שאלת הבהרה.

mayush63

New member
אני לא מאמינה שאתה מחפש מקום לשתות בו בלונדון

ולא מדבר איתי קודם ווקינג מה? עכשיו גם אם תתחנן אני לא אגיד לך
כל פאב בלונדון מגיש משהוא אכיל ומעלה, תתכבדו נא להזיז את עצמכם ולצא מהגועל נפש שנקרא ארלס קורט לכיוון קנסינגטון היי סטריט או יותר טוב- באזור הטיוב של סאות' קנסינגטון, או הכי טוב צ'לסי-- king's road יש שם עשרות פאבים מגניבים* (כבר ארבעה באזור סאות' קן שאני כבר נזכרת בשליפה + סושיה מהשוות בעיר (ממש מול היציאה שפונה למוזיאונים לא זוכרת כיוונים) + שתי מסעדות פנסי + עוד כמה שבטח שכחתי) *לא כ"כ זוכרת שמות רחובות שם, אבל אם תתחנף אני מוכנה לבדוק במפה וחוץ מזה אני לא מדברת איתך מאחלת לך שרדגאסט ישלח אותך לאכול אצל המטפלת של הילדים שלו ב-NW8, והגו'בילי לא יעבוד לכם בדרך חזרה ותפספסו את המשחק
אוח!!!

mayush63

New member
אגב כל אלה מרחק הליכה

אם אתם עצלנים- סאות' קן הכי קרוב, בשביל 12 דקות מאמץ אתם מתרחקים מהאספוף הארלס קורטי לכיוון האצולה הקנסינגטונית וגם מתרחקים מהאוהדים אם זה מציק לך (בכל מקרה לא הייתי נכנסת פאב מלא אוהדים ומצפה לאוכל סביר בפחות משעה אבל שיקול שלכם) תחשוב על זה
קצת מצחיק לשאול בפורום על פאב בלונדון, זה בערך כמו שאני אשאל אותך איפה לקנות נקניקיה בקופנהגן זהו |חוזרת להיות ברוגז|

sirpad

New member
אבל אבל אבל

לא שאלתי אם יש פאב, שאלתי אם נכונה השערתי שכל פאב אנגלי מגיש אוכל שמנוני ומגעיל, שמשום מה הולך מעולה עם בירה, או שמא גם זה רק משהו שקורה בפאב אנגלי מחוץ לממלכה. כבר קרה לי באירלנד שנכנסתי לפאב אירי אמיתי, לאירים ולא לתיירים, עם דגל של יאטה ועמיאת, ובאמת שאין כל קשר בין מה שמוכרים לנו בתור קונספט של פאב אירי ולפאב ההוא.

mayush63

New member
נו.. עמיאת זה סימן ידוע לאוכל גרוע-

אני מתפלאה עליך תגובה קצרה כי תיכף נכנסת לאוטו- (אגב אפרופו אוכל- מי שסיפר לכם שאוטו היברידי אוכל פחות דלק- שקרן
) אז לא- לא כל פאב מגיש אוכל שמנוני ומגעיל, זה ממש לא עד כדי כך נורא, בחיי שבאמריקה (לא ניו-יורק - אמריקה) - האוכל עלול להיות הרבה יותר משונה יש לכם עיניים- תסתכלו איך הפאב נראה- תקראו תפריט- איך האוכלוסיה- אם זה נראה טוב- התפריט עושה חשק ולא מפוצץ אוהדים שהגיעו מדנמרק- כנראה אפשר לתת לזה צ'אנס זו לא בדיוק החצר האחורית שלי לשעבר* אבל בסאות' קן הייתי המון ו-(ממש ליד הטיוב) יש כמה פאבים אחלה, ומשם והלאה לכל כיוון שתירק כמעט- יהיה משהוא סביר- אפשר לזהות אותם לפי רמת טיפוח הפרחים שעל הקירות; אני לא יודעת מה הסטנדרטים שלכם- זו לא פריז- אם אתה ממש רגיש- אולי תביא סנדבי'צ'ים מדנמרק ובמקרה הכי גרוע חפשו סניף של all bar one- (גוגל) (*אם בא לך להצפין קצת עם הטיוב אני שולחת רשימה אבל אני מניחה שזה לא שווה את המאמץ- יהיה בסדר- dont aim for authentic..)

