שאלות של הדיוט

droriko

New member
שאלות של הדיוט

כמו בכדורגל עולמי, גם מכדורסל עולמי(עם דגש על הליגה האמיתית) התנתקתי בשנים האחרונות ואני עכשיו מתחיל להשלים את החסר.

לפי מה שהבנתי,בניגוד לעבר שאליפות אירופה לא היתה סחורה, היום המפעל ברמה גבוהה בעקבות "הפלישה האירופית" ל-NBA. עכשיו לישראל אני יודע שיש שחקן וחצי שם, איך אנחנו ביחס לשאר הנבחרות, האם לרובן יש יצוג גבוה מאיתנו בצורה משמעותית? האם יהיו נבחרות שכל החמישיה שלהם זה שחקנים מרכזים בליגה האמריקאית?

סלים וארזה

New member
מנהל
באירופה אפשרי, אבל קשה טוני פארקר, באטום, בוריס דיאו, אג'ינסה, מהינמי.

רוביו, פאו גאסול, מארק גאסול, רודי פרננדז ונבארו (שניהם היו ב-NBA) מחוזקים בקלדרון.

לישראל שני נציגים ב-NBA שהם שחקנים טובים ברמה הישראלית, אבל לא עילויים כמו שהיו קטש,ברקוביץ', עדי גורדון וג'מצ'י. הם כמעט ולא רואים דקות משחק בקבוצות שלהם, בעיקר כי הם לא כאלה מוכשרים. מקל הוא רכז וכספי הוא פורוורד. הרבה יותר קל להגיע ל-NBA אם אתה צעיר ובעל פוטנציאל רב ו/או בעל גובה.

droriko

New member
בישראל היו 3 שחקנים שאני יכול להגדיר כעילויים

גורדון,קטש ושפר

ג'מצ'י היה שחקן די בינוני וחסר יצירתיות,אולי ב-80 הוא היה גדול לא יודע,אני זוכר אותו רק מה-90,והוא מזוהה אצלי עם העשור השחור של מכבי(ביחד עם גיא גודס,עוד שחקן בינוני)

סלים וארזה

New member
מנהל
שפר פחות למרות שהאליפות בגליל רשומה על שמו לא פחות מאשר על שם ליף, קנדי וגרשון.
שפר מאז שעזב את קונטיקט לא התקדם הרבה במכבי ת"א. שחקן טוב, שלא יהיה ספק, אבל עילוי הוא לא. הוא עשה הכל טוב, אבל הוא פשוט לא היה שחקן פרנצ'ייז מהסוג שקטש, ברקוביץ' וג'מצ'י היו. אולי זו המחוייבות או האש בעיניים שחיפשתי ולא ראיתי. וזה חבל כי מבחינת נתונים היה לו כל מה שצריך לגארד.

droriko

New member
שחקן ענק,הכי גדול לדעתי שהיה פה

אפשר להגיד שהוא היה האייל ברקוביץ' של הכדורסל הישראלי. שחקן עם חכמת משחק אדירה,עם מסירות נפלאות,שלהבדיל מקטש שנטה יותר מדי לדריבליסטיות כן הבין שהוא חלק מקבוצה,בגלל זה בתקופה שקטש הוביל את מכבי היא לא הגיעה לשום מקום. בפנתינאיקוס הוא כנראה בגלל שזה מועדון גדול יותר נרגע ובגלל זה גם תרם לה לזכיה המפורסמת ההיא. אם אני לא טועה הוא גם היה שם שחקן מחליף.

אז אולי שפר לא היה נוצץ כמו קטש(ג'מצ'י היה ההפך מנוצץ,ואת ברקוביץ' לא זכיתי לראות משחק) אבל הוא כן היה שחקן יעיל מאד. אגב גם נדב הנפלד שגם השם שלו נעדר שלא בצדק מרשימת הגדולים.

droriko

New member
גם כמה חבל

שבעוד ריי אלן הפך לריי אלן,שפר לא מימש את הפוטנציאל שלו ב-נבא. שהרי בסופו של דבר אלה היו המסירות של שפר שהפכו את ריי אלן למה שהוא בקונטיקט.

