שאלות (תם) נוספות

eyalnadav

New member
ההבדלים בין המאורות ושמותיהם

1. ביום א נברא האור שרואים דרכו מסוף העולם ועד סופו כמו מראה , אך ה' ראה שהרשעים ישתמשו בו לרעה ולא לטובה ולכן גנז את האור לצדיקים בלבד לצדיקים. והגאון מוילנא מביא ראיה מהמקרא על כך כתוב " ויאמר אלוהים יהי אור ויהי אור " היה צריך להיות כתוב יהי אור לעתיד ולא ויהי שהוא לשון עבר ומכאן שנגנז , בלשון הקודש יש מושג של ואו ההיפוך שמהפך את הפועל מעתיד לעבר ועבר לעתיד, (מי שלא מכיר את המושג חושב שהוא ואו החיבור) והדוגמא הפשוטה יאמר(עתיד) ויאמר (עבר) ה' אל משה. ביום ד נבראו המאורות הגשמיים המוכרים לנו השמש והירח והכוכבים. יש לציין שכל הבריאה כולה נוצרה ביום הראשון כגולם וכל יום של הבריאה הותאם יצירתם והתחלת מעשיהם לאותו יום . 2. שמות אין במעשה בראשית רק באופן כללי להבריאה , רק אחר כך ביום השישי אדם הראשון קרא שמות .

סיגלית7

New member
תודה על כי הארתם עיני!

הייתי שמחה לקבל מכם עצות לגבי הפניות למקורות מידע. כוונתי היא לא רק לפנות לגוגל ומשם לשלוף מאמר כזה או אחר, אלא הפניות נוספות. אילו ספרי יסוד יכולים לעזור לתלמיד מתחיל כמוני? קיבלתי את הפנייתך, סוריאל, לקאסוטו. איני יודעת מהם תחומי העניין שלי. אני כרגע מגששת באפלה בתוך האוצר הבלום הזה, ואפילו מתקשה בניסוח שאלותיי...אחד מן התחומים המרתקים עבורי הוא העיסוק הלשוני, אבל שוב כאשר אני קוראת את הדיונים בפורום, אני מוצאת שאני מרותקת לגישות השונות שאתם מציגים. אתמול, למשל, טרדה את מנוחתי (ממש כך) סוגיית הכרובים.... אם תרצו לספר לי עליהם אשמח מאוד מאוד (גם דיון אטימולוגי מסקרן אותי).

סוריאל

New member
הנה רמז:

ביחזקאל פרק א' מתוארת המרכבה האלהית הנישאת ע"י חיות בעלות ארבע פנים. בפרק י' מתוארת אותה מרכבה ואותן חיות בעלות אותן פנים... כמעט. וכעת חזרי לאחור ותהי מהו ההבדל בין העגל שעשה אהרון לכרובים שהוצבו על הכפורת. ובנוגע לתחום הלשוני, לפני זמן מה היה כאן שרשור שעסק די הרבה בנושא הזה.

למעלה