שאלות של דרור בר

Dror Bar

New member
שאלות

מה קורה עם אחת מהדמויות הופכת לעיוור? האם יש נשק/קסם/ דרך שממש טוב נגד מתים חיים ( זומבי, אוכל גופות וכ'ו)? תודה מראש

Dror Bar

New member
שאלה

איך אני קובע כמה כישוריים (SKILL) אני יכול. את המספר שאני יכול לחלק בכל אחד וכמה פעמים אני יכול לחלק

Dror Bar

New member
שאלות

1. האם יכול להיות שיצור לא כל כך חזק יגרום לדמות של DND עם 11 חיים להגיע לאפס מכוון ששיחקתי עם כמה חברים DND וקרה כזה מצב כולם התחילו לרטון ולהתרגז. 2. כאשר אני מצרף שחק חדש להרפתקאה ולא נראה לי נכון להכניס אותו במקום שנמצאים הדמויות אבל אני רואה שהם מתעקבים בו הרבה זמן מה כדאי לעשות(אני הרי לא רוצה לגרום להם ללכת מהמקום הזה רק כדי למצוא את הדמות הנוספת שהצטרפה).

Hammerfall

New member
בדרך כלל כתוב לך...

לכל דמות כמה נקודות היא מקבלת ומה הכשרונות המיועדים לה מה שמשאיר את כל השאר קרוס קלאס מה שאומר שאתה נותן נקודה ונשאר שם עם חצי... יש טבלה נראה לי בתחילת ספר החוקים של השקן שאומרת בכל דרגה כמה מקסימום נקודות מותר לך לשם בכשרונות של הדמות וכמה מקסימום בקרוס קלאס...

l o r e

New member
תשובות

1. ברור שיכול לקרות מצב שכזה. בשיטה שמערבת קובייות, לא תמיד החזק מנצח. וגם כשהוא מנצח, ייתכן שהחלש יגרום לו נזק כבד. 2. שהשחקן החדש ימתין לרגע שנוח לצרף אותו.

Dror Bar

New member
תודה ועוד שאלה

מה קורה עם הדומיות נשארות במקום מסויים הרבה מאוד זמן מעבר למצופה וכבר נגמרו לך הרעיונות מה יכול להיות שם ( לדוגמא זה פנדק שהם לא מוכנים לעזוב ואין כבר מה לעשות) האם כדי להגיד להם את זה או אולי יש דרך יותר טובה לעשות משהו בנידון.

Thessalian

New member
עוד תשובה

אם השחקנים רוצים להישאר בפונדק - תן להם. שיחפשו מה לעשות. אם אין - הם לא ימצאו. העיר נקייה מגנבים, מפלצות, מובטלים וחסרי בית שאפשר להציק להם. בסופו של דבר השחקנים עצמם ישתעממו ויחליטו ללכת לחפש מקום אחר. אל תלחץ עליהם.

רמץ

New member
אולי השאלה היא -

האם יש להם סיבה לצאת? - למעט העניין הכספי שהוא דוקא סיבה לא רעה בכלל. יכול להיות שאין להם קצה חוט? זה לא חובה, אבל בהרבה מקרים ההרפתקה מוצאת את הדמויות ולא להיפך. אני ממליץ למשוך אותם משם בקו העלילה. תגיד מה ההרפתקה ואני בטוח שתקבל המון רעיונות כיצד לעשות זאת. בכל אופן - לא מקובל להגיד לשחקנים מה לעשות עם הדמויות שלהם. להעיר להם / להזהיר אותם לשם הבהרה של נקודה שאולי לא הבינו זה בסדר, אבל לסלק אותם מהפונדק - למה מי אתה.

Thessalian

New member
למה לרטון ולהתרגז?

