שאלות של חובבנית

HassiD

New member
אני לא מסכים כ"כ לגבי ההגדרות

אני חושב שרק מי שאחד מהוריו קוסם והשני מוגל הוא חצוי דם, וכל השאר - הם שפוט לא טהורי גזע, לא חצויים, וגם לא מוגלגים, הם "סתם" קוסמים"...

hollypop girl

New member
חייבת להיות לזה הגדרה...סתם קוסמים נשמע

גרוע בהרבה מחצויי דם...

HassiD

New member
נכון, אבל זאת לא באמת הגדרה

אנשים לא אומרים שהם "חצויי-דם" רק על הספר שלו סנייפ רצה למצוא לעצמו כינוי אז הוא אמר "הנסיך חצוי-הדם", אנשים לא מסתובבים ואומרים "שלום, אני חצוי-דם", כמו שדתיים לא אומרים שהם "אורתודוקסים", אלא שהם "דתיים", זאת הגדרה כוללת כזאת שברור למה הכוונה, ואין סיבה ליצור הבדלים... (כמו שאנחנו, מקווים לפחות, שבעתיד אנשים יגידו שהם "ישראלים" ולא יזכירו שהם ממוצא פולני/רוסי/תימני וכדו'...)

hollypop girl

New member
כן, אבל שים לב שעל השיחה הראשונה בין

תלמידי שנה א' הם דיברו על זה...עוד לפני שהכרנו את המושג "טוהר דם" (בגלל זה נראה
לי הם אמרו "אני חצי-חצי" ולא "אני חצוי דם" כנראה שרולינג פשוט לא חשבה על המושג הזה אז)

HassiD

New member
אין בעיה

יש גם הרבה ילדים שאומרים שהם תימנים/אשכנזים/רוסים וכדו', אבל זה לא אומר שיש הגדרה "רשמית" למי שחצי שוודי וחצי רוסי.
למרות שיש כאן יותר הגדרות מאשר שם, עדיין, שילובים יכולים להיות במספיק צורות, ורק ה"משובחים" (לפחות לדעתם) מתלהבים מזה... (בעצם שם הם דיברו על זה רק כי מאלפוי הוא פלצן כזה...)

hollypop girl

New member
אני לא חושבת שהיה קשר בין מאלפוי

לשיחה...

האמת שזה נשמע הגיוני...אתה מכיר אדם חדש, אתה שואל אותו על המשפחה שלו (או על המוצא שלו)
הגיוני שבמקום להסביר "אמא שלי התחתנה עם X ואז הוא גילה שהיא Y ואז הוא נבהל וברח....." פשוט להגיד
"אני חצוי דם"

HassiD

New member
מסכים חלקית

אני מסכים עם זה שידברו על המשפחה, אבל אני לא חושב שישתמשו במושג "חצוי-דם" זה מושג "רשמי" יותר, זה מתאין יותר למי שדוגל ב"טוהר הדם" (כי אחרת מה אכפת לו אם אמא שלו היא קוסמת "טהורה" שנשואה ל"טהור" או שאחד מהם בוצדם?) אז אני חושב שהוא פשוט אמר שהוא לא "קוסם שלם" או משהו כזה

כמו שאם שואלים אותך על העדה שלך, ואת עונה שאת נגיד רוסיה, אז ישאלו אותך: "משני הצדדים?" או "שלמה?" או משהו כזה, אבל את לא תעני שאת "חצויה" מקס' תגיד "חצי-חצי".... (וגם כי אם תגידי "חצויה" יחשבו מיד שאת מתכוונת שאת חצי ערפדית או משהו כזה...
)

hollypop girl

New member
הלוואי וזה היה כלכך פשוט

לענות על השאלה הזאת
אני תמיד נכנסת להסברים מסובכים על איפה זה קזחסטן ומאיזה צד אני
ממולדובה

אבל מאחר ו"חצוי-דם" זה כבר מושג כלכך נפוץ ולא מדובר במשהו מעליב כמו "בוצדם" או משהו...אז הגיוני
שזה יהיה בשימוש...אפילו הטריו תמיד מדברים במושגים כאלה...

אבל הארי נחשב חצוי דם...

למרות ששני ההורים שלו קוסמים.
ההגדרה הזאת יכולה להתאים למי שלא אכפת לו מטוהר דם. מי שכן אכפת לו, לא ישים את עצמו ובן להורה "בוצדם" באותה דרגה של "פשוט קוסמים". אז קוראים לכל מי שהוא לא טהור חצוי דם.

HassiD

New member
זה מה שהתכוונתי

נדיר יותר שקוסם נשוי ל"סתם" מוגל, פשוט אני לא אוהב לכתוב מילים גסות ("בוצדם", אני מקווה שלא תאלצי אותי לחזור על זה...). התכוונתי לבן של קוסם "טהור" ומכשפה "מוגלגית" או להפך כמובן....

מצפוטל

New member
אוי, אם אני כבר פה, נזכרתי בקטע:

לפני כמה שנים חלמתי על הארי פוטר. אני לא זוכרת את פרטי החלום, אבל התעוררתי אח"כ ושחזרתי. אני זוכרת ששכבתי חצי ערה באמצע הלילה ואמרתי לעצמי: איזה קטע, איזה חלום מוזר, אם אני אפגוש מחר את הרמיוני בכיתה אני צריכה לספר לה שחלמתי שהיא מכשפה...

ושאלה נוספת, על הדרך:
למה וולדמורט לא מנסה ליצור קשר עם סנייפ כל השנה הראשונה, כשהוא צמוד לקווירל? הרי סנייפ כל הזמן שם לקווירל רגליים - למה שוולדמורט לא "יתגלה אליו" וגמרנו עניין? הוא לא בוטח בו בשלב הזה?

תשובה +

וולדמורט מסביר את זה- הוא חשב שסנייפ הוא "חיית המחמד של דמבלדור" ולא מספיק בטח בו בשביל לנסות אפילו לראות האם באמת אפשר לבטוח בו, האמת? גם לא ממש היו לו הזדמנויות.

וולדמורט ידע שהוא צריך עבד נרצע וכמה שיותר רחוק מדמבלדור, סנייפ הוא לא הבחירה הראשונה שלו כי אין לו אישיות של עבד כמו קווירל או פיטר .
לדעתי הוא גם רצה לבחון את העניינים היטב לפני שהוא יחזור לעניינים והחליט לא לסמוך על כולם.

ולעוד עניין,
קודם כל ברוכה הבאה! (או השבה אם היית בפורום מתי שהוא
)
הפורום, בזכות היותו פורום של "סדרה מתה" (להלן- אין חומרים חדשים) מעודד פתיחה של נושאים חדשים שלאו דווקא קשורים לשאלה.

אנחנו כן בעד לא לפתוח חמישים שרשורים חדשים רק כי "אה כן, ועוד שאלה ועוד שאלה ועוד אחת"

להלן השלכה על השרשור הנוכחי-
א.אני מאוהבת בך שלא פתחת חמישים אלף שרשורי שאלות
ב.בעניין של חלומות וכאלה בהחלט את יכולה לפתוח שרשור על הנושא, כי אני בטוחה שלהרבה אנשים מה לומר על הנושא וזה יקבל חשיפה מקסמילית
ג. נפלת על המנהלת הכי חופרת ועייפה שיש בצוות הניהול, אני ספיר אגב, בת 22, על שלוש שעות שינה פחות או יותר ומעודדת חפירות בפורום.

רות סוף

מצפוטל

New member
ההסבר שלכן מתקבל על דעתי, חוץ מההערה

לגבי חוסר ההזדמנויות - כשסנייפ איים על קווירל ביער זו הייתה יופי של הזדמנות להיחשף - אם זשל"ב היה רוצה. מסתבר שהוא לא בטח בסנייפ (ובצדק).

לגבי הכללים - תודה, אפנים

אני חלמתי שאני פורצת לכספת של דמבלדור

כמובן שהוא תפס אותי...

בקשר לשאלה, כנראה שוולדמורט באמת לא בטח בו. כשהוא חוזר בבית הקברות הוא אומר שמי שלא חזרו אליו היו מוג לב אחד ואחד שנטש אותו לנצח(וגם משרת שכבר חזר אליו אבל זה ברטי קראוץ). אז לא ברור מי מהם זה סנייפ, אבל וולדמורט כועס על שניהם. (למישהו יש השערות?)
אני אישית חושבת שוולדמורט הבין שסנייפ כועס על מותה של לילי. אבל ידוע שכמה שעות אחרי הסצינה בבית הקברות הוא דיבר עם וולדמורט, ואז הוא כנראה נרגע והבין את מה שאמר בסוף, שסנייפ בסך הכל "חשק" בלילי וזה הכל. בכל מקרה, בספר הראשון הוא עדיין לא בטח בו מספיק בשביל להתגלות.

hollypop girl

New member
אני הבנתי את זה ככה:

מוג לב - קרקרוף, כי הוא היה פחדן מכדי להישאר נאמן לו בגד בו בכך שעזר למשרד הקסמים.
נטש לנצח- סנייפ, כנראה בגלל הנאמנות החדשה שלו לדמבלדור אבל יכול להיות שוולדמורט התכוון גם לזה
שהוא כועס על מותה של לילי (קצת קשה לדמיין את וולדמורט "מבין" מישהו שהוא מתנהג כמו שהוא מתנהג בגלל
אהבה)

הגיוני

ואת צודקת, אם וולדמורט היה מבין כמה חזקה האהבה של סנייפ ללילי, אז הוא לא היה חוזר לבטוח בו.

GolanBerlin

New member
בלבלתם אותי לגבי החצוי דם...

חצוי דם זה לא מישהו שאחד מההורים שלו הוא קוסם, וההורה השני הוא בן מוגלגים?

Superboi

New member
ההורה השני יכול להיות גם מוגל

בקיצור, חצוי דם הוא כל קוסם שהוא לא טהור דם ולא בן של שני מוגלגים.

GolanBerlin

New member
אבל

ברגע ש:

מוגל/בן מוגל מתחתן עם מכשפה

הם מולידים ילד

הילד הוא חצוי דם

הילד מתחתן עם מכשפה

הילד שלהם הוא טהור דם

ככה לפחות אני הבנתי את זה.

Superboi

New member
אם יש לך דם מוגלגי

הוא יעבור גם לצאצאים שלך, ולצאצאים שלהם. ככה שהם אף פעם לא יהיו טהורי דם.

למעלה