שאלות על IUGR

טאקית24

New member
../images/Emo201.gifמצטערת לשמוע יקירתי,

אבל כמו שהבנות אמרו לך כאן יש טיפול ותצטרכי מעקב של הריון בסיכון. מציעה לך להתקשר לקופרמינץ, לומר שזה בהול ולבקש ממנו למצוא לך זמן עוד מחר!ואולי לבדוק התחלה של קלקסן. לפחות טוב שעלו על הבעיה בשלב מוקדם ושיש לך את הכלים והאינפורמציה כיצד לטפל, ואם יש צורך שיאשפזו אותך למעקב. מחזיקה לך אצבעות שיהיה בסדר, לדעתי תבקשי מהרופא גם להוציא אותך לשמירה, שלא תהיי במצב של מאמץ שעלול לפגוע בך או בקטנה. שיהיה בהצלחה, מחכה לעדכון!!!

דיברתי עם קופרמינץ

הוא אמר שזה יכול לחכות עד שבוע הבא, ממילא עוד לא קיבלתי את כל תוצאות הבדיקות. זה עדיין שלב מוקדם לאישפוזים, מה גם שהיא עדיין גודלת
נראה מה יהיה עד שבוע הבא...

למה את לא הולכת בינתיים למרפאת הריון בסיכון

היי קשת למה שלא תלכי בינתיים למרפאה בסיכון בבי"ח? אני לא מתכוונת לאישפוז, יש מרפאות יום לסיכון גבוה, כתבתי לך את הטלפון שלהם (בתה"ש)בשבוע שעבר, אם תלכי אליהם למעקב זה לא סותר את זה שתלכי לקופרמינץ באופן פרטי וככה יהיה לך 2 אפשרויות בחירה איפה ללדת, באמת חבל על כל יום שעובר, ודופלר זו בדיקה פשוטה מאוד שיש בהרבה מכשירי אולטרה סאונד

את המעקב אני עושה כרגע אצל הרופא שלי

והוא גם בדק ביום ששי וראה שהכל בסדר (עד כמה שיכול להיות). הוא אמר לי שבהמשך כשיהיה צורך הוא יפנה אותי למרפאה בסיכון. אני מניחה שאחרי שנקבל את התוצאות ואת הבדיקת דופלר הוא יפנה אותי, מה גם שעדיין אין מה לעשות ממילא. זה לא שאם העובר במצוקה חס וחלילה יילדו אותי עכשיו... אמרתי לו שהבדיקת דופלר זה בעוד שבוע, והוא אמר שזה בסדר, לא לחוץ. גם קופרמינץ לא חשב שיש משהו דחוף שמצריך בדיקה כבר מעכשיו. זה ממילא רק בדיקה, לא טיפול. מה בכלל עושים במעקב הריון בסיכון חוץ מאשר לבדוק שהעובר גדל?

בבדיקת הריון בסיכון

בודקים את העובר ואת קצב הגדילה כל שבוע-שבועיים,תלוי. . וגם בודקים אותך שזה גם חשוב במקרה של האטה בגדילה. עושים אולטרה סאונד, בדיקת זרימה, מוניטור, לחץ דם וכו"

ו שתי

New member
אני יכולה לספר לך שאצלי בבדיקה שגרתית בשבוע

32 הסתבר שיש פער של בין 5 שבועות (בחלק מהאיברים) לבין שבועיים (באיברים אחרים) ובין גיל ההריון אצל העוברית. מכיוון שההריון הקודם נגמר פוסט טרם (שבוע 42 מלא) עם תמונה שיכולה להעיד על בעיות בשיליה, נלחצתי מאד. הייתי כמה שבועות במעקב צמוד של מוניטור, א.ס להערכת גדילה, ודופלר. בדיקת מי שפיר עשיתי כבר בשבוע 20, ושלחו אותי לאקו לב עובר. סוף הסיפור- הפער נשאר כמות שהוא, הבדיקות כולן היו תקינות, ופעם אחת היתה טעות מדידה אצל רופא במוקד- ומכיוון שכולם היו בטוחים שאונטונטון אני יולדת, עזבו אותי לנפשי. ילדתי עם זירוז בשבוע 42+4, תוך שכל הזמן הזה הייתי במעקבים שהראו שהכל תקין (כמו מים, מוניטור, מדדים אמהיים, והרגשתי תנועות). היא נולדה 2950 ג'ר, השיליה היתה נאה לגילה
ולא נרשמה בשום שלב מצוקה עוברית או אמהית, לשמחתי. בשורה התחתונה- יש עוברים שמסיבה כזו או אחרת קטנים לגיל ההריון. אם הפער קבוע, וכל הבדיקות תקינות (וחשוב לעבור אותן! במיוחד כמה הערכות משקל, רצוי באותו ציוד, כי שם יש טעויות מדידה וחישוב יותר מבדיקות אחרות בהן התוצאה מוחלטת) זה יכוליות כלום בריבוע. מאחלת לך שזה המצב אצלך.

היי, אין לי מה לתרום ../images/Emo140.gif

אבל רק רוצה לעודד ולקוות איתך שהכל יהיה טוב. את רואה שיש פה גם סיפורים חיוביים, וגם אם נדמה עכשיו שהכל מעורפל וקצת שחור, אני מקווה שאת רואה את האור בקצה המנהרה..

דופלר

עבדתי עם קופרמינץ בבית חולים (עוס"ית) וגם מטופלת שלו ושאלתי אותו על הדופלר. בסולם החשיבות לקבלת החלטה הדופלר מאוד נמוך כמו 4 מ 10, אלא אם יש ממצאים מאוד בולטים וחריגים הנקראים חסר אלמנט דיאסטולי בזרימה או זרימה הפוכה, אבל ממצאים אלו קיצוניים ונדירים ואם הם קיימים אז העובר בפיגור צמיחה מאוד משמעותי ככה שממילא התוספת שלהם לא גדולה.

אני רואה את זה טיפה אחרת

אני מסכימה שלא תמיד הזרימות מוסיפות אינפורמציה על הממצאים הקליניים, ושפעמים רבות נמצא פיגור בגדילה עם זרימות תקינות למעשה, אבל צריך להביא בחשבון שפיגור בגדילה של שבועיים פלוס, עם עובר שנמצא מתחת לאחוזון 10, הוא מצב מדאיג, ובתור שכזה אין פלא שהוא יהיה מלווה פעמים רבות בממצא מסוג AEDF (העדר גל דיאסטולי). זה ממצא הרבה פחות נדיר מREDF, שהוא באמת מצב קיצוני שמצריך התערבות מיידית על מנת להציל את התינוק/ת. עתליה

למעלה