קודם כל תודה על ההבהרה
עכשיו התמונה הרבה יותר ברורה.
כוס חד פעמית של קטניה מבושלת זה מצוין. אני אישית לא מצליחה גם כמות כזו לצרוך ביום, אלא פחות. אם הרגשתי שהמעטתי בחלבונים באותו יום אז בערב אני אעדיף פיתה עם ממרח, או שאם אני לא ממש רעבה אני אוכל עוגיה עם כוס חלב סויה.
למוקפצים שאני עושה מירקות אני משתדלת להוסיף חתיכת טופו בקוביות קטנות קטנות (כמו אפונה), ככה זה טעים ומוסיף עוד קצת חלבונים למנה. גם קצת פסטה או אטריות אורז אני מוסיפה בדר"כ כדי להשלים לארוחה מלאה.
בישול ממושך זה גם מאוד יעיל.
הנה עצה נוספת:
לרוטב עגבניות שאת מבשלת תוסיפי תמיד חופן של עדשים כתומות (אפשר גם אותן להשרות לכמה שעות מראש). תני לרוטב הרבה נוזלים ובישול ממושך (40-60 דקות) עד שהעדשים נמסות בפנים. אחרי הבישול תטחני את הרוטב עם בלנדר מוט. את הרוטב הזה תקפיאי במנות וכל פעם תכיני לך ממנו דברים כמו שקשוקה עם טופו, רוטב לפסטה, רוטב לירקות, בסיס לממולאים וכו'.
קינואה: מקור מצוין לחלבון. לא יודעת איך הבטן שלך מגיבה, אבל שווה לנסות ולשלב בכמות מסוימת לבדיקה. נדמה לי שגם כוסמת מכילה כמות יפה של חלבון אבל לא סגורה על זה.
גם תפוחי אדמה יחסית לירקות אחרים, והם גם נותנים אנרגיה ותחושת שובע.
מה עם טחינה גולמית?
אם חומוס בגרגרים לא טוב לך, תטחני אותו ותערבבי חצי חצי עם טחינה, ותאכלי ככה כממרח, זה עדיף על כלום. כנ"ל לגבי קטניות אחרות (אפשר לעשות את אותו דבר מעדשים כתומות+דלורית+טחינה וזה יוצא ממש טעים).
ואל תשכחי שבסופו של דבר, את לא צריכה כמות ענקית של חלבונים! יש פאניקה סביב זה, והיא לא מוצדקת. אלא אם את עושה הרבה ספורט, את לא צריכה להיות יותר מדי מודאגת מצריכת החלבונים, בטח ובטח אם את מצליחה לאכול כמות של כוס חדפעמית של קטניות + קצת טופו / חלב סויה + שאר הדברים שציינת.
לחלק האחרון של מה שכתבת אני מאוד מתחברת: יכול להיות שהדברים שאת אוכלת ועושים לך רע, משפיעים על התגובה של הגוף לכל מני דברים אחרים כי הם מורידים את סף הרגישות שלך. נסי להמנע מכל מה שעושה לך רע, ולאט לאט להוסיף דברים (כמובן בליווי מקצועי וכו').
רק תמיד תקפידי לאכול מינימום של ירקות, פירות ודגנים ביום, בשביל צריכה קלורית + שובע + ויטמינים ומינרלים ברמה בסיסית.
גם אם לתקופה תעשי נסיונות וזה קצת יגרע מהמאגרים שלך, זו תהיה ירידה לצורך עלייה. רק חשוב לעשות את זה בליווי מקצועי ובצורה אחראית כדי לא להגיע למצב של תת משקל או תת תזונה.
לסיכום אני רק יכולה להזדהות, גם אני סובלת ממצב חריג מבחינה תזונתית, וגם אני נתונה לתפריט די מוקפד עם הרבה תשומת לב וניסוי וטעיה. צריך לשמור על אופטימיות ולהמשיך לנסות ולנסות. בסוף תמצאי את הנוסחה שעובדת בשבילך.
וזה נכון לא רק לגבי טבעונות אלא לגבי תזונה מכל סוג שהוא.
אצלי כל עוד לא הייתי טבעונית, נתתי לבעיות שהיו לי להכתיב תזונה לא בריאה ולא שלמה, וכתוצאה מזה הגעתי למצב של חוסרים. דווקא הטבעונות "אילצה" אותי לחפש פתרונות ולעבוד על מציאת תפריט שמתאים לי וגם עונה על הצרכים התזונתיים.
אני מכירה אנשים עם IBS שפשוט אוכלים זבל או חיים עם תפריט מאוד לא מגוון, העיקר "לא לעצבן את הבטן", והתוצאה היא תזונה לקויה מאוד. אז לפחות את דואגת לעצמך וחותרת לפתרון. אני בטוחה שתמצאי אותו בסוף
סליחה על החפירה הארוכה.