שאלות? פה

lb22

New member
אוקיי..

לא התלהמתי (שאני מתלהם מרגישים את זה : ) ) תביני אם זה מטלה של המלצרים ואת צריכה להבין שלזרוק פח ולהחליף נייר ומידי פעם להרים משהו זה לא נקרא לנקות שירותים זה נקרא להפוך את המקום ליותר נעים. את מקבלת טיפ על שירות סבבה אבל את יכולה לרוקן פחים זה רק פח לא? תקראי את התגובה שלי לפני בובה..... אם היו אומרים לקרצף את השירותים אז זה משהו אחר לגמרי אבל זה רק פח. מה יקרה בצבא שיתנו לך פקודה לקרצף את האמאמאמאמאמא של השירותים? (ואני מדבר איתך על לשבת על הריצפה הג'יפה ולקרצף את האסלה.. מה יקרה אז? תסרבי פקודה? לא מתאים לנקות תתפטרי לא נראה לי ששיחה עם בעלי מסעדה שהשריש את הדבר הזה ישנה משהו.. ולבסוף אני לא גאה בזה אבל אתמול הייתה הפעם היחידה שהרמתי את הקול שלי על לקוחה שלי שכ"כ עיצבנה אותי ברמות על....אז תאמיני לי היית רואה אותי עצבני (אם זה ממש מעניין אני מוכן לספר את הסיפור המלא )

Marble Arch

New member
אתה צריך להיכנס לביקור בשירותים,

ולהבין........ אם זה באמת היה להרים חתיכת נייר ולהחליף פח עוד הייתי סותמת ומחליקה (כמו שבאמת עשיתי בחצי שנה האחרונה), אבל באופן כללי יש ריח בולט מאוד של חרא, שמקשה על השהות של החלפת הפחים, הרצפה מוצפת מים וצריך לשלות משם חתיכות נייר טואלט (משומשות או לא רק אלוהים יודע), השירותים עצמם גם לא הכי נעימים (צריך להחליף את הפחים הקטנים של השירותים, איפה שאנשים שמים טמפונים, נייר טואלט משום מה, חיתולים...................). בקיצור, זה לא כזה בקטנה. ודווקא ניראה לי ששיחה עם הבעלים תשפר את המצב! אבל אנחנו ניראה, אני אחזור לדווח. מה יקרה בצבא? מה שיהיה יהיה. בוא לא נשווה את החיים האזרחיים בהם אני עובדת בעלת זכויות וחופש תנועה, לבין החיים הצה"ליים שם יש היררכיה שונה ובעלי דרגות וגם, אה, חוק גיוס חובה... וגם עונשים למי שמסרב פקודה (ויש כמה הבדלים בין פיטורין ומציאת עבודה אחרת/ התבטלות על המיטה בבית, לבין ישיבה בכלא צבאי או סגירת שבת או אני לא יודעת מה עושים למי שמסרב לנקות כי אני רק בת 18.). וכן- אני תמיד אוהבת לשמוע על לקוחות מעצבנים במיוחד..
(אתמול מישהי אמרה לי "למה לא שמת לי אגוזים בסלט?!", ולא ניראה לי שצריך תואר במסעדנות כדי להבין שבמסעדה יש טבח שמכין את האוכל, ומלצר שמגיש אותו....)

SimplyMe1

New member
../images/Emo6.gifאיזו מטומטמת הלקוחה הזו

ממשמרת למשמרת אני יותר בהלם על השאלו המוזרות והפאטתיות של הישראלים..לא להאמין לאילו רמות טמטום אפשר להגיע כשיושבים במסעדה וחושבים שהמלצר הוא הטבח.. חייבת לספר על חווית הכלים שלי יחד עם נקיון השירותים,אצלנו כבר שבועיים בערך עובד ערבי אחד שתפקידו בפועל לשטוף כלים\להדיח,וכשצריך אז גם לשים ניירות בשירותים,לנקות אותם וכו'..הוא לא נמצא עד הסגירה לכן אנחנו צריכות לנקות את מה שלכלכו אחרי מה שהוא ניקה..אין מישהו אחר שיעשה את זה,וכאמור אנחנו לא מקבלים משכורת על נקיון שירותים(אומנם מקבלת משכורת,אבל לא הגדירו לי שנקיון שירותים זה אחד הדברים שצריך לעשות במסגרת התפקיד). עד שהגיע אחד כזה שמוכן לעשות את העבודה הזו(הדחת כלים שוטפת,משמרת מלאה),היו 2 לפניו שלא החזיקו אפילו יומיים בעבודה הזו,ואף לא משמרת מלאה,וכשהם התפטרו אנחנו המלצריות היינו צריכות לעשות כלים ולהדיח ערמות על ערמות של כלים,ונכון שזו עבודה מסריחה,אבל לא היה מי שיעשה,ובשלב מסוים אמרתי שאני לא מוכנה יותר לעשות כלים(קרה שהדחתי 3 שעות רצוף,והם גם ציפו שאשים את הכלים הנקיים למקומם,כשזה מאוד כבד,ואין מצב שאני מרימה עשרות פעמים את הדבר הזה והורסת את הגב),אבל לא אמרתי לבוסית שזה לא מתפקידי..אלא מישהי אחרת החליפה אותי... ד"א,אני חייבת לציין,שאומנם העבודה הזו מעייפת,אבל באותם ימים של סניף חדש,העדפתי להיות עם הכלים מאשר להיות במלצרות\מכירה עם כול הלחץ והמנהלים שהסתובבו לנו שם בין הרגליים וחילקו הוראות כאילו אנחנו עבדים מניגריה. אז הכלים קצת עזרו לי לא להיות במרכז העבדות.. ד"א,הרבה פעמים כאשר מבקשים מאיתנו לשטוף רצפה\לשים שמן זית באופן מסוים בבקבוקונים שלהם\לחתוך לחם בדרך אומנותית\לטאטא רצפה וכו',אז המנהלת סניף צועקת עליי שאני לא עושה את זה כמו שצריך,ושיש דרך מסוימת ויעילה לשטוף כלים\לשים כלים על המגש\לטאטא רצפה וכיו"ב. המנהלות כאילו שואלות בפליאה "מה,בבית את לא מנקה רצפה וחותכת לחם? אז איך זה שאת לא יודעת לעשות את זה "כמו שצריך?"..זה בסגנון כזה,אבל בהחלט קרה הרבה פעמים שהבוסית שלי צועקת עלינו שאנחנו לא עובדות ביעילות,ושאת הסוכרים אני עושה כבר יותר מדי זמן ושהיא מזמן היתה מסיימת אותם וגם מספיקה לעשות ילדים(ציטוט שלה). ואני מאוד מצטערת,אבל בבית אני חותכת לחם כמו שאני חושבת לנכון,ואפילו יודעת לעשות את זה כמו שצריך,ובבית אין לי מטאטא אלא שואב אבק,ולכן אין פה עניין של יודעת או לא,פשוט כשאני עוזרת בבית ורוצה להתייעל ולחסוך בזמן מבחינת עבודות הבית,אז יש לי אמא סבלנית שלא מחלקת לי הוראות וצועקת עליי כמו הבוסית,ואני מאוד מצטערת,אבל אני לא יודעת איך מפלשים את הרצפה של הסניף עם חומר הניקוי ב10 שקל שהם קנו..אצלנו בבית עושים פילוש של חברה שבאה,ואני עצמי ממש לא אמורה להיוולד עם הידע לעשות פילוש לרצפה... הרבה פעמים הבוסית צועקת עלינו שאנחנו עובדות כמו חאפריות מהשוק...ואני שואלת את עצמי ברצינות תהומית-----> אני באמת אמורה לדעת מלידה איך חותכים לחם או מפרידים עליי נענע בכדי שהיא תהיה מרוצה? אני מצטערת,רציתי להגיד לה,אבל לא גדלתי בבית שאמא שלי משמשת כמפקדת. יצאה הודעה קצת ארוכה,אבל הבנתם את הפואנטה אני מקווה
אה,ובבית אני לא מנקה שירותים,משמע אני לא יודעת איך לנקות שירותים שלא בדרך הצבאית והמקובלת ש"רטוב זה נקי"

lb22

New member
כמה זמן את עובדת

במקום שאת ממלצרת בו ? יום יומיים או חודש חודש שלוש פלוס? אם את עובדת חדשה שם את לא אמורה לדעת אבל אם את עובדת ותיקה במקום הזה אז אני חושב שאת אמורה לדעת איך עושים ומה עושים וגם ליעל את העבודה שלך , אני כשהתחלתי לעבוד איפה שאני עובד היום הייתי איטי , לא יעיל אבל עכישו אחרי שאני אחד הותיקים שם אני עובד מאוד מהר יודע מה צריך לעשות ואיך צריך לעשות מהסיבה שצברתי וותק וניסיון. אז שוב אם את חדשה שם אז אפשר להבין אותך שאת לא יודעת , אבל אם את ותיקה שם מעל כמה חודשים אז זה גם יכול להיות תמוהה למה את עדיין לא יודעת לעשות דברים בצורה נכונה . וד"א אם בתפריט כתוב במרכיבי הסלט אגוזים אז סביר להניח שהלקוח מצפה שיהיה שם את כל מרכיבי הסלט ושאם אין משהו אז על המלצר להגיד לו (זה לא עבודה של מלצר?!) אם אני הייתי במסעדה והייתי מזמין משהו והיה חסר אחד מהמרכיבים של המשהו הזה הייתי שמח אם המלצר היה אומר לי שחסר זה וזה ואם אני רוצה בכל זאת את המנה או שאני רוצה להחליף אותה (וזה קרה לי פעם אחת). במידה ולא כתוב את מרכיבי הסלט והלקוח שאלה את זה זה לא הופך אותה למטומטת (אני נפעם מכמות הקללות שיש פה על הלקוחות שלכם) זה הופך אותה לקרציה משהו אבל מכאן ועד למטומטמת..... לא לשכוח שהיא עוד צריכה לתת לך הטיפ בסוף :)

קללות?

לפעמים אנשים חשים בצורך להוציא את התסכול על הלקוחות ששיגעו אותם, והם עושים את זה בפורום. מה עדיף, שיוציאו את זה על הלקוח עצמו? ולגבי אותה לקוחה, למיטב הבנתי היא לא שאלה למה אין אגוזים בסלט אלא למה המלצרית לא שמה לה אגוזים בסלט, זה קטע די מעצבן ואני מבינה מדבריך שלא מלצרת אף פעם. ללקוחות במסעדות יש נטיה להאשים את המלצרית בהכל, אם בזמן שלוקח למנה להגיע (היו לי לקוחות ששאלו אותי 3 פעמים, אחת אחרי השניה, אם המנה מוכנה כבר. הם לא חשבו שאם זה היה מוכן הייתי מביאה), אם בזה שחסרים מרכיבים (נכון שהכתובת היא המלצרית, אבל המלצרית לא אשמה בזה שחסרים אגוזים, יש דרך להגיד את זה) ואם בזה שאין סן פלגרינו/אין שרימפס בשיפודיה/אין צ'יפס במסעדת גורמה/מזג האוויר גרוע/במסעדה אחרת יותר כיף. לפעמים לקוחות יכולים להיות ממש מעיקים עם הקטע הזה, ואם מרבל לא תוציא את זה כאן אז איפה?

lb22

New member
תסכימי איתי ש....

תסכימי איתי שהמלצרית היא נציגת המסעדה בשביל הלקוח? אזי כל התלונות יגיעו אליה או יפלו עליה כי כרגע היא מייצגת את המסעדה . אם יש משהו קיצוני בשביל כזה מצב קיים מנהל המשמרת או מי שאחראי כרגע על המסעדה אז המלצרית יכולה להגיד לו שילך. נכון אני לא מלצרתי מעולם אבל מה ההבדל בין עבודת מלצרות (שירות לקוחות מסוג אחד) לבין העבודה שאני עובד בה היום שהיא גם שירות לקוחות והלקוח רואה בי את נציג החברה שלנו וצועק / מקטר ומה לא אליי כי אני כרגע זה שמייצג את החברה. אז בזמנו העברתי אותו לאחראי שלי , היום שאני אותו אחראי אני זה שצריך למצוא לו פתרונות לקושיות שלו .... יכול להיות שאותה אחת (מירבל.) לקחה את זה קשה לא צריך לקחת קשה כל דבר צריך לדעת לסנן את הדברים האלו שאת אמרת (הסן פלגרינו וכל האלו שם ) כי את יודעת שזה לא אחריות שלך , יש הרבה דרכים לדעתי לצאת ממצב בו הלקוח מאשים את נותן השירות אבל כל אחד עושה מה שהוא רואה לנכון. אם ראית פה באחת ההודעות כתבתי שביום שישי שעבדתי זו הייתה הפעם הראשונה שלי מזה שנה שהרמתי קול על אחת הלקוחות אז יש גם רגעים שאין ברירה אלא להעמיד את הלקוח במקום אני רק מקווה מאוד שאותה לקוחה הבינה את שנאמר לה........... ובקשר להוצאה , שמעי הוצאה סבבה אבל אני קורא פה יותר מידי הודעות של הלקוחות המטומטמים וכאלה הלקוחות לא כאלה מפגרים כמו שעושים מהם גם אם יש להם בקשות מאוד מוזרות (איזה לקוח שלי ביקש ממני בטלפון להביא לו את המוצר החוצה דבר שאנחנו לא עושים בכלל....אמרתי יאללה נעשה גם ככה אין לי לחץ אבל זה עיצבן אותי הדרישה שלו ואז אני יוצא החוצה ורואה את הילדים הקטנים שלו ישנים באוטו אז וואלה לפעמים יש הסברים להתנהגויות מוזרות של לקוחות ותאמיני לי שכל משמרת יש כאלו והרבה....אבל זה עדיין לא הופך אותם למטומטמים או מפגרים..

אני לא מבינה משהו

מה מרבל עשתה? היא לא קראה ללקוחה מטומטמת בפניה או בכלל הפגינה התנהגות לא נאותה (אני מאמינה, על סמך ההכרות הוירטואלית שלי איתה), אלא היא סיפרה לחברים בפורום על הלקוחה הזאת וציינה מה דעתה עליה. הרבה פעמים מגיע לכאן חבר פורום אחרי משמרת עמוסה שגם אם היו קטעים קטנים שנראים לך דביליים, יש אנשים שזה מרגיז אותם. אז מרבל וחברי הפורום האחרים נוהגים לספר כאן על לקוחות ולכנות אותם בשמות חיבה, זה לא אומר שהם (או אני, גם אני "חטאתי" בזה לא פעם) מתכוונים שאותם לקוחות הם אנשים עם רמת IQ בגובה של ים המלח, אלא זה בעיקר דרך להוציא את התסכול והעצבים שחוטפים בעבודה, על גבי הפורום. כל אחד צריך דרך ומקום לשחרר אגרסיות...

lb22

New member
שימי לב למי הגבתי....

ואז תביני שאני לא מדבר על מרבל אלא את...אני הגבתי להודעה אחרת שהכותרת שלה : "איזו מטומטמת הלקוחה הזו".......

SimplyMe1

New member
אז רשמתי כאן שזה סוג של לקוחה

מטומטמת.לא העלבתי אותה בפומבי,או הטחתי את העובדה הזו מולה. לא ברור לי למה ליקוק תחת צריך להיות גם כאשר הלקוחות לא מולנו? אם הייתי סופרת את המקרים,שמאז שהתחלתי לעבוד(חודשיים במקום הזה)נתקלתי במטומטמים ובורים וחסרי סבלנות כאלו ואחרים לא הייתי מסיימת לכתוב.. זה פשוט בלתי נמנע..וכשיש מקרה שאני יכולה להתחשב בלקוח,ובדר"כ עושה את זה,כי שוב-צריך לשמר לקוחות ושייצאו תמיד מרוצים,אז אני אתחשב.אבל אני מצפה ליחס נורמלי כלפיי כנותנת שירות.זה שאני מלצרית(בין היתר)לא הופך אותי לקוסמת או לשגרירת רצון טוב של הישראלים העצבניים והרעבים שנותנים לילד שלהם לטנף את כול הסניף ואז לא לנקות אחריהם(דוגמא אחת). אז כן.יש מטומטמות,והרבה..

אז תחליף את השם

זה שמישהי אחרת כתבה את זה לא משנה את מה שניסיתי להעביר, היא לא עשתה שום דבר רע. אנחנו צריכים להוציא איפושהו את התסכולים והקריזות שהלקוחות שלנו מביאים לנו, והיות שאנחנו מעדיפים לא לעשות את זה בפניהם, אנחנו עושים את זה כאן.

laife

New member
תתפלא, יש לקוחות מטומטמים

כמו מישהי שאני מכיר היכרות אישית ששיגעה מלצר שהיא רוצה את השניצל שלה מדיום-ריר, שמחכה שעה על הקו כדי לשאול למה התוכנה שלה לא נסגרת כשעל המסך יש שאלה 'האם לסגור את התכונה' והאופציות הן בסה"כ כן או לא, ושתברר בטמבור אם יש להם מסמרים ורודים!!!

