שאלת ויסטה

RoyBO

New member
התקנתי את הצ'ט בSAFE MODE

עכשיו כשאני פותח אותו יש ERROR

LiranTheWizard

New member
לא יודע עד כמה זה מדוייק אבל מחיפוש

קצר עולה שיש בעיה מסויימת עם ויסטה. לא מכיר ממש את התוכנה שנקראת תפוזTV אבל כנראה שיש בעיה בעבודה עם JAVA על ויסטה. אני אומר לך שאם אתה רוצה למנוע הרבה בעיות, תתקין XP או לינוקס. לויסטה יש המון בעיות ולא סתם יצאה עכשיו ה-SP1 שנמצאת בבדיקות. זו מערכת שממשיכה את המסורת החלונאית של מערכות כבדות ומסורבלות עם חבילות עדכונים כבדות ומשתמשים מתוסכלים. חבל מאוד שהמשתמשים נוהרים אחרי זה בעיניים עצומות.

LiranTheWizard

New member
לא יודע. עבדתי קצת עם המערכת. לא התרשמתי

ממנה. לא יודע מה איבדתם שם שויסטה תמצא לכם אותו. לויסטה יקח זמן להתבסס בשוק (בתקווה שלא...). אם לא קשה לך להתקין XP או לינוקס עדיף לך. ויסטה חדשה מדי בשוק. יכול להיות שאתה צריך להגדיר הרשאות מתאימות, כיוון שקיים שם מנגנון חדש בשם UAC (User Access Control) שמועתק בצורה מאוד לא חכמה מלינוקס ששם זה עובד ב-ל-י לשגע את המשתמש וכבר קראתי שהרבה מעדיפים לנטרל את התכונה הזו. נסה להסיר את כל ההתקנות של Java וכל מיני הרחבות שקיימות ב-IE, להפעיל את המחשב מחדש ולהתקין שוב מאתר Sun או תבדוק אם האתר של תפוז מאפשר ביצוע התקנה אוטומטית. אני מניח שתפוז לא תומכים ב-Firefox בחלק הזה... ושוב משלמים כאן על התמיכה העיוורת ב-Microsoft שצריכה להיפסק. פגשתי פעם את מנהל המכירות שלהם (היה לו תג על החולצה) ברחוב והתחלתי סתם לעקוץ אותו והוא חייך אלי ואמר לי שהוא לא שמע על לינוקס... חרטטן האיש... אבל כנראה שאם הייתי עובד באותו מקום, הייתי צריך להיות "תקין פוליטית" (Politically correct).

kobi 23

New member
הוא לא יכול להתקין ויסטה (עדיין)

אין לו דרייברים לDELL שיתאינו לXP. אני בטוח שהוא היה מזמן זורק אותה קיבינימט אם רק היה יכול

bar666xp

New member
למה לא נקרא לילד בשמו?

א. ביכלל איכסטה ניראת {ויזואלית בילבד} כמו RIP-OFF של UBUNTU... רק בצורה גרועה למדי. ב. איכסטה וUAC או ביכלל אבטחה בWINDOWS וMS זה הבדיחה הכי טובה ששמעתי יש לMS רמת אבטחה השואפת ל0 כל האקר ביזון עובר את אבטחות MS כאילו לא היו קימות ויתרה מכך יש איזה מיליון וחצי כלים במערכות MS שמעוד מיעלות את עבודתו של ההאקר הממוצע. הדבר שמצחיק אותי זה שלינוקס {קוד פתוח} מציעה כיום רמת אבטחה טובה יותר מכל מערכות ההפעלה של MS. אגב אני כניראה יחזור על זה עוד כמה וכמה פעמים כיום ללינוקס וOS X יש +- אותו מספר משתמשים.... לינוקס להזכירכם אין פירסומי חוצות על גירסה חדשה ""הכי טובה"" כמו שMS נוהגים לעשות... אין הצהרות כמו APPLE כאילו אין וירוסים ושות.. או בקיצור אין זי___ן שכל ואין אנשי מכירות שדוחפים את המוצר... הכל מפה לאוזן. לסיכום ביום שחברות כמו לנובו, HP, DELL, FS, TUSIBA וכו' ירימו את הכפפה MS תגלה כי נעלם השטיח ואופס אין ריצפה מתחת... בנתיים זה ביידים של המשתמשים! תתחילו להכיר את לינוקס תיצרו מצב שהפצה כזו או אחרת תהיה המועדפת תיראו איך כל החברות מההצהרות MS WINDOWS WHATEVER מומלץ ע"י XXXXX יופיע בכל האתרים פיתאום XXXX ממליצה על לינוקס YYYY.... למה? כי המטרה בהצהרות הללו היא למשוך את הלקוחות ואם הלקוחות בורחים מMS כל היצרניות יברחו עוד יותר מהר מהמשתמשים.

