שאלות של הדיוט

מה הנקודה שלך?

אז העובדה שהנפלד היה נמוך לעמדה 4 עד כדי כך ששחקנים בגובה שלו לרוב הם SF זה מה שבא להראות שאני טועה?(אני לא חושב שהוא גבוה מבורשטיין למשל).
נראה לי שהתבלבלת.
וגרנט הוא 2.13 והוא גם שיחק בהתחלה כSF אם כבר אתה מתעקש.

זה ממש לא האישו של הגובה, זה המכלול.
הוא גם היה אנדרסייז וגם לא הביא שום דבר מבחינת אתלטיות או כשרון התקפי.
זה לא בארקלי ואנדרסייזרים אחרים, זה הנפלד המוגבל התקפית ואתלטית.

droriko

New member
אה

חשבתי שהתכוונתי הפוך,שאתה מאוכזב שהוא לא סנטר למרות הגובה(בגלל כל ה"איך הוא 2 מטר ולא יודע להטביע" שלך)

שוב

הנפלד לא באמת היה כזה שחקן הגנה טוב כמו שעשו ממנו, הוא נשך שרט וצבט אבל מול שחקנים אתלטים הוא היה חסר אונים, גם מול שחקני פנים מסיביים באמת.

הוא היה שחקן חכם עם אופי, אבל עשו ממנו יותר ממה שהוא היה.
ומה לעשות כדורסל משחקים בשני הצדדים של המגרש - לא קליעה, לא מהירות שתאפשר לו לפחות לנצל את העובדה שהוא אנדרסייז, לא משחק פוסט - פשוט כלום.

אני לא חושב ששחקן כמו הנפלד עומד במבחן הזמן של היום, בטח לא שחקן יורוליג.

droriko

New member
אתה לא צריך שכל ה-5 על המגרש יהיו קלעים

אני חושב שהגביעי אירופה שהנפלד לקח עם מכבי די מוכיחים את זה.

ומצחיק שאתה אומר "מבחן הזמן" כשכולה עברו מאז 10 שנים שזה לא פרספקטיבה לכלום. אם כבר מבחן הזמן אמור להיות תקף לגבי ברקוביץ' שאמנם לקח 2 גביעי אירופה,אבל אז גם שיחקו ביבשת מעט מאד אמריקאים.

הנפלד לא לקח שום גביעי אירופה

הוא זכה פעם אחת בלבד עם מכבי בסופרוליג החלשה יותר משמעותית מהיורוליג שהתנהלה במקביל באותה עונה וכשחקן שולי הרבה יותר מאשר היה בעונות שבהן מכבי לא הגיעה לכלום, ממש לא באנקר בחמישיה או בעל איזה תפקיד מפתח.

גם ברקוביץ לטעמי לא עומד במבחן הזמן, ממה שמעט ראיתי היה לו רק שמאל וקליעה לא טובה.
אבל זה לא האישו....

droriko

New member
סליחה סליחה סליחה התבלבלתי

אני עייף עדלאידע. הנפלד הביא את מכבי לגמר היורוליג. והוא היה אז שחקן חמישיה.

הנפלד לא הביא אף אחד לגמר

וזה גם היה בעונה שהמפעל היה מפוצל(וחלש יותר) עד כמה שזכור לי.

מקדולנד, שפר, האפמן ושות' הביאו את מכבי לגמר.
בשלב מסויים של אותה עונה שחקן אפור כמו קומג'יס נגס בחלק ארי של הדקות של הנפלד, אם לא החליף אותו בכלל בשלב מסויים בחמישיה.

סלים וארזה

New member
מנהל
אז לא זכור לך נכון מכבי ת"א הפסידה בגמר ב-2000 לפאו + קטש.
עונה לאחר מכן מכבי ת"א ניצחה בפיצול הליגות. קומג'יס לא היה בעונה הזו אלא בעונה הקודמת.
עונה לאחר מכן מכבי ת"א הגיעה לפיינל פור והפסידה בחצי הגמר.

סלים וארזה

New member
מנהל
הודעה של Saladin שנערכה אבל זה מה שהוא אמר

שקומג'יס היה ב-2000, העונה שבה מכבי הפסידה בגמר. אבל ממה שאני זוכר הנפלד דווקא שיחק לא מעט גם באותה עונה ובעונת הסופרוליג והטענה שקומג'יס "נגס לו בדקות משמעותיות" לא משכנעת. קומג'יס נחשב לפלופ של מכבי במשך רוב העונה והיו לו רק משחק אחד או שניים טובים לקראת סוף העונה.

סלים וארזה

New member
מנהל
תוספת: הנפלד היה שייך לעידן ה-30 שניות להתקפה ובעונת 2000 עדיין שיחקו 30 שניות להתקפה. בעונה זו של ההפסד לפאו בגמר מכבי הצליחה בעיקר בזכות משחק ההגנה הקבוצתי והנפלד כמובן השתלב בו מצוין.

הנפלד היה שחקן ההגנה הטוב ביותר שצמח לנו

אולי אחד שחקני ההגנה הטובים באירופה ...קריאת המהלכים שלו היתה מדהימה...גם בנבא יש לפעמים שחקנים כאלה שכל מטרתם היא לעצור את הכוכב של הקבוצה היריבה....

סלים וארזה

New member
מנהל
הנפלד היה שחקן מצויין בהגנה בייחוד אוף דה בול. הבעיה היתה בהתקפה שם עם ה-2 מטרים שלו הוא תופקד בעמדה 4 כי לא היתה לו זריקה מבחוץ, כדרור ויכולת אלתור. כשיש לך 2 מטרים בעמדה 4, אז צריך תותח על בעמדה 5 על מנת להגיע להישגים וזה מה שקרה כשהאפמן הגיע.

דווקא בנבחרת היו להנפלד משחקים טובים יותר התקפית מאשר במכבי ת"א ואני זוכר משחקים שלו עם 15+ נקודות בנבחרת, אבל אולי בגלל שבנבחרת הוא נכנס לואקום של מחסור בשחקנים גבוהים. הרי גם שלף שיחק בנבחרת כ-4 לא מעט למרות שהוא 3 קלאסי.

הבעיה של הנפלד הייתה שהוא היה הבוה

מג'מצי או מדניאל, כך כשלושתם שיחקו הוא שיחק מספר 4 נמוך...
מאחר ששניהם קלעו טוב ממנו הוא העדיף לתת להם לקלוע, וכן לזר התורן שהגיע כסנטר....

הבעיה עם הנפלד היתה ההנחות שהוא עשה לעצמו

בהתקפה.
הוא הלך והתנוון במכבי , כשהוא הגיע אליה הוא היה כשרון התקפי אדיר, שחקן עם כדרור נהדר בגובה 2 מטר , שיכול לשחק 1-4, נייד מאד, חכם בטירוף , עם ידית נהדרת מכל טווח.
ובמכבי הוא קלע פחות ופחות , זרק פחות ופחות ומטווחים יותר קצרים , הסתפק בסיכולים אדירים של שחקנים וקבוצות שלמות , אבל הקריירה שלו היא פיפס לעומת מה שהיה יכול לעשות לו היתה בו השאפתנות של אחד כמו כספי למשל.
הוא היה שחקן אנ בי איי מובטח אם היה נשאר במכללות.

סלים וארזה

New member
מנהל
ג'מצ'י היה גדול מלך הסלים, לקח על הגב את מכבי ר"ג וגם במכבי ת"א היה ידית מהסוג שמאוד חסרה לנו עד היום: שחקן שמסוגל גם לקלוע מרחוק עם הפנים לסל וגם לבוא מעבר לחסימות ולעלות לקליעה מבחוץ בלי לעצור. היו איתו שלוש בעיות:
א. אגו שהזיז את ברקוביץ' הצידה עד לעזיבה ובהמשך עלה לקבוצה גם באליפות לאחר תאקלים עם אנקרם (וגם וינפרד קינג שהיה תייר ללא יכולת משחק)
ב. הוא חיפף בהגנה
ג. למרות ששיחק כ-3 רוב הזמן הוא מעט לחדור לסל, למרות שהוא יכול היה לעשות הרבה נקודות. אפשר לקרוא לסעיפים ב' ו-ג' רכות במשחק שלו.

מצד שני היתה לו יכולת קליעה משני צידי הקשת שמיקי ברקוביץ' רק יכול היה לחלום עליה.

למעלה