שאלות על שאול

eyalnadav

New member
תשובות לשאלות היפות

חז"ל אמרו שהזקנים אמרו כהוגן והצעירים המשיכו לא כהוגן. העם ביקש מלך כדי שילחם מלחמותיהם (וזה נכון -זה מצוה מהתורה) אולם המשיכו ככל העמים אשר סביבותיהם - המלך היהודי הוא לא בהגדרתו כמו מלך גוי - יש תנאים אחרים . והעיקרי שהמלך לא נמצא בראש הפירמידה אלא אנשי הדת (הנביא ,בית הדין הגדול ) שאול צריך לקים את הוראת הנביא (כמו כל אחד מעם ישראל ) כי זה מצוות עשה מהתורה - ושמואל ציוה עליו לחכות לו ולא להקריב את הקורבן עד שיגיע ללא כל תירוצים נכונים יהיו אשר יהיו. ולכן הפסיד את המשך המלוכה אחריו , במעשה עמלק (גם לא שמע לנביא שמואל לגבי עמלק) הפסיד גם את מלכותו עכשיו. למה אתה מתכווין שלא מוזכר שיהונתן בנו של שאול - במעשה המלחמה מוזכר שהוא בנו -עם הדבש והשבועה .

הטומן ראשו בחז"ל

"המלך היהודי הוא לא בהגדרתו כמו מלך גוי " מאיפה ההמצאה הזאת והעיקרי שהמלך לא נמצא בראש הפירמידה אלא אנשי הדת (הנביא ,בית הדין הגדול ) מאיפה אתה ממציא את הדברים האלה האם לדעתך דוד מלך ישראל רצח את בני רצפה לאחר דיון בסנהדרין האם מעשיו בצקלג קיבלו היתר מהכהן או אכילת לחם הפנים בשקר וכזב מעוגנת במצוות האם מעשהו בבת שבע ובאביגיל אשת נבל הכרמלי הותרו על ידי הנביא

אפרתארן

New member
ובכן

קודם כל תודה לכל העונים והעונות. אני אשמח לקבל במייל מאמרים בנושא. בקשר לאמירת אייל נדב שהמלך הוא לא בראש הפירמידה - אני לא חושבת שזה נכון, ולמען האמת ישנם אין ספור אמירות בספרות חז"ל אשר מבטאות את ההפך. כבוד המלך לדוגמא, אינו נמחל לעולם לעומת כבודו של כהן גדול שאם מוחל על כבודו - כבודו מחול. וכל זאת בגלל הצייוי שאימת המלך צריכה להיות על העם. המלך היהודי, ולא רק דוד, אכן עומד בראש הפירמידה. התחושה שלי מקריאת התשובות היא שיש לי הרבה פערי מידע שעלי להשלים. ומהמשך הלימוד שלי, נראה שיש עוד כמה אלפי שאלות על הספר. מקווה שאצליח לענות על חלקן. אם יהיו לי עוד שאלות מהותיות, אצרף אותן - וגם אכתוב אם יהיו לי רעיונות. בכל מקרה, כמו cכל ספרי התנ"ך, אני חושבת שאין סוף השאלות הן רק רמז לאינסופיות הנמצאת בספר... לימוד מהנה! אפרת. [email protected]

eyalnadav

New member
אבקש להבהיר את עצמי

המלך היהודי הוא לא דיקטטור כמו שאר העמים (וזה היה טענת שמואל לעם) הוא גם כפוף להוראות שונות בדת היהודית - וחלק מהן היא לשמוע ולבצע מה שהנביא או בית בדין הגדול אומרים לו - אין לו רשות לא לבצע (ואם לא יבצע יענש) . כבוד ויראת המלך נובע ממצוות שום תשים עליך מלך - יש מצוה על כל אדם לירוא מהמלך והמצווה כוללת את המלך בעצמו שלא יזלזל במלכותו ולכן גם המלך לא יכול למחול על כבודו . כבוד המלך הוא כבוד הציבור כי הוא מייצג אותם ולא כבודו הפרטי. לא לערבב בין הדברים

למעלה