שאלות קיומיות

סpap

New member
ודרך אגב בכלל לא מדובר בפתגם עברי.

כך שלפרושי רשי וקסוטו אין פה שום ערך.

Anna Vasserman

New member
מה זה קשור שאתם כבר 5?

חמשתכם טועים.
גם אם הייתם 5000 - עדיין אתם טועים.

שמיים זו לא האטמוספירה.

ו-וויקיפדיה זה כן מקור טוב.

ebi83

New member
נראה לי שנכנסתם לדיון לא קשור משהו..

השמיים הם הגבול- שמיים הם לא דבר מדיד או בעל התחלה מוגדרת או סוף מוגדר, לכן הגבול הוא לא מוחלט להבדיל משאר גבולות בעולם שהם ברורים ומסומנים.

השמיים הם הגבול- אין הגדרה לגבול אז אתה יכול להגיע עד למקום אליו תרצה להגיע.

ebi83

New member
יש מצב..

אבל נכנסתם להגדרות של מה זה שמיים וכמה כמה בדרבי. אז ראיתי לנכון לחזק ולחדד נקודת מבט מעט שונה

לא אומר שלא התכוונו לאותו דבר

שמיים - כל מה שמעלנו

ואם כל מה שמעלנו הוא גבול, המצב של המשפט הזה גרוע יותר ממה שחשבתי.

כמו שאמרתי קודם, אי אפשר לייחס את אותה המשמעות למשפטים "השמיים הם הגבול" ו-"השמיים אינם הגבול".

ואוסיף שוב

שכאשר אומרים שמשהו הוא גבול, אז הכוונה היא תמיד *לתחילת* המשהו הזה.

מדינת ירדן היא הגבול המזרחי של ישראל - ברור שירדן לא שייכת לישראל, ברור שהגבול אינו באמצע ירדן או בסוף ירדן (חלקה המזרחי). הגבול מתחיל בתחילת ירדן (קו האורך שנושק לישראל). ולכן במשפט "השמיים הם הגבול", הגבול גם מתחיל בתחילת השמיים, ואם השמיים הם כל מה שמעלנו, המצב קשה. זה אומר שהמשפט מאוד מגביל ומסרס, שאין בעצם לאן להתקדם, שהגענו למקסימום היכולת, שכל מה שמעלנו - חסום.

ebi83

New member
אז בהנחה ששני אנשים לא באותו הגובה

השמים אצל האחד שונים משל השני, לא?

וגבול אמור להיות משהו קבוע ומחלק, הגבול הוא לא מדינת ירדן הגבול הוא נהר הירדן, או גדר המערכת.

אני לא מכיר אמירה שגבול המדינה הוא מדינה אחרת.. גבולות המדינות בעולם הם לרוב גבולות טבעיים ברורים- ים, נהר, רכסי הרים וכדו' ואותם מציינים כאשר מגדירים את גבולות המדינה.
במקרה שמדובר בגבול מעשה אדם מציינים לרוב את "קו הפסקת האש" "קו הגבול על פי הסכם סייקס-פיקו" וכדו'.
ישראל גובלת במדינות שונות, אך הגבול הוא אזור החיץ בין המדינות ולא המדינות עצמן.

השמים הם הגבול הוא משפט חיובי שמראה על אפשרות בלתי מוגבלת, הגבול מוגדר איפה שאתה בוחר להגדירו ולכן הכל פתוח.

השמים אינם הגבול הוא משפט שלילי ומגביל, לכן גם אם המשמעות ה"לוגית" שלו דומה לפתגם "השמיים הם הגבול" המשמעות הניבית והפיתגמית היא שונה. בפתגם הלוגיקה לא תמיד משחקת תפקיד קר, לרוב זה מעט יותר מתובל ורעיוני.

בסדר, הנקודה היא

שמי שלא הסבירו לו את ה-"דרש" של האימרה, יכול להבין אותה הפוך, לפי הפשט שלה.

ebi83

New member
אם מי שאומר אותה משתמש בה נכון

אז לא.

כי אם אומרים את המשפט בטונציה רלוונטית ובהקשר נכון, קשה להבין שמדובר באמירה אופטימית

ברור לי שמדובר באימרה אופטימית

פשוט בשלב מסוים הפסקתי להבין מדוע משתמשים בה כדי לתאר אופטימיות...

יש מקרים כאלו, שאמרות שיש להן פרשנות מילולית מסוימת, משתמשים בהן עבור המשמעות ההפוכה לגמרי. זה נוצר בגלל כל מיני סיבות.

למשל, האמרה האנגלית: I could care less. משתמשים בה כדי להגיד ש-"הכי לא אכפת לי בעולם", או "לא היה יכול להיות לי פחות אכפת". האימרה אמורה להיות בעצם I could NOT care less, אבל ה- NOT נעלם, ועדיין המשמעות נשארה כמו עם ה- NOT.

אני מסכים לגמרי עם הפרשנות שם:

"an expression that idiots use when they don't care about something or have no interest in something. what they really mean is "i couldn't care less"

זו הפרשנות שהיתה לי עבור אנשים שמשתמשים באימרה "השמיים הם הגבול" כדי לתאר חוסר גבולות.

ebi83

New member
רק שכאן מדובר בטעות הגייה\כתיבה

וכאן מדובר בבחירה שלך לא לקבל הסברים לגיטימיים (לטעמי) למשפט.

המרחק בין לקרוא לחלק ניכר מהעולם אידיוטים כי אתה לא מבין את השימוש שלו בפתגם מסוים לבין לקרוא לאנשים שמעוותים פתגם מסוים אדיוטים גדול

מדובר בטעות שהשתרשה

ולגיטימי לחשוב שגם "השמיים הם הגבול" זו טעות לוגית שהשתרשה.

אבל הסברתי שאני כן מקבל את ההסבר... עדיין לא חושב שזה המשפט הכי מוצלח, אבל מקבל שיש איזשהו הגיון, גם אם עקום לטעמי (מה שאי אפשר להגיד על Could care less).

mri10

New member
אני אתאפק מלענות..

על שאלה 1. תשובה שנונה ומצחיקה.אני משאיר את זה לסוקי היקר.

בקשר ל-2 אז ווסרמן ענתה לך תשובה נכונה (כהרגלה)

3.כשאני אומר על מישהי שהיא מוצאת חן בעיניי אני גם מתכוין לכך.

7.היא הנותנת בגלל שיש להם פרווה אז אומרים קור כלבים שאפילו לכלבים קר.

אהבתי

לגבי 3, כשהופכים את זה, היא מוצאת חן לא בכולך אלא רק בעיניים שלך, בעוד במשמעות הרגילה אתה מוצא חן בכולה. אז אין פה באמת סימטריה מלאה.

AsAf2810

New member
תשובות קיומיות

1. תחתונים זה ברבים מכיוון שהם מחזיקים חבילה המכילה שלושה פריטים.
4. אתה טועה. על פי הסטוריליין, עלילת הסרט "מחוז 9" מתרחשת בדרום אפריקה.

על כל שאר השאלות: עבור

למעלה