שאלת הבהרה.

שאלת הבהרה. ../images/Emo13.gif

שלום רב למשתתפי הפורום, כולי תקווה שתוכלו לעזור לי. לאחר זמן רב שאני ובן זוגי חולמים לעבוד בחו"ל, התחלנו את הבירור האמיתי. מהבירורים שעשינו עד כה עולה כי בניגוד לתמונה הורודה שחברות הגיוס והמכרים שלנו שעבדו בחו"ל ניסו לצייר לנו, למעשה, אין א-ף מדינה שבה ישראלי (ללא כל דרכון זר אחר) יכול לעבוד באופן חוקי. עזבו ויזת סטודנט, ויזת שהייה, ויזת עמיאת, "אני הייתי שם שנתיים ולא קרה לי כלום", בלה בלה בלה - הכל שטויות. בסופו של דבר, בכל מדינה ומדינה קיימת האפשרות של תפיסה, גירוש ובחלקן גם מה שנקרא "חותמת שחורה". כאחת שלא מוכנה להסתבך עם השלטונות, אך כלכך מתקשה להיפרד מהמטרה והחלום, האם עוד יש איזשהו סיכוי? האם ישנה אופציה חוקית כלשהי במקום כלשהו על הגלובוס, מלבד ישראל? אודה לתשובות, הארות והכוונה.

TrigATUSA

New member
בת כמה את?

הייתי חייב לבדוק בפרופיל שלך, בן כמה צריך להיות מישהו כדי לשאול כזו שאלה רבים מאוד מכותבי הפורום הזה חיים ועובדים בחו"ל באופן חוקי, אבל מה שנכון נכון, אי אפשר לעשות את זה בלי "ויזת שהייה, ויזת עמיאת"

בת 20,

לרגע חשבתי שאתה באמת מעוניין לעזור. תודה על נימת ההתנשאות, אני מעריכה את זה. בכל אופן, אתה צודק, בעוונותיי השתחררתי לפני חודש בלבד מהצבא, ואין לי ידע בנושא.בכלל. בור ועם הארץ. לתומי חשבתי להיוועץ באנשים ש*כן* יודעים. אז אם תואיל לעזור לילדה קטנה ותועה כמוני ולהסביר האם יש באפשרותי להשיג את הויזה הזו, מה זה דורש ממני והאם זה אפשרי לפרק זמן של שנה בערך (ללא מטרת הגירה) - אודה לך מאוד.

TrigATUSA

New member
אם את מגיעה לפורום של אנשים מבוגרים

ומתבטאת ברמה של האחיינית שלי שבכיתה ו' יש סיכוי סביר שתקבלי תשובות מתנשאות בואי ננסה שנית לעבוד על ניסוח השאלה. למשל: אני מעוניינת לסוע לעבוד בחו"ל לתקופה מסויימת אני בת %%%%%% ורק השתחררתי מהצבא האם אתם מכירים מדינות בהן קיימות אפשרויות חוקיות בהם ניתן לחיות ולעבוד (אפילו בתקופה קצרה) עבור אנשים שאינם בעלי אזרחות אחרת מזו הישראלית?

sirpad

New member
אולי תוציא כבר את הראש מהתחת שלך?

היא בטח שלא מתבטאת ברמה של תלמידה בכיתה ו׳, נסחפת. אז היא לקחה מילה בערבית, שאשכנזי שכמוך לא למד עדיין את פשרה, אז מה קרה? היא כתבה מאוד לעניין, לא התנשאה אפילו קצת התנצלה. לא קר שם באולימפוס?

TrigATUSA

New member
../images/Emo163.gif הלוואי והשכל שלך היה רבע מהששון שלך

לקרב מה שהיא שאלה היה: מה, אי אפשר לעבוד בחו"ל בלי וויזה? איך עובדים בחו"ל עם דרכון ישראלי בלי הבעייה הזאת של אישורים", שזו, תסלח לי, שאלה מטומטמת אני בטוח ששליטתך המדהימה בעברית ושפות אחרות, שהן לא של "אשכנזים" מאפשרת לך להבין את זה אם תקרא את הטקסט זה שהיא התכוונה לשאול משהו אחר, זה כבר סיפור אחר, אבל קריאת מחשבות זה לא הצד החזק שלי העמייאת זה היה רק הדובדבן על הקצפת

מה רע בעמאיית {:

זה סלנג האמת שבערבית יש המון חלופות למילה אני כמעט ולא נתקלת במילה גנבתם לנו כרגיל {:

sirpad

New member
I lige måde

ואם תפשפש בזכרונך, תתחוור אולי לגלות שאת מספר התגובות שלי אליך ניתן למנות בכף יד אחת של סמור. הסיבה לכך היא שאני אדרבא ממש לא שש אלי קרב בהקשר שלך, אבל הפעם ההתנשאות הציקה לי מספיק כדי להגיב.

