שאלות של חובבנית

GolanBerlin

New member
ככה הם הגדירו את זה בספרים.

ככה זה הוגדר בספרים. טהור דם זה מי ששני ההורים שלו למדו בהוגוורטס, בת'כלס... חחחחחח.

טהור דם הוא קוסם/ מכשפה שלפחות חצי מהסבים שלו

הם מוגלגים, ככה לפחות כתוב בויקיפדיה, ודרך אגב חצוי דם זה כן מונח רישמי. בספר השביעי לדוגמא כשתפסו את הארי, רון והרמיוני, הרמיוני מציגה את עצמה כ"חצוית דם" ואין ספק שהרמיוני לא הייתה טועה בזה. לפיכך הארי הוא אכן חצוי דם, בדיוק כמו וולדי, למרות זאת אין לי מושג מה הדרגא של הילדים שלו ושל ג'יני.

Superboi

New member
חצוי דם, את מתכוונת

וזה לא נכון. מספיק שאחד מארבעת הסבים והסבתות שלך הוא מוגל או יליד מוגלגים, או בן של בן של בן של בן של יליד מוגלגים.

נכון, חצוי דם, טעות שלי

וכמו שכבר אמרתי, לקחתי את המידע מויקיפדיה, חוץ מזה שיש בזה מין ההיגיון, חצי מהדם שלך "מוגלגי" וחצי ממנו "קסום". למרות שביקרתי בעמוד הויקפדיה הזה לפני זמן רב ויכול להיות שהשתנה מאז, וערכו אותו אחרת. ושוב, אני רק אמרתי מה כתוב שם, לא מה נכון.

GolanBerlin

New member
מה???

1. איפה בדיוק רשום את זה בויקיפדיה?

2. הרמיוני הציגה את עצמה כ"פנלופה קלירווטר, חצוית דם", בתור אילתור. נראה לך שהיא תגיד "הרמיוני גריינג'ר, בת מוגלגים"?

3. לפי מה שאני זוכר מהספר, זה עובד ככה:

בן מוגלגים: מוגל לשני הורים מוגלגים שנהיה קוסם.

חצוי דם: קוסם שנולד להורה קוסם + הורה מוגל/בן מוגל.

טהור דם: קוסם שנולד לשני הורים קוסמים.

hollypop girl

New member
אם כבר מדברים על פנלופה אז בספר

השני היא נפגעה מהבסיליסק (רגע אחרי שהרמיוני הזהירה אותה...לא נראה לי שהיא הייתה מזהירה
אותה אם היא לא הייתה בת מוגלגים. הרי הבסיליסק פגע רק בהם...אפשר להגיד שהבסיליסק ניסה לפגוע
בהרמיוני ופנלופה במקרה...הוא פשוט ניסה להיפטר משני האנשים היחידים שיודעים עליו אבל עדיין לא ברור
למה לו להסתכן בהריגת טהור\חצוי דם)
אז לפני שהתחלתי לסבך את עצמי רציתי להגיד שרוב הסיכויים שפנלופה גם בת מוגלגים אז לא ברור למה הרמיוני
השתמשה בשם שלה...

GolanBerlin

New member
היא בת מוגלגים

פנלופה היא בת מוגלגים.

מקור: פאדג' אמר כי "ארבעה בני מוגלגים הותקפו" - אנחנו יודעים על הרמיוני, ג'סטין וקולין. אז מי הוא הרביעי? פנלופה כמובן, כי גם היא הותקפה. וקרדיט ל"הארי פוטר וויקי".

אז כפי שאמרתי, הרמיוני סתם אילתרה כשהיא אמרה שקוראים לה "פנלופה קלירווטר, חצוית דם". זה סתם היה אלתור.

timetraveler900

New member
אני כבר לא יודעת עם איזו תגובה להסכים

אבל אני עם סופרבוי בעניין הזה. מספיק שאחד מהשושלת שלך היה מוגל \ בן מוגלגים (בעצם אותו דבר מהבחינה הזו) אז אתה חצוי דם. כדי להיות טהור דם אתה צריך שושלת נקייה לחלוטין ממוגלגים.
עכשיו אם אני אתן את דעתי בעניין, אני לא חושבת שכבר יש משהו כזה "טהור דם" אחרי כל כך הרבה שנים ואפילו המשפחות הידועות בטוהר הדם שלהן כמו מאלפוי ובלק "התלכלכו" קצת; אבל או שהן פשוט לא יודעות מזה כי קשה לעקוב אחרי שנים של שושלת או שהן פשוט לא מודות בזה ומתכחשות לזה, דבר שהוא סביר ביותר.

hollypop girl

New member
כן, אבל בהנחה שיש לך כמה ילדים רוב

הסיכויים שלפחות אחד מהם יתחתן עם טהורת דם (עם החינוך השמרני שהם נותנים בעניין הזה סביר
שרק מעט מאוד ילדים "יתקלקלו") אז רוב הסיכויים שאנשים כמו סריוס ורגולוס טהורי דם, אבל יש אנשים
במשפחה (כמו נימפדורה) שיוצאים "מקולקלים".
אפשר לקחת לדוגמא את האחיות של נרקיסה- 2 מתוך 3 התחתנו עם טהורי דם ואם לבלטריקס היו ילדים
אז השושלת הייתה ממשיכה להיות טהורת דם בשני כיוונים...

למעלה