הקוביות עושות את שלהן. כמו שיכול להיות שיצור "חזק" יחסית יפספס דמות חלשה יחסית ויגרום לה מינימום נזק (אם בכלל), כך יכול להיות שיצור "חלש" יפגע בדמות ויוריד לה לא מעט hp, הכל תלוי בגלגולים ובמזל. ולמה לשחקנים לרטון על הקוביות? אם המצב היה כמתואר בדוגמה ההפוכה, של מפלצת נוראית שמפספסת את הדמות עקב מקריות בלבד, גם אז השחקנים היו רוטנים? לגבי שחקן חדש, אל תיתן לשחקן עצמו ללחוץ עליך. יש נקודות בהן אפשר לצרף שחקנים חדשים ויש נקודות שלא. אתה לא יכול ל"השחיל" שחקן חדש לקבוצה באמצע קרב, למשל, פשוט כי אפאחד לא מכיר אותו ויש סיכוי שהדמויות יתקפו גם את הדמות החדשה ולא רק את האויבים (מה גם שחוסר האמינות כאן מפחיד). תן לשחקן החדש קצת זמן, בדרך, להבין את הלך הרוח של הקבוצה. חשוב שיראה חלק מהמשחק (ככה אני עובדת עם הקבוצות שאני מצטרפת אליהן).

רמץ

New member
תשובות

1. כפי שאמרו לפני - כן. אגב, 0 נק"פ זה עדיין רחוק ממוות במו"ד, אתה יודע... (חוק ה-10- וכו'...) 2. תמשוך אותם עלילתית - לא באופן גס מדי.

l o r e

New member
מיומנויות (Skills)

לכל דמות יש מס' נקודות מיומנות שהיא מקבלת בכל דרגה: לוחמים, כוהנים, פאלדינים, קוסמים ומכשפים - 2 ברברים, נזירים ודרואידים - 4 בארדים וסיירים - 6 נוכלים - 8 למס' הבסיסי מוסיפים את הבונוס (או המינוס) בתבונה. בני אדם מוסיפים נקודה נוספת לכל דרגה. בדרגה הדמות הראשונה (ולא בדרגות מקצוע ראשונות לדמויות מרובות מקצועות) מכפילים את נקודות המיומנות כולל הבונוסים ב-4. המגבלה למס' רמות המיומנות בכל דרגה היא 3+הדרגה. הבעיה היחידה בדרך כלל היא חישוב המקסימום של מיומנויות בדמויות מרובות מקצועות, היות ולמקצוע אחד המיומנות יכולה להיות מיומנות Class (כל נקודת מיומנות קונה רמת מיומנות), ולמקצוע אחר Cross Class (כל נקודת מיומנות קונה חצי רמת מיומנות). כדי לפתור את ההבעיה, סכם את הדרגות בכל המקצועות, שהמיומנות היא Class עבורן, וצרף אל מס' זה חצי מהדרגות שהמיומנות מהווה Cross Class עבורן. למס' זה הוסף 3, וקיבלת את רמת המיומנות המקסימלית. לצורך הדוגמא בלבד, ניקח נוכל בדרגה 3, שהוא גם סייר בדרגה 2, לוחם בדרגה 1 ומכשף בדרגה 4. נבדוק את המיומנות של התחבאות, שמהווה Class עבור הנוכל והסייר, ו-Cross Class עבור הלוחם והמכשף. החישוב הוא: 3(נוכל)+2(סייר)+1/2*[1(לוחם)+4(מכשף)]=5+2.5=7.5. נוסיף לזה 3, וקיבלנו 10.5, שהוא מס' הרמות המקסימלי שניתן להשקיע במיומנות כרגע. 10.5 אומר שניתן להשקיע למעשה 11 נקודות מיומנות, כאשר 5 מתוכן (לפחות) קונות רק 2.5 נקודות בלבד.

Break Dance BoY

New member
כוהנים הם הההההנשק נגדם..

אתה יודע.. נו.. הקסם הזה שהם יכולים להפחים / לחסל מתים חיים.!

רמץ

New member
ב-D&D...

1) עיוורון ומכאניקה: א. עבור דמות עוורת הכל במסתור מלא ולכן קיים סיכוי החטאה של 50% לכל התקפה שלה. ב. היא מאבדת את תוסף הזריזות לדרג"ש (הוא נשאר אם הוא שלילי - אין הנחות למגושמים). ג. כל יריב נהנה מ-2+ להתקפה נגדה. ד. היא נעה במחצית מקצב התנועה הרגיל שלה. ה. היא סובלת מ-4- לכל גלגולי המיומנות מבוססי הכח והזריזות. ו. היא כמובן לא יכולה להשתמש במיומנות הבחנה (Spot) עם הזמן, דמויות יכולות להתרגל לעיוורון ולהתגבר על המגבלות הללו כראות עיני השה"מ. הכישרון 'לוחמה עיוורת' (Blind fight) מאוד עוזר במצבים כאלו. טבעי שדמויות עיוורות יקחו אותו בסופו של דבר. לחשי כוהנים כמו רגנרציה (Regenration) ורפואה (Heal) יכולים לתת פתרון תמידי לבעיה - אע"פ שכדאי אולי לשקול את האפשרות להשאיר את הדמות עיוורת, זה יכול להוסיף קצת למשחק. 2) מוות לאלמתים: רפרוף קצרצר ברשימת חפצי הקסם מעלה כי 'האלה של קות'ברט הקדוש' נראית מבטיחה למדי (5+ כנשק קדוש, טוב, סדרי) ו'אור חורך' (Seering light) כמה פעמים ביום או משהו. אבל אם כבר - למה שלא תמציאו איזה כלי קסום. צאו להרפתקה כדי למצוא/להכין אחד כזה. קסמים טובים נגד אלמתים הם כמעט כל קסמי הרפואה לרבות ריפוי המוני. כידוע, אנרגיה חיובית מזיקה לאלמתים כפי ששלילית מזיקה לחיים. אור חזק, גם הוא מפריע להרבה אלמתים ולכן 'אור-שמש' (sunlight) ו'אור חורך' יעילים גם הם. נשקים קסומים (1+ עד 5+ או כל דבר אחר) מסוגלים לפגוע ביצורים לא מוחשיים כמו רפאים וכיוב'. מים קדושים עובדים על אלמתים כמו חומצה. וכמובן - יכולות הגירוש של כוהנים. בבקשה

DDN

New member
../images/Emo45.gif התשובה הזו תלך לשאלות נפוצות!

l o r e

New member
תוספות...

אל מתים נטולי גוף (Incorporeal) יצורים אלו חסינים לכל התקפה גשמית, שאינה מתוגברת בקסם, חרבות יעברו דרכם למשל. גם צורות אנרגיה, שאינן נובעות ממקור קסום, לא יפגעו בהם. גם לקסמים ונשקים קסומים יש רק 50% להשפיע על יצור כזה. אל מתים גם מתעלמים לחלוטין משיריונות ומגינים רגילים. הנשקים הטובים ביותר כנגד אל מתים נטולי גוף הם קסמים עם המתאר (Discriptor) של Force, למשל הקסמים קליע קסם ושיריון מאגי (Mage Armor). הראשון יפגע בהם ב-100% (אלא אם יש להם חסינות כנגדו), והשני יגן מפניהם באופן מלא. חפצים עם הכוח Ghost Touch יעבדו כנגדם באופן מלא. חולשות מיוחדות המעבר מחיים למוות ומשם לאל מוות דורש עוצמה ריגשית גבוהה וקסם רב לעתים. אל מתים עילאיים, כדוגמת רוחות, ערפדים ו-Lichים מצוידים בדרך כלל בכוחות וחולשות, שקשורים להיסטוריה האישית שלהם. ערפד, שנוצר מאם לילדים קטנים, עלול להירתע מבכי של תינוקות או להפגע באופן רגיל מצעצועי ילדים. מצד שני סביר שיהיה לו כוח מתאים, כמו למשל יכולת החייאה של גופות תינוקות ליצורים מזוויעים במיוחד, וחוסר הרתיעה הרגילה אצל ערפדים משום. הדרך העיקרית לגילוי חולשתו של יצור שכזה היא מחקר מקיף אודות ההיסטוריה שלו, ודרך הפיכתו ליצור אל מת. הסתערות לקרב כנגד יצור עילאי, כשהדמויות מצוידות בנשקים מסורתיים (עליהם קראו במדריך המפלצות) עלולה לעלות לדמויות בחייהן ובנשמתן. מצד שני הכנה ראויה יכולה לתת לדמויות הגנה ונשקים, שאינם מוכרים באופן כללי.

למעלה