שאלות של חובבנית

מצפוטל

New member
שאלות של חובבנית

שלום למקצוענים

הדור הצעיר בבית גדל, והתחיל לקרוא את הסדרה. הספרים ששוב מסתובבים אצלי בבית הזכירו לי תמיהות ישנות, מהתקופה שחיסלתי את הספרים בזה אחר זה. הנה כמה לפניכם, ובהמשך בטח אזכר בעוד:

@ למה הארי לא רואה פגעסוסים מתחילת הסדרה, הרי ראה את הוריו מתים כשהיה בן שנה?

@ קוסם שאחד מהוריו בוצדם (כמו הארי למשל) - האם הוא נקרא חצוי דם או טהור דם? כלומר בשביל להיחשב טהור דם צריך רק שני הורים קוסמים, או שושלת קוסמים מלאה?

@ איך ילדי קוסמים מסתדרים, אם מצד אחד אין להם מושג במכשירים של מוגלגים, ומצד שני נאסר עליהם להשתמש בשרביטים בבית? האם עד הגיעם לבגרות הם תלויים בהוריהם בכל משימה ביתית פשוטה, כמו להדליק את האור למשל?

מצפוטל

New member
עוד שאלה:

מצד אחד נשמע שנישואי תערובת לא נחשבים לדבר פסול (אלא אם כן קוראים לך ואנדרולו), ומצד שני קיים איסור על עשיית קסמים ליד מוגלגים, ובכלל סודיות עולם הקסמים. אז האם באמת מצפים מקוסמים ומכשפות שיסתירו מבן זוגם את כל עולמם?
בעצם השאלה תקפה גם לגבי קוסמים שהם בני מוגלגים, כמו הרמיוני ולילי - הרי הסוד חייב להיחשף, ואכן נחשף (אני זוכרת שההורים של הרמיוני אפילו ממירים כסף בגרינגוטס) - אז איפה הסודיות? והאם באמת אסור לקוסמים האלה לעשות קסמים ליד הוריהם?

timetraveler900

New member
אני חושבת שזה נושא שתמיד היה שנוי במחלוקת

בקהילה הזו. אולי כשמכשפה ומוגל מתאהבים או קוסם ומוגלגית מתאהבים או קוסם ומוגל מתאהבים או מכשפה ומוגלגית מתאהבות (יש עוד אפשרויות? חח) אז כשהיחסים כבר ממש מבוססים והם מרגישים שהם יכולים לסמוך על בן \ בת הזוג שלהם\ן, הם מחליטים לספר כי הם מאמינים שיקבלו אותם. (או לפחות מקווים ככה).
הם לא יכולים לספר לכל אחד שהם יוצאים איתו... רק למי שהם חושבים שזה באמת יעבוד איתו.

לגבי בני מוגלגים, אני חושבת שהמשפחה המצומצמת היא יוצאת מהכלל המבחינה הזו. הם לא יכולים להימנע מזה ליד ההורים שלהם או האחים שלהם.. הם גרים באותו בית ובכל זאת זו המשפחה הקרובה שלהם.

timetraveler900

New member
אנסה לענות :)

הארי לא רואה פגעסוסים מתחילת הסדרה כי כשהוא ראה את הוריו מתים הוא היה בן שנה. הוא לא באמת הבין מה הוא רואה... צריך להבין שראית בן אדם מת לפני שתוכל לראות פגעסוסים, לעכל את זה.. אני חושבת שבגלל זה גם הארי עדיין לא ראה אותם בסוף הרביעי.

קוסם שאחד מהוריו הוא *בן מוגלגים* (
) הוא חצוי דם. כדי להיות טהור דם צריך שושלת שלמה טהורה. (אבל רק אלה שמקורבים אליו ישירות, כלומר הוריו, סביו וכו')

אני מניחה שהם לא ממש זקוקים לשרביט שלהם.. כדי להדליק את האור הם פשוט מדליקים גפרור או משתמשים במנורות שמן (גז) כמו של פעם. מה עוד הם צריכים? עבודות בית הם עושים בדרך הרגילה וכדי להתנייד ממקום ומקום הם נוסעים באוטובוסים רגילים ותחבורה מוגלגית רגילה.

תשובות של מקצוען

דבר ראשון - ישר כוח על זה שהדור הצעיר ממשיך לקרוא את הסדרה! רעיון מעולה, אם יותר לי לומר ^^

בכל מקרה, שתי תשובות אפשריות לשאלת הפגעסוסים - אחת - שהוא לא ממש ראה אותם מתים. אחרי הכל הוא היה בעריסה ולא בהכרח ראה מה קורה שם. אפשרות שניה, כמו שאמרו לפני, זה שצריך באמת לעכל את זה, להבין מה ראית. אנקדוטה קלה - הידעתם? בספר "חיות הפלא והיכן למצוא אותן", שיצא, כמדומני, אחרי הרביעי או השלישי, מתוארים פגעסוסים עוד לפני שהם הופיעו בספרים! רולינג באמת חשבה על הכל...

שאלה שניה - כדי להיות טהור דם עליך להיות חלק משושלת ממושכת של קוסמים, כמו משפחות וויזלי, לונגבוטום, בלק ומאלפוי. קוסם שאחד מהוריו הוא בן מוגלגים הוא לא טהור דם, ולפיכך הוא חצוי-דם. לכן הארי הוא חצוי-דם בדיוק כמו וולדי מולדי שלנו.

שאלה שלישית - שאלה יפה ומעניינת. אני חושב שיש הרבה תחליפי קסם לדברים שאנחנו רגילים לעשות. אנחנו רגילים לחשוב על העולם הקסום בדיוק כמו שלנו רק שהמכשירים עובדים בצורה קסומה, אבל אני בטוח שלמשל להדליק את האור זה משהו שלא קורה בכלל בבית של קוסמים, כי האור מכושף ונדלק כשצריך. גם הרדיו הקסום, שאפשר להפעיל בהינף שרביט, ודאי יכול גם להידלק בלחיצת כפתור. חוץ מזה, עד שאתה בן 11 אתה באחריות ההורים שלך, ואם הם מרשים מותר לך להשתמש בשרביט בתוך הבית כשהם משגיחים.

לסיום, השאלה האחרונה שלך - לדעתי קוסם שיוצא עם מוגלגית יכול לגלות לה בשלב מסויים שהוא קוסם, כנראה באישור משרד הקסמים. כמו למשל אמא של דין תומאס, שגילתה לאבא שלו שהיא מכשפה והוא נבהל וברח. כמובן שהם לא חייבים, זו בחירה שלהם. ולגבי קוסמים בני מוגלגים - אני בטוח שיש לשכה שמגלה מקרים כאלה ומטפלת בהם. כנראה שההורים זוכים לביקור ממשרד הקסמים, מסבירים להם מה קורה והכל, ואז ההורים, למרות היותם מוגלגים, יודעים על עולם הקסמים.
אני בטוח שאין חשש מכך שהם יספרו על כך לאחרים - מי יאמין להם?

hollypop girl

New member
אתה מתבלבל עם שיימוס כנראה כי

לפני רולינג אבא של דין לא סיפר לאמו המוגלגית שהוא קוסם ואז נרצח על ידי אוכלי מוות כי לא שיתף איתם פעולה.

nhpiano

New member
לפי רולינג...

עד כמה שזכור לי, דווקא שיימוס בא ממשפחה של קוסמים, לא?

hollypop girl

New member
אמא שלו מכשפה, מה לגבי האבא אני לא זוכרת

אבל הוא סיפר על זה משהו בסעודה הראשונה.

Superboi

New member
זה מה שרולינג אמרה, אבל דין לא יודע את זה

בספר הוא חושב שאבא שלו עזב, והוא לא יודע אם הוא היה קוסם או מוגל (ולכן גם לא יודע אם הוא חצוי דם או בן מוגלגים).

hollypop girl

New member
אבל הוא מחליט להסתתר בכל מקרה, השאלה

היא אם יש לו את שם המשפחה של אבא שלו כי אם כן אז אפשר לאתר לפי תמונות ורישומים...
מוזר שהוא אף פעם לא חשב לנסות להתעניין בזה כמו רידל (מצד שני, יותר הגיוני ששני ההורים שלו מוגלגים אז
אפשר להבין....)

Superboi

New member
בעצם בגלל זה הוא הסתתר

לא הייתה לו דרך להוכיח שהוא לא יליד מוגלגים (ולמיטב ידיעתו, יש סיכוי גדול שהוא כן).

זה באמת קצת מוזר שהוא לא בדק את זה, אבל כנראה שלא הייתה לו סיבה לבדוק. רק כשוולדמורט השתלט על משרד הקסמים זה הפך לעניין קריטי, ואז כבר היה מאוחר מדי.

מצפוטל

New member
תודה לעונים, החכמתוני

ואני מתנצלת על פליטת המקלדת עם ה"בוצדם", ומקווה שלא פגעתי כאן ברגשות אף בן מוגלגים. מצד שני להרמיוני לא מפריע הכינוי הזה, אז שיהיה... (גילוי נאות: גם הוריי מוגלגים).

hollypop girl

New member
מנסה לענות

1. אולי הוא לא זכר או לא הבין מה הוא רואה? אולי הוא לא באמת הפנים מה הוא רואה אז זה לא השפיע
עליו...
2.הארי חצוי דם. השאלה היא למה נחשבים למשל הילדים שלו ושל ג'יני? או ילדים של שני בוצדמים?
3.עבודת כפיים?

נראה לי שילדים של שני בני מוגלגים

הם גם חצויי דם. בסך הכל זאת קשת די רחבה. וולדמורט נחשב חצוי דם כי יש לו רק הורה אחד קוסם, והארי נחשב חצוי דם כי אחד מההורים שלו בוצדם. אפשר להגיד שכל מי שהוא לא בן לשני מוגלגים, והוא גם לא קוסם "טהור" לגמרי כבר הרבה שנים, הוא חצוי דם.
וחץ מזה אני משערת שזה תלוי את מי שואלים. לרוב האנשים משנה רק אם מישהו הוא בן מוגלגים או לא, כי אז הוא לא יודע הרבה דברים על עולם הקוסמים וצריך ללמד אותו. האנשים שכן אכפת להם מטוהר דם כל הזמן מנסים להוכיח כמה שהמשפחה שלהם טהורה כבר מאות ואלפי שנים (כמו אמברידג' עם הקמיע או גונט...), אז לא ברור כמה דורות של קוסמים צריך בשביל להיחשב לטהור דם בשביל אנשים כאלה... זה כנראה משתנה מאדם לאדם. אולי גונט היה מקבל את הילדים של הארי בתור טהורי דם אבל היה מרגיש שהוא בכל זאת נעלה מהם... (למרות שרק סבתא שלהם לא הייתה טהורה)

למעלה