התייחסותי האחרונה בעניין רמת המשכל שלי.

א. לא ידעתי שציוני ההבעה בכתב השתפרו כלכך מאז הייתי בכיתה ו' (וזה, כאמור, היה לפני יומיים בלבד). כל הכבוד למשרד החינוך ותודה על העדכון. ב. אני אשכנזייה, אפילו סופר-דופר-אקסטרה-אשכנזיית-על, ועדיין משתמשת בסלנג בערבית. על אפו ועל חמתו. ג. מעניין אותי מדוע הוא כלכך נחוש להתעסק ברמת ההתבטאות שלי, במקום במה ששאלתי. ד. אני לא דואגת ולא נעלבת, מאחר ועד כה, מלבד תגובות נבזיות של מומחים שכמותו באינטרנט, נחלתי הישגים לא רעים בתחום הכתיבה. ה. תודה על ההגנה, אבל באמת שלא נעלבתי. אני אפילו לא מגיבה לו, כי לא באתי לפורום של "אנשים מבוגרים" על מנת להתנצח, אלא על מנת לקבל הכוונה מאלו.

TrigATUSA

New member
אני שמח בשבילך שאת אשכנזיה

מי ייתן ויירבו כמותך אל תכניסי לי מילים בפה לא הערתי לך על הסלנג שלך, הערתי על העובדה שלא היית מסוגלת לנסח שאלה פשוטה באופן נהיר. רצית לשאול דבר אחר, ויצא ששאלת משהו מוזר, לא ברור, ולגמרי לא מעביר את המסר

sirpad

New member
רק אתה לא הצלחת להבין את התכלס בשאלתה

לדעתי היא הסבירה את עצמה דיי טוב, לי לפחות לא היה קשה להבין מה היא רוצה.

חידה: למה סירפד לא יכול להוציא את הראש מהתחת?

תשובה: כי אצל סירפד, הראש והתחת הם היינו הך

sirpad

New member
טוב בוא תהיה מועיל לרגע

כשאתה יוצא מווקינג, ומתקדם לעבר המטרופולין שנקרא לונדון, יש לך טיפים לסירפד? הסיפור הוא כזה, אני שבוע הבא נוחת כחמש שעות לפני משחק ליגת האלופות בסטאנדפורד ברידג', צ'לסי מול קופנהאגן. המלון שלי על יד התחנה ארלס קורט, וכבודו וחבריו מחפשים מקום שאפשר לשתות בו בירה, לאכול משהו בקטנה לפני המשחק, בלי שנתרחק יתר על המידה, ובלי שנתקרב יתר על המידה (כיוון שאני יודע מניסיון אישי שמספר שעות לפני משחק כדורגל אסור למכור אלכוהול ברדיוס של כמה קילומטר מהמגרש) אז מה השאלה בעצם? האם מקובל באנגליה שכל באר מכיל גם מטבח? או שאי אפשר לצפות שכל מקום שמגיש בירה גם מגיש אוכל. והשאלה השנייה, אני יודע שהרובע צ'לסי הוא לא הרובע בו ממוקם האיצטדיון (שממוקם דווקא ברובע פולאהם, קבוצה אחרת מהפריימר ליג) אבל האם זה אומר שכניסה לבאר בפולהאם היא בסבירות גבוהה באר של אוהדי צ'לסי?

Woking

New member
חשפת אותי במערומי

אני לא נוהג להגיע ללונדון, בטח לא לסטאמפורד ברידג' (יש לך כבר צוואה?), ובטח שלא למשחק כדורגל (שאלתי אותך כבר אם יש לך צוואה?). טוב, אני מגזים, אבל לונדון, כדורגל ופאבים זה שלושה דברים שאני לא עושה. אני ישראלי שחי בבריטניה (לונדון זה בכלל באפריקה), צורך ספורט אמריקאי, יין צרפתי ואוכל איטלקי. הכי טוב שתשאל את כבוד החבר רדגסט.

sirpad

New member
אם כך הסתדרת בווקינג. -רדגאסט!

ווקינג אומר שאתה יכול לסייע, הוא אומר שזה יהיה הכי טוב.

John the Savage

New member
פאב, לא בר

מה שאתה עושה זה דבר כזה: אתה נכנס לגוגל מפס, כותב שם, נניח: Earls court, london, UK בשלב הבא, לאחר שקיבלת את המיקום על המפה, אתה כותב במקום זה את המילה pub ולוחץ אנטר, ואז, הפלה ופלה, מתקבלים על המפה כל הפאבים בסביבה, כולל ביקורות גולשים, מידע על שעות פעילות ולפעמים אפילו תפריט. בהצלחה.

John the Savage

New member
כן, בדיוק עמדתי להציע לחפש גם לפי גסטרופאב

אם כי זה לא בהכרח מבטיח שרמת המזון תהיה באמת יותר טובה מאשר פאב שלא קורא לעצמו "גאסטרופאב".

למעלה