שאלת ייאוש

jdsalinger

New member
שאלת ייאוש

אני מתחילה ללמוד בשנה הקרובה משפטים. ברור לי שההסמכה כעו"ד תקפה למדינת ישראל בלבד, אך האם יש דרך לעסוק עם התואר משפטים בחו"ל (ובאילו מקצועות אפשר להשתלב עם התואר הזה בחו"ל והאם זה ריאלי?) - או - אני מניחה שיש דרך לעשות הסבה לעריכת דין גם במדינה אחרת - עד כמה זה פשוט או לא פשוט ? לאור המצב המדיני המייאש בעקבות הפגוע היום והאירועים האחרונים אני לא כל כך בטוחה שארצה להשאר בישראל. להיות בעל תואר במשפטים ולעסוק בעריכת דין לא ממש פותח לך אופציות מלבד במדינה בה הוסמכת. תודה,

sacrament

New member
ככל הידוע לי

יש מדינות עימן לישראל יש הסכם, ומאפשרות לבוגרי משפטים בארץ להיבחן לבחינות הלשכה בחו"ל ולקבל הסמכה (בהתאם לתנאים שיש שם, כמובן). לגבי המצב המדיני המייאש...יש לי הרבה מכרים וקרובי משפחה שנסעו לחו"ל בשנים האחרונות. כולם, למעט אחד, חזרו. מה זה אומר? שאחרי הכל, לחלקנו אין ארץ אחרת. האם זה נכון לך? ימים יגידו. אבל אל תחשבי שבמדינות אחרות עושים כיף כל היום. יש רעב, פשיעה, מזג אוויר, תאונות, מים מזוהמים, מחלות, רעידות אדמה... ובפראפזה על טולסטוי- כל המדינות האומללות - אומללות הן כל אחת בדרכה שלה

Hugin

New member
ולי יש מכרים שחזרו לישראל

ואחרי כמה חודשים התייאשו וחזרו לקנדה.. בכל מקרה, אם אני לא טועה ניתן לגשת לבחינה של הABA במדינת ניו יורק, ובאנגליה הדרישה היא לתואר בX + מבחנים..חוץ מזה, תמיד אפשר לשלב עם משהו יותר...בינלאומי.

למעלה