שאלות שונות - להיום

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif כתובת עיתון באיטליה

כתובתו של הקוריירה דלה סרה היא: Corriere della Sera Via Solferino 28, Milano אילו הייתם צריכים לכתוב את הכתובת בעברית, כיצד הייתם כותבים אותה?

Eldad S

New member
השאלה מופנית לעידית ולשאר העורכים

בפורום: האם הייתם מתעתקים את הכתובת: ויה סולפרינו 28, מילאנו או שמא: רח' סולפרינו 28, מילאנו. אשמח גם לנימוק.

עיזהה

New member
זה תלוי כמובן.

אם יש לך המון שמות רחובות, אולי הייתי קוראת להם רח', כדי לא להעמיס על הקורא. מצד שני, אולי לא, כי אם יש כל מיני סוגים של רחובות באיטלקית אולי הייתי צריכה איזו דרך להבדיל ביניהם. אם יש לך רק את הרחוב הזה (ואולי עוד כמה), השיקול הוא אחר. אם זה מופיע בתוך טקסט ספרותי, אפשר להשאיר ויה כדי לתת נופך מקומי (נדמה לי שזה מה שהייתי עושה. להבדיל מרו בצרפתית שלא הייתי משאירה בכל מקרה כי זה נראה זוועה בעברית. ויה יותר מוכר). גם אם זה הוראות הגעה הייתי משאירה ויה, נדמה לי. טוב, לא ממש עזרתי...

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif, שוב, גם כאן עזרת.

אני הייתי משאיר את ויה סולפרינו וכו'. מדובר על כרטיס קטן עם נתונים על העיתון, שמופיע באינטרנט בעברית. המקור היה "ויה סולפרינו וגו'", ומישהו בא ותיקן "ויה" ל-רחוב, תוך שהוא מעיר שמדובר כאן בטקסט עברי. אני תוהה, כי אני הייתי משאיר "ויה" במקרה כזה.

יש ספרים שבהם חשובה האווירה,

כלומר, להעביר תחושה שהקורא פוסע ברחובות איטליה. אז כדאי באמת להשאיר "ויה". במקרים אחרים, בעיקר אם לא מדובר ברומן, הייתי כתובת "רחוב".

Eldad S

New member
כי כך נהוג לומר את שמו של הרחוב

באיטלקית (רח' .... ).

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif אופרה של וגנר

בין האופרות של וגנר הייתה גם Rienzi. בין המתמצאים - כיצד נקראת האופרה בעברית (כלומר, כיצד יש לתעתק את השם)? יש לי דעה בעניין, אבל אני מחפש תימוכין.

Eldad S

New member
הקישור

מוכחל: http://www.operaheb.co.il/frames/milon_f.html תודה רבה! למעשה, השאלה מופנית למכירי האופרה/חובבי המוזיקה/יודעי הגרמנית. אני תוהה כיצד יתועתק שמה של האופרה לעברית. לי יש דעה בעניין, וקיוויתי לקבל אישוש.

Eldad S

New member
זה חשוב,

רִינצי או ריאֶנצי? מדוע חשבת שקוראים לאופרה "רינצי"? האם יש לכך ביסוס כלשהו, או, סתם, דעתך?

עיזהה

New member
לפי הביטוי בגרמנית

צ"ל רינצי (עם י' ארוכה). לא הבנתי למה חשובה דווקא האופרה - אתה חושב שיש דרך ביטוי מיוחדת דווקא לשם האופרה?

Eldad S

New member
אז ככה:

ראשית, עזרת
מנית את כל השיקולים שהנחו אותי, בעצם. אבל כאן אני מתלבט, כי יש צורך להכריע: רינצי, עפ"י הגרמנית (אכן, לא מבטאים את ה-e, היא פשוט מאריכה את תנועת ה-i). מצד שני, יש שֵם, ריאֶנצי, ויש יצירה ספרותית, "ריאנצי, אחרון הטריבונים" (והאופרה של וגנר אף היא מוכרת בעברית בתור "ריאנצי"). אז התלבטתי האם לכתוב "רִינצי", כפי שהייתי מבטא בגרמנית, או ללכת עפ"י האיטלקית, ולכתוב "ריאֶנצי", מה גם שזו הצורה ששם האופרה מוכר על-פיה בעברית.

עיזהה

New member
אני לא מכירה את האופרה,

אבל אם היא נקראת על שם אותה יצירה שמקורה באיטלקית ונקראת ריאנצי, לדעתי כך צריך לקרוא לה גם בעברית.

shipshipping

New member
העלילה מתרחשת באיטליה

אבל הגרסא הגרמנית יותר מוכרת (מעולם לא שמעתי את הגרסא האיטלקית, אם קיימת) ובגרמנית הדמות הראשית נקראת רִינצִי.

למעלה