שאלת בנות מתבגרות

שאלת בנות מתבגרות

למי שיש מתבגרת בבית האם אתן נותנות להן ללבוש את הבגדים שלכן? האם אתן מרשות להן לנעול את הנעליים שלכן? לענוד תכשיטים שלכן? אני בדרך כלל מרשה לה חופשי בתנאי שהיא מחזירה הכל למקום או שמה בסל הכביסה ולא זורקת סתם בחדר ובתנאי שלא תשאיל לחברות שלה אבל לפעמים לא בא לי והיא כזו מתוקה שאני מרגישה ממש רעה .

יטבת22

New member
אפשר לענות מהצד השני?

כבר לא כל כך מתבגרת (טוב, אולי עדיין קצת), אבל עדיין נהנית לקחת מאמא דברים לפעמים (מה שאני יכולה. לצערי אנחנו לא באותה מידה). אני רואה בזה פיצוי על זה שהיא לא עשתה לי אחיות.

גם לי וגם לה אין אחיות אלא רק אחים

והיא באמת מקסימה במיוחד מתוקה מפרגנת ונדיבה. אם היא הולכת עם חברות לקנות בגדים ורואה משהו שלדעתה יהלום אותי היא קונה לי מתנה סתם כך. ובשנה הבאה היא במילא תצטרך ללבוש מדים .. טוב נו.. אולי בכל זאת אתן לה ... האמת שיש לה טעם ממש משובח ויחודי והיא לא נגרר עם העדר.

לי וולף

New member
שאלה מעניינת!

אני יכולה לומר לך שבשנות ההתבגרות לא רציתי מאמא שלי כלום כמעט (רק שתקנה לי עוד ועוד
) והיום אני באושר בכל פעם שהיא מוצאת עוד פריט שלא הכרתי (או שכן...) ומעבירה אותו אלי. ובכל זאת, אני זוכרת שהיו גם פעמים שהיא אמרה "לא" ולמרות האכזבה זה היה בסדר. הבנתי שזה "לא עכשיו" ולא "לא מוחלט". מה גם שלרוב היא הציעה חלופה

לילדונת הזו יש ממש מודעו אופנתית והיא אוהבת

מאד פרטי וינטאז מהארון של סבתא . ולמען האמת אף פעם לא אמרתי לה לא מוחלט אפילו על תכשיטים בעלי ערך רגשי

Capelli Neri

New member
כשאני

הייתי מתבגרת, וגם עכשיו בכלל לא חלקתי בגדים של אמא שלי, אבל בעיקר כי אנחנו ממש לא באותה מידה. אמא שלי לא תמיד משאילה לי צעיפים או דברים כאלה בנדיבות, כי היא חוששת שהפריט ינזק או משהו כזה, ואני בסדר עם זה. נראה לי שאת לא צריכה להרגיש כל כך אשמה, יש לך זכות לחפצים משלך שאת לא חולקת, אפילו עם הבת שלך, במיוחד אם יש ערך רגשי לפריט. הבת שלך נשמעת כמו נערה שתבין את זה ותקבל את זה.

הממפ, אני לוקחת הרבה מאמא שלי

תכשיטים, בגדים והכל. היא תמיד נותנת לי ביקר חופשיה (יצא לי אפילו לאמץ כמה פריטים יקרים שלא הייתי יכולה להרשות לעצמי). אני אוהבת את הגישה שלה לחומר, אלו סה"כ בגדים, להתקמצן על בגדים על הבת שלך? ועוד מי ישמע, חולצה מזארה או מנגו, אפשר לחשוב שזאת שמלת חתונה מורה ואנג.. נשמע לי הגיוני לדרוש שתשמור עליהם ולא תשאיל לחברות (למה מי מת?), אבל את מתקמצנת על סמרטוט (סה"כ חולצה!) על הבת שלך?

shmickey

New member
הממממ

אני למשל ממש לא ראיתי קמצנות בדבריה, השאלה היא לגיטימית ביותר. לא זכור לי שקראתי בשום מקום שכשאישה מחליטה להביא ילדים היא אוטומטית מוותרת על הזכות למלתחה אישית. אני רק יכולה להניח מדברייך שאת מחלקת את בגדייך בקלילות.

אני פשוט לא "מעריצה" חומר..

סה"כ בגד, ואם הבת שלה רוצה ללבוש אותו איזה ערב, נשמע לי הכי סבבה בעולם. תראי, ככה אני גדלתי, וככה אני גם מתייחסת לעולם שסביבי. לתהות אם להביא סמרטוט לבת הבוגרת שלך, שתשמור עליו ותלבש אותו איזה ערב, זה בעיניי "קמצנות".

shmickey

New member
אין בעיה, בעיני כל דעה

היא לגיטימית לחלוטין ויש לה מקום. אני פשוט חושבת שיש דרך מכובדת יותר להביע אותה מאשר להשתמש במילים כמו "סמרטוט" או "קמצנית". מנסיון- כך גם תקבלי פידבק על הדברים עצמם ולא על דרך ההתנסחות

אני לא יודעת מה זה מכובד..

יש כאן בני אדם, לא בגדים, אם מישהי נעלבת מזה שאני קוראת לבגדים סמרטוטים? - פפפ, אשריה. ובעיניי לא להביא בגדים לבת שלך (במידה והיא בוגרת ותשמור עליהם) זאת קמצנות, עם כל הדקויות השליליות של המילה.

Fun Fair

New member
אז אני אסביר

את צודקת. יש כאן בני אדם וככאלה- אנחנו, בפורום, מכבדות את כל המשתתפות בו. כולל את העובדה שרובנו לא מגדלות עצי כסף בחצר ועובדות (קשה יותר או פחות) כדי להרוויח את הכסף שמשלם עבור הבגדים שלנו ולכן, לא מתייחסות לרכוש אחת של השניה כ"סמרטוטים". את אולי יוצאת דופן ומיוחדת- אשרייך. אבל זו את. אנחנו גם מתייחסות לגופו של עניין ולא לגופו של אדם ולכן, לא מייחסות תכונות אופי אלו או אחרות (עם כל הדקויות השליליות של המילה) לכותבות (בטח לא על סמך שאלה תמימה שהועלתה לשם התייעצות). כל מי שכותבת בפורום מתבקשת למלא כלל בסיסי אחד: להתייחס בכבוד אחת כלפי השניה ולהתחשב ברגשותיהן של הכותבות בפורום. זה אולי פורום וירטואלי, אבל מאחורי כל ניק יושבת אישה בשר ודם שוואלה- אולי עשויה להפגע מאמירות בוטות ושיפוטיות אלה או אחרות של כותבות שלא ממש אכפת להן. לכן- גם את מתבקשת לנהוג בהתאם. שבת שלום

אני גם עובדת קשה עבור הבגדים שלי.

אני רק משתדלת לא לשכוח מה חשוב בחיים. וזה לא הבגדים, או איזה אוטו יש לך או איזה דירה. להעדיף בגד ע"פ בנאדם אהוב? סה"כ עדיפויות בחיים.

Fun Fair

New member
אחלה.

נהדר לראות שעל סמך 7 שורות שקראת לראשונה בפורום, יכולת ההבחנה החדה שלך מאפשרת לך להסיק בנוגע סדרי העדיפויות של הכותבת, את יחסה לרכושה ולביתה ואת אופיה ואישיותה והכל באופן אובייקטיבי ובלתי שיפוטי בעליל. כל זה, תוך התנסחות מהוקצעת, אובייקטיבית ונעימה. או שלא. אני לא מקיימת פה דיון או מו"מ. אנא כבדי את הנוכחים בפורום והמנעי מהערות שיפוטיות לגופו של אדם. (ועל אף ההודעה הקודמת- *פה* סיימנו את דו השיח הזה.)

shmickey

New member
אוקיי, אבל שימי לב

שבמקום לעסוק בתוכן של מה שכתבת, כולן עוסקות עכשיו באיך שכתבת את זה, לא נראה לך שזה מפספס את המטרה? בהחלט יש כאן בני אדם ובדיוק בגלל זה רצוי להתנסח בצורה טובה יותר.

למעלה