שאלות לות

מתחילים ללמוד פסיכולוגיה?

צריכה את עזרתכם במילוי שאלון! אם אתם מתחילים ללמוד פסיכולוגיה באוקטובר הקרוב או מתכננים להתחיל ללמוד בשנה הבאה אשמח אם תוכלו לעזור לי ולענות על השאלון המופיע בלינק המצורף. השאלון נערך במסגרת עבודת תזה לתואר השני בפסיכולוגיה קלינית והוא עוסק ביחס לשיטות טיפוליות שונות. משך מילוי השאלון הוא 20-30 דקות וכהערכה למאמציכם בין כל 50 משיבים יוגרלו 250 ש"ח. תודה לכולם! נועה http://qtrial.qualtrics.com/SE?SID=SV_cAeWV4eZn1z8... (למנהלי הפורום - מצטערת שלא שירשרתי, לא מצאתי שרשור מתאים בעמודים האחרונים..)

ARIK667

New member
שאלה

אם אני נרשם ביום א' לאונברסיטה אני עדיין יכול להגיש בקשה למעונות, או שזה כבר אבוד? אפשרי בכלל להגיש בקשה לפני קבלת ההודעה אם התקבלתי או לא או שרק אחרי? שאלה נוספת למי שגר במעונות- החברה של שנה א לתואר ראשון יכולים לקבל חדר במעונות לבד? אם כן כמה זה בערך יוצא? המון תודה!

שאלה-לה

עוד חודשיים אני עוברת לחיפה ונשארו לי לברר עוד מספר דברים, אשמח אם תהיו לי לעזר :) * האם יש באיזור האוניברסיטה חנות טבע ? אם לא באיזור האוניברסיטה אז איפה יש? *איזה חוגים יש לשנה א' באוניברסיטה, האם יש להם במקרה קרב מגע? (תמיד חלמתי ללמוד D:) תודה לעונים ושבת שלום :)

deathcaster

New member
אוהבים נקניקיות ?!

כן !!!!!!!!!!! משום מה הכותרת שלך ההודעה שלך הזכירה לי את הפרסומת

deathcaster

New member
תשובה

חנויות טבע - אין במתחם האוניברסיטה, אך יש במרחק כמה תחנות אוטובוס ממנה: 1. בייבי טבע, חורב 6, אחוזה, 04-8244288 2. בראשית, גרנד קניון , נווה שאנן רבתי, 04-8121144 3. התרופה הטבעית, חורב 24, ציר מוריה, 8345911 (הכי קרובה לדעתי לאוניברסיטה) 4. רענן בית טבע, שד' מוריה 58, ציר מוריה, 04-8374113 [אם יורשה לי להביע דעה אישית
, - אם אין לך מניעים כמו בעיה פיזיולוגית כלשהי ו/או בעיה אידיאולוגית של מזון מן החי..... לא תצליחי לשכנע אותי שחייך יהיו שלמים יותר עם מזון שקונים בחנויות טבע... נהפוך הוא]. ולגבי קרב מגע.... לא ידוע לי על קורס כזה באונ' חיפה אבל ישנן אלטרנטיבות: 1. ג'יוג'יטסו: http://www.facebook.com/pages/Haifa-Israel/gwgwtsw-wygrwp-tylndy-wnybrsytt-hyph/46620774521?v=info (אני חושב שצריך להיות רשומים לפייסבוק כדי לראות את הלינק) 2. אני מכיר את המדריך שמעביר קורס בקונג פו באוניברסיטה. אם תרצי אוכל לברר עימו אם נפתח קורס הסמסטר (או השנה בכלל) ברוכה הבאה לחיפה

תודה רבה :))

תשמע לגבי חנויות טבע זה דיון ממש ענק שאין לי כוח להכנס אליו ביום שבת נפלא שכזה :) ובקצרה, אומר שהאוכל שיש בחנויות טבע בריא יותר ועדיף יותר מהמבחר שיש בסופרים לכל בני אדם בלי קשר אם הם צמחונים או שיש להם בעיות רפואיות שמחייבות אותם לקנות אוכל שכזה (כמוני) האוכל שיש הוא ללא חומרים משמרים ושאר חומרים כימיים ואוכל שאינו מעובד שכידוע הוא אינו בריא ואף מסרטן... יש אלפי מאמרים באינטרנט כמובן על הנזקים של האוכל של ימינו, מתרבות המערב. בנימה אישית,כשאכלתי אוכל "רגיל" (בשר, מוצרי חלב, לחם מחיטה וכו') היו לי מגוון בעיות כמו-מעי רגיז, גרדת, וירוס שחזר על עצמו כל שבועיים ועוד ועוד... וכשהחלפתי את התזונה שלי (אני הולכת לנתורפת) והוספתי תוספי תזונה שמורכבים מצמחי מרפא, הבראתי לחלוטין טפו טפו וכיום אני בריאה כשור ברוך ה'. ככה שאפשר להגיד שנטורפתיה הצילה אותי ושינתה את חיי מחיים מלאי סבל ומצוקה וכאבי בטן בלתי פוסקים לחיים שפויים,בריאים וטובים :) אבל כל אחד עושה את השיקול שלו בסופו של דבר... לפי דעתי אם אפשר אפילו קצת להפחית בדברים ולעבור לתזונה טבעית, מה טוב! אפילו למשל לנסות קצת להפחית מוצרי חלב, להגביר אכילת פירות, ירקות, קטניות, אורז מלא ולהפחית אכילת מוצרים מן החי ולחם חיטה מעובד, מה טוב!!! ושתהייה בריאות לכולם, זה הכי חשוב.

deathcaster

New member
תגובה

אפשר לאכול אוכל בריא גם מבלי לאכול אוכל "טבעי" ותוספי מזון ארורים.... כנגד אותם אלפי מאמרים שציינת, אפשר להביא כנגד אלפי מאמרים הטוענים ההיפך. אני צריך לצאת להופעה.... אבל הדיון הזה ימשיך "אפילו למשל לנסות קצת להפחית מוצרי חלב, להגביר אכילת פירות, ירקות, קטניות, אורז מלא ולהפחית אכילת מוצרים מן החי ולחם חיטה מעובד, מה טוב!!!" - כל קשר בין השורה הנכונה מאוד הזו (למעט אורז מלא) לבין מוצרי טבע ותוספי מזון מקרי לחלוטין אגב... כל קשר בין תוספי מזון וצמחי מרפא ומזון טבעי.... מקרי לחלוטין, זו השרלטנות הגדולה ביותר של העשור האחרון, מפעלים כמו אנזימוטק עושים מיליונים על זה. (גילוי נאות: הכותב יודע על מה שהוא מדבר ונראה לי שהפורום יאשר זאת)

אתה ממש טועה אדוני

"אותם אלפי מאמרים שציינת, אפשר להביא כנגד אלפי מאמרים הטוענים ההיפך." כן? איפה אתה תמצא לי בדיוק מאמר שצמחי מרפא ואוכל מהטבע זה משהו שמזיק לאדם? חחחח. אני מקווה שאתה מבין את הגיחוך באמירה שלך. שרלטנות יש בכל תחום, זה לא מכליל וזה לא אומר כלום. תוספי מזון חשובים ביותר לאנשים עם מחלות וגם לא מזיקים ואף מוסיפיים לאנשים ללא מחלות למשל פרוביוטיקה וויטמין סי הם דברים שממש יכולים לעזור למשל לעבור את החורף בשלום בלי שפעות. ויש עוד כלכך הרבה דוגמאות. אז איך אתה יכול לשלול את זה? איך אתה יכול להגיד שזו שרלטנות? איך אתה יכול לשלול את העובדה שהתזונה הזו כולל תוספי התזונה עוזרת למיליוני אנשים בכל העולם? כמובן ששרלטנים יהיו בכל מקום וכמובן שלא תמיד תוספי תזונה הם הכרחיים. זה ת0לוי במקרה הספציפי של הבן אדם. אבל בהחלט לא צריך להכליל לכאן או לכאן. והנה עוד דוגמא אישית, לא נגענו ;) : לאחרונה סבלתי בכאבים בפרקים של הידיים (מה שמסתמן כהתחלה של דלקת בגיד) פניתי לרופא "קונבנציונלי" הוא עשה לי כמה בדיקות ששללו דלקת בגיד. לכן הוא לא טיפל בי כמו שמטפלים בדלקת בגיד והפנה אותי לריפוי בעיסוק בשביל הכאבים (מה הקשר אני שואלת???) בכל מקרה יצאתי מאוכזבת, פניתי לרופא כדי לקבל טיפול לכאבים הזוועתיים וכל מה שהיה לו להציע לי זה ללכת לריפוי בעיסוק ולעשות כמה בדיקות דם ממש לא חשובות ולא מועילות. אבל כמובן שאני חכמה ולאחר מכן הלכתי לנטורפת שלי, מיד הוא נתן לי תמצית של שורש כרכום (הזהר, זה נקרא תוסף תזונה ) שכידוע הוא אנטי דלקתי ביותר. הפלא ופלא אחרי מספר מועט של ימים הדלקת עברה.... כך שמניסיון שלי תוספי תתזונה יכולים להיות תרופה מעולה ואף טבעית :) אז למה לא? "אפילו למשל לנסות קצת להפחית מוצרי חלב, להגביר אכילת פירות, ירקות, קטניות, אורז מלא ולהפחית אכילת מוצרים מן החי ולחם חיטה מעובד, מה טוב!!!" - כל קשר בין השורה הנכונה מאוד הזו (למעט אורז מלא) לבין מוצרי טבע ותוספי מזון מקרי לחלוטין" - אהמממממ, מה? אנחנו בדיוק מדברים על תזונה מהטבע, גם תוספי מזון הם מהטבע. מוצרי טבע הם מוצרים בלתי מעובדים שבאים מהטבע. אני לא כלכך מבינה אותך...

deathcaster

New member
תגובה לגבירתי

"איפה אתה תמצא לי בדיוק מאמר שצמחי מרפא ואוכל מהטבע זה משהו שמזיק לאדם? חחחח. אני מקווה שאתה מבין את הגיחוך באמירה שלך." - לא זלזלתי במה שכתבת, לא ברור לי מדוע את מרשה לעצמך לזלזל בדבריי ? הנה אני זורק כפפה - תני לי דוגמה למאמר מחקרי שמוכיח חד משמעית שצמח מרפא ואוכל מהטבע הוא משהו מועיל לאדם יותר מתרופה קונבנציונאלית ואוכל "לא טבעי" ואשמח להפריך את מהימנותו של אותו מאמר. "תוספי מזון חשובים ביותר לאנשים עם מחלות וגם לא מזיקים ואף מוסיפיים לאנשים ללא מחלות למשל פרוביוטיקה וויטמין סי" - אם מדובר על ברזל לאנמיים... אז כמובן שלא מדובר בתוסף מזון "טבעי" ולכך אני מסכים, אבל אני מראש אומר לך שאם אנשים היו מקפידים על תזונה נכונה, הם היו פחות חולים ולא היו זקוקים לא לתוספי מזון ולא ל"חזרה על הטבע". פרוביוטיקה זה קשקוש שרלטני מס' 1 של ה-15 שנים האחרונות, במשך עשרות אלפי שנים האדם הסתדר על הכיפאק עם החיידקים שהיו לו בבטן, הוא לא צריך תוספת...... זה כל כך פשוט אבל אנשים מטומטמים ואוכלים אתהלוקשים שמוכרים להם. לגבי ויטמין סי - כמובן שזה גם קשקוש, ויטמין סי אמיתי ולא בתור תוסף מזון (טבעי או לא טבעי) ....אמיתי דהיינו מהמזון נספג הרבה יותר טוב מהמקביל התעשייתי שלו, פשוט שוב אנו חוזרים לתזונה לקויה, אנשים לא כולים מספיק פירות ואוכלים שטויות לכן הם צורכים ויטמין סי ותוספים אחרים. "דברים שממש יכולים לעזור למשל לעבור את החורף בשלום בלי שפעות." אם הייתה תזונה נכונה, אנשים היו עוברים את החורף בשלום ללא שפעות. אם נשים שקר להן היו מתלבשות כמו שצריך בחורף (ואת תראי דוגמאות מצוינות לאלו שלא בסמסטר הקרוב) הן היו עוברות את החורף בשלום. אנשים אינם חיים נכון ואינם חיים בריא, לכן הם צריכים לתקן את אורח החיים שלהם ע"י תוספים..... זה כמו תוסף לדלק באוטו.... קשה לנקות את מזרקי הדלק, אז שמים תוסף שינקה אותם. קשה לנו לחיות נכון ובריא... אז לוקחים תוספים. לגבי הדוגמא האישית שלך: "פניתי לרופא "קונבנציונלי" הוא עשה לי כמה בדיקות ששללו דלקת בגיד. לכן הוא לא טיפל בי כמו שמטפלים בדלקת בגיד" - ואני אצטט מה שאת רשמת: "זה לא מכליל וזה לא אומר כלום" נכווית אצל רופא קונבציונאלי אחד... שרפת את כולם, "ראית את האור" אצל נטורופת אחד... אז כל התחום הוא קדוש ? ובהקשר לשורש הכרכום - כל קשר בינו לבין פעילות אנטי דלקתית היא ככל הנראה פסיכוסומטית, בשנת 2005 קבע ה-FDA לאחר מחקר אינטנסיבי כי אין קשר ולו הקלוש ביותר בין "סגולות" פרח הכרכום ולבין ריפוי מחלות. "הפלא ופלא אחרי מספר מועט של ימים הדלקת עברה...." - ויש סיכוי קל שבקלים שהיא היתה יכולה לעבור ללא הכרכום?! לך זה עזר ? סבבה... אני שמח ... אבל שוב אשתמש במילים שלך: "זה לא מכליל וזה לא אומר כלום", זה בוודאי לא מוכיח שהדלקת (בהנחה ואכן היתה דלקת שאין לך שום הוכחה אם הייתה או לא, הבה ונודה בכך) נרפאה בעבדות שורש הכרכום בלבד. אבל זה נוח להאמין במשהו.... אני מבין את זה בתור אתאיסט. אגב... במקרה (או יותר נכון - לא במקרה) אני עוסק מזה 3 השנים האחרונות במחקר אימונולוגי.... שורש כרכום ו"אנטי דלקתיות" ? רק במוחם של נטורופתים ורופאי אליל כאלה ואחרים (וכמובן גם צאן מרעיתם). ""אפילו למשל לנסות קצת להפחית מוצרי חלב, להגביר אכילת פירות, ירקות, קטניות, אורז מלא ולהפחית אכילת מוצרים מן החי ולחם חיטה מעובד, מה טוב!!!" - כל קשר בין השורה הנכונה מאוד הזו (למעט אורז מלא) לבין מוצרי טבע ותוספי מזון מקרי לחלוטין" - אהמממממ, מה? אנחנו בדיוק מדברים על תזונה מהטבע, גם תוספי מזון הם מהטבע. מוצרי טבע הם מוצרים בלתי מעובדים שבאים מהטבע. אני לא כלכך מבינה אותך..." - אני אעשה סדר: א. "אפילו למשל לנסות קצת להפחית מוצרי חלב, להגביר אכילת פירות, ירקות, קטניות" - לחלק הזה אני מסכים מאוד, תזונה נכונה תרפא מחלות וגם תכחיד את הצורך בהקפדה על מזון "טבעי" ותוספי מזון. ב. "אורז מלא" - לא מסכים, אורז הוא לא הדבר הבריא ביותר לתזונה נכונה, ואצל לא מעט אנשים הוא גם גורם לעצירות..... שהיא הגורם מס' 1 למחלות (ואת זה כל נטורופת יגיד ... וכבר 800 שנה אנו יודעים זאת, הרמב"ם דיבר על כך) על אחת כמה וכמה אורז מלא... הגורם ליותר עצירות שכן קשה יותר לגוף לעכלו. ג. "להפחית אכילת מוצרים מן החי" , להפחית באופן כללי... כן, מוצרים מן החי ? לא, אם אוכלים במידה את כל סוגי המזון אפשר להנות מתפריט של מזון מן החי. ד. לחם חיטה מעובד - אין צורך לאכול בכלל לחם, הגוף שלנו לא צריך את זה ולא לחם ולא מאפים, לא לחם מעובד ולא לחם לא מעובד.... (גילוי נאות: התחלתי בחודש האחרון דיאטה..... כבר 3 שבועות לא אכלתי לחם, אני לא מרגיש חסך מסוים... נהפוך הוא... אני מרגיש הרבה יותר טוב, האם זה חסר לי ? בוודאי.... האם אני יכול לשרוד בלעדיו ? בהחלט... קשה אך אפשרי) ה. "אנחנו בדיוק מדברים על תזונה מהטבע" - את מדברת על תזונה מהטבע, אני מדבר על תזונה נכונה - לא כל מה שהטבע מציע לנו הוא בהכרח טוב לנו... סתם למשל... הידעת כי ישנם אסכולות מסוימות בעולם של טבעונים שאינם אוכלים עגבניות ? (עגבניה מכילה רעל הנקרא טומטין (ומכאן שמה באנגלית)) ו. "גם תוספי מזון הם מהטבע" - האם השתתפת בתהליך הייצור של אותם תוספי מזון ? כי זו השרלטנות הגדולה שאני מדבר עליה, הרבה תוספי מזון מיוצרים במפעלים ביוטכנולוגיים (הפקה מתאי צמחים או מחיידקים/שמרים בשיטות שהן רחוקות שנות אור מ"טבעיות") - אבל האמונה של האנשים חזקה מהבורות שלהם.... וזה משמח מאוד את החברות היצרניות (אנזימוטק שאותה ציינתי קודם לכן... היא דוגמה קטנה מאוד מתוך רבות) ז. " מוצרי טבע הם מוצרים בלתי מעובדים שבאים מהטבע" - הו... התמימות.....
..... האם גם בדקת זאת ? או שרק האמנת לכך ? אני מקווה שהפעם תביני.

מן הסתם

שאם אפשר לרפא מחלה של הגוף בדרך טבעית ולא בדרך של החדרת כימיקלים לגוף, זה עדיף. "אני מסכים, אבל אני מראש אומר לך שאם אנשים היו מקפידים על תזונה נכונה, הם היו פחות חולים ולא היו זקוקים לא לתוספי מזון ולא ל"חזרה על הטבע". " : אתה סותר את עצמך, תזונה נכונה היא תזונה מהטבע וד"א נכון יש מוצרים שסתם מכניסים להם את המילה "טבע" אבל אם מסתכלים מאחורה מגלים רשימת חומרים מפוקפקת למדיי. "אם הייתה תזונה נכונה, אנשים היו עוברים את החורף בשלום ללא שפעות."- זה הממש לא נכון, לפעמים (ואני חוזרת ואומרת, לא תמיד) התזונה לא מספיקה וצריך תוספי תזונה. אני יכולה להביא אלפי דוגמאות. אז למה להתנגד לזה מאה אחוז מראש? זו טעות בחשיבה. לגבי מאמרים, יש אלפים באינטרנט ואני לא מתכוונת עכשיו לחפש :) זו בעייה שלך אם אתה לא רואה את הדברים בצורה הנכונה. אם אתה רוצה, תחפש :) לגבי פרוביטויקה, למה אתה סתם מכליל? הרי זה ידוע שזה מאוד עוזר במצבים מסויימים. אני לא אומרת שכל האנשים חייבים לקחת את זה ,אבל אי אפשר להגיד שזה קשקוש,כי זה ממש לא קשקוש. זה חיידקים שעוזרים לגוף, תוסף תזונה. מה הקשקוש פה בדיוק? אולי אנשים סתם מתעצלים לקחת את זה? מה רע במשהו שמחזק את הגוף? תוכיח לי שזה קשקוש בבקשה. "קשה לנו לחיות נכון ובריא... אז לוקחים תוספים." אני פשוט לא מסכימה איתך מבחינה מהותית, אז אין לנו כלכך על מה לדבר. אין כל סתירה בין לחיות נכון ובריא לבין לקחת תוספים, תוספים רק מחזקים אותנו וגורמים לנו להיות בריאים יותר. :) "ל קשר בינו לבין פעילות אנטי דלקתית היא ככל הנראה פסיכוסומטית, בשנת 2005 קבע ה-FDA לאחר מחקר אינטנסיבי כי אין קשר ולו הקלוש ביותר בין "סגולות" פרח הכרכום ולבין ריפוי מחלות. " אפשר את הקישור למאמר בבקשה? הכרכום ידוע כצמח אנטי דלקתי. אין פה שום דבר פסיכוסומטי. חוץ מיזה לא לימדו אותך לא להאמין למחקרים? :) "הפלא ופלא אחרי מספר מועט של ימים הדלקת עברה...." - ויש סיכוי קל שבקלים שהיא היתה יכולה לעבור ללא הכרכום?! לך זה עזר ? סבבה... אני שמח ... אבל שוב אשתמש במילים שלך: "זה לא מכליל וזה לא אומר כלום", זה בוודאי לא מוכיח שהדלקת (בהנחה ואכן היתה דלקת שאין לך שום הוכחה אם הייתה או לא, הבה ונודה בכך) נרפאה בעבדות שורש הכרכום בלבד. אבל זה נוח להאמין במשהו.... אני מבין את זה בתור אתאיסט. אגב... במקרה (או יותר נכון - לא במקרה) אני עוסק מזה 3 השנים האחרונות במחקר אימונולוגי.... שורש כרכום ו"אנטי דלקתיות" ? רק במוחם של נטורופתים ורופאי אליל כאלה ואחרים (וכמובן גם צאן מרעיתם)." וואו זה לא ייאומן כמה טעויות. כן, כן היתה לי דלקת, דלקת הם כאבים שלא עוברים ומאוד חזקים, תקרא באינטרנט מה ההגדרה של דלקת בבקשה. הכאבים המשיכו במשך חודש ימים ושום תרופה של רופא קונבציונלי לא עזרה לי והשורש כורכום היה הדבר היחידי שכן. שוב פעם אני חוזרת על עצמי... אני בן אדם ממש סקפטי ואני לא מאמינה לכל לוקש שמנסים למכור לי ,אבל אני יודעת על עצמי שזה עבד. חוץ מיזה זה באמת משנה אם זה דלקת או לא? (חוץ מיזה שזה באמת היתה דלקת ) העיקר שהשורש כורכום ריפא לי את הכאבים. אם אתה אומר שזה פסיכוסומטי, אני גם יכולה להגיד לך שאקמול וכל תרופה שלקחת עד היום זה פסיכוסומטי, יש לך דרך להוכיח שאני טועה? כך שאני מקווה שאתה מבין פשר הטיעון הזה. נטורפתים ממש לא עובדי אלילים, הנטורפתיה שינתה לי את החיים והפכה אותם לטובים ובריאים יותר. איך זה עובדי אלילים אם זה מוכח וידוע שזה עובד? ולא חסרים מאמרים וספרים, אם זה מעניין אותך תחפש. ". לחם חיטה מעובד - אין צורך לאכול בכלל לחם, הגוף שלנו לא צריך את זה ולא לחם ולא מאפים, לא לחם מעובד ולא לחם לא מעובד.... (גילוי נאות: התחלתי בחודש האחרון דיאטה..... כבר 3 שבועות לא אכלתי לחם, אני לא מרגיש חסך מסוים... נהפוך הוא... אני מרגיש הרבה יותר טוב, האם זה חסר לי ? בוודאי.... האם אני יכול לשרוד בלעדיו ? בהחלט... קשה אך אפשרי)" יש אנשים שלא מסתדרים בלי לחם, כמוני שאני מכורה ללחם. לכן לחם שיפון\ כוסמין הוא הלחם הכי בריא והכי נוח לעיכול. אם בן אדם בוחר לאכול אותו או לחם חיטה לבן,זו כבר בחירה שלו. אני את הבחירה שלי עשיתי :) ושוב, אתה מציג את זה כאילו תוספי המזון הם תוספת בלתי הכרחית למה שיש כבר בגוף. אולי אצל חלק מהאנשים זה נכון (למרות ששוב, תמיד אפשר להתחזק עוד וזה לא מזיק לגוף אז למה לא? ) אך להציג את זה בתור "שטות" ובתור פיקציה של נטורפתיה זה כבר אדוני טעות רצינית בחשיבה, כי הדברים האלה עזרו לאלפי אנשים ובינהם גם אני, כפי שאמרתי. לגבי אורז וכל זה, אתה מתעסק בקטנות ואני לא אכנס לזה. " "גם תוספי מזון הם מהטבע" - האם השתתפת בתהליך הייצור של אותם תוספי מזון ? כי זו השרלטנות הגדולה שאני מדבר עליה, הרבה תוספי מזון מיוצרים במפעלים ביוטכנולוגיים (הפקה מתאי צמחים או מחיידקים/שמרים בשיטות שהן רחוקות שנות אור מ"טבעיות") - אבל האמונה של האנשים חזקה מהבורות שלהם.... וזה משמח מאוד את החברות היצרניות (אנזימוטק שאותה ציינתי קודם לכן... היא דוגמה קטנה מאוד מתוך רבות)" יש מפעלים ויש מפעלים, התוספי מזון שאני לוקחת כמובן הם בטוחים לשימוש, קלים לעיכול ולא עושים שום נזק לגוף :) והם גם לא מעובדים בכלל,זה הכל מופק מחומרים טבעיים 100 % ולא ידוע על שום מחקר שמצביע אחרת. ". " מוצרי טבע הם מוצרים בלתי מעובדים שבאים מהטבע" - הו... התמימות..... ..... האם גם בדקת זאת ? או שרק האמנת לכך ? תוכיח לי שזה לא נכון. ידוע לי שחלק לא באים מהטבע אבל לא כולם. זהו, אחרי התגובה שלך אני לא אגיב לך ,יש לי נטיה לקחת ויכוחים בצורה אישית וזה פוגע בי ,לכן אפסיק פה, שכל אחד יעשה את בחירותיו כפי שהוא רואה לנכון.

deathcaster

New member
המשך חפירה ארכיאולוגית

1. "אתה סותר את עצמך, תזונה נכונה היא תזונה מהטבע וד"א נכון יש מוצרים שסתם מכניסים להם את המילה "טבע" אבל אם מסתכלים מאחורה מגלים רשימת חומרים מפוקפקת למדיי" - לא סותר כלל, אולי לא הבנת, ויש הרבה מוצרי טבע שגם את חושבת שהם טבעיים והם לא. 2. "זה ממש לא נכון, לפעמים (ואני חוזרת ואומרת, לא תמיד) התזונה לא מספיקה וצריך תוספי תזונה." - אם התזונה לא מספיקה- דהיינו היא אינה נכונה, אם היא היתה נכונה, לא היה צורך בתוספים. 3. "זו בעייה שלך אם אתה לא רואה את הדברים בצורה הנכונה. אם אתה רוצה, תחפש :)" - חובת ההוכחה על הטוען, עד עתה טענת כי יש אלפי דוגמאות ולא הבאת אפילו סימוכין אחד.... את נציגה טובה מאוד של ההומיאופתיה, גם הם טוענים שיש אלפי דוגמאות אבל שצריך להביא סימוכין נעלמים
4. "לגבי פרוביטויקה, למה אתה סתם מכליל? הרי זה ידוע שזה מאוד עוזר במצבים מסויימים. אני לא אומרת שכל האנשים חייבים לקחת את זה ,אבל אי אפשר להגיד שזה קשקוש,כי זה ממש לא קשקוש. זה חיידקים שעוזרים לגוף, תוסף תזונה. מה הקשקוש פה בדיוק? אולי אנשים סתם מתעצלים לקחת את זה? מה רע במשהו שמחזק את הגוף? תוכיח לי שזה קשקוש בבקשה." - הוכחת הקשקוש כבר נרשמה בהודעתי הקודמת, האבולוציה מוכיחה שזה קשקוש, אלפי שנים האדם חי מצוין ללא הפרוביוטיקה התעשייתית, מה השתנה בשנים האחרונות שזה הפך לחלק כ"כ חשוב מהחיים ? פשוט מאוד - החברות היצרניות הכניסו לתודעה שלנו דרך שטיפת מוח של מידות התקשורת שזה חשוב. 5. "אני פשוט לא מסכימה איתך מבחינה מהותית, אז אין לנו כלכך על מה לדבר. אין כל סתירה בין לחיות נכון ובריא לבין לקחת תוספים, תוספים רק מחזקים אותנו וגורמים לנו להיות בריאים יותר. :)" - זה ברור לי שאת לא מסכימה איתי מבחינה מהותית או כל בחינה אחרת, נפלת קורבן לשטיפת המוח של הרפואה הטבעית.... זה כמו שאני מדבר עם אדם דתי על סוגיית האלוהות, אמונה לא הולכת בקו ישר עם ההיגיון... אין מה לעשות
6. לגבי הכרכום, אני חייב לך את הלינק.. הספציפי, בכל מקרה השימוש היחיד המאושר ע"י ה-FDA הוא לצבעי מאכל : http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/CFRSearch.cfm?CFRPart=73&showFR=1 והנה... אני כן מביא סימוכין
או לפחות משתדל ולא זורק סתם סיסמאות לאוויר. 7. "כן, כן היתה לי דלקת, דלקת הם כאבים שלא עוברים ומאוד חזקים, תקרא באינטרנט מה ההגדרה של דלקת בבקשה" - זו אינה דלקת, כדאי לך לקרוא באינטרנט מהי דלקת, לא כל דלקת היא כאב. הלוואי וזה היה כך, אם זה היה כך היינו יכולים לאבחן הרבה מחלות מוקדם יותר. 8. "אני גם יכולה להגיד לך שאקמול וכל תרופה שלקחת עד היום זה פסיכוסומטי," - תיאורטית הטענה הזו נכונה... מעשית הוכח במבחני דאבל בליינד עם קבוצות בקרה מסודרות ותרופות פלצבו כי אקמול עושה בדיוק מה שהוא צריך לעשות, ואילו הכרכום... לא בוצע שום מחקר (ששווה התייחסות) עליו. כשההשוואה שלך אינה נכונה
אי לכך ובהתאם לזאת - אינך יכולה להוכיח שריפוי המכאובים שלך נבע ישירות מנטילת הכרכום ! אבל בהחלט נוח לך להאמין בזה. "יש לך דרך להוכיח שאני טועה? " - כן... סעיף 8 מוכיח זאת
9. "איך זה עובדי אלילים אם זה מוכח וידוע שזה עובד? ולא חסרים מאמרים וספרים, אם זה מעניין אותך תחפש." - יש גם ספרים על הארי פוטר ושר הטבעות, עוד לא נתקלתי במאמר מדעי או ספר שלא נכתב ע"י רופאי האלילים עצמם שנקט בשיטות מחקריות מקובלות על עולם המדע, אי לכך כל הכתוב בספרים הללו אינו אמין מדעית ולכן תוכנו לא מקובל עלי, כולי תקווה שכניסתך לאקדמיה תתן לך מושג לגבי מהימנות מחקרית ואו אז תביני מתי למחקר כלשהו יש ערך כלשהו. 10. "אם זה מעניין אותך תחפש" - חיפשתי... התשובות שלך זהות לתשובותיו של בחור ישיבה כשאני מציג לו את האבסורדיות של רעיון האלוהות. 11. "ש אנשים שלא מסתדרים בלי לחם, כמוני שאני מכורה ללחם" - יפה, אז אולי יש עוד דברים שאת מכורה להם ? משמע התזונה שלך איננה נכונה = משמע תזונה לא בריאה = משמע את צריכה תוספי מזון = משמע צדקתי בטענותיי... 12. "שוב, אתה מציג את זה כאילו תוספי המזון הם תוספת בלתי הכרחית למה שיש כבר בגוף" - לאדם בריא הניזון מתזונה נכונה זה אכן נכון, שוב... רוב האנשים לא אוכלים נכון- לכן הם צריכים תוספי מזון 13. "אך להציג את זה בתור "שטות" ובתור פיקציה של נטורפתיה זה כבר אדוני טעות רצינית בחשיבה, כי הדברים האלה עזרו לאלפי אנשים ובינהם גם אני, כפי שאמרתי." - אין מה לעשות, אנשים בוחרים להאמין בקוסמים, זה עושה להם טוב בנשמה שאנשים אומרים להם לעשות דברים שהיו יכולים להימנע אם הם היו משנים את אורח חייהם בכוחות עצמם... זה מעין "אופיום להמונים"... או במקרה שלך... "כרכום להמונים"
14. "לגבי אורז וכל זה, אתה מתעסק בקטנות ואני לא אכנס לזה" - אני מתעסק בקטנות האלו כי את הזכרת אותן מלכתחילה
15. "יש מפעלים ויש מפעלים, התוספי מזון שאני לוקחת כמובן הם בטוחים לשימוש, קלים לעיכול ולא עושים שום נזק לגוף :) והם גם לא מעובדים בכלל,זה הכל מופק מחומרים טבעיים 100 % ולא ידוע על שום מחקר שמצביע אחרת." - סבבה, תני לי דוגמה לכמה תוספי מזון שאת צורכת ואני אשמח להפריך לך את החלום הורוד שאת חיה בו. 16. "אחרי התגובה שלך אני לא אגיב לך ,יש לי נטיה לקחת ויכוחים בצורה אישית וזה פוגע בי ,לכן אפסיק פה, שכל אחד יעשה את בחירותיו כפי שהוא רואה לנכון" - קטנוני משהו, אנחנו עורכים דיון כאן, בדיון הזה קראת דברים שאת בוחרת לא להסכים להם כי זה נוגד את אמונתך ולכן את לוקחת את זה בצורה אישית. חבל שאינך שומרת על ראש פתוח.

deathcaster

New member
ואם כבר סימוכין

הנה לינק למאמר חופשי של מחקר שמצא כי לחומר בזעפרן (סוג ממשפחת הכרכומים) יש פעילות שהיא לא רק אלרגנית אלא גם דלקתית

תגובה

2. "זה ממש לא נכון, לפעמים (ואני חוזרת ואומרת, לא תמיד) התזונה לא מספיקה וצריך תוספי תזונה." - אם התזונה לא מספיקה- דהיינו היא אינה נכונה, אם היא היתה נכונה, לא היה צורך בתוספים." חחחח זה פשוט לא נכון. מאיפה אתה מסיק את זה? שוב פעם אני נותנת דוגמא מעצמי, התזונה שלי הייתה מאה אחוז ובכל זאת הצטרכתי תוספי תזונה כדי להסדיר ולעזור למערכת העיכול (למשל תוספת של אנזימי עיכול) אני בטוחה שיש עוד אלפי דוגמאות. הנה חברה שלי לוקחת עכשיו ויטמין סי ואין לה יותר שפעות שסבלה מהן באופן קבוע. מיותר לציין שהיא אוכלת בריא. לפעמים זה לא מספיק וצריך עוד חיזוק. זה תמיד טוב.

תקרא אולי ספר נטורפתיה ותלמד קצת...

במקום סתם לקשקש. זה לגבי סעיף ב' שלך. קראתי באיזה ספר שהתזונה של האדם המודרני נהייתה ממש גרועה וקשה למצוא מוצרים שהם אורגניים מאה אחוז (אתה בעצמך אמרת את זה) ושביחד עם כל השפעות הסביבה למשל זיהום וכו' האדם צריך תוספי תזונה כדי להשלים את החסר. זו הסיבה למה פעם לא היו צריכים את זה.

deathcaster

New member
ממממ..

"קראתי באיזה ספר שהתזונה של האדם המודרני נהייתה ממש גרועה וקשה למצוא מוצרים שהם אורגניים מאה אחוז (אתה בעצמך אמרת את זה)" - כאן זה פורום, רק קוראים וכותבים, לא אומרים... ולא... לא אמרתי דבר כזה ובטח שלא כתבתי דבר כזה. "שביחד עם כל השפעות הסביבה למשל זיהום וכו' האדם צריך תוספי תזונה כדי להשלים את החסר" - מה שם הספר ? וע"י איזו אסכולה מהימנה הוא נכתב ? תרשי לי לפקפק בזה במהימנות הספר עד שתמציאי הוכחות לטענותייך.

deathcaster

New member
תגובה

ראשית ציינת שלא תגיבי יותר..... "שוב פעם אני נותנת דוגמא מעצמי, התזונה שלי הייתה מאה אחוז ובכל זאת הצטרכתי תוספי תזונה כדי להסדיר ולעזור למערכת העיכול (למשל תוספת של אנזימי עיכול)" ההערה שלי היתה לגבי אדם בריא, אדם שחסרים לו אנזימי עיכול הוא אדם שאינו בריא ו/או שתזונתו לקויה. חברה שלך לא חייבת ויטמין סי, היא צריכה ויטמין סי או בגלל שהיא לא אדם בריא או שהיא לא מקבלת אותו מספיק מהמזון וזאת מכיוון שהיא לא אוכלת נכון, שתאכל דובדבנים שחורים, יש בהן פי 20 בערך ויטמין סי יותר מתפוזים. "זה תמיד טוב" - לא, זה לא

למעלה