שאלות לות

TheBigBrother

New member
ברוכים הבאים

לפורום אוניברסיטאי הכי עוין שראית. אם תשרדי פה סמסטר את יכולה להיות מרוצה מעצמך (ראית פעם פורום של אוניברסיטה בת 15000 סטודנטים שיש בו 5-8 כותבים קבועים?)

חחחחחח אהבתי :)

באמת חשתי פה עויינות... למזלי אני הולכת ללמוד באב"ג בסוף :) נקווה שהעויינות לא תרדוף אותי גם לשם.

deathcaster

New member
לא הייתה כאן שום עוינות, אל תעשי דמוניזציה

אם תקראי את ההודעה הראשונה שלי הייתי מאוד מנומס, בירכתי אותך לשלום והייתי הראשון והיחיד שנתן לך תשובה מלאה ואינפורמטיבית אודות חנויות טבע

amitk80

New member
אל תדאגי

העוינות לא תרדוף אותך לשם. את רק מחדדת את מה שאני והאח הגדול אומרים כבר הרבה מאד זמן שיש פה עוינות כלפי אנשים. כנראה שלא סתם נשארו רק שלושה אנשים בודדים שכותבים פה בפורום. מעניין לאