תשובה ל - TONJIN
שלום לך ולכל אילו שהגיבו בנושא . חצי אלף נצחי שאל קודם על ההבדל בין קנדו וקנג'וטסו . מצאתי לנכון להוסיף סקירה היסטורית קצרה שתבהיר מעט את המונחים השונים ותיתן טיפה רקע לאומנויות הלחימה בהן עסקנו בדיון זה . אני אישית לא חושב שיש חשיבות רבה לשאלה : מתי בדיוק ובאיזו שנה החלו להורות קנג'וטסו . ברור לנו שביפן היו כ - 125 קיסרים , וכי במשך מאות שנים נלחמו שבטים זה בזה בשיטות ובאמצעי לחימה שהיו אז . איתן בו מאיר צודק בכך שהדאיטו ריאו איקיג'וג'וטסו טוענים להיסטוריה של כמעט 900 שנים . הם נותנים את הקרדיט ליסוד האומנות לחימה הזו לשירה סאבורו מינאמוטו נו יושימיטסו ( בשנים : 1057 - 1127 ) שהיה הלורד \ מושל של טירת דאיטו . ( שמה של הטירה הפך לימים לשמה של השיטה ) אמיר איקידו - אני לא חושב " שמסמכותנו " להחליט \ לקבוע מתי בדיוק נוסדה השיטה . אם במאה ה - 15 או ה - 14 . זוהי ההיסטוריה של העם היפני . כשאנו בחרנו להתאמן באומנות לחימה יפנית - כזו \ אחרת , האם יש לנו בכלל " זכות " לצאת ולסתור את ההיסטוריה שמאחורי האומנות הזו ? מה הטעם בכך ? ברגע שהחלטתי להתאמן באומנות לחימה כלשהי - "אני מקבל באהבה " - גם את המסורות שלה , הסיפורים והאגדות סביבה , המיתולוגיה שלה , כי זה חלק בילתי נפרד ממנה . בילתי נפרד ממנה .