שאלות של פסח

Boogi25

New member
אז אתם מתנגדים?

אז איך זה בדיוק פועל לטובת תושבי מודיעין?

chili3

New member
אני בטוחה שאפשר למצוא מקום יותר

מתאים לבית הכנסת.

Boogi25

New member
אני בטוח שניסו למצוא ולא היה

ואם יש מקום ובכל זאת בונים על גן - זה לא בסדר.

אילנית03

New member
לא כל כך ניסו למצוא מקום אחר

ומה גם שהגן ממוקם בצומת שגם ככה מסוכנת , כאשר מכל מקום אפשרי ברחוב כבר בונים בית כנסת. לא אמרנו לא לבנות אלא שינסו למצוא מיקום אחר

Angel972

New member
אין לנו התנגדות לבניית בית כנסת

נהפוך הוא
הבעיה שלנו היא המיקום ...

d a l i a l

New member
מתנגדים ועוד איך

האם תושבי הרחובות נחל צין ונחל שורק אינם נחשבים "תושבי מודיעין?" האם ההורים של ילדי הגן אינם נחשבים "תושבי מודיעין?" איך בניית בית כנסת ברחוב עמוס תנועה, שבו כבר יש בית כנסת אחד במרחק כמה מאות מטרים ו-6 גני ילדים ומעונות - יביא לשיפור איכות החיים ויועיל ל"תושבי מודיעין"?

אילנית03

New member
ברחוב שנחשב ציר ראשי

לבנות עוד מבנה ציבור זה סכנת נפשות ומתכון למפגעים וזה רק שאלה של זמן

Boogi25

New member
מכיוון שאני לא מכיר את כל הפרטים

אז אני רק יכול להסיק שעדיף לבנות בית כנסת מעל גן ילדים, (חוץ מאי הנוחות בזמן בניית בית הכנסת) מאשר להתפלל בכל שבת בתוך גן הילדים או בתוך מסדרון של בית ספר (אצלנו בקייזר).

אילנית03

New member
בקייזר שאין בכלל בית כנסת

מצדיקה אותך אבל בנחל צין יש בית כנסת בבנייה לא רחוק מהבית כנסת שרוצים לבנות יש אחד בנחל חבר ויש בנחל זוהר ואולי יש אפילו עוד אחד שלי אין מושג לגביו לכן זו עוד אחת מהסיבות מדוע לא לבנות מעל גן ילדים מעבר לעובדה שמייעדים את בית הכנסת להיות מעין ישיבה תיכונית וזו עוד סיבה מדוע זו סכנת נפשות שבית הכנסת יבנה מעל הגן. הרחוב עמוס בכלי רכב כל הזמן לא מעט פעמים נתקלים במצבים שרואים ילד כמעט נדרס בכלל חוסר הזהירות של הנהגים והחונים בצידי הכביש אני לא רואה סיבה להעלות את הסכנות המצויות גם ככה ברחוב עמוס כזה ולבנות את בית הכנסת מעל גן ילדים

דודיד

New member
מתי היית לאחרונה בבתי הכנסת האלו?

בית הכנסת בנחל צין מלא עד אפס מקום. (והוא גם מרוחק 10 דקות הליכה מהגן.) בנחל זוהר יש שני בתי כנסת וגם הם מלאים. באולפנא שבנחל צלמון יש 4 מניינים נוספים. בגן שבנחל חבר יש כ-50 משפחות (כ- 150 מתפללים בסה"כ) ואין להם מקום בביכ"נ אחר. לא מדבר ב-10 אנשים שהולכים להקים בי"כנ כי לא נראה להם משהו אחר. מדובר בקהילה שרוצה להתפלל במבנה קבע ולא בגן ילדים

אילנית03

New member
ועדיין מעל גן ילדים שנמצא בצומת

מרכזית בגבעה c . אני עדיין חושבת שהמיקום וכמות בתי הכנסת באותו הרחוב היא מספיקה וכן אפשרי לבנות עוד בית כנסת בגבעה אבל במיקום אחר

דודיד

New member
הלוואי והיה מקום אחר לבנות בגבעה

זו שכונה בה אחוז הדתיים לא גבוה בהרבה מהממוצע והעיריה המקדמת שלנו הקצתה שטח ציבור אחד(!) לביכנ"ס, ברחוב נחל זוהר. נו באמת. ביכ"נ אחד לשכונה שיש בה למעלה מ-5 ביכ"נס????

אילנית03

New member
לא לגמרי נכון

מה עם לשפץ את הבית כנסת שנשרף ? זה היה בית כנסת גדול ופתר המון בעיות ומצוקות מקום, מעבר לזה מה עם לנסות ולהתחשב באוכלוסייה הלא דתית בשכונה? מה לגבי העובדה שזה יהיה גם ישיבה תיכונית או משהו בסגנון? מה לגבי החוסר יכולת של השומר תזהות את כל הבאים והשער בעצם כבר לא יהיה נעול כמו קודם לכן , איפה בטיחות הילדים? איפה בטיחות האוכלוסיה שצועדים ברגל וצריכים להתקל במחסומי הליכה מכמות הרכבים וכך יהיו עוד, כיוון שעם זה ישמש לא רק לבית כנסת אז יבואו עם כלי רכב. בקיצור המון בעיות ותושבי השכונה , הרחוב , והורי הגן מתנגדים ובצק הרחוב הוא ציר מרכזי בגבעה.... והסכנה לא תאחר לבוא , מה צריך לחכות לאסון כדי להפיק לקחים???

דודיד

New member
רגע רגע, רגע, ...

1. בית הכנסת שנשרף מרוחק רבע שעת הליכה מבית הכנסת המדובר. בהנחה שיש כאלה שצועדים כ- 10 דקות עד לגן, אז 25 דקות הליכה לביכ"נ זה נחשב רחוק. 2. ישנם בתי כנסת שפעילים כל השבוע, ומקיימים 3 תפילות ביום וישנם כאלו שפתוחים רק בשבתות וחגים. היום , פועל בית הכנסת הנ"ל רק בשבתות וחגים, וכך גם יהיה בעתיד. 3.לא מדובר בהפרעה לתנועה, לא באנשים שיקשו על השומר. כולה תפילות בשישי בערב ושבת בבוקר, כשכל עם ישראל עדיין ישן....

d a l i a l

New member
קח 5 רגעים ותקשיב טוב

בינתיים, נוכחתי לדעת שכל דבר זמני הוא קבוע. ולכן - "היום , פועל בית הכנסת הנ"ל רק בשבתות וחגים, וכך גם יהיה בעתיד" לא תופס בעיני
כי היום זה כך ומחר הדבר ישתנה ולא יהיה מי שיפצה פה... בית הכנסת בנחל פארן פעל כל השבוע והעומס בכביש היה בלתי נסבל
אז אני לא קונה את כל השטויות האלה שבית כנסת לא מפריע לשכנים. ולגבי מרחק ההליכה- האנשים שנאלצים ללכת 10 דקות עד הגן מגיעים מן הסתם מרחובות נחל זוהר, נחל שורק, מגדל הלבנון...והרי בכיוון ההוא ישנם מספר מניינים לפי דבריך. מי שמגיע מכיוון נחל צין - יש לו בית כנסת בתחילת הרחוב ועוד אחד בפוטנציה - בנחל פארן, בתנאי שירצו לשפץ אותו.

yoelth

New member
בוגי- אפילו לי כואב הלב לראות את

בית-הכנסת השרוף. אולי מישהו יעסוק בגיוס כספים למטרת שפוצו במקום לבנות חדש במקום בעייתי.

בעניין ביטוח לאומי

מה הבעיה בו? אמנם הוא נמצא בקריית ספר/מודיעין עילית, אבל אין בו תור בכלל והשרות שם מאוד אדיב ומהיר (מנסיון, ולא רק פעם אחת).

למעלה