שאלות על חרבות

samoyed

New member
הטכניון ומכללת תל חי - שני מוסדות שונים.

הטכניון נמצא בחיפה.

שש עשרה וחצי

לא הבנתי כי חשבתי שטכניון זה מונח שפירושו מוסד אקדמי ברמה גבוהה, לא ידעתי שזה שם של בית ספר מסוים בארץ (או שבעצם טכניון זה כן מוסד ברמה גבוהה ופשוט יש לנו רק אחד בארצנו הקטנה והעלובה?)

איקידו

New member
למה לקלקל? למה "עלובה"?

תגדל, ותגלה שלכל ארץ יש הייתרונות והחסרונות שלה. כמו לכל דבר בחיים. בכל דבר אפשר למצוא משהו עלוב. אפילו באיאיידו, אפילו בעצמך. חבל שאתה מתבטא בצורה שלילית ללא סיבה ספציפית. למה "עלובה? האם ישראל היא עלובה כי הטכניון נמצא רק בחיפה? האם כי אין דוג'ו לאיאיידו מול הבית שלך? האם כי אי אפשר ללמוד אמנות לחימה לבד? באמת החיים עלובים, צריך להתאמץ בכדי להשיג משהו. יש לך ארץ בת שישים. במקום לכנותה עלובה, מצא מה לא טוב בה, ונסה לשפר את זה. בינתיים תהנה אולי משיר ומנופים יפים: http://www.youtube.com/watch?v=yRaZBsDqLCg בהצלחה.

isaacl

New member
../images/Emo140.gif

אחד מן העקרונות המוסריים החשובים שנלמדים באמנויות לחימה מן המזרח הוא הכבוד למי שיודע יותר, למי שלמד יותר. אחת הבעיות ללימוד בהתכתבות, באמצעות יו טיוב או בכל דרך שאיננה בדוג'ו היא (מעבר לעובדה שאי אפשר באמת ללמוד דבר) שלא למדים את כל הערכים הנלווים, או במלים אחרות, מפסידים את החינוך. אמירות מן הסוג שנאמרו מצביעות על צורך דחוף בחינוך. גם אילו חתן פרס ישראל היה מצביע על ליקויים באקדמיה הישראלית, והיה נוקט את הלשון שנאמרה הייתי כועס, אבל כאשר הדברים נאמרים מפי מי שאין לו מושג ירוק, הדבר באמת מעיד על סוג אחר של עליבות של החברה הישראלית, לצערינו, ואני מקווה מאוד שאמנויות הלחימה בארץ עושות תיקון מה לבעיה.

samoyed

New member
עם זאת, הבה נשקלל במסקנותינו גם

את גילו של הבחור. כבר אמר מארק טוויין: "כשהייתי בן 14 היה אבי כל כך חסר ידע שבקושי סבלתי את נוכחותו, אבל כשהגעתי לגיל 21 נדהמתי להווכח כמה למד בשבע השנים שחלפו". הייתי אומר שהתרופה לליקוי זה היא מינון מוגבר של חינוך אך בעיקר מינון מוכפל ומשולש של נסיון חיים.

isaacl

New member
אתה צודק

ולכן אינני מבקר את טענותיו. הבעיה איננה ידיעותיו או חוסר ידיעותיו. הבעיה היא שבמקום שיש חינוך ודרך ארץ, אדם לומד מהר מאוד להיות מודע לחוסר ידיעותיו ולכך שיש לו מה ללמוד. את הדבר הזה לומדים בחברה מסורתית ובפרותיה. אמנויות לחימה הן בעלות מטען רב מאוד של היופי של חברה מסורתית.

תגובה נוספת

תודה על התוספת של SAYA 2 . בוודאי שיש חרבות חותכות גם בעשרות אלפי דולרים . אגב אותם מכינים באמת חרשי ברזל - נפחים ולא רק ביפן . אני ממליץ לחצי אלף נצחי לצפות בסרטון ביו-טיוב על הכנת החרב החותכת . התהליך עצמו ( להשכלה כללית ) לוקח זמן רב . חימום הפלדה בתנור מיוחד , דפיקות על הפלדה במכבש \ פטיש מיוחד תוך קיפול הפלדה עשרות פעמים , קירור במיים , ושוב חימום דפיקות וקיפול ... וחוזר חלילה... הכנת חרב טובה לוקחת שבועות . הנפחים עצמם אחראים בדרך כלל רק על הכנת הלהב . ( הידע - עובר בירושה בדרך כלל במשפחה ולא יוצא החוצה ) לגבי בוקן - האיכות של בש גל סבירה מול העלות הנמוכה ( יחסית ) בתור התחלה . מאחר ולאיש אין תקציב , והוא עדיין לא החליט סופית שיש לו זמן להתאמן עצתי לו לרכוש את הבוקן הפשוט ביותר . אם ימשיך ויתמיד ישדרג אותו לבוקן מחו"ל . האתרים שהיזכרתי קודם לכן הם רק על קצה המזלג .בוודאי שיש עוד מקומות שאפשר לרכוש דרכם חרב \ בוקן .

אבל יש בעיה עם בוקנים מחו"ל

אתה לא יכול לבחון אותם בעצמך עד שהם מגיעים, ורוב החברות לא נותנות החזרים כספיים בקלות... ובנוגע להכנת חרב- חרב יפנית אמיתית כמו של סמוראי לוקח כמה שנים להכין... בימינו עם הכבשנים המשוכללים שלנו ועוד כל מיני מכונות שמאיצות את התהליך זה לוקח 3 שנים מינימום, אך ביפן הקדומה זה לקח איזה 10 שנים מינימום... היו נפחים שעבדו על חרב אחת כל החיים וחישלו אותה כמה מאות פעמים עד שהיא יצאה מושלמת...

תגובה נוספת

כל רכישת ציוד בתחום הזה מחו"ל לא מאפשרת לך לבדוק את הציוד ולבחון אותו עד שהוא מגיע . זה נכון לגבי כל הפריטים שהזמנת דרך כל האתרים שציינתי ואחרים . מה שיש לנו זה ניסיון מצטבר במשך כמה שנים . אני חבר העמותה הישראלית לקנדו ובודו ואנו - חברי העמותה - מזמינים כבר שנים ציוד ( מכל הסוגים ) מאותם אתרים . לא זוכר מקרה שנפלנו דרסטית עם ציוד . אם כבר קרתה תקלה אז הם שלחו ציוד אחר\ חלופי - במקום . הזמנו חרבות ( איאייטו ) במחירים של : $ 600 - 700 דרך האתרים שהזכרתי לעיל והחרבות היגיעו ברמה גבוהה . כולל הבוקנים . ישנם עשרות סוגים . צריך לדעת מה להזמין . אם תזמין בוקן טוב וצובה מעור ( טיפה יותר יקר ) - לא ירמו אותך .הבוקנים מחו"ל - בפירוש ברמה יותר גבוהה . לגבי החרב היפנית קצת הפרזת . לא לקח לנפח היפני להכין חרב חותכת במשך כל חייו . הכנת חרב טובה לוקחת מספר חודשים . תלוי ברמת החרב . אל תשכח שבתהליך הכנת החרב היו שותפים מספר עובדים ( בדרך כלל מהמשפחה ) והם עבדו על מספר חרבות בו זמנית . גם היום לא לוקח 3 שנים להכין חרב חותכת . אבל כל זה להשכלה כללית . אני ממליץ לך לחפש מורה ולהתחיל להתאמן . אל תעסיק את עצמך בזוטות .

מה עדיף, בוקן מעץ או מגומי?

העור יותר יקר לפי מה שהבנתי... צובה מעור? לפי וויקיפדיה האנגלית צובה זה הניצב של חרב יפנית, איך הוא יכול להיות מעור? או שהתכוונת לנדן מעור? אבל נדנים של חרבות יפניות הם מעץ... או שאתה אומר שנדן של בוקן הוא מעור על מנת למנוע חיכוך של עץ בעץ? אגב, מה עדיף, בוקן מעץ או מגומי?

*העץ יותר יקר, טעות שלי

וסליחה על החזרה על הכותרת, פשוט בגלל שהייתי עסוק בעוד משהו לא שמתי לב שכבר רשמתי את זה אז רשמתי שוב...

בוקן מעץ

חצי אלף נצחי . מדובר על בוקן מעץ עם סאיה ( נדן ) מפלסטיק וצובה מפלסטיק או עור . לגביך כרגע זה לא רלוונטי . אני חושב ( כפי שציינתי זאת קודם לכן ) תחליט אם יש לך זמן להתאמן ובמה ? אם תחליט על איאיידו המלצתי לך על מורה בצפון . כשתגיע לאימונים המורה שלך ימליץ לך מה לקנות בדיוק . כמובן שזו גם שאלה של תקציב . בדרך כלל אם מזמינים בוקן וסאיה מחו"ל , שווה כבר להזמין ביגוד מתאים . הכל שאלה של תקציב ושל רצונך להתמיד ולהמשיך באימונים . אם אתה מתלבט , ואינך יודע אם יהיה בכלל זמן לכך - אל תשקיע בציוד מחו"ל כרגע . אתה יכול להופיע למספר שעורים גם ללא ציוד - בוקן . המורה בדרך כלל ישאיל לך בוקן לשיעורים הראשונים . בהצלחה בהמשך דרכך ...

או קיי

לא נראה לי שביגוד מתאים זה עד כדי כך חשוב... לבוקן מגומי יש יתרונות על פני בוקן מעץ? לפי מה שהבנתי המכות שלו רכות יותר ולכן הוא יותר יעיל לדו-קרב אימון, ואיתו יש פחות סכנה של שריטות ו/או שבבים... ואני מעדיף קנג'וטסו. אני טיפוס דו ידני, ועד כמה שהבנתי יאיג'וטסו זה משהו שבקרב אמיתי משומש בתור גיבוי ו/או תוספת לקנג'וטסו ולא בפני עצמו...

saya2

New member
בוקן מגומי לעומת עץ

אישית אני מעדיף בוקן מעץ. גם כי הוא מחקה חרב יותר טוב, וגם כי אם חטפת מכה אז אתה תשתדל לא לחטוף אותה שוב. לעובדה שההעדפה שלך היא להניף חרב בשתי ידיים לא תהיה משמעות בשיטה שאותה תלמד, כי לכל שיטה כמעט יש טכניקות בשתי ידיים, יד אחת, ושתי חרבות. אני חושב שהנושא של קנג'וטסו לא מפותח בארץ, לעומת האייאידו והקנדו, אבל אם אני טועה אשמח לתיקון.

אייאדו בשתי ידיים?

איאדו זה מכות שליפה- מכות שליפה כשאתה מחזיק את החרב בשתי ידיים? לא נראה לי שזה אפשרי- אפשר אולי אחרי שכבר שלפת את החרב לשים את את היד השנייה, אבל לשלוף אתץ החרב בצורה דו-ידנית- רק אם אתה שם את החרב על הגב אולי... ומה בדיוק ההבדל בין קנג'וטסו וקנדו? עד כמה שהבנתי זה פשוט שקנג'וטסו זה יותר מסורתי וקנדו יותר מודרני, אבל ההבדלים בשיטות עצמם הם לא מי יודע מה גדולים...

saya2

New member
קנג'וטסו בשתי ידיים

אייאידו, כמובן, מתחיל ביד אחת על הטסוקה ויד שנייה בד"כ על הסאיה. התכוונתי שיש טכניקות קנג'וטסו שכוללות שימוש ביד אחת. ההבדל בין קנג'וטסו וקנדו הוא שקנדו הוא ספורט עם דגש על התחרות, אם אני לא טועה. אבל אני לא מתאמן בקנדו אז אני לא ממש יודע.

למעלה