שאלת הבהרה.

עוגייה

New member
הכוונה

ב"להביא את המכה" היא אנשים שמחפשים להתעשר בחודשיים. משכורות גבוהות - למעטים בלבד (גם אם כולם מספרים לך שהם עשו 10,000 דולר בחודש). חוויה - נכון אבל לאו דווקא טובה. יש עגלות שעובדים בהן באופן חוקי אבל לא כאלו שאני יודעת עליהן ואני מניחה שאף אחד פה לא יודע כי זה לא מעניין את רוב האנשים בפורום הזה. עבודה בעגלות גם אם היא חוקית היא לא משהו שהרבה אנשים מסתכלים עליו בצורה חיובית, בטח לא אנשים שחיים בחו"ל. אני ממליצה לך להיכנס לאתרים בסגנון maka.co.il ולעשות סקר שוק, ולראות מה החברות מציעות לך. אם מי מהן מציעה לך הצעה קונקרטית את יכולה לחזור לפה ולשאול לדעתם של אנשים.

John the Savage

New member
תשובת הבהרה

לא יודע איפה ביררת ואיך הגעת למסקנה הזו, אבל המסקנה שהגעת אליה שגויה. אז קודם כל: דבר אחד נכון. העבודות שחלק גדול מחברות הגיוס לעבודות בחו"ל מוכרות לך הן עבודות לא חוקיות, ויפה שאת מבינה שצריך להיזהר. הרבה מהחברות הללו משקרות ומרמות ומבטיחות ויזות עבודה שלא קיימות. אבל זה לא אומר שאין דרך להגיע לעבודות חוקיות, כי בהחלט יש כאלו. בכל מדינה אליה את מגיעה של מסלולים שונים שמאפשרים לעבוד בצורה חוקית למהדרין באמצעות ויזת עבודה. הכל תלוי בשאלות: מה הרקע שלך, מה סוג העבודות שאת מחפשת, מה רמת ההשכלה שלך, לכמה זמן את מחפשת עבודה, באילו מדינות ועוד. לדוגמה, לגבי ארה"ב, עולים בדעתי שני מסלולים שעשויים להיות רלוונטיים לגביך. אחת זו תוכנית work&travel שמיועדת לסטודנטים בחופשת הקיץ ומאפשרת שילוב של עבודה של מספר חודשים בחופשת הקיץ עם טיול בארה"ב. התוכנית לא מוגבלת מבחינת סוג העבודות שאפשר לעסוק בהן, אבל הדרישה היא להיות סטודנט במוסד לימודים מוכר ולעבוד מול חברת השמה המשתתפת בתוכנית. אפשרות אחרת היא לעבוד בתור או-פר. התוכנית מיועדת לבנות גילאי 18-26. העבר היתה גם אפשרות שלישית, והיא לעבוד בעבודות עונתיות בתקופת הכריסמס או הקיץ עם ויזה H2B, אבל כיום הקריטריונים לקבלת עבודה מהסוג הזה הוחמרו, וככל הידוע לי אף אחת מהחברות שפונות לישראלים לא קיבלו אישור לויזה הזו בשנה האחרונה (יכול להיות שאני טועה ויש חריגים, אבל זה המידע שידוע לי). וזה כאמור רק לגבי ארה"ב, ואך ורק הדברים שעשויים להיות רלוונטיים לך (כלומר כאלו שלא דורשים תואר או ניסיון מקצועי וכדומה). יש הרבה אופציות נוספות במדינות אחרות ברחבי העולם.

ויזת שהיה היא ויזה אליה את דווקא

כן מייחלת. אבל זה גם לא מה שמספקות החברות הנ״ל. כל הישראלים שהגרו לחו״ל באופן חוקי בלי דרכון זר עשו את זה עם ויזת שהיה. גם ויזת סטודנט היא ויזה לגיטימית אם הולכים ללמוד ואח״כ נשארים עם שינוי ויזה. אגב- בגילך, לא תוכלי לקבל ויזת שהיה למדינות מסוימות באירופה, בהן הגירה מוגבלת למעל גיל 23.

joojoo

New member
לא מעט דרכים

אבל קשה לענות באופן כללי, כי לכל מדינה יש את חוקיה. למשל, הקנדים עובדים לפי שיטת הניקוד, שבה מדורגים העובדים הפוטנציאלים לפי קריטריונים מסוימים, ואם התוצאה הכוללת שלהם עוברת סף מסוים, אז הגירה היא אפשרית. בארה"ב יש הרבה ויזות שנופלות תחת הקטגוריה של alien - מה שאומר עבודה בלבד, ללא יכולת להישאר כתושב קבע. למשל, את יכולה להיות אופר, או ללמד עברית בבי"ס יהודי בקונסטקרוציות מסוימות, אבל זה תחת ההנחה שאת עוזבת מתישהו בחזרה לארץ. ועוד ועוד. אני חושב שהמכשול העיקרי מבחינתך הוא חוסר השכלה אקדמית. למיטב ידיעתי, הגירה על בסיס יכולת בפחות או יותר כל מדינות העולם המערבי דורשת תואר ראשון (לפחות) במקצועות מבוקשים (למשל, טכנולוגיה).

למעלה