שאלות על לינה משותפת...

yaelraza

New member
איך אפשר לקבל קצת פרטיות ככה?

וזו סיבה אחת לא לתת לילד\ה לישון עם ההורים. נכון בהתחלה זה יכול להיות סיוט אבל בסוף מתרגלים. סיבה נוספת היא -שכשיש לילד גבולות, וכן אחד מהם הוא איפה הוא ישן גם לילד יותר נוח ונעים. כשיש גבול הילד מרגיש שמי שנותן את הגבול הוא האחראי וניתן לסמוך עליו. לדעתי הורות בריאה יותר חייצרת ילדים בריאים יותר כל הנאמר הוא דעתי האישית בלבד!!!

מי שממש רוצים (אבסולוטית) פרטיות

לעשות ילדים זה גול עצמי
ואם את מתכוונת לסקס, זה לא מפריע - יש עוד מקומות ושעות, לא? ומה הקשר בין מקום השינה לגבולות (מחוץ לשטח הטריטוריאלי של ספרטה, כמובן)?

לורליי43

New member
תלוי מאוד במסגרת המשפחתית, בשעות

העבודה, בסגנון החיים במשפחה. אצלינו המקום היחיד לפרטיות, אינטימיות, מקום להיות לבד- זה רק בחדר שינה.

זה מה שיצרתם

התכוונות אחרת יוצרת אפשרויות אחרות. כל אפשרות ובחירה היא בסדר, כל העדפה לגיטימית - רק שאי אפשר לומר שלינה משפחתית מונעת אינטימיות. אם כבר, היא מעמיקה ומחזקת ומרחיבה אותה ונותנת לה גוונים שנעדרים מלינה לא משפחתית. צמצום מושג האינטימיות לאינטימיות זוגית גורע מהילדים ומההורים כאחת, לטעמי.

לורליי43

New member
לדעתי יש אינטימיות זוגית בנפרד מכל

אינטימיות משפחתית. אין בניהן קשר ולא צריך להיות (לדעתי כמובן). לדעתי, חשוב שהזוג יהיה יחידה בפני עצמה בתוך המערכת המשפחתית ושישמר את הזוגיות שלו. הגוונים שאת מדברת עליהם יכולים להווצר בצורות אחרות- אני רואה אותם בלהיות בבית ביחד, בארוחות משפחתיות בטיולים משותפים, אבל לא בשינה משותפת.

משפחה

היא הורים וילדים. האינטימיות הזוגית שונה מזו המשפחתית כי היא כוללת רק שניים והיאלא רק רגשית וחושנית (כמו המשפחתית) אלא גם מינית. לא ברור לי איך אפשר לדלג על מימד האינטימיות המשפחתית באינטימיות הזוגית של זוג שמגדל ילדים משותפים. אולי סתם אני לא מבינה.

לורליי43

New member
אני אומרת שזה בנפרד

אני לא מבינה למה יש בכלל קשר בין השניים. יש משפחה ובתוך המשפחה יש גם את יחידת ההורים- שהיא אוטונומיה בעיני. המשפט "לדלג על מימד האינטימיות המשפחתית באינטימיות הזוגית של זוג שמגדל ילדים משותפים"- הוא משפט שאין לו משמעות (בעיני) מעבר למילילם על הנייר. אבל, אם אני מבינה נכון- את לא חיה עם בן זוג, ויכול להיות שכיחידה משפחתית- היחידה המשפחתית שלך (אמא + שני ילדים) היא מאוד חזקה לעומת המשמעות של אינטימיות זוגית.

galia26

New member
אין פה שחור ולבן!

מה שמתאים למשפחה אחת זה לא מה שמתאים למשפחה אחרת, על זה בוודאי אין ויכוח. אני יודעת שצורת הלינה המשותפת לא מתאימה לכל משפחה, אבל המילה אוטונומיה היא בעיני לא מילה שאפשר ליחס לחלק ממשפחה, אלא למשפחה בשלמותה. כל משפחה מתפתחת בכיוון שונה אבל כל משפחה היא גם סימביוזה בפני עצמה. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי ולא עשיתי לעצמי פאדיחות!

לורליי43

New member
מה זה אוטונומיה לחלק מהמשפחה?

לדעתי, זו לא מילה שמסבירה את הקשר הזוגי. זוגיות היא זוגיות- המשמעות שלה והמהות שלה היא הקשר הזוגי. בעיני מקובלת הגישה, שגם בתוך המשפחה, אסור לבני הזוג לשכוח את הביחד שלהם, את האינטימיות שבניהם. לזכור ולשמר את החלק שהוא רק שלהם כזוג. גם בשביל עצמם וגם כדי לתת מודל נכון לזוגיות לילדים שלהם. לדעתי, כשיש ילדים, מאוד קל להסחף אחר היום יום ולשכוח לטפח את הזוגיות הזו. מאוד קל לתת לטיפול בילדים ובבית להתשלט על כל היום. כמובן שאני מדברת כאן על משפחות דו הוריות שיש בראש המשפחה שני בני זוג. לכן, בעיני חשוב, למען הענין הזוגי, שהוא בעצם הבסיס לקיומה של המשפחה (הרי אם לא היה זוג, לא היתה קמה משפחה בדרך כלל)- למשר אינטימיות שהיא בנפרד מהחלק הכלל משפחתי. ואני רק מאחלת לעצמי שאוכל לממש את השאיפה שלי, לקיים יותר זוגיות נבדלת עם בן זוגי, ושנצא כבר לאיזה נופשון לרענון

galia26

New member
מה שניסיתי להגיד -

משפחה היא מיקשה אחת או אוטונומיה בפני עצמה, לדעתי אין מקום לחלוקה אוטונומיות בתוך המשפחה. בין כל המשפחה יש דינמיקה כמו שיש דינמיקה גם בין אחד לשני בתוך המשפחה, הזוגיות פנים רבות לה, אני לא חושבת שלינה של בני הזוג במיטה נפרדת משאר בני המשפחה יכולה יכולה להזיק לשאר בני המשפחה. להתקרבל כולם יחד במיטה אחת נראה לי הרבה יותר נחמד מאשר בני הזוג מתקרבל בעוד הילדים שוכבים לבדם במיטה בחדר השני. לגביי יחסים אינטימיים = לדעתי אין קשר בין יחסים אינטימיים לבין המיטה.

לורליי43

New member
אז אני חושבת הפוך ממך../images/Emo13.gif

לדעתי, מאוד חשוב לתת לזוגיות ולקשר הזוגי, מקום נפרד. גם פיסית וגם נפשית.

apk

New member
זו גם דעתי, אבל ...

לא נראה לי שהשואלת בקשה את דעתנו לגבי לינה משותפת ולכן עלינו לכבד את רצונה ולהשיב רק למה ששאלה. אבל עקרונית, אני חותמת על כל מילה שלך

ailish

New member
ונקודה למחשבה בענין המחקרים

ישנם מחקרים אשר משווים איכות שינה ושביעות רצון בין משפחות הנהגות בלינה משפחתית ובין משפחות שאינן נוהגות בלינה משפחתית מבלי להבדיל בין שתי קבוצות שונות למדי של הלינה המשפחתית: בקבוצה הראשונה אלו שבחרו בלינה משפחתית מתוך אמונה שזה הדבר הנכון עבורם, ובקבוצה השנייה, אלו שהגיעו לפתרון הלינה המשותפת לאחר שהתעוררו בעיות שינה כאלה שהיה קשה להתמודד איתן בצורה אחרת והלינה המשפחתית נתנה פתרון מיידי. כצפוי, במשפחות השייכות לקבוצה השנייה ישנם תינוקות שבאופן אובייקטיבי ישנים פחות טוב, וגם ההורים שהגיעו ללינה משותפת מ"חוסר ברירה" יביעו פחות שביעות רצון מהסידור. אם בקבוצת המחקר יש יותר מדי מהסוג השני, ומעט מדי מהסוג הראשון, תהיה לכך השפעה ברורה על תוצאות המחקר. המסקנה: להחליט החלטות מודעות, אך לסמוך יותר על עצמנו ופחות על מחקרים

לורליי43

New member
מצד שני, גם מהאנשים שבוחרים לינה

משותפת, יש כאלה המשדרים מסרים סמויים ולא סמויים לילדים שלהם, לגבי "הבטחון האישי שלהם בחדר הילדים כשהם ישנים לבד". כך שילד כזה, גם אם ינסו לבדוק אפשרות שינה שלו בחדר משלו- תתעורר אצלו בעיה. אבל אני בכלל, הבנתי לא נכון את השאלה המקורית, כשחשבתי שהיא שאלה אמיתית לגבי- האם יש מחקרים בעד ונגד ומה הם אומרים לגבי התפתחות הילד (נזק/לא נזק).

galia26

New member
תודה!../images/Emo140.gif

קראתי בינתיים בעיקר את הכותרות של המאמרים...אבל בטוח שיש לי עניין בהם ואחזור אליהם ממש בקרוב! אה - ותודה על ההערה!

ענתי 10

New member
לי נאמר שכל עוד זה לא מפריע לנו

וזה טוב לכולנו אז למה שלא ישן איתנו? עידן בן שנה וחודש, ישן איתנו מידי לילה חצי לילה (נרדם במיטה שלו, ולקראת 2-3 בלילה מתעורר ולא נרדם, אלא רק במיטה שלנו ואז ישן עד הבוקר). הוא לא מגלה שום סימנים שזה הולך לעבור לו בקרוב, אבל לי זה ממש לא מפריע, ההפך, כל עוד אני מצליחה לישון פחות או יותר כל הלילה.

אלדורית

New member
מצטרפת לסקר

הגדולה ישנה במיטה שלנו עד גיל 10 חודשים (גם כן מטעמי נוחות של הנקה בלילות). בגיל הזה החלטנו להעביר אותה למיטה שלה. המעבר היה טראומטי (לפחות לנו) ובעקבותיו נאלצנו לבלות עוד שלוש שנים בערך ליד המיטה שלה בכל פעם שהשכבנו אותה לישון (ועד היום היא לא נרדמת בקלות, תעיד האמא שארחה אותה במסיבת פיג'מות הלילה: היא נרדמה אחרונה מכל הילדות ב4:30 בבוקר...). הקטנה, בת שנתיים וקצת, נרדמת בד"כ בסלון (ביניקה או סתם על הספה--אני עם לשבת ליד מיטה ולחכות שמישהי תרדם גמרתי לכל החיים) או בטיול (בעגלה או באוטו), ובאיזשהו שלב (אני לא בהכרה כשזה קורה) עוברת למיטה שלנו (אם בכוחות עצמה או בכוחות אביה). ובאשר לתגובות הסביבה: כשהגדולה נולדה שמענו כל הזמן ביקורת מצד המשפחה על כל צעד ושעל: על כמה שהיא על הידיים, על כמה שהיא יונקת (כולה שנה), על איך היא כבר "תראה לנו" בגלל שהיא ישנה איתנו במיטה. באשר לסעיף האחרון, גדולי המציקים, אלה שהיו להם דוגמאות מחברים על כמה זה גרוע, הפכו בינתיים להורים בעצמם והילדים שלהם (גם הגדולה שלהם בת השש...) מגיעים אליהם כל לילה חופשי. באשר לשאר הסעיפים, בינתיים היא גדלה ונהיתה ילדה כל כך מוצלחת, ילדת המופת של המשפחה (לא בכוונה, בחיי), שלגבי הקטנה אף אחד כבר לא מעיז כמעט להעיר (אפילו שאין שום סיכוי שהיא תהפוך לילדת מופת בגלל איך שהיא מכסחת את בני דודיה). או שאולי אני הפסקתי לשים לב?

She Dolphin

New member
אצלנו ../images/Emo1.gif

תומר (שלוש ו 4) ישן לילות וחלקי לילות (תלוי בגיל, זה השתנה מספר פעמים) איתנו במיטה עד גיל שנה וחצי. מכיוון שבחצי השנה האחרונה הוא לא הסכים בכלל להכנס למיטת התינוק שלו (היה מתעורר בצרחות גם כשהעברנו אותו ישן בכל שלב של הלילה). בשלב זה הרגשנו שמתחיל היות לנו חסר להיות לפחות חלק מהלילה לבד במיטה, החלטנו לנסות לעודד אותו לעוד אופציה: הנחנו מזרן נוער על הרצפה בחדר שלו ולשמחתנו הוא הסכים להתחיל את הלילה על המזרן והיה קורא לנו באמצע הלילה ליניקת לילה ומעבר למיטתנו עד הבוקר. בגיל שנתיים גמלנו אותו מיניקת לילה והוא התחיל לישון רצוף וטוב כל הלילה על המזרן שלו, ללא שום בעיות ואף לא בא למיטתנו (למרות שמותר לו) אף פעם. שירה (שבוע לשנה) גם היא ישנה חלקי לילה במיטתנו ופה ושם גם לילות שלמים במיטתה ללא התעוררות). לשמחתנו היא אוהבת את מיטת התינוק ולכן מועברת אליה לאחר הרדמות על הציצי. אין כרגע תוכנית לגמול אותה בלילה ולשנות את מקום השינה שלה מכיוון שבכל מקרה יש לנו את תחילת הלילה במיטה לעצמנו. בחודשים האחרונים גם תומר מופיע לפעמים לפנות בוקר למיטתנו (לא הרבה) ואז חוזר בעצמו למזרון שלו (צפוף לו) או כמו במקרה של אתמול בלילה - אבא עבר לישון במזרון של תומר ותומר נשאר איתי ועם שירה עד הבוקר במיטה שלנו אבל זה באמת נדיר. לסיכום, היוזמה אמנם היתה שלנו, אבל הצליחה בזה שהוא הלך איתנו בשמחה. אנחנו מאוד מרוצים מהסידור הנוח וטוב לכולנו ומרגישים שאנחנו ישנים בסך הכל טוב.

למעלה