שאלות על חרבות

שאלות על חרבות

שאלתי כבר בשרשור למטה, אבל בגלל שלא עונים החלטתי לנסות לשים את זה במקום בולט יותר. אני מתאמן עם חרב בבית- אין לי ממש טכניקה (אני יודע רק כמה דברים בסיסיים), והייתי רוצה ללמוד קנג'וטסו או משהו דומה, אבל עד כמה שאני יודע אין הרבה בתי ספר ללחימה באיזור הצפון ורוב אלה שיש זה אמנויות של לחימה בידיים חשופות כי הן יותר שימושיות מאמנויות של נשקים... נו טוב, בכל מקרה כרגע אני לא בטוח שאני יכול להרשות לעצמי אימונים מקצועיים מבחינה כספית, וגם מערכת השעות שלי עמוסה... בכל מקרה, בחזרה לעניין: אני רוצה להתאמן בבית, ואני צריך עצות. יש לי חרב עץ, אבל זו לא חרב מקצועית אלה רק קרש קל וישר שעיצבו את ההתחלה שלו בצורת ידית ואת הקצה שלו בתור חוד. זה מספיק בשביל אימון ביתי או שעדיף לקנות בוקן אמיתי? מה עדיף, בוקן או שינאי? איפה אפשר לקנות חרבות (מעץ ומברזל)? חרבות אמיתיות שאפשר להשתמש בהן בקרב, כמה הן עולות? לפי מה שקראתי פה פעם חרב אמיתית עולה כמה אלפי שקלים, לא? איזה תרגילים אתם ממליצים לי לעשות בבית? בינתיים אני עושה כל יום, שישה ימים בשובוע: 50 מכות חיתוך קדמי מצד ימין ועוד חמישים מצד שמאל, עוד חמישים חיתוך צדדי מצד ימין ועוד 50 מצד שמאל, חמישים מכות דקירה קדימה ביד ימין ועוד חמישים בשמאל, שלושים מכות שליפה צדדיות מצד ימין ועוד 30 מצד שמאל, שלושים מכות שליפה חיתוך מלמעלה למטה מצד ימין ועוד שלושים משמאל, ו30 מכות שליפה חיתוך מלמטה למעלה מצד ימין וגם מצד שמאל. פעם עשיתי גם מכות חיתוך קדמי וחיתוך צדדי ביד אחת (גם מימי וגם משמאל, 50 בכל פעם), אבל אני יותר טיפוס דו-ידני ולכן החלטתי להוריד את זה בגלל שאני הולך להשתמש בזה פחות ולכן לא כדאי לבזבז על זה את הזמן... צריך להוסיף/להוריד/להחליף תרגילים? להוסיף להוריד חזרות? אתם ממליצים על חרב כבדה יותר? (החרב המאולתרת שלי מאוד קלה...)

pzirpim

New member
שלום לך,

ללא מורה לא תלמד. חפש מורה, לא נשקים. בברכה

כמו שכבר אמרתי, אני לא יכול כרגע

אז כרגע אני רק מתרגל מכות- בעתיד אני אמצא כבר מורה, אז בינתיים אני רק מתרגל לבד בשביל שלפחות יהיה לי משהו להתחיל איתו.

amir_aikido

New member
../images/Emo31.gif חבל על זמנך

הבעיה היא שגם את החיתוכים צריך לדעת לעשות, וקל יותר ללמוד טכניקה נכונה מאפס מאשר ללמוד כשהכוס כבר מלאה בשגיאות. טכניקות החרב הן דוגמא לאלמנט שהוא מאוד תלוי שיטה, ומאוד מאוד טכני, לכל שיטה יש סיבות לכל דגש וניואנס (לפעמים זו שאלה של מבנה החרב), וכולם מבוססים על אחד ממספר אוספים של עקרונות משותפים שמתאימים לאותה החרב. מצטער, אבל חבל על זמנך וכספך תרגע מהמשחק ולך לחפש לך מורה שתוכל להגיע אליו. למיטב ידעתי, הכי קרוב אליך יהיה באיזור חיפה / טבעון אבל אולי יש פה מישהו מהפורום שמכיר מורים קרובים יותר. אמיר

איקידו

New member
ישנם מורים בצפון

איפה בצפון אתה גר? אימונים לבד הם דבר נפלא כתוספת להדרכה מקצועית. בברכה, זאב.

באזור של מטולה ותל חי

ועד כמה שאני יודע אין בסביבה שום דבר שקשור בחרבות, רק בידיים חשופות וגם זה לא הרבה...

Tonjin

New member
הייתי מוריד תרגילים..

עד לאפס, לפחות עד שהייתי מוצא מישהו שמוודא שאני עושה אותם בצורה סבירה... חבל לכלות כל-כך הרבה זמן ביום רק בשביל להשריש הרגלים לא נכונים או לבצע תרגילים בצורה שעשויה להיות מסוכנת (אני מדבר בעיקר על סכנות פציעה ושחיקה כתוצאה מאימון לא נכון) גם אם אתה מתעקש להמשיך בדרך שלך, למרות ההמלצות כאן שלא לעשות זו אני ממליץ בחום שתיקח לך את הזמן - ותמצא לך מורה להפגש איתו מידי פעם ולו רק בשביל שיוכל לוודא שאתה עובד נכון ושיוכל לתת לך פידבאק ולעזור לך להתפתח.. אם אתה מספיק רציני בשביל להתמיד באימונים שאתה מתאר לבד, שישה ימים בשבוע - אתה בוודאי מסוגל להיות מספיק רציני בשביל למצוא את הזמן ולהפגש אם בעל-מקצוע בתחום... אפילו אם זה אומר נסיעה לחיפה או למרכז פעם בחודש...

תגובה לשאלות על חרבות

שלום חצי אלף נצחי . אני לא מכיר אותך. לא היית נדיב יותר מידי בלתת מידע על עצמך , ואם התאמנת פעם באומנות לחימה כלשהי בצורה רצינית ומסודרת ? ( לפי השאלות - מבלי לפגוע - נראה שלא ) העלת בפורום שאלות רבות ומגוונות . אנסה לענות לך ואולי לגולשים נוספים שמעוניינים לקבל מידע בנושא . אומנויות הלחימה בארץ מתחלקות לענפים רבים . הרבה מאד שיטות ועוד יותר מורים . בוודאי , באופן טבעי תימצא יותר חוגים בתחום באיזור המרכז , הדרום והצפון - סביב הערים הגדולות . ( האוכלוסיה שם גדולה יותר ) אתה צריך להגדיר לעצמך אם יש לך זמן להתאמן בכלל באומנות לחימה כלשהי . לא חשובה כרגע השיטה \ אומנות הלחימה שתבחר . בכל תחום צריך להשקיע ( קודם כל : זמן , ושנית : כסף ) אם אין לך את שניהם ובעיקר את הראשון - חבל על זמנך . אם אתה נוטה לכיוון החרב , ובכן בצפון - תל חי \ מטולה לא ידוע לי על מכון מסודר . יתכן ותמצא מישהו שפעם למד משהו שיכול להעביר לך מספר הדרכות .( לא מומלץ ) . המקום ( המסודר) שבו אתה יכול להתאמן באיאיידו ( אומנות שליפת החרב ) הוא בטבעון \ חיפה ( אצל אייל וייס ). אני חוזר ומדגיש שמדובר באיאיידו ולא בקנג'וטסו . אין שום ערך להתאמן בבית ללא מורה . אין כל ערך לבצע חיתוכים , אם לא למדת מהבסיס איך להחזיק את החרב ואיך לחתוך . מומלץ להתאמן על תרגילי כושר גופני וגמישות ( לא מזיק לשום אומנות לחימה ) אגב - לא מתאמנים עם קרש . הדבר הקרוב ביותר לחרב ( איאייטו - חרב אימונים ) באיאיידו - הוא הבוקן . חרבות אמיתיות חותכות ( שינקן ) - קונים \ מזמינים מחו"ל . ( בעיקרון אסור להביא אותם לארץ ) וזה לא רלוונטי לגביך . לסיכום - אני מציע לך ראשית להחליט אם יש לך זמן לאימונים . ( לפחות פעם בשבוע - במכון מסודר עם מורה .) שנית - חפש את המורה . שלישית - שכח מחרב חותכת ( שינקן ) ותתכונן לרכוש בוקן ( בהמלצת המורה שלך ) . לאחר שתיטול חלק באימונים \ שיעורים מסודרים תדע גם מה ואיך להתאמן בבית . בהצלחה .

לא שאלתי על שינקן כי אני רוצה לרכוש

פשוט כשחיפשתי איפה אפשר לקנות בוקן ראיתי חרבות למכירה בכמה מאות שקלים ורשום שאלה חרבות חדות, אבל שמעתי שחרבות אמיתיות שאפשר להשתמש בהן בקרב עולות כמה אלפים ועשרות אלפים של שקלים, אז רציתי לדעת מה הולך פה... אלה פשוט חרבות אימון חדות או מה? אז אתה אומר שבוקן עדיף על שינאי? איפה קונים בוקן?

חרבות

שוב שלום לך חצי אלף נצחי . מעניין מאיפוא צץ השם הזה ? תראה אתה די מבלבל בין כמה נושאים . בוא וננסה לעשות סדר . חרבות יש בכל העולם ( כמעט ) ומכל הסוגים .בימי הביינים לדוגמא - ייצרו חרבות באירופה , בסין וביפן . אני מניח שאתה לא מתכוון לחרבות עתיקות , אלא לחרבות יפניות חדשות . אם אתה מדבר על חרבות יפניות חדשות אז גם ביפן כיום מייצרים עשרות סוגי חרב . חרבות חותכות ( שינקן ) מייצרים לפי הזמנה ( בדרך כלל ) לטובת אנשים שעוסקים באימון בחרב חותכת .לא רלוונטי אליך . אם אתה מתעניין בחרב לאימונים מדובר על חרב לא חדה שנקראת איאייטו . ישנן עשרות חרבות כאלו במחירים המתחילים ב - $ 350 ומעלה . ( לא כולל משלוח ) חרבות איאייטו מזמינים בדרך כלל מחו"ל בהמלצת המורה שלך ( לפי נתוני הגוף שלך : משקל , גובה ועוד .) אם אתה רוצה לצפות באתרים הרלוונטיים , תיכנס ל - TOZANDO או ל - NISHIJIN או ל - E BOGU , ותוכל לצפות בעשרות תמונות מרשימות של חרבות מכל הסוגים , בכל המחירים . בוקן - ניתן לרכוש גם בארץ בבש גל ברמת גן . ( בעלות של 90 ש"ח לדעתי ) לגבי הזמנת איאייטו - נהוג להתאמן בתקופת ההתחלה עם בוקן , ולאחר מכן בהדרכת \ המלצת המורה שלך לרכוש חרב . מניסיון - איאייטו ברמה טובה יכולה לעלות כ - $ 700 ( לערך ) אני מקווה שעשיתי לך מעט סדר במחשבות . אגב חרב חותכת יכולה לעלות גם עשרות אלפי שקלים . תלוי איזו חרב ?

saya2

New member
טיפה הרחבה

חרבות יפניות חותכות חדשות נקראות שינסאקוטו, ומיוצרות לפי הזמנה, אבל ע"י חרשים יפניים. ראיתי שינסאקוטו מגיעות לעשרות אלפי דולרים. חרבות יפניות שלא מיוצרות ביפן (גם בהזמנה אישית וגם ייצור תעשייתי) נעות מ50 דולר עד כמה אלפים. אייאיטו ניתן להזמין מהרבה מקומות, הנפוצים שבהם הם אלו שרון אילון ציין. עדיף להתייעץ עם המורה לפני קנייה. בוקן ניתן להזמין מחו"ל (לא התרשמתי מאלו של בש גל...), במחירים זולים ואיכות טובה מאוד.

חרב בחמישים דולר?

אולי חרב לתצוגה, אבל לא חרב אימונים ובטח שלא חרב של קרב... אגב, חרבות אירופאיות גדולות באורך של מטר וחצי ומעלה כבר לא מייצרים בכלל, פרט לחרבות תצוגה שהן שבירות ביותר נכון? ומה עם חרבות יפניות גדולות (נו-דאצ'י, אודאצ'י, זאנבאטו), מייצרים כאלה למטרות אימונים לפחות?

saya2

New member
כן, חרב ב50 דולר

שמיועדת לטמאשיגירי (חיתוכים בחרב). היום לא מייצרים "חרב של קרב" פשוט מפני שאין קרבות שדורשים שימוש בחרב. חרבות אירופאיות מעל מטר וחצי מייצרים, אבל בהזמנה אישית (החרשים למיניהם שמבצעים עבודות בהזמנה). מייצרים חרבות יפניות גדולות (ביפן ראיתי אודאצ'י, קטאנה של מטר 70), אבל שוב הכל זה לפי הזמנה. גם בעבר החרבות הארוכות מאוד יוצרו בד"כ כקמעות מאשר לשימוש ממשי. ואגב, זאנבאטו היא חרב פנטזיה ללא שום קשר ממשי למציאות.

לא בדיוק

זאנבאטו קיימת במציאות- השתמשו בה בתור קישוט מרהיב, בטקסים, וגם נפחים הכינו זאנבאטו בשביל להוכיח את כישוריהם (הכנתה של הזאנבאטו היא הרבה יותר קשה ומאתגרת מחרב רגילה). היו אולי איזה פחות מעשרה לוחמים בכל ההיסטוריה שממש השתמשו בה בקרב... הזאנבאטו היא פשוט כמו קאטאנה ענקית, עם ידית באורך של בסביבות מטר ולהב באורך של איזה 2 מטר... ואת אומרת שמייצרים חרבות אירופאיות גדולות למטרות אימונים? אבל כבר לא מלמדים בימינו איך להילחם עם חרבות כאלה עד כמה שאני יודע- את טוענת שבאירופה יש עדיין כמה מקומות שמלמדים את זה?

saya2

New member
כן בדיוק

הזאנבאטו שאתה מתכוון היא אודאצ'י. זאנבאטו זו חרב פנטזיה. כן, אני אומר שמייצרים חרבות מערביות לאימונים ולחיתוך, ועדיין קיימים בתי ספר שמלמדים טכניקות (פה בארץ פועל אחד כזה). נ.ב.:אני בן.

סליחה

כבר אמרת שאתה בן, פשוט סאיה נשמע כמו שם של בת אז אני נוטה להתבלבל (וכן, אני יודע שזה נדן ביפנית...) יש בית ספר לחרבות אירופאיות דו-ידניות בארץ?! איפה?

saya2

New member
בקטנה

יש בית ספר ללחימת נשק אירופאית בארץ (כל מיני נשקים). אני אדבר עם חבר שלי שלומד שם ואחזור אליך עם השם המדויק, אני לא זוכר כרגע אם זה ACT או SCA. מגבלת הגיל היא 18, בפעם האחרונה שדיברתי איתו על זה, אני אשאל שוב.

Tonjin

New member
ACT בארץ מלמד לחימה ושימוש בחרב אירופאית

יפנית, בולו (מעין מאצ'טה, או חרב פיליפינית קצרה) וסכין. נסה ליצור קשר עם נוח גרוס או אלקס שכותבים כאן ובפורום השכן (חפש שרשורים על ACT ונסה לשלוח מסר לשמות המשתמש שלהם, במידה ואתה לא מצליח צור איתי קשר במסרים) - ישנה קבוצה שמתאמנת בטכניון..

איפה הACT הזה נמצא?

ועם מהמתאמנים שם- חרבות מעץ? או שיש גם חרבות מברזל לתלמידים מתקדמים? והם באמת מלמדים גם חרבות דו-ידניות כבדות באורך של מטר וחצי ומעלה?! אני חייב לבקר שם מתי שהוא...

Tonjin

New member
אתה קורא מה שכותבים לך כאן?

כי, ממש בגוף ההודעה שלי כתוב שיש קבוצה בטכניון (זוהי הקבוצה הקרובה אליך ביותר, אני חושב) - הם מתאמנים בחרבות מרופדות הזהות עד כמה שאפשר בעיצוב, באיזון ובמשקל לנשק ההיסטורי אותו הן מחקות. היתרונות: אתה לומד את אופן השימוש בנשק ומסוגל לישם אותו בקרבות אימון החל מהרגע הראשון, מה שמחדד ומשפר את יעילות האימון (ויהיה מי שיגיד גם את ההנאה ממנו) פלאים. הטוב ביותר יהיה ליצור קשר אם אחד מהאנשים שנתתי לך את שמותיהם ולברר באופן ישיר אם יש חיבור בינכם..

למעלה