שאלות על IUGR

אני מבואסת ../images/Emo7.gif

הייתי בבדיקה יום ששי והעובר לא גדל מספיק. למרות שעברו שבועיים מאז הסקירה, הירך גדלה בשבועיים אבל הראש והבטן רק בשבוע. והפער גדל... בינתיים קיבלתי הפניה לבדיקת דופלר לבדוק את זרימת הדם, אבל יש תור רק לעוד שבועיים כמעט! אני תוהה אם הרופאים הפרטיים, כמו קופרמינץ, יכולים לבדוק דופלר אצלם? בינתיים הלחץ חזר, אני כבר לא יודעת מה יהיה

יעל3141

New member
עובר קטן...

גיל הריון לפי ו.א 33+1 (אך מראש העובר היה קטן ב-5 ימים). נמצאת במעקב סיכון גבוה בגלל סכרת הריונית. היום ב-הערכת משקל התוצאות הבאות: BPD-77 ---30+6 HC --279 ---30+4 AC-251 29+2 HC/AC-1.11 FL 59 30+5 הערכת משקל 1515 יש לציין כי הבטן היתה יחסית קטנה לאורך כול ההריון. כמו כן S/D 2.5 מה הפרמטר הזה נותן? והאם תקין? האם התוצאות הן בטווח הנורמה? על מה יכולה להצביע בטן קטנה?

חששתי שמשהו כזה עלול לקרות

אכן, הבטן היא אולי האיבר הראשון שמראה פיגור בגדילה בIUGR, ולכן אם יש האטה עקבית בגדילה החשש מוצדק. לשאלתך, עד כמה שידוע לי אפשר לבדוק זרימות בכל מכשיר א"ס, אם כי רוב הרופאים לא בודקים אם אין לכך הנחייה ספציפית. סביר שרופא היי-ריסק בקופה יוכל לבדוק לך, ובכל מקרה אין שום הצדקה להמתין שבועיים לבדיקה הזו, שלוקחת בדיוק חמש דקות ויכולה להיות מאוד משמעותית. אני בעד שתנסי לקבוע תור אצל אחד הרופאים הפרטיים ולעשות אצלו את הבדיקה באופן מיידי. אופציה אחרת היא ללכת למיון ולבקש א"ס, בטענה שקיבלת מכה או משהו מסוג זה, אבל אני לא אוהבת את השיטה הזו, כי היא נראית לי כהזמנה לצרות. מחכה לעדכונים ממך, עתליה

מירנטו

New member
זה עיכוב בהתפתחות העובר.יכול לנבוע

ממספר סיבות.מה אמר הרופא?

יעל3141

New member
תגובה

כרגע לא אומרים כלום....אני במעקב בכלל בגלל סכרת הריונית אש עושה כול שבועיים הערכת משקל. העוברית קטנה בשבועיים מהתאריך אך מראש היא היתה קטנה בשבוע מתאריך ו.א יש לציין שהיא ממשיכה על אותו אחוזון (אומנם נמוך) אבל בקצב שניראה קבוע. אני ממש לחוצה מהנושא... האם יכול להיות קשר לתזונה שלי? בהריונות הקודמים לא שמרתי בכלל ונולדו ילדים גדולים.

היה כאן שרשור ממש לא מזמן

שדן בפירוט רב בכל הנושא הזה. אני אנסה מייד לשרשר את כל השאלות האחרונות על IUGR לשרשור אחד גדול, כדי שכל מי שמתעניינת תוכל למצוא את המידע במקום אחד, אבל בינתיים, IUGR זה עיכוב בגדילה התוך רחמית, כלומר פער ניכר בין גיל ההריון ובין המדידות השונות של העובר, כולל הערכת משקל, וזה מלווה כמובן גם בירידה באחוזונים. התופעה הזו יכולה לנבוע ממגוון של סיבות, שהנפוצות ביניהן הן רעלת הריון ואי-ספיקת שלייה. גם מחלה כרונית של האם יכולה לגרום לIUGR, ובאחוז קטן מאוד של המקרים התופעה נגרמת על ידי מום גנטי של העובר. זו הסיבה שבירור מלא לעצירה בגדילה יכלול איסוף שתן 24 שעות, בדיקת זרימות בשלייה ולעתים גם מי שפיר, כמובן בהנחה שהבדיקה לא בוצעה בשלב מוקדם יותר בהריון. במקרה שלך, יעל, היות שבמהלך כל ההריון העוברית הייתה קטנה בשבוע מגיל ההריון לפי ו.א. (אגב, למה לא עדכנו את גיל ההריון בהתאם למדידות הא"ס?), הרי שפער של שבועיים הוא פחות מדאיג מאשר במקרים אחרים. מצד שני, הפער הזה מדאיג דווקא בהקשר של סוכרת הריונית, כי זה מצב שמעודד לידה של תינוקות גדולים, ואם בנוכחות סוכרת ישנו פער כזה, זה אומר דרשני. אני חייבת לומר שזה לא המקרה הראשון שאני שומעת של סוכרת הריון וחשש לIUGR, ולפעמים נדמה לי שאיזון הסוכרת נעשה בצורה קצת נמרצת מדיי, שפוגע למעשה באם וגם בעובר. נדמה לי שלאור הממצאים, במיוחד אם הם יתמידו, כדאי להתייעץ שוב עם הרופא שהתאים לך את הטיפול בסוכרת. באיזה שבוע את עכשיו? עתליה

גם אני הייתי במעקב בשל סוכרת וגם לי היה IUGR

בהעמסת ה-100 התגלה ערך אחד חריג, ובכ"ז החליט הרופא שאני צריכה להיות במעקב אצל דיאטנית. הייתי מאוזנת אך ורק ע"י דיאטה, אך שיניתי הרגלי תזונה באופן קיצוני (חובבת פחמימות שכמוני...) ובהערכת משקל בשבוע 32 התגלה IUGR. כשראיתי את ההודעה שלך, יעל, נזכרתי שבעצם אני מכירה מקרה אחד נוסף לפחות (חוץ ממני וממך) של סוכרת שהסתיים ב-IUGR. כשהייתי באשפוז שאלתי כל רופא שעבר באיזור האם הדיאטה יכולה להוות גורם לעיכוב בצמיחה, וכולם אמרו שחד וחלק - אין מצב. העובר יקח כל מה שהוא צריך מהאמא. דוקא בבית חולים התחלתי לאכול כמו שהייתי רגילה לפני הדיאטה, וחלה האצה בגדילה. השאלה שהעלתה עתליה ממש טורדת את מנוחתי - האם מניעת הסוכרים באופן מוחלט יכולה להביא לאיזו טרומה לעובר עד כדי הפסקת הגדילה???הרי זה לא נשמע מופרך מדי... עתליה - האם יש לך מושג אם נכתבו מאמרים בנושא? האם יש איזשהו רופא שהעלה אופציה כזו?? תודה ולילה טוב לכולן.

אגב, בבי"ח משבוע 34 הרופאים ויתרו לי לגמרי

בעניין הדיאטה... זה אפילו שעשע אותם שאני עושה את כל המאמצים להימנע מ"לנפח" את העובר עם סוכרים, בעוד שאני בשמירה בשל IUGR. מצד שני, לא הוגדרתיכסוכרתית קלאסית (ערך אחד, ולא שניים).

יעל3141

New member
תגובה

תודה. קצת עודדתם אותי...והאמת היא שהתחלתי קצת לוותר לעצמי וכן להוסיף קצת יותר פחמימות וסוכרים. בהריונות הקודמים העלתי 18 קילו ואילו עכשיו פחות מ-6. אז נכון שאין קשר ישיר בין משקל האם למשקל העובר אבל בכל זאת.... גם לדעתי הדיאטה קצת קיצונית מדי והנקודה היא שכל הבדיקות שעשיתי תקינות (כולל זרימת דם בעורק הטבורי)... בקיצור...ממשיכה לעקוב ומקווה לטוב.....

דיאטה

קודם כל יש קשר בין משקל האם לעובר. יותא ויותר מחקרים מראים שעלייה יותר מידי אבל בעקר משל בסיסי גבוה מה שנקרא בעגת הרופאים BMI (BSAL METABLIC INDEX כרוך ביותר סיבוכי הריון. מאידך דיאטה לסכרת שאינה מיקצועית ולא כוללת מספר קלוריות תקין וערכי הסוכר הם מתחת ל 70 יכולה להגמר דווקא ב IUGR. מסקנה צריך דיאטה על ידי דיאטנית מומחית לסכרת וצריך לא לעלות יותא מידי

תודה על התגובה. והערה...

מעקב הדיאטה שלי נעשה ע"י דיאטנית מוסמכת של קופ"ח. אני הקפדתי מאוד, והייתי די "נאצית" בעניין, אבל מעולם לא ירדתי מתחת לערכי ה-70. בברכת לילה טוב.

יעל3141

New member
עוד שאלה...

דרך אגב באיזה שבוע ילדת ובאיזה משקל בסופו של דבר?

ואגב, אצלך לדעתי מדובר ב-IUGR אסימטרי (כמוני)

כלומר רק אחד המדדים נמוך ביחס לשאר. במקרה שזו הבטן, זה דוקא סימן מעודד, לפי ידיעותיי הדלות. אולי עתליה תרחיב בנושא. כאשר הראש והמוח ממשיכים לגדול - נראה על פניו שאין נזק מוחי, אלא עיכוב גדילה נטו. הוא ישלים פערים בחוץ...

יעל3141

New member
תגובה...

וואהו...ממש עודדת אותי...גם לי יש תחושה שזה קשור לתזונה והתחלתי להוסיף לעצמי דברים.... :) אני גם מתעודדת בכך שכול הבדיקות שעשיתי (כולל מי שפיר) היו תקינות... מקווה מאוד שהיא תשלים את הפערים (ואגיד לך את האמת...הסכרת לא כ"כ מעניינת אותי כרגע...) ומקסימום...כמו שאמרת...היא תגדל בחוץ....(למרות שבמקרה שלי יש לה עוד זמן....)

etti34

New member
לגבי קופרמינץ -

הכי טוב שתתקשרי ותשאלי אותו. מחר הוא מקבל במרפאה אחה"צ, אם לא נעים לך להתקשר אליו לנייד. בכל מקרה אני חושבת שכדאי להגיע אליו לייעוץ, לאור כל ההתרחשויות. יכול להיות שתהיה לו איזו תובנה שאחרים לא ראו לגבי מצבך.

בינתיים הצלחתי להקדים את הדופלר ליום ראשון

ויש לי תור לקופרמינץ ליום שני הבא, אז גם אם הוא לא עושה כבר יהיו לי תוצאות. עכשיו נותר לקוות שתוצאות המי שפיר יהיו תקינים, וגם האקו לב שאני עושה השבוע. וזהו, לקוות שיהיה בסדר...
תודה

etti34

New member
באיזה שבוע את כרגע?

והאם את מזריקה קלקסן כרגע או שלא ? תראי, רציתי גם להגיד לך משהו לגבי זרימות הדם שאמורים לבדוק אצלך - אצלי בהריון הראשון (והיחיד שנגמר טוב, וגם זה בנס), כאשר גילו את ההפסקה בצמיחה של העובר התחילו לעשות לי כל מיני בדיקות, ביניהן גם זרימות דם, ולא גילו שום בעיה בזמנו. למרות זאת - שנים לאחר מכן, לאחר ההפלות, גילו שאני סובלת מקרישיות יתר, וזה ברור שזה מה שגרם ל- IUGR שהיה. לכן, מה שאני רוצה להגיד הוא - שלא תמיד אפשר להסתמך על הבדיקות האלה על מנת לקבוע מה מקור הבעיה. אני שמחה שאת הולכת לקופרמינץ, ויודעת שאת תקבלי אצלו את מלוא תשומת הלב ומה שניתן יהיה לעשות - ייעשה.

למעלה