שאלות על חרבות

טרול הרים?

אם אתה אומר... אולי זה בעצם היה חייזר מהחלל ופשוט הסיפור התעוות במשך הדורות...

Tonjin

New member
חח, או שאולי להיפך?

זה באמת היה טרול הרים והסיפור התעוות במאה ה20 לחייזר?

Tonjin

New member
נו, למה אני טורח לכתוב אם אף אחד לא קורא את

ההודעות שלי |אייקון של פולניה|...? כתוב בהודעה הראשונה שלי בסוגריים טנגו... וזהו אגב לא שם של טרול ספציפי אלא שם ג'נרי של קבוצת יצורים שפירושו משהו כמו "כלבים שמימיים"... ולטנגו אגב יש לא רק שם אלא גם פרצוץ (ראה קובץ מצורף) וכפי שתראה הם מצטיינים באף ארוך במיוחד (מה שגורם לי לחשוב שאולי גם לי יש איפשהו איזה טנגו בשושלת...)

ש מים

New member
אף ארוך...

לפי מקורות יודעי-דבר ביפן (בטח זאב יוכל להוסיף): האף הארוך אינו בכדי... הוא מסמל את האירופאים.

Tonjin

New member
ואילו אני יורה מעל לקפה של הבוקר

שלפי מה שאני יודע הטנגו הראשונים (שהיו גם אלוהויות שינטו, מדי פעם) דווקא הופיעו ביפן הרבה לפני הזרים... אני חושב שמקובל לייחס את האף הארוך למקור (במובן origin) של הטנגו, איזשהו יצור מיתולוגי סיני בשם צי'אן-גו או משהו דומה, ובמעבר לתרבות היפנית היו מתוארים כדמויי ציפור עם מקור (במובן beak) גדול שכנראה הפך עם השנים לאף ארוך כהטנגו "ירדו לאדמה" וקבלו צורה מעט יותר אנושית..

תשובה ל - TONJIN

שלום לך ולכל אילו שהגיבו בנושא . חצי אלף נצחי שאל קודם על ההבדל בין קנדו וקנג'וטסו . מצאתי לנכון להוסיף סקירה היסטורית קצרה שתבהיר מעט את המונחים השונים ותיתן טיפה רקע לאומנויות הלחימה בהן עסקנו בדיון זה . אני אישית לא חושב שיש חשיבות רבה לשאלה : מתי בדיוק ובאיזו שנה החלו להורות קנג'וטסו . ברור לנו שביפן היו כ - 125 קיסרים , וכי במשך מאות שנים נלחמו שבטים זה בזה בשיטות ובאמצעי לחימה שהיו אז . איתן בו מאיר צודק בכך שהדאיטו ריאו איקיג'וג'וטסו טוענים להיסטוריה של כמעט 900 שנים . הם נותנים את הקרדיט ליסוד האומנות לחימה הזו לשירה סאבורו מינאמוטו נו יושימיטסו ( בשנים : 1057 - 1127 ) שהיה הלורד \ מושל של טירת דאיטו . ( שמה של הטירה הפך לימים לשמה של השיטה ) אמיר איקידו - אני לא חושב " שמסמכותנו " להחליט \ לקבוע מתי בדיוק נוסדה השיטה . אם במאה ה - 15 או ה - 14 . זוהי ההיסטוריה של העם היפני . כשאנו בחרנו להתאמן באומנות לחימה יפנית - כזו \ אחרת , האם יש לנו בכלל " זכות " לצאת ולסתור את ההיסטוריה שמאחורי האומנות הזו ? מה הטעם בכך ? ברגע שהחלטתי להתאמן באומנות לחימה כלשהי - "אני מקבל באהבה " - גם את המסורות שלה , הסיפורים והאגדות סביבה , המיתולוגיה שלה , כי זה חלק בילתי נפרד ממנה . בילתי נפרד ממנה .

Tonjin

New member
אנחנו חלוקים בכמה נקודות..

זה שאני מתאמן בשיטה זו או אחרת, לא מכריח אותי לקבל בצורה עיוורת את כל המיתוסים הקשורים בה... אם ההוכחות והמציאות מצביעים כולן לכיוון אחד וזהו לא אותו הכיוון שהמיתוסים מצביעים עליו, מדוע שאקבל אותם? אני כמובן יכול לאהוב אותם ולחזור עליהם ולהנות מהם, אבל לדעתי הקטנה והלא מחייבת ההיסטוריה והאמת חשובים יותר ולא חשוב אם הם של העם היפני או הטאג'קי.. למעשה אפילו, אני חושב גם שהטענה שלך קצת מסוכנת כי לפיה גם אסור ללא יהודים לחקור את ההיסטוריה של העם היהודי או לי להתעניין בהיסטוריה של אמנויות-לחימה פיליפיניות למשל ובקשר ל"סמכותנו": אני הסטוריון קטן מאד, אבל בהחלט ידוע לי שרוב רובם המוחלט של ההיסטוריונים (יפנים ומערביים כאחד) העוסקים בתחום חלוקים על הדיעה המוצגת באתר האינטרנט של שיטת דאיטו-ריו... אז למי אתה ממליץ שאאמין?

אין טעם לעורר מחלוקת כי לא בטוח שהיא קיימת

ראשית , שנינו לא הסטוריונים שעוסקים בהיסטוריה היפנית ביפן ב - 30 השנים האחרונות . אנו ניזונים ( שנינו ) מספרים , מאמרים וכתבות באמצעי המדיה השונים . לא טענתי בדברי שצריך לקבל בצורה עיוורת את כל המיתוסים . הכוונה היא שאנו נחשפים לכל הסיפורים והאגדות . כל אדם רשאי כמובן לקבל \ לא לקבל את מה שקרא . הרי גם עשרות הסטוריונים כאלו ואחרים חלוקים בניהם על נושאים רבים . אין לי בעיה עם זה . אגב , היסטוריונים זרים ( לא יהודים ) רבים יותר חקרו וחוקרים את ההיסטוריה היהודית עד היום . אין שום בעיה בכך . חלקם לדוגמא מאמץ ומקבל את סיפורי התנך שלנו וחלקם שולל זאת מהיסוד . כך גם עם ההיסטוריה היפנית . אני מודע לעובדות ומקבל קודם כל את מה שמוסכם על כולם . לשאלה - מתי בדיוק ( באיזה שנה ) צצה אומנות לחימה כזו או אחרת ? לטעמי - אין לזה חשיבות . זאת כוונתי .

Tonjin

New member
נבלעה לי ההודעה..

אבל לא הבנתי מה הוא שהופך עובדה המוסכמת על רוב האנשים על-פי דעתם המנומקת של המומחים בתחום ל"לא חשובה"? האם זה רק ביחס לתארוך של דאיטו-ריו, או שגם אם מישהו היה אומר שמדינת ישראל לא קמה בה' באייר תש"ח או שלוס-אנג'לס ממוקמת מערבית לרינו היית בוחר שלא להעמיד אותו על טעותו?

amir_aikido

New member
אם לא מסמכותינו - מדוע אתה מחליט?

כיצד תחליט מהי ההיסטוריה? אישית, אני מסכים איתך - זו לא הסמכות שלי לקבוע, כיוון שאינני היסטוריון. לכן אני מעדיף לקרוא את דיבריהם של ההיסטוריונים ולהסתמך עליהם (תוך שאני מודע גם למחלוקות ולא מתעלם מהן, ואפילו מציין אותן כרוחב היריעה ועומק הדיון מתאימים לתחושתי) על פני האמונה במיתוס הייסוד שקיים ברבות מאמנויות הלחימה העתיקות. באופן דומה לזה, אני לא מאמין למי שטוען שהפנקראטיון היא אמנות בת יותר מאלפיים שנה בשל קיומה של אמנות בעלת שם זה ביוון העתיקה. אמיר

מיצוי הנושא

אמיר שלום . אפשר לגלוש עם הנושאים הללו לתחום הפילוסופי ולדון על כך שעות . זה בהחלט מעניין , למרות שזו לא היתה הכוונה . אל תשכח ממה התחיל כל הסיפור . רצינו להעשיר את חצי אלף נצחי ,( ואולי גולשים אחרים בפורום) , בקצת אינפורמציה על אימון בחרב . הוא דלה קטעי מידע מכל מיני מקומות והיה מבולבל לחלוטין . השורה התחתונה :א. חצי אלף צריך להחליט עם עצמו אם הוא מעוניין להתאמן ( ולפנות לכך זמן ) ובמה ? ב. הוא צריך למצוא לעצמו מורה . ג. המורה ימליץ לו איזה בוקן \ איאייטו לקנות ומתי ? נאחל לו בהצלחה .

amir_aikido

New member
בקשר לאייאידו ולחימה

ראשית, השאלה בפני עצמה לא ברורה לי - עם מי אתה חושב שתלחם בחרב
(המסגרות היחידות שאני מכיר הן קרבות תחרותיים של קנדו או סייף או קרבות אימונים שיש במעט שיטות שונות ). ואם השאלה היא בהקשר של התוכן. הרי שלמיטב הבנתי, ממספר לא מועט של פרקים שונים במסגרת של קאטות אייאידו משיטות שונות שיצא לי להכיר/לחוש (להבדיל מהמספר המאוד מאוד מצומם שקשור ללימוד לעומק ), מורה טוב ילמד במסגרת של קאטת האייאידו את כל הקשר של כל תנועה, וזהו כבר בהחלט לימוד לחימה. אפילו במסגרת ההיכרות המוגבלת שלי למדתי הן עקרונות, הן תגובות למצבים (מהי התגובה של הקאטה ולמה היא מכוונת וגם התייחסות לשינויים במצב), והן את הסיבות לכל דבר. ברוב הפרקים קאטות האייאידו לא מסתפקים בשליפה וחיתוך תוך כדי, אלא מוסיפים גם חיתוך או שניים לאחר מכן, נאמר לי כי הפרקים העתיקים של קאטות קנג'וטסו אחרות אינם שונים באופיים. אמיר אמיר

amir_aikido

New member
אין בעיה, אם מזמינים בעזרת מורה

חצי אלף אתה מתעלם מהחלק הכי חשוב בעצה שכולם נותנים לך פה: מתחילים במציאת מורה. מורה טוב ידע גם מאיפה ואיך להזמין לך בוקן (אינטרנט או דרך חברים שקונים בחנות ביפן ושולחים), איזו בוקן מתאימה לאימון אצלו, וכמה היא צריכה לעלות. למורה כזה כבר יהיה נסיון בהזמנות ולכן הסבירות לבעיות תרד משמעותית. המורה הוא נקודת ההתחלה
אמיר

saya2

New member
תשובות

דבר ראשון, כמו שכולם אמרו: תפסיק להתאמן עד שתמצא מורה. יהיה לך קשה מאוד לתקן את הטעויות שאתה עושה (בלי מורה, אתה בטוח עושה כמה). התרגילים והחרב הם תלויי שיטה. חרבות מעץ ומברזל אפשר לקנות בכל מקום בעולם, אבל אין לזה קשר כרגע. מצא מורה והוא ידריך אותך בכל הנושא כשיגיע הזמן. אגב, קיבלת מסר.

למעלה