SimplyMe1

New member
אין לי בעיה שהבוסית תגרום לצוות

שלה להיות יעיל ומהיר יותר..זה אפילו טוב בשבילנו,כעובדים,לקבל ביקורת בונה על העבודה שאנחנו עושים באותו מקום. אבל מכאן ועד לצעוק עליי?מי היא בכלל שהיא תצעק עליי או על המלצרית שאיתי במשמרת,כשאנחנו לא שמות את הסוכרים על השולחן בצד שהיא טוענת שצריך,או שאני שמה פרוסות לחם מעורבות בסלסלת לחם ו*צועקת* עליי כדי להעביר את המסר. זה דבר שמאוד מפריע לי,חוסר הכבוד והזלזול אשר אנשים מפגינים,לא רק כלפיי אלא גם כלפיי אנשים אחרים. אם למישהו אחר(או לשם דוגמא-לך,בתור נותן שירות שיש לו בוסים עם אופי מעצבן כזה או אחר),אין בעיה לחטוף צעקות מאחותה של הבוסית או מהבוסית עצמה-אז שיבושם לך. לגבי מרכיבי הסלט-אם חסר דבר כלשהו בסלט,כאשר מלכתחילה אותו מרכיב היה צריך להיות בסלט,אז אחזיר את הסלט למטבח,ובהחלט זו לא תהיה טרחה עבורי לבקש מהטבח להוסיף את המרכיב..זה תפקידי ואין לי בעיה עם הבקשות האלו.. אבל כשזה מגיע לשאלה של "למה לא *שמת* לי X ו-Y בסלט?",אז וואלה,זו כבר שאלה שדרושה לה מחשבה רבה ויצירתית לאותו לקוח,אבל מתוך מחשבה שצריך לשמר לקוחות ולגרום להם לחזור למרות שהם חזירים בהתנהגותם-אני אנסה לרצות אותם,ואם לא טעים להם,תתפלא,גם יחליפו להם את הסלט! ואני לא מקבלת טיפים במקום משכורת,אז פה העניין הזה של להיות אובר מלצרית לא ממש משחק.במקרה הזה הם לא משלמים לי את המשכורת. אני מסייגת,וחייבת לציין,שיש גם לקוחות מקסימים באמת ושאני שמחה להגיש להם את ההזמנה.

lb22

New member
ועדיין לא ענית....

אם את מלצרית ותיקה לא היית מצפה מעצמך לעבוד בצורה טובה יותר? לדעת מה לעשות? גם שאני עשיתי דברים לא נכונים דברים שהייתי אמור לדעת איך עושים אותם מפאת הזמן שאני עובד במקום , אז קיבלתי מקלחת קרה מהמנהל שלי ואני אומר לך שהוא צדק ב100 אחוז במה שהוא אמר. הוא אולי לא צעק וזעק עליי אבל העביר עליי ביקורת וגרם לי בסופו של דבר לעבוד פרפקט. אז אולי הצעקות של הבוסית שלך זה לא הדבר הכי כיף בעולם אני גם לא אומר שמותר לה לצעוק עליך אבל אם אני הייתי מנהל של מקום כלשהו והיה מגיע עובד שעובד באותו מקום הרבה זמן ועדיין לא מסוגל לעבוד כמו שצריך אז זה היה מעצבן אותי מאוד מהסיבה שהוא אמור לשמש דוגמא לחברה היותר צעירים החדשים , אז הייתי אומר בקול יותר סמכותי מה לעשות בדיוק אז את יכולה לדבר עם הבוסית שלך הזו ולהגיד לה שצעקות לא יפתרו את העניין אבל גם תגידי לעצמך שאת צריכה לעבוד בצורה כלשהי אחרי תקופה שאת עובדת שם עכשיו כל זה תקף אם את עובדת ותיקה שם מעובד צעיר לא הייתי מצפה לדעת לסדר את הלחם והסוכר ושמן זית וכו' וכו'... גם אצלנו עכשיו יש שתי עובדות צעירות שיש דברים שיכול להטריף אותי איך הן לא יודעות עדיין וזה א' ב' של העבודה שלי אז כן אני מעיר להן בצורה יחסית נחמדה (ככה אני רואה את זה לפחות). אני מסביר להן שוב ושוב ושוב....ואני מקווה מאוד שאני לא אגיע למצב של צעקות כי זה לא נעים לא לי לא להן ולא לאף אחד, אבל שוב את צריכה להבין ככל שאת יותר ותיקה את אמורה לעבוד בצורה הרבה יותר טובה ואם זה לא קורה אז משהו פה לא בסדר לא רק במנהלות שלך אלא גם בך.

laife

New member
טוב נו אתה הרי מושלם

ואם העירו לך אז מיד שיפרת את זה, למשל אם מנה מתעכבת והלקוח צועק עליך למה היא התעכבה אז הלכת למטבח ועמדת ליד הגז כדי לבשל את המנה, נכון? כמובן שאף פעם לא הגעת עם כאב ראש/עייף לעבודה ולקח לך קצת יותר זמן מכל יום, ותמיד תמיד כשביקשו ממך לנקות שירותים הלכת עם חיוך וניקית למרות שזה מעבר לשעות העבודה ולמרות שהיה בא לך להקיא מהריח ומכל מה שמצאת שם על הריצפה.

lb22

New member
אם את קוראת..

לתהליך למידה של 4 חודשים מושלם אז סבבה . אני לא אמרתי שאני מושלם אני אמרתי שכאשר לי העירו במקלחת מאוד מאוד קרה על התפקוד שלי אני ניסיתי לשפר...זה לקח קצת זמן ועדיין עד היום זה לא מושלם (אין לנו עובד מושלם בחנות שלנ). השירותים שיש לנו הם שירותים בשביל הצוות בלבד והלקוחות לא מגיעים לשם (הם לא צריכים להגיע לשם) אני מנקה את השירותים כדי שלי יהיה נעים לשבת שם שאני צריך אז נכון יש גועל נפש אבל מתמודדים עם זה כי מה לעשות אם אני לא יעשה את זה אני יסבול מהג'יפה שיהיה שם. אני אומר כאן את מה שאני חושב , ואם לקוח טוען שהמנה מאחרת ובינינו כמה זמן לוקח להכין מנה? חצי שעה למנה עיקרית במסעדה רגילה זה אמור להיות מספיק זמן אבל כאשר אני ישבתי במסעדה (אחת המפורסמות באזור השרון) וחיכיתי במשך יותר מ40 דקות למנה שהזמנתי וגם שהיא הגיעה אז היא לא הייתה לפי מה שאני רציתי זכותי להעיר למלצר כי הוא זה שכרגע מייצג את המסעדה (אם הוא מלצר עם טיפלה שכל הוא יעביר את זה לאחמ"ש שלו ואז זה יעבור לטיפולו) ובאותו מקרה הערתי למלצר מפה לשם אני יותר לא מגיע לשם בחיים שלי. אני לא חושב שמישהו מבין את הקטע ש: נותן השירות הוא כרגע נציג של המקום בדיוק כמו שאני הולך לאורנג' אז הנציג שמדבר איתי הוא נציג החברה ואת כל הבעיות שהמכשיר עושה לי או החבילה או לא יודע מה אני צריך להגיד לו (בטוב או ברע כל אחד ודרכו הוא) אבל הוא צריך לספוג את זה כי הוא בחר להיות נציג החברה וככזה הוא צריך לספוג את כל מה שיש ללקוח להגיד....את דברים הטובים וגם הלא טובים.

שים ../images/Emo23.gif

שאתם מדברים פה על דברים שונים לחלוטין. יש לך מושג על איזה דברים לקוחות במסעדה יכולים להתלונן? במקרה הזה לקוחה התלוננה למה המלצרית לא שמה לה אגוזים בסלט. לי הייתה לקוחה שהתלוננה שהסלט קר ושהגלידה נמסה, מה יכולתי לעשות? ולגבי תלונות של בוסים: הבוסית של סימפלי מזכירה לי בוסית שהייתה לי שכונתה, גם ע"י לקוחות, "הבהמה". הגברת נהגה לצרוח על מלצרים עוד בתחילת המשמרת, לפני שנכנס הלקוח הראשון, שאם רק יקרה XYZ... הרבה לפני שמישהו בכלל עשה משהו שיכול לגרום לה לחשוש שדבר כזה יקרה. היא הייתה אומרת לנו לעשות דברים בצורה מסויימת, ואחר כך צורחת למה אנחנו לא עושים ההפך. עלי אישית היא נפלה פעם בגלל שלקוחות התיישבו בשולחן מלוכלך (זה דבר שקורה המון, הם רצו לשבת בשולחן הזה, אף אחד לא הכריח אותם) וביקשו מייד תפריטים, והבאתי להם את התפריטים ורק אז התחלתי לנקות את השולחן. הלקוח לא תמיד צודק אצלה. בפעם אחרת החבר שלה בא לבקר אותה ואמרתי לו שלום. יום למחרת היא תפסה אותי וצרחה עלי שיש דברים שלא עושים ושאני לא אעיז להגיד לו שלום כי הוא חבר שלה ולא שלי. מה אתה אומר על זה? ביקורת בונה? משהו שצריך לחשוב עליו ולשפר? אני לא חושבת. סימפלי מספרת על דברים דומים, אז מה יעזור לה להקשיב ולשפר? אני בטוחה שאם אלו היו הערות שהיה אפשר ללמוד מהן, היא הייתה עושה את זה.

lb22

New member
כן אני יודע..

החבר הכי טוב ניהל במשך 3 שנים מסעדה שאני הייתי בה די הרבה וראיתי מה הולך שם (בשעות לחץ ובשעות פחות לחוצות). ושוב אם הלקוח התלונן על סלט קר אז וואלה משהו פה אכן לא הגיוני גלידה שנמסה? לא יודע מה היה המצב אבל גלידה שמגיעה ללקוח עוברת אולי דקה משהו כזה...(ככה לפחות אני זוכר משיעורי ביולוגיה וכימיה בתיכון) ואין לי מושג מה להגיד לך כי לא ראיתי מה קרה אבל בעיקרון אם הגלידה הגיע אליו שהיא נמסה כבר משהו פה לא טוב....לא ככה? בכל מקרה אני לא חושב ואם הובן שאמרתי שהמנהל יכול לצעוק אז ממש לא. (שאני אמרתי מקלחת קרה הכוונה לשיחה שבה המנהל שלי לקח אותי הצידה הסביר לי בדיוק מה לא טוב במה שעשיתי הוא לא צעק אומנם אבל היה אפשר להבין שהוא לא מרוצה בכלל ממה שעשיתי. אני ממש לא בעד לצעוק על העובדים ועוד לא יצא לי לצעוק על מישהו בעבודה שלי (לפחות לא בשעות העבודה ועל העבודה) אבל לדבר בקול רם יותר כן . סימפלי דיברה פה על לחם שהיא חותכת לא נכון או משהו , על סוכר שהיא שמה לא במקום הנכון ועל שמן זית משהו....אלו דברים שניתן לשפר אותם את לא חושבת?

אני לא יודעת

וגם אתה לא יכול לדעת, כי אנחנו לא עובדים איתה. בכל מקרה, יש דרכים להגיד דברים ובוסית שצורחת על עובדת שחותכת לחם לא נכון זה דבר מקומם וזו לא דרך לגרום לעובד להשתפר, זו דעתי לפחות. ואתה לא יכול לשפוט אותה בלי לדעת מה בדיוק היה שם, אז בוא נעזוב את זה. ואם אתה חייב להיות קטנוני, התלונה על הגלידה הייתה לאחר מספר דקות שהגלידה הייתה אצל הלקוחה ביום קיץ חם. גלידה זה דבר שנמס, היא לא התלוננה שהיא נמסה יותר מדי אלא שהיא נמסה, נקודה. זו טענה מקבילה לזו שהסלט קר, כי סלט ירקות זה דבר שאמור להיות מוגש קר כמו שגלידה זה דבר שנמס.

lb22

New member
אז יש לקוחות...

שחושבים שהם המציאו את הכימיה מחדש :) נו מה לעשות...הלקוח הישראלי הממוצע (שזה אומר כמעט כולנו) הוא קנטרן מטבעו...אבל לפחות יש להם חוש הומור : גלידה שנמסה ?! איזו תגלית..או סלט קר....גם תגלית מרעישה!!! :) חחחחחח

למעלה