלילא את יודעת שאת עקרה (לא עלינו
) תספרי לו את זה? זכותו לדעת לא? הוא ירגיש מרומה אם תשמרי את זה לעצמך.. לא? לפי דעתי הוא יקח את הרגליים שלו ויברח כי מה את מכניסה לו ילדים עכשיו באמצע החיים... רק נפגשתם.. אתם עו דלא יודעים מה יהיה מחר... מה קשור לדבר עכשיו על מה שישפיע על חים משותפים כשעוד לא ברור בכלל אם יש לכם כוונה להעביר לילה משותף.... שוואיה שוואיה. יש זמן לכל דבר. לא אומרת לשמור בסוד לנצח, אבל לספר למישהו משהו שכל כך לא רלוונטי לפגישה ראשונה? חיים משותפים זה לא קצת הסחפות לגבי מי שהכרת לפני רגע?....

תראי

את נכנסת כאן לדוגמאות שונות וספציפיות.. אין ספור אופציות יכולות להיות גם יכול להיות שמה שמישהו מגדיר "בעיה" זה הכי פחות בעייתי לאחר או לפחות לא ביג דיל כמו שנראה בעיניי השני. אונס? שלא נדע... אני יכולה לספר לך שאני מכירה מישהו שנים עם בן זוג ואין לו מושג על דברים שהיא עברה להגיד לך שזה לא משפיע עליהם? משפיע ועוד איך ועדיין היא בוחרת לא לספר כי היא לא מסוגלת ולא מעוניינת.... עקרות? גם שלא נדע... אבל זו בעיה עם פתרונות ואלטרנטיבות וברגע שיש אופציה לקשר אופציונלי, לדעתי חובה לספר כי דווקא נתת דוגמא לנושא מאוד רגיש ולהחלטה מאוד רצינית... בביחוד בגילאים מתקדמים כשהשאיפה ההדדית היא להקים בית עם ילדים.. אני חושבת שמערכת הסינון טובה גם לצד ה"מוגבל" כי אם מישהו מראש לא מסוגל להתמודד עם הבעיה, אז אולי מראש עדיף לא להכנס למערכת יחסים איתו מאשר כן להכנס, ליצור רגשות הדדים, ולצאת פגועים וחסרי בטחון עצמי עוד יותר בגלל בעיה שאת סביר להניח בכלל לא אשמה בה וברור שאני לא אומרת לספר למישהו שהרגע הציע לי דרינק... תני לי קצת קרדיט, אני לא אטומה לעולם אני מדברת על לספר ברגע שקיימת מודעות חד משמעית ששני הצדדים מעוניינים ללכת על הקשר במטרה רצינית

P u s s i c a t

New member
היא שאלה על פגישה ראשונה... לא אני.

ואני אישית רואה עיוות מסויים במי שיהיה מוכן לקבל מישהו עקר ולשקול אלטרנטיבות, אבל לא יקבל מישהו שנולד עם רגל קצרה וצולע מעט (לדוג'..) עקרות משפיעה על זוגיות הרבה יותר מ"דפקט" זה או אחר באיבר... גמני מדברת לאורך כל הדיון על לחכות לפחות לדייט שני, שלישי כשיש עניין ברור. הזדעזעתי מהקביעה המוחלטת של הנפגע העיקרי פה ש"דורש" לקבל את המידע הזה עוד בטלפון של לפני הפגישה הראשונה... לא רוצה לשאול אפילו מה עמדתו לגבי נכים... אני אחרי ארוחת ערב... ולפני השינה. נתעדכן מחר בשאר התובנות

סליחה יקירה

על טעם אישי ויכולת קיבולת אישית שמעת?? בעינייך עקרות הרבה יותר נוראית מצליעה? בעיניי בדיוק ההיפך.. לי אישית יותר קשה עם פגם חיצוני מאשר אדם שיש אלטרנטיבות למצבו.. כל אחד ומה שמתאים לו את לא יכולה לקבוע את דעתך האישית כאמת של כולם לי אישית יותר מפריע מה שאני רואה ושומעת מאשר מה שאני יודעת עניין של אופי

P u s s i c a t

New member
דיברתי על זוגיות....

וכן. היכולת להביא תינוק יחד משפיעה על הזוגיות יותר מאשר צליעה של בנאדם. לגבי ההשפעה שיש לפגמים חיצוניים בעינייך - ברשותך לא אגיב..... ועכשיו ברשותך, אלך לישון. ולסיכון אאחל לך שבעלך לא יפגע לעולם, ושיוולדו לך רק ילדים בריאים ומושלמים... שחלילא לא יהיה לך קשה לאהוב גם אותם...

לא מבינה מאיפה האגרסיות

כנראה שמדובר בנושא רגיש אצלך אולי עדיף שנסיים כאן תודה על האיחולים את בעלי בע"ה אני אוהב לא פחות מאשר את ילדיי ... סליחה שאני לא מרגישה צורך להתנצל על זה שאני מעדיפה אדם בריא ושלם בחיי. בריאות לכולנו

אני מסכים איתך טל

וחושב כמוך. חוץ מזה שנראה לי שהיא רגישה מהנושא כי אולי יש לה בעצמה פגם אחרת אין סיבה שתתקוף ככה. לא חושב שצריך להתבייש בנכות או פגמים בגוף אבל זה משהו שבולט לעין וכמו שאמרת להביא ילד יש עוד דרכים והמון פיתרונות.

P u s s i c a t

New member
צודק ../images/Emo45.gif

אני דפוקה לגמרי... סוג ג'. לא ב'... אגב... גם התרעמתי על זה שפסלו פה גברים שעירים כי אני גבר שעיר בעצמי.
החתולה. נלחמת עבור הצדק גם אם הוא לא נוגע אליה... קורה יש אנשים שפשוט אכפת להם. זה לבד דורש אשפוז...

טוב שאת מודה חומד זה א-ב ../images/Emo13.gif

את לא צריכה ללכת רחוק עד ל ג'. אבל אם כבר הרחקת לכת למה לא הלכת על ז'?

P u s s i c a t

New member
../images/Emo22.gif אה. זה ברור...

אם הולכים על ז' הוא נשבר... אתה לא רוצה שיקראו לך נכה נכון?..
ופגומה תקרא לאחותך...
כולה כמה דפקטים. למה להקצין?

למעלה