RoyBO

New member
נחמד

לא הבנתי מה זה כל הטיולים והקיפצוצים של האייקונים בלינוקס חח

Aדי

New member
הסרטון מראה לך את הממשק הגרפי

המתקדם של לינוקס, בניגוד לממשק הצולע של VISTA ה- AERO... עוד סרטון להמחשה (אבל עד שאתה לא עובד איתו אתה לא מבין מה זה באמת)... http://www.youtube.com/watch?v=G3p8IBNNd88

RoyBO

New member
יפה מאוד

אבל תכלס כל זה נראה לי מיותר (גם בויסטה)

bar666xp

New member
מכיר גם העלתי בעבר כמה וכמה כאילו...

אבל תתקין UBUNTU ותתקין איכסטה ישר כמו שהיא ""מגיעה"" אתה מסתקל ואומר הלו אפילו תצבעי רקע של UBUNTU גנבתם?! אתה פותח סייר ואומר מה זה עוד שניה MS גם יקפצו ויגידו שלינוקס גנבים... {אגב לא איחרה להגיע ההצהרה הזו}. אגב יותר אהבתי את.... http://www.youtube.com/watch?v=bYsxaMyFV2Y&mode=related&search= אבל בקטנה... אגב OS-X אני לא מחשיב כמערכת הפעלה אפשרית היא לא נמכרת RETAIL שלא כמו MS WINDOWS.... ושלא כמו לינוקס ועוד... היא מערכת לרוכשי מק בילבד חצי עולם עוד בשוק מההצהרה הדבילית של "אפשר להתקין מהיום WINDOWS על מחשבי מק" ומי רוצה לעשות דבר כזה?! חצי עולם חיקה לשמוע מהיום OS-X היא מערכת שתימכור כRETAIL... עזוב אותך גם חצי מהOS-X זה RIP-OFF מלינוקס אבל לך תיתעסק אם המקיסטים הם מחבקים תמקק שלהם כאילו הוא ה...WHATEVER... גם ככה הכל RIP-OFF מזירוקס.... יודע מה בו נסכם ב... http://www.youtube.com/watch?v=d85p7JZXNy8 או אם אתה רוצה יש חידושים
http://www.youtube.com/watch?v=Es1qVC1jkAU אגב מעניין שרק בפני ציבור אחד הוא בוחר להתנצל "I SORRY TO SAY IT" חומר למחשבה
או בקיצור תזרקו כבר לחברות בפרצוף לא רוצה מערכת הפעלה !!! תודה אני יתקין לינוקס תוך תקופה מעוד קצרה אפשר לעשות הכל איך שתירצה בכל מחשב ובכל מערכת הפעלה ... למה כי הזמן למהפכה צריך להיות מואץ לאחר האיכסטה של MS ו... לפרד?! איך מק קוראים לחדשה שלהם?

עטלפוני

New member
הנה, זה עובד

וגם לא נתקלתי באף בעיות JAVA, בלי קשר לצ'ט של תפוז. לויסטה אין "המון בעיות"*, זו תקופת למידה והסתגלות של משתמשים/תוכנות למערכת החדשה. SP יוצא בלי קשר לטיב המערכת, זה חלק ממחזור החיים של מערכות הפעלה. מבחינת הרשאות אבטחה וגישה לתיקיות - ויסטה שונה, מה שגורם לפעמים לאי תאימות - אבל הכל פתיר, ואני מניח שבטווח של חצי שנה-שנה ממילא כל התוכנות יתאימו עצמן להגדרות המערכת. אגב, אם חלונות היא "מערכת כבדה ומסורבלת" למה אתה ממליץ לו להתקין XP ? * ע"פ ניסיון אישי שלי עם שלושה מחשבים עם ויסטה במשך תקופה של חצי שנה. ט.ל.ח.

LiranTheWizard

New member
הסיבה שאני אמרתי לו להתקין XP היא

קודם כל בגלל הבשלות ושנית בגלל שאנחנו חיים כאן בישראל וכאן מה לעשות, לא הכל תואם ללינוקס ואני לא יודע אם הוא אוהב כמוני לעבוד קצת כדי שדברים מסויימים יעבדו. לי לא אכפת לשרוף זמן X כדי שמשהו יעבוד אבל יש כאלה שצריכים שהכל יעבוד ישר מהקופסה (מה שלא נכון לחלונות בשום גרסה שלה בכל מקרה אלא רק בגלל שכל היצרנים מתאימים אליה את הכל). אל תתרגש מויסטה - היא לא מהפכה. עוד מערכת כבדה ומסורבלת. לא חושב שיש צורך לעודד את המעבר אליה. היא לא מציעה משהו חדש. זה הכל יצירת מעגל צריכה מלאכותי: אתה קונה מחשב חזק יותר כי יצאה מערכת הפעלה טובענית יותר. כל זה עולה כסף: הן החומרה החדשה והן התוכנה (ואל תשכח אולי את Office 2003/2007). וכל זה בשביל מטלות לא מורכבות. אני לא מדבר על משחקי מחשב שכאן המשתמשים יהיו מסכנים כי בשביל להפעיל את DirectX 10 ייאלצו להתקין את הויסטה או על שחקנים שירצו להריץ את Halo 3 על המחשב, אבל הוא ידרוש ויסטה גם כן. אם זו לא כוחנות, איני יודע כוחנות מהי. ותאמין לי שהכל ירוץ טוב גם על מערכות אחרות. פשוט Microsoft עושה מה שהיא עושה כי היא יכולה כי מאפשרים לה - בעיקר המשתמשים. ביום שזה ייפסק תאמין לי שתהיה מאושר אם אתה לא מבחין בזה כרגע.

עטלפוני

New member
אני ממש לא מתרגש מויסטה.

וגם לא מלינוקס או XP או אפל. אני מתרגש מדברים אחרים בחיים, לא ממערכות הפעלה : ) תראה, לי אישית ויטסה טובה ולכן אני לא מחפש משהו אחר. תוכנות רבות שאני משתמש בהן לא פועלות על לינוקס או אפל, ולמרות שזה כיף בשישי שבת, ביום יום אין לי רצון להתעסק יותר מידי עם אמיולטורים והתאמות. אני צריך מחשב שמריץ את מה שאני צריך. אני יודע שיש אלטרנטיבות ללינוקס ואפל, אבל זה לא אומר שאני לא יכול לבחור באלטרנטיבה של מיקרוסופט. אני לא מעודד ולא לא מעודד לעבור לויסטה. או לאפל. או ללינוקס. אני מציג עובדות והתרשמות אישית, ושכל אחד יעבוד עם המערכת שנוחה לו. אין שום בושה בלהודות שלינוקס נוח, או שויסטה נוח. הכוחנות מגיעה מחולשה של אנשים. אף אחד לא ימות אם הוא לא ישחק HALO 3. אבל מי שבוחר כן לשחק שלא יבכה לי על כוחנות של מיקרוסופט. אנשים גם לובשים קרוקר וגם שותים קוקה-קולה. כוחנות זה חלק מהעולם, והבעיה היא הרבה הרבה יותר גדולה מאשר מערכת הפעלה קוד פתוח או סגור, אם כבר. מערכת ההפעלה בסיכומו של דבר - מבחינתי - אמורה לשרת שתי מטרות - א. הרצת ישומים שאני בוחר להריץ. ב. קישוריות נוחה בין האדם לתוכן שבמחשב. לצרכים שלי בנקודה זו של החיים - לא לינוקס ולא OSX נותנים לי תשובה לא' ו ב' - ולכן אני לא אהיה "מאושר" אם אעבור למערכת אחרת. אני לא אעבור ללינוקס בגלל האידיאולוגיה, אלא אך ורק בגלל מענה של המערכת לצרכים שלי. אגב, כמוך, אני גם חובב התעסקות מחשבים - קורא הרבה, לומד ומיישם. לכן אני גם לא נתקל באף תקלה בחלונות. לא היה לי וירוס כבר לפחות 6 שנים ואני לא נתקל באף אחת מהתופעות המוזרות שאנשים מדווחים עליה ב XP ובויסטה.

bar666xp

New member
אגב גיימרים...

אני לא יתפלא עם OPENGL3 יתן את המצופה יתכן כי MS ירגישו נהירה המונית של אנשים שמחזיקים WINDOWS רק ביגלל המשחקים... אף בית תוכנה לא יחשוב לשניה לא להציע לגיימר משחק בOPENGL3 אם הגרפיקה תהיה ברמה זהה ו/או עולה על דרקט איכס 10.

kobi 23

New member
עטלפוני

הויסטה הזו לא מתאימה למחשבים ניידים כלל. זוללת סוללה בצורה מדהימה,שוחטת את ההארד דיסק (תסתכל בנורית החיווי שלו במחשב,הוא כל הזמן מהבהב).מבזבזת מקום יקר להארד דיסק על שטויות ואני בכלל לא מדבר על כלל המשאבים קרי זכרון ומעבד.

LiranTheWizard

New member
הבנתי שה-SP1 שיפר מס' דברים

ביניהם גם את צריכת החשמל. אבל ללא ספק - מערכת תובענית מאוד. אף מערכת לא קיבלה כאלה ביקורות מבחינת דרישות מערכת לפי מה שאני זוכר. אני לא יודע איך הם הרשו לעצמם לשחרר כזה מוצר לשוק אלא כם זה הכל שת"פ סודי בינה לבין יצרניות חומרה ומשחקים כי אנחנו יודעים טוב מאוד כמה הללו הולכים טוב ביחד.

kobi 23

New member
ברור שיש משהו כזה

בטוח יש אינטרסים בין חברות התוכנה לחברות החומרה.

למעלה