sirpad

New member
יש זמן ועת לכל דבר

וכשנוסעים ללונדון לראות משחק כדורגל, אז לא בונים על סעודה באל בולי לפני. אותנטי זה סבבה, ורובנו ככולנו אנשים פשוטים, שיודעים להעריך גם ג'אנק פוד מסורתי כשצריך. גם אני חושב שפספסת אותי בהקשר של הפאב האירי, אני עד היום שמח על שנפל בחלקי לשבת שם, להרגיש מה זה באמת פאב אירי בדאבלין, ולא כזה שמלא בתיירים אמריקאים ששותים בירה מהולה במים. תמיד כשאני מתייר, אני מחפש את הסצינה המקומית, אם הייתי רוצה להיות עם תיירים, הייתי נשאר בקופנהאגן, באים לפה מספיק תיירים. פשוט בהקשר הנוכחי, לא הייתי רוצה להכנס ללוע הארי, עם חולצה וצעיף של FCK, ולגלות גם את הסצינה המקומית של חדרי המיון. אני חושב שאני אשמע לעצתכם, ואגגל בסביבה, ואולי אפילו אתקשר למקום ואברר שלא מדובר בפאב טיפוסי שבו ישובים מאוד אוהדי צלסי לפני המשחק.

סלסרו

New member
../images/Emo31.gif התנשאות מיותרת

בחיי שאני לא מבין מה אתה רוצה ממנה. גם אם ההתבטאות שלה לא מוצאת חן בעיניך משום מה, יש צורות פחות מעליבות לומר את זה.

TrigATUSA

New member
אם מישהו לא מסוגל לנסח שאלה פשוטה

זה מעציב הרי היא בכלל שאלה שאלה אחרת לגמרי ממה שהיא התכוונה לשאול (כפי שהתברר מאוחר יותר)

עוגייה

New member
לא הבנתי את השאלה

קודם את אומרת שביררתם ואין מדינה שאפשר לעבוד בה באופן חוקי בלי ויזה ואז את שואלת אם יש כזו? בכל מקרה, בכל מקום שתגיעי אליו תצטרכי ויזת עבודה. עם דרכון ישראלי בגיל 20 זה קצת far fetched מה זה ויזת עמיאת?

אכן ביררתי.

אך מאחר והקטע הזה של לטוס לחו"ל אחרי הצבא ולעבוד נפוץ בכמויות כאלו היסטריות, חשבתי אולי פספסתי משהו ויש פתרון חוקי. לרגע רציתי להאמין שלא *כולם* עושים את זה באופן לא חוקי. אז אני מבינה שלא. אגב, אני מכירה בחור שטוען ובטוח שהעניין מול השלטונות מוסדר על ידי החברה שלו, והוא עובד בקנדה חצי שנה בערך. יש דבר כזה, או שעובדים עליו?

DTUT

New member
יש דבר כזה

יש ויזות עבודה זמניות בדרך כלל בתקופת החגים (כריסטמס) למכירות בקניונים בכל אופן תוודאי שאת מקבלת את הויזה בישראל, אם המעסיק מבטיח לך שאת מקבלת את הויזה בקנדה אז הוא מתחמן אותך, את צריכה לקבל את הויזה לפני הכניסה לקנדה, אחרת את נכנסת כתיירת. וכן רוב אלה שעובדים במכירות , מנעולנות הובלות וכו' בדרך כלל הם עובדים בלתי חוקיים...

תודה רבה על התשובה.

למשך כמה זמן ויזות העבודה הזמניות בקנדה תקפות? זה נכון רק לגבי קנדה, או שיש עוד מדינות? ואיך אני יכולה לוודא שאני מקבלת את הויזה בארץ? שוב תודה על המידע, וסליחה על ריבוי השאלות.

TrigATUSA

New member
יש, או לפחות הייתה, ויזת עבודה זמנית גם לארהב

אבל נדמה שהתנאי ל'בלה היה להיות רשום כסטודנט בישראל, וליסוע בזמן החופשות הויזות האלו הן לכמה חודשים

Nobilis

New member
לא כולם לא חוקיים

יש כאלה שיש להם (או לבני זוגם) אזרחות זרה שמאפשרת להם עבודה. יש כאלה שמוציאים עבורם ויזות שמאפשרות עבודה (ויזת עבודה זמנית, ויזת סטודנט בחלק מן הארצות, וכו'). ויש גם כאלה שעובדים לא חוקית. הם לא כולם. מאד קל לדעת אם את עובדת חוקית או לא - האם החברה שאת עובדת בשבילה מבקשת ממך לשקר בכניסה למדינת היעד? אם כן - את עובדת לא חוקית. בדרך כלל עבודה חוקית מחייבת אזרחות זרה או הוצאת ויזה שאינה ויזת תייר.

שאת

מקבלת ויזת עבודה אז את נוסעת עם האישור כבר מהארץ עם הסכם עבודה חתום עם שם החברה ותנאי ההעסקה ושאת מגיעה לגבול הם מנפקים לך את אשרת העבודה , בדרך כלל במידה ומדובר בעבודה חוקית במכירות אז אשרת העבודה תקפה לחצי שנה עם אופצית הארכה כמובן שתלוי במעסיק .

Nobilis

New member
השאלה לא ברורה

האם יש עוד מדינות שמנפיקות אשרות עבודה בתנאים מסויימים? כן, כולן.

קיבלתי, אני אבהיר את עצמי.

התכוונתי לנתונים הלא מזהירים שלי ושל בן זוגי. בני 20, חיילים משוחררים, חסרי תואר אקדמאי. מעוניינים לעבוד במכירות בחו"ל. הבנתי שהתהליך הזה של קבלת אשרת העבודה בגבול עבור צעירים כמונו מתרחשת בקנדה, ורציתי לדעת האם זה קורה בעוד מדינות. מקווה שעכשיו ברור יותר.

לילית462

New member
תבדקי גם באוסטרליה יש משהו דומה אם אני לא

טועה. חוצמזה בפורום "עוברים לארה"ב" במאמרים שלהם יש כמעט את כל התשובות שאת מחפשת לגבי ארצות הברית לפחות

עוגייה

New member
ממש לא כולם

ברמת העיקרון ברוב המקרים עבודה בעגלות היא לא חוקית. בין אם זה מבחינת האשרה ובין אם זה מבחינת אופן התשלום לעובדים. במקומך לא הייתי הולכת על זה, במיוחד אם את לא מאלה שמחפשים "להביא את המכה" בלשקר לאנשים.. ב(כמעט) כל מדינה בעולם יש לך אפשרות לקבל ויזת עבודה כאשר מוגשת בקשה ע"י המעסיק. שוב אני אומרת, בגיל 20 ובלי מקצוע זה קצת רחוק ממך. אם את רוצה באמת לעבור לגור במדינה אחרת, את תמיד יכולה להירשם ללימודים ולקבל ויזת סטודנט. ישנה גם אופציה לעבוד בתור אופר אבל אני לא בטוחה מה חבר שלך יעשה..

תראי, אפשר להגיד שכל אדם

שעוסק במכירות ובשיווק, גם מלצר (טוב) במסעדה - "מביא את המכה" בלשקר לאנשים. יש לי יכולות בתחום הזה, ופשוט רציתי לעשות את זה בחו"ל. בגלל המשכורות הגבוהות, בגלל החוויה. דבר אחד שאני לא מוכנה לוותר עליו, זה עניין החוקיות. אני יודעת שלרוב עבודה בעגלות היא לא חוקית, אבל זה בדיוק מה שאני באה לבדוק לעומק. כמו שאמרת, בגיל 20, ללא תואר וללא מקצוע, להגיש בקשה לויזת עבודה זה מאוד רחוק ממני. מרגישה מגוחכת אפילו להגיד את זה.

למעלה