סלים וארזה

New member
מנהל
גם דוניאל מרשל היה שחקן טוב ביחד עם שפר וב-NBA נעלם די מהר. ריי אלן היה הרבה יותר אתלטי ועם שחרור כדור מצויין. לא סתם הוא נבחר כל כך גבוה וסיפק קריירה נאה מאוד במילווקי, סיאטל ובוסטון.

natyh

New member
הנפלד לדעתי הה הטוב מכולם

לשפר היה פוטנציאל אך מטעמי אגו החליט לא ללכת לקליפרס ומאז המוטיבציה שלו לשחק ירדה .
ג'מצי היה שחקן בעל פוטנציאל נפלא אך חסר יסודות , חוץ מקליעה לא עבדו איתו על כלום ,בשנה שנתיים האחרונות שלו בקריירה במכבי תחת גרשון כשהתחיל לשמור לחדור לרדת למטה ולמסור בצוות עם גלעד כץ ראו מה היה הפוטנציאל האדיר שלו, ג'מצי בעבודה נכונה היה מגיע רחוק מאד ב נ ב א אולי היה נחשב לישראלי הטוב מכולם , מיקי ברקוביץ עבר שנתייםבמכללות ומשם הביא המון ,דורון בזבז את הזמן במכבי במלחמות אגו בהן הפסיד עם מיקי מוטי , חבל.

droriko

New member
"מאז המוטיבציה שלו ירדה"?

הבן אדם חזר לכאן כמו שד. הוביל את מכבי לגמר הפיינל פור ולקח עם ירושלים את היולב.

סלים וארזה

New member
מנהל
ביול"ב הוא היה החוליה המשלימה בפאזל ויל סולומון, אוואג'ובי וקלי מקארתי (שהגיע במהלך השנה מראשון) היו המובילים. זה כמו שתגיד שבורשטיין לקח את הסופרוליג עם מכבי ת"א.

שפר במכבי ת"א לא הצליח לעשות מה שעשה בגליל שזה להיות שחקן מוביל. הפוטנציאל היה קיים, אבל בתאכלס פחות ראיתי את הרצון וההקרבה. אולי פשוט לא שיחקו איתו נכון, ואולי בגלל שקטש דרך לשפר על המשבצת.

הגמר של השמול"ב קאפ רשום על דורון שפר

בזמן שויל סלומון לא תפקד.
לולא דורון שפר הם לא מנצחים את המשחק הזה וזוכים בגביע הדבילי הזה.
גם קוז'י ששיתק את קמבלה היה מפתח למשחק של מגדל.

סלים וארזה

New member
מנהל
עזוב את הגמר האם הזכיה בסופרוליג רשומה על שם שארפ? גם לשפר היו משחקים טובים בירושלים, אבל לא כל הזמן.
שלישית הזרים היו שחקני הגנה מצויינים (אוואג'ובי מעט פחות למרות האתלטיות). שפר היה בינוני ALL IN ALL. לאן הגיעה ירושלים המהוללת בעונה ההיא בליגה?

ועדיין

בלי שפר הם לא מנצחים את ריאל מדריד, אני לא מדבר על שלשה פה שלשה שם כמו שארפ.
הוא ניווט והוביל את מגדל במשחק הזה.
מגדל הגיעה לחצי הגמר בליגה או משו לא?
היתה את מכבי ועוד 2 קבוצות מצויינות בדמות הפועל ת"א ונהריה באותה שנה, מגדל זכתה בגביע שמבחינתה הוא חשוב(למרות שהוא בדיחה) והגיעה לחצי הגמר, אני חושב - זה לא רע.
עונה יותר טובה מרוב העונות שלהם בליגה בשנים האחרונות, בנוסף לזכיה בתואר.
כשאין קבוצות כמו הפועל ת"א ונהריה של אותן שנים בליגת הפח הזאת למעט הבלחה של חולון בעונת האליפות וחיפה בשנה וחצי האחרונות בערך.

droriko

New member
אז רגע

מצד אחד אתה אומר למטה שריאל זלזלה במפעל והיתה בו הצל של עצמה,ומצד שני פתאום היו חייבים את שפר בשביל לנצח אותה?

איך זה סותר?

כן ריאל מדריד לא התייחסה למשחק הזה כמו שמגדל התייחסה אליו ועדיין בלי שפר מגדל לא מנצחת.
מה לעשות שמדריד קבוצה הרבה יותר טובה וסלומון גם נקלע לבעיית עבירות בשלב מוקדם וגם לא תפקד בהתקפה?
בלי שפר הם לא מנצחים את המשחק הזה, חד וחלק.
אולי הוא לא היה מבריק כל העונה, אבל בלעדיו למגדל אין תואר.

droriko

New member
רק להזכיר לך

שמכבי של קצורין שיחקה בקוראץ' שהיה השלישי בחשיבותו(בזמן שגביע הספורטא,היום היול"ב,היה השני) ולא הצליחה לעבור את הרבע גמר.

ירושלים אגב ניצחה בגמר קבוצה שולית בשם ריאל מדריד.

שני דברים

נראה לי שבעונה הזאת מכבי לקחה את היורוליג ולא שחקה בגביע קוראץ', לא יודע איך הגעת לקוראץ'.

ריאל מדריד הגיעה למשחק הגמר הזה כשהיא הבטיחה את המקום שלה ביורוליג באמצעות הליגה(הזוכה בגביע קבלה אפשרות להשתתף ביורוליג אוט' בשנה שלאחר מכן)אז זה כבר משהו שכבר פחות היה עבורם אטרקציה.
בנוסף לעובדה שלמגדל זה היה משחק פי כמה יותר חשוב מאשר לריאל מדריד שאם אני לא טועה היא בין המובילות בזכיות ביורוליג על שלל הגלגולים והשמות שלו, בערך כמו שקבוצה שרגילה להשתתף בליגת האלופות בשלבים הכי גבוהים מתייחסת לגביע אופ"א.
עד כמה שאני זוכר ואני זוכר די ב-בירור 90 אחוזים מהאוהדים במשחק הגמר היו מישראל, בקושי היו שם אוהדים של מדריד, נראה לי שזה אומר לא מעט.

ובסופו של דבר גם אם ריאל התייחסה למשחק כמו שמגדל התייחסה אליו(ואני בספק) אז קורה שקבוצה תופסת משחק קבוצה אחרת לא, מה גם שהסגל של ריאל לא היה מרשים מידי לטעמי באותה עונה.
קמבלה שחגג ביול"ב קאפ הוא לא באמת שחקן יורוליג ברמות הגבוהות, והוא היה מהשחקנים המובילים שם אם לא המוביל, זכור לי לואיס בולוק או משו שנראה במשחק ההוא כמו בן 70, או לפחות שיחק כמו בן 70 בהגנה ובהתקפה.

droriko

New member
קוראץ' קוראץ' חביבי

ומדובר בסגל שלאחר מכן היה שווה הצלבה באליפות אירופה

אם היולב היה פחות אטרקציה בשביל ריאל למה היא כל כך השקיעה בשביל להגיע עד הגמר?
למה מכבי לפני הפיינל פור הבזיוני היתה לוקחת אליפויות בישראל כל שנה?הרי לפי מה שאתה אומר מכבי היתה צריכה לזרוק זין בליגה,ולשמור את השחקנים שלה בריאים לאליפות אירופה, וירושלים או כל קבוצה אחרת היתה צריכה לגנוב ממנה אליפות כמו שירושלים גנבה מריאל את היולב.

יורוליג...

זה היה בעונה שבה לפני כן נבחרת ישראל הגיעה למקום השביעי וגם הפועל ת"א וגם נהריה הגיעו לחצי גמר היורופליג ומגדל ליול"ב ומכבי זכתה ביורוליג(נדמה לי עם הפרש שיא בגמר היורוליג) וכולם התלהבו שהכדורסל הישראלי בעליה.
מכבי שחקה בקוראץ' אולי 10 שנים לפני כן.

מכבי זורקת זין בליגה כל הזמן חוץ מאשר נגד הפועל ונגד מגדל(וגם נגד מגדל לא פעם), ורואים את זה בכל משחק שלהם.
אף קבוצה לא "גונבת" אליפות ממכבי, קורה שבמשחק אחד דברים לא מתחברים.
חולון שלקחה אליפות היתה לוקחת גם בסדרות, חיפה וגליל לא.
אבל זו השיטה, כמו שהיורוליג הוא משחק גמר אחד.
בנוסף לחוק הרוסי והעובדה שמכבי זו קבוצה של לגיון זרים וזה מקשה עליהם לשחק בסגלים שונים בשני מסגרות שונות.

מכבי שחקה בגביע קוראץ' כשלא היו שריונים ואכן לפני כן היא לא הפסידה אליפות 200 עשורים.
איך מכבי שחקה בגביע קוראץ' בדיוק ב2003-2004? רק ב93' כמדומני עד אז קבוצה אחרת שהיא לא מכבי לקחה אליפות ושחקה במקומה ביורוליג.

למעלה