שאלת חלבונים

אני אמנם מנסה (ללא הצלחה גדולה)

להתרחק מבישולים..
אבל כל התיאורים של המעדנות שלכן/ושלכם כאן ובחדר השני - מעוררים את הבלוטות של יותר מדי

כמעט - בדרך לשם

והדרך עוד ארוכה.

אני בער 70% נאה:)
לפי תזונת 80 10 10 (פחמימות, חלבונים ושומנים בהתאמה) הפחמימות בתזונה נאה באות מפירות -
לכן כל התגובות שלי לגבי פירות:)

נטאשKה

New member
זה ממש מרתק בעיני

אם בא לך פעם ויש לך כח הייתי ממש שמחה אם היית פותחת שרשור על התהליך שלך בנושא. יש מעט מאוד ידע על זה בארץ.

בדרך כלל אני מגיבה מהמקום הזה

אבל נתפסת כקיצונית.

בכל זאת, כשתהיה עוד התקדמות, אני לבטח אשתף.

אני תמיד מפנה גם לאתר http://30bananotleyom.com
שם יש המון מידע מרוכז בעברית וגם פורום בו אני קוראת ומשתתפת.

אני אמשיך 'להרגיז' מדי פעם עם ההצעות ה'קיצוניות' שלי

M a b e l

New member
זה ממש לא נכון, לגבי החלבון בברוקולי

אין בו שום חומצת אמינו שחסרה באופן קיצוני (ותיאורטית גם אם הייתה, היה אפשר להשיג אותה ממאכלים אחרים באותו היום)

ladybug6

New member
נכון. אבל כשאנשים רואים "דגנים, קטניות.."

הם מתקשים להבין איך לאכול את זה (תרתי משמע), וישר חושבים שהם יצרכו לאכול למשל 100 גרם חיטה ועוד 100 גרם שעועית.
אני מנסה להראות שגם באוכל רגיל שאנחנו אוכלים ביום יום, בלי "להתכוון", אנחנו משיגים כמויות יפות של חלבונים.

vegetalien

New member
כוללני מאוד ולא בהכרח מדויק.

לדוגמה, כתוב "אגוזים וגרעינים". אבל השאלה היא אלו? שקדים, למשל, מכילים כמות סבירה של חלבון.
ואילו מקדמיה כה נמוכים בחלבון. אפילו בתפוחי אדמה יש % חלבון גבוה יותר.
גם לגבי דגנים יש ויש - באותם תפוחי אדמה יש % חלבון גבוה יותר מאשר באורז.
ולגבי אצות - אמנם % החלבון שלהם גבוה, אבל אוכלים מהן כל כך מעט שזה ממש לא ריאלי לסווג אותן כמקור חלבון עיקרי.

softouch

New member
וול

מבחינתי כל המקורות שציינתי הם "לא ריאליים לסיוג" כמקור חלבון עיקרי

אז ההערה הזאת גם "לא מדוייקת"אני לא אוכלת קטניות, לא מסתדרת איתן בשום צורה. סייטן אסור לי. מוצרי סויה בסגנון בונזו אסור לי, טופו יכולה קצת אבל לא אוהבת, אגוזים וגרעינים יש גבול כמה אפשר לאכול כי זה בכל זאת מקור לשומן בעיקר. דגניים כדי להגיע לכמות חלבון יפה, צריך לאכול ממש הרבה. בקיצור, ה
פה מחזק לי את התחושה שתהיה לי בעיה לעבור לטבעונות מבחינת החלבון.

softouch

New member
הייתי. נכשלו.

זה מעין אמירת כסת"ח לשלוח כל מי שמתקשה ללכת לדיאטנית שתבנה תפריט "מותאם אישית". ואז מגיעים, ומגלים שכל מה שיש לה להציע, ניסיתי ומוכר לי ולא עבד ולא מתאים! ויש עוד רבים שנכשלים ולא מסתדרים עם ה"תחליפים" האלו. לא סתם הרבה מתקשים לעבור לטבעונות, גם אם רוצים ומאמינים בכך מוסרית. אין להן באמת מה לחדש. יש רשימה, שאמנם כלליץ, כמו ששהעיר מעלי, אך היא דיי מקיפה הכל.

ladybug6

New member
אני מצטערת

אבל את טועה ומטעה.
זה שלך זה קשה לא אומר שזה קשה להרבה.
הקושי של רוב האנשים נובע מתוך הרגלים, הרגלים שצריך לשנות או לרכוש חדשים. נכון שהשינוי לא קל לאף אחד אבל זה ה"מחיר" שמשלמים כדי להיות בריאים יותר / לצמצם את הפגיעה והאכזריות לבעלי חיים.

אני מצטערת להגיד את זה, ואולי אני טועה, אבל יש לי תחושה שהסיבות לכשלון עם התזונאיות הן
1. הלכת לתזונאיות שלא מבינות בטבעונות ולא ידעו להתאים לך תפריט מתאים.
2. את לא מוכנה להתגמש ולבצע התאמות כדי להתאים את הטבעונות למגבלות התזונה הקשות מאוד שלך.

softouch

New member
זה לא נכון..

היתי אפילו אצל דאטנית שהתארחה פה...והיא צבועה, כי היא הציעה לי לעבור לתזונה קרניבורית רגילה בגלל המגבלות שלי. היא לא הצליחה לבנות לי תפריט טבעוני שלא יעשה בעיות. אני מאוד מוכנה לעשות הצאמות, אבל לא לאכול דברים שעושים כאבי בטן ונפיחות ועוויתות כל היום, כי אני מחוץ לבית, ואי אפשר להסתדר ככה כשאת בלימודים ובעבודה ובחברת אנשים. זה לא דיון על טעים לי או לא, זה מצב של עובדה, זה לא ממש מתעכל או מסתדר במערכת. יש איזו תפיסה שלכאורה כל אחד יכול להצליח להיות טבעוני, וכל אחד יכול להצליח לאכול קטניות ולהסתדר איתן, וזה מעין אקסיומה ללא עוררין, וזה לא ככה...הרבה אנשים שיש להם IBS לא מסתדרים עם קטניות. יש פחות מודעות לזה בארץ, בארה"ב זה יותר מוכר. סיבים מקטניות, לעומת סיבים מפירות וירקות זה משהו אחר. בקטניות יש חלבונים וסיבים שהגוף לא יודע לעכל. ובסויה יש מעכבי אנזימי פירוק חלבונים, ואולי זו הסיבה לקשי עיכול של מוצריה. ואני מצטערת, לא מוכנה לאכול משהו שמגעיל אותי ומבחיל, כמוטופו. אני פשוט מנסה להסתדר מדגנים ואגוזים וחלב סויה וקצת טופו ברוטב ופירות וירקות וביצים וזהו.

vegetalien

New member
כי

בביצה אחת יש כ- 6 ג' חלבון. כלומר, אם המקסימום זה 2, את מקבלת כ- 12 ג' חלבון מהן ליום, וזה ממש לא כמות גדולה.
אילו היה מדובר ב- 5-6 ומעלה (או אפילו רק הלבנים שלהן), אז זה היה יותר מורכב.

softouch

New member
אבל יש עוד

2 ביצים, ועוד 6-9 מנות של לחם או תחליפים, ועוד אגוזים לא מעט (שקדים ומלך), ואבוקדו, ו1-2 פרוסות דמוי "גבנ"צ" , וכוס חלב סויה. זה לא הרבה, אבל סביר יחסית, לא ? ביחס למשקל. ויש לי עוד מלא מלא פירות! בערך 3-5 מנות. כמעט כל יום 2+ בננות גדולות.

למעלה