המשך חפירה ארכיאולוגית
1. "אתה סותר את עצמך, תזונה נכונה היא תזונה מהטבע וד"א נכון יש מוצרים שסתם מכניסים להם את המילה "טבע" אבל אם מסתכלים מאחורה מגלים רשימת חומרים מפוקפקת למדיי" - לא סותר כלל, אולי לא הבנת, ויש הרבה מוצרי טבע שגם את חושבת שהם טבעיים והם לא. 2. "זה ממש לא נכון, לפעמים (ואני חוזרת ואומרת, לא תמיד) התזונה לא מספיקה וצריך תוספי תזונה." - אם התזונה לא מספיקה- דהיינו היא אינה נכונה, אם היא היתה נכונה, לא היה צורך בתוספים. 3. "זו בעייה שלך אם אתה לא רואה את הדברים בצורה הנכונה. אם אתה רוצה, תחפש

" -
חובת ההוכחה על הטוען, עד עתה טענת כי יש אלפי דוגמאות ולא הבאת אפילו סימוכין אחד.... את נציגה טובה מאוד של ההומיאופתיה, גם הם טוענים שיש אלפי דוגמאות אבל שצריך להביא סימוכין נעלמים
4. "לגבי פרוביטויקה, למה אתה סתם מכליל? הרי זה ידוע שזה מאוד עוזר במצבים מסויימים. אני לא אומרת שכל האנשים חייבים לקחת את זה ,אבל אי אפשר להגיד שזה קשקוש,כי זה ממש לא קשקוש. זה חיידקים שעוזרים לגוף, תוסף תזונה. מה הקשקוש פה בדיוק? אולי אנשים סתם מתעצלים לקחת את זה? מה רע במשהו שמחזק את הגוף? תוכיח לי שזה קשקוש בבקשה." - הוכחת הקשקוש כבר נרשמה בהודעתי הקודמת, האבולוציה מוכיחה שזה קשקוש, אלפי שנים האדם חי מצוין ללא הפרוביוטיקה התעשייתית, מה השתנה בשנים האחרונות שזה הפך לחלק כ"כ חשוב מהחיים ? פשוט מאוד - החברות היצרניות הכניסו לתודעה שלנו דרך שטיפת מוח של מידות התקשורת שזה חשוב. 5. "אני פשוט לא מסכימה איתך מבחינה מהותית, אז אין לנו כלכך על מה לדבר. אין כל סתירה בין לחיות נכון ובריא לבין לקחת תוספים, תוספים רק מחזקים אותנו וגורמים לנו להיות בריאים יותר.

" - זה ברור לי שאת לא מסכימה איתי מבחינה מהותית או כל בחינה אחרת, נפלת קורבן לשטיפת המוח של הרפואה הטבעית.... זה כמו שאני מדבר עם אדם דתי על סוגיית האלוהות, אמונה לא הולכת בקו ישר עם ההיגיון... אין מה לעשות
6. לגבי הכרכום, אני חייב לך את הלינק.. הספציפי, בכל מקרה השימוש היחיד המאושר ע"י ה-FDA הוא לצבעי מאכל :
http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/CFRSearch.cfm?CFRPart=73&showFR=1 והנה... אני כן מביא סימוכין
או לפחות משתדל ולא זורק סתם סיסמאות לאוויר. 7. "כן, כן היתה לי דלקת, דלקת הם כאבים שלא עוברים ומאוד חזקים, תקרא באינטרנט מה ההגדרה של דלקת בבקשה" - זו אינה דלקת, כדאי לך לקרוא באינטרנט מהי דלקת, לא כל דלקת היא כאב. הלוואי וזה היה כך, אם זה היה כך היינו יכולים לאבחן הרבה מחלות מוקדם יותר. 8. "אני גם יכולה להגיד לך שאקמול וכל תרופה שלקחת עד היום זה פסיכוסומטי," - תיאורטית הטענה הזו נכונה... מעשית הוכח במבחני דאבל בליינד עם קבוצות בקרה מסודרות ותרופות פלצבו כי אקמול עושה בדיוק מה שהוא צריך לעשות, ואילו הכרכום... לא בוצע שום מחקר (ששווה התייחסות) עליו. כשההשוואה שלך אינה נכונה
אי לכך ובהתאם לזאת - אינך יכולה להוכיח שריפוי המכאובים שלך נבע ישירות מנטילת הכרכום ! אבל בהחלט נוח לך להאמין בזה. "יש לך דרך להוכיח שאני טועה? " - כן... סעיף 8 מוכיח זאת
9. "איך זה עובדי אלילים אם זה מוכח וידוע שזה עובד? ולא חסרים מאמרים וספרים, אם זה מעניין אותך תחפש." - יש גם ספרים על הארי פוטר ושר הטבעות, עוד לא נתקלתי במאמר מדעי או ספר שלא נכתב ע"י רופאי האלילים עצמם שנקט בשיטות מחקריות מקובלות על עולם המדע, אי לכך כל הכתוב בספרים הללו אינו אמין מדעית ולכן תוכנו לא מקובל עלי, כולי תקווה שכניסתך לאקדמיה תתן לך מושג לגבי מהימנות מחקרית ואו אז תביני מתי למחקר כלשהו יש ערך כלשהו. 10. "אם זה מעניין אותך תחפש" - חיפשתי... התשובות שלך זהות לתשובותיו של בחור ישיבה כשאני מציג לו את האבסורדיות של רעיון האלוהות. 11. "ש אנשים שלא מסתדרים בלי לחם, כמוני שאני מכורה ללחם" - יפה, אז אולי יש עוד דברים שאת מכורה להם ? משמע התזונה שלך איננה נכונה = משמע תזונה לא בריאה = משמע את צריכה תוספי מזון = משמע צדקתי בטענותיי... 12. "שוב, אתה מציג את זה כאילו תוספי המזון הם תוספת בלתי הכרחית למה שיש כבר בגוף" - לאדם בריא הניזון מתזונה נכונה זה אכן נכון, שוב... רוב האנשים לא אוכלים נכון-
לכן הם צריכים תוספי מזון 13. "אך להציג את זה בתור "שטות" ובתור פיקציה של נטורפתיה זה כבר אדוני טעות רצינית בחשיבה, כי הדברים האלה עזרו לאלפי אנשים ובינהם גם אני, כפי שאמרתי." - אין מה לעשות, אנשים בוחרים להאמין בקוסמים, זה עושה להם טוב בנשמה שאנשים אומרים להם לעשות דברים שהיו יכולים להימנע אם הם היו משנים את אורח חייהם בכוחות עצמם... זה מעין "אופיום להמונים"... או במקרה שלך... "כרכום להמונים"
14. "לגבי אורז וכל זה, אתה מתעסק בקטנות ואני לא אכנס לזה" - אני מתעסק בקטנות האלו כי את הזכרת אותן מלכתחילה
15. "יש מפעלים ויש מפעלים, התוספי מזון שאני לוקחת כמובן הם בטוחים לשימוש, קלים לעיכול ולא עושים שום נזק לגוף

והם גם לא מעובדים בכלל,זה הכל מופק מחומרים טבעיים 100 % ולא ידוע על שום מחקר שמצביע אחרת." - סבבה, תני לי דוגמה לכמה תוספי מזון שאת צורכת ואני אשמח להפריך לך את החלום הורוד שאת חיה בו. 16. "אחרי התגובה שלך אני לא אגיב לך ,יש לי נטיה לקחת ויכוחים בצורה אישית וזה פוגע בי ,לכן אפסיק פה, שכל אחד יעשה את בחירותיו כפי שהוא רואה לנכון" - קטנוני משהו, אנחנו עורכים דיון כאן, בדיון הזה קראת דברים שאת בוחרת לא להסכים להם כי זה נוגד את אמונתך ולכן את לוקחת את זה בצורה אישית. חבל שאינך שומרת על ראש פתוח.