שאלת כללי מסלול

marceloros

Member
מנהל
מה סיכמנו?

לשאוף אוויר, לשתות כוס מים, ולהירגע.
לא יהיו פה השתלחויות גם אם מישהו כן או לא הבין !!
תשובה כמו של כח הסקי זה מה שיכול היה להופיע מההתחלה.
עכשיו יש לי עבודת מחיקה ושרשור מחדש

הפוך גוטה הפוך

עוקפים מהר. בזהירות אבל מהר. הסיבה לזה היא להימצא כמה שפחות בקרבת הגולש השני.

z x 7 r

New member
תעקוף איך שאתה רוצה, מישהו מונע ממך?

כשתכנס באחד כזה כי עברת לידו מהר כי שני מטר זה מספיק מקום) וכי הוא פנה למקום שלא חשבת שתפנה - תכנס בו, תוכל להנות.

marceloros

Member
מנהל
אני יכול להעיד מניסיון

ניסיון שבו עפתי מהתנגשות במישהו שלפני שפתאום סטה הצידה, ויותר מפעם אחת ולמזלי ללא נזקים.

אני מסכים שיש איזו הקבלה להתנהגות בכביש - כלומר הכל בהתאם לתנאי הדרך.
אם יש עומס וגולשים איטיים ויש סכנה לעקוף, צריך להאיט ולהשתלב בתנועה הזו.
אם אין עומס, וזה משהו שאמר לי פעם גם אופנוען שטס בין מכוניות, צבירה של מהירות ושמירת מרחק תאפשר לעקוף גולש יותר איטי מהר כך שגם אם הוא פתאום סוטה/נופל/יושב לשתות מטה, אתה כבר עברת אותו.

בכל מקרה זה שמאחור מחוייב למנוע התנגשות, וזה מה שרשום גם בכללי אתרי הסקי.

z x 7 r

New member
באופנועים הסיפור אחר קצת

בגלל הגודל (הלא גדול) ומהירות מסויימת שאופנוע נע ביחס לרכב - לא רואים אותם (אותנו).
כשאתה רוכב יותר מהר מתנועה - אתה יחסית מוגן, כי הסיכוי שמישהו יעלה עליך מאחורה - די קטן.
בנוסף - רכב ליד אופנוע - ביחס לאופנוע, הרבה יותר איטי בתגובה. תחשוב שאתה עם רכב פרטי - ולידך משאית פולטריילר (או אוטובוס) - הם הרבה יותר איטיים וגדולים, אם לא יסגרו לך את הנתיב בפניה או משהו כזה - תמיד אפשר לברוח מהם הצידה\קדימה, גם באופנוע תמיד יש כח זמין (אני מדבר על אופנועי ספורט).

marceloros

Member
מנהל
זה מה שהוא טען

אני חשבתי שאם אני פתאום סוטה ולא ראיתי את האופנוע שטס ביני לרכב לידי, אני מעיף אותו.
אולי אני יכול בכ"ז לנסות לשכנע אותך לגבי סקי - גולש ברמה נמוכה מגיב לאט כמו מכונית, גולש מנוסה מגיב מהר, שובר מהר הצידה, כמו אופנוע רציני. מקביל קצת?

z x 7 r

New member
סוג של. העניין שבאופנוע יש לך כח זמין ואתה קורא את

הרכבים מסביב - מי שרוכב על כלים איטיים (בלי קשר, גם עם גלגלים קטנים - למשל קטנועים) - מעורבים יותר בתאונות, ביחס לאופנועים (יחסית גם לכמות).
בסקי אין לך "כח זמין", מקסימום - שיפוע המדרון.
גולש מנוסה ככל שיהיה - ישתדל להמנע מתאונות, לא לדעת לצאת מהן.
כשאתה רואה רכב עם "ל" בכביש, האם אתה ממשיך לנהוג רגיל, או נדרך? האם אתה נותן בגז בשביל לעבור אותו או בכל מקרה משתדל איכשהו לקחת מרחק כמה שיותר?
אם אתה רואה רכב שלא נוהג בקו ישר - "צף" על הכביש ימינה ושמאלה, האם אתה נותן בגז? נצמד אליו? - אלו ההקבלות שלי, שעזרו לי בכל השנים לא להכנס לאף תאונה לא בכביש ולא בסקי, וגם לא לקבל אף דו"ח, למרות האופנועים ורכבים שבהם נהגתי\נוהג (וזה קל מאוד
לקבל דו"ח על אחד מהם)

z x 7 r

New member
ותוספת קטנה: נניח אתה נוהג בכביש רגיל במהירות

100-110 קמ"ש, האופנוע שירכב קצת יותר מהר ממך יותר בטוח (120-130 לפי הספידומטר, שזאת לא המהירות האמיתית). זה סביר וזה מה שמציל.
אדיוט שקנה ליטר ועוד לא עבר לו רצון להזרקת אדרנלין - ירכב לידך ב 200 קמ"ש (שזה לאונפוע מודרני גם לא מי יודע מה מאמץ) - הוא אדיוט וקרוב לוודאי לא ידע לצאת מהתאונה אם מישהו מהרכבים יסתה במהירות מהנתיב "הממוצע" שלו.
בכביש ריק, בלי אנשים מסביב שיעשו מה שרוצים

בטח נדמה לך שיסגרו מסלול רק בשבילך שתגלוש לבד

לפני שאתה משתלח, תלמד לפחות על מה אתה מדבר. תלמד לגלוש עם אחרים על המסלול או שאל תגלוש בכלל. ולידיעתך, עשרים ומשהו שנה שאני גולש ולא התנגשתי באף אחד. כמעט התנגשויות כן, התנגשויות לא. כי אני יודע לגלוש ולקרוא את המסלול.

Cמן רשום

New member
אתה יכול "לצפור" עד להודעה חדשה אם זה שלפניך שומע מוזיקה

את הסנובורדים שומעים מרחוק והרבה פעמים גם את הסקי. המון פעמים עשיש אחד שמתנהג כאילו מסלול של אבא שלו, הוא שומע מוזיקה. גם לא מרוכז, גם לא שומע כלום בסביבה.

marceloros

Member
מנהל
זה נכון

כנראה מבחינתי מוזיקה במסלול סקי זה כמו סיגריות בפאב או מגרש כדורגל, גוועלד !

גם לזה אני מצטרף

האמת שניסיתי פעם לגלוש עם מוזיקה ושנאתי את זה. מבחינתי מוציא את כל היופי מהגלישה.

HelloweeN

New member
לא מסוגל לגלוש בלי מוזיקה

זה פשוט לא עובד.
ואני מאלה שמתנתקים לגמרי ועושים ZONE IN. חייב את הקצב באוזניים.
מאידך, מוזיקה באוזניים - עיניים נפתחות, ולי אישית זה דווקא עוזר להתפקס.

natyh

New member
ואף מסובך מזה :

מה קורה כשגולש מטה בכל המהיות מוצא מולו גולש הגולש מעלה בכל המהירות ?
מי צריך לפנות ולאיזה כיוון ?
למה אין שלטי חד סטרי בסופי מסלולים על מנת למנוע התרחשויות כאלו ?
אנא תגובתכם האנטיליגנטית .

z x 7 r

New member
שני מטר? מקווה שאתה לא נוהג עם שמירת מרחק שני מטר :)

וכן - האחראיות היא עליך. לבן אדם למטה - אין עיניים. ואתה לא יכול לדעת למה הוא פנה. אולי ראה אבן. אולי סתם בא לו.

alien life form

New member
לעקוף במרחק 2 מ' סביר ביותר

לפעמים עוקפים בסנטימטרים אם תנאי המסלול לא מאפשרים יותר. ואי אפשר לצפות למה כל אידיוט יעשה. גולש שלא גולש בצורה אחראית, האחריות עליו. ראיתי מלא פעמים שסקי פטרול עוצרים לשיחה גולשים שמתנהגים בצורה מסוכנת. מי שלא יודע להתנהג במסלול, שלא יהיה שם.

z x 7 r

New member
אני לא מתכוון על תנאי קיצוני שהמסלול מפוצץ וצר

כמו למשל בירידות אחרונות בערב באתרים כאלה ואחרים. מסלול ממוצע, מרחב גלישה ממוצע. אני אישית לא רואה סיבה לעבור ליד מישהו במרחק של שני מטרים (זה מרחב של שתי ידיים לצדדים פחות או יותר), בטח לא במהירות שאני גולש.
כשאין ברירה אז אין ברירה - מאיטים ועוברים.

אני אתעלם מהנימה הלעגנית והמתנשאת שלך ואענה לך עניינית

אני רוצה להדגיש שכתבתי במפורש 2 מטר לידו ולא שני מטר מאחוריו. במסלולים צרים בין העצים זה מה שיש. גם במסלולים רחבים יש עוד גולשים. כן, הייתי רוצה לעבור 20 מטר מהגולש הכי קרוב ולא 2 מטר אבל כמה כבר יש לך תנאים כאלה של מסלול ריק לחלוטין? יש רצוי ויש מצוי. מה? נפסיק לגלוש עד שהמסלול מתרוקן?

למעלה