שאלת כללי מסלול

שאלת כללי מסלול

אדם גולש להנאתו במסלול האהוב עליו. סוגר פער לגולש שלפניו ומתכנן לעקוף. לוקח 2 מטר בטחון מצד אחד שלו. ברגע האחרון הגולש השני מחליט לתרגל קארבינג או משהו, חותך חזק לכיוון שלך, אתה לא מספיק לתקן נתיב ומתנגשים. מי אשם?

מצד אחד אומרים שזה תמיד הגולש שמאחור. מצד שני רבעק, אי אפשר לצפות שמישהו שובר כיוון באופן בלתי צפוי כאילו הוא לבד על המסלול.

specto

New member
כמו בתאונת דרכים

שניכם אשמים, הגולש האחורי שלא שמר מספיק מרחק והגולש הקדמי שלא עשה כל שביכולתו להימנע מתאונה.

אבל זה לא עניין של לשמור מרחק

זה לא שהוא בולם פתאום ואני לא אספיק לבלום. אם להשתמש במונחים מנהיגה אז הוא חוצה לנתיב שלי בלי לאותת ובלי לבדוק שהנתיב פנוי.

marceloros

Member
מנהל
חח שוב הסרטון האדיר הזה

לדעתי עניין הנתיבים הוא לא הקבלה טובה מהסיבה הפשוטה שפה יש הבדל ענק בין כביש למסלול סקי.
בכביש אתה אמור לשמור על הנתיב שלך, בסקי זה כל העניין לזגזג ימינה שמאלה, ומי שברמה יותר נמוכה לרוחב כל המסלול.

אתם התחלתם עם ההקבלה לכביש. אני רק ניסיתי לזרום איתכם

לא הבנתי על איזה סרטון מדובר.

marceloros

Member
מנהל
לעניין הכביש

אתה צודק, ההקבלה מתחילה ונגמרת בשמירת מרחק ואחריות של זה מאחור.
אם כי בכל מיני הצטלבויות הייתי שם רמזור בכמה אתרים

Cמן רשום

New member
כמו בכביש, אני תמיד מציע להיות חכם ולא צודק

אדם יכול להיות לשלוט רק על המעשים שלו ולא של מישהו אחר. לא לסמוך על כך שזה שמאחורה יודע מה הוא עושה. להפעיל ראייה מרחבית, להפעיל שמיעה, לא לשמוע מוזיקה, להאט כשהמסלול עמוס, לקחת בחשבון שגולשים אחרים עשויים להפתיע, להיכנס להצטלבויות בזהירות.

marceloros

Member
מנהל
ועל זה אומר אמן

אם שברת משהו וגם נגמרה החופשה, זה באמת לא משנה מי אשם.

marceloros

Member
מנהל
לא מסכים עם ספקטו, כמעט

נכון שכמו בתאונה, זה שלמשל סתם בלם בפתאומיות בלי סיבה הגיונית "אשם" כמו זה מאחוריו שלא שמר מרחק, אבל מבחינת החוק זה מאחור האשם הבלעדי.
&nbsp
בסקי זה אותו דבר - אתה צריך להיות ערוך ומוכן שהגולש ישנה כיוון בפתאומיות, או שהבורדיסט ישב בו במקום על התחת. זה שבא מלמעלה/מאחור נושא באחריות.
&nbsp
אגב אם נעבור למעשי אני אישית "צופר" וראיתי אחרים שגם נוהגים כך. כלומר או מקיש מקל במקל כדי "לצפור" הנה אני עוקף מהצד הזה או צועק "אפ אפ" או משהו אחר (ביפ? ביפ?) כדי למנוע ממנו לחסום לי את הדרך. בחרמון גם צעקתי מילולית "עוקף משמאל! עוקף מימין!" וכל זה כי מעשית לא תמיד ניתן להתחמק מכל הפתעה.

אחלה רעיון עם ההקשה, יש פטנט עליו או שאני יכול לאמץ?

רק שלפעמים המסלול כזה מלא שכל רגע מישהו הולך לחתוך אותי. רק עברתי ממסלולים כחולים ואדום לייט למסלולים טיפה יותר מאתגרים ודברים נעשים לי יותר מסובכים. הכי קרוב שהייתי ל"אסון", פעם מישהו נפל ונשכב לרוחב המסלול לפניי, לא בדיוק חתך אותי, ולמרות מאמץ אדיר לעקוף, הסקי שלי נתפס בשלו, השתחרר, וגם אני נפלתי. לא קרה לאף אחד מאיתנו כלום ונגמר באינסוף התנצלויות הדדיות אבל קצת מפחיד אותי הנושא הזה של התנגשות.

z x 7 r

New member
ושוב בדומה לנהיגה - אם יש ספק שתוכל להסתדר במסלול עמוס

אז אין ספק - תגלוש לאט. קח מרחק מאנשים. בד"כ באירופה - אלה שגולשים מהר, יודעים מה הם עושים. בניגוד לחרמון, שכל דגנרט אחרי שעתיים על השלג חושב שהוא אלוף העולם בכל סוגי ספורט החורף.

alien life form

New member
ממש, אבל מ מ ש לא!

האם-אמא של העיצות הגרועות. גולשים איטיים זאת הצרה הכי צרורה על מסלולים. קרה לי מעט פעמים "לחלץ" גולש או גולשת שנקלעו למסלול שקשה להם. כשתצבור יותר ניסיון תבין שגלישה זה לא נהיגה. אין נתיבים, אין תמרורים, ואין איתות. יותר מזה, זגזוג זה חלק מהעניין ולכן חשוב ללמוד לעשות את זה נכון. יש מקומות שבהם לא (!) מזגזגים בפאות כמו במסלולים צרים, בהצטלבויות, או בסוף המסלול איפה שאנשים והרבה פעמים גם ילדים נוהגים להימצא או לעצור.

z x 7 r

New member
נכון, נכון - צריך לשכוח מהפניות ופשוט לעוף על העף.

יש לי נסיון של 12 שנות גלישה, זה מספיק? נוהג כ 20 שנים, רוכב על אופנועים - כ 30 שנים. זה מספיק? אף תאונה בעבר.

אתה כשאתה אומר שאין חוקים וכללים במסלולים - מטעה את המתחילים, וחבל מאוד. הם באמת עשויים לחשוב שאין כזה דבר ויקבלו את האמת המרה פנים.

skiforce

New member
יש פה אי הבנה, חברים

לדעתי לא נאמר ש"אין חוקים וכללים", כדאי לדייק. אני מצטט מה ש ZX כתב:
אין נתיבים, אין תמרורים, ואין איתות. יותר מזה, זגזוג זה חלק מהעניין ולכן חשוב ללמוד לעשות את זה נכון. יש מקומות שבהם לא (!) מזגזגים בפאות כמו במסלולים צרים, בהצטלבויות, או בסוף המסלול איפה שאנשים והרבה פעמים גם ילדים נוהגים להימצא או לעצור.

כלומר, הוא כתב שאין מתקנים כגון נתיבים מסומנים או תמרורים או רמזורים. לא רק שזה לא אומר שאין כללים אלא להיפך: כאשר אין מספיק אמצעי סימון ובטיחות - יש משקל גדול עוד יותר לכללים ואף לנורמות ההתנהגות. ואז הוא ממשיך ונותן דוגמא לכללים הללו: לא לזגזג באמצע המסלול באופן פרוע אלא לבחור נתיב מסוים ובתוכו לזגזג, לא לזגזג באופן בלתי צפוי בהצטלבות, ולהיזהר בקרבת ילדים.

אני חושב שמי שמתעקש לקחת מסלול רחב ולזגזג על כולו, כן רצוי שיעשה זאת כאשר המסלול יחסית ריק ולא בשעת העומס, ושגם יעיף מבט פה ושם, ובעיקר שיהיה עקבי. לא שלוש פניות קצרות ואז חיתוך ענק.

מי שלא מבין איך בדיוק עובדים כללי המסלול, פשוט שיישב כמה דקות בצד ויסתכל מה עושים רוב הגולשים. בחרמון זה עובד הפוך: להסתכל מה הם עושים ולעשות את ההיפך...

alien life form

New member
הבנת את זה בדיוק ואני מאמין שכמוך רוב הקוראים

אבל יש אחד שלא. מזכיר לי איך שאמר הנשיא הטרי של האמריקאים, אנחנו בוחרים לראות עובדות אלטרנטיביות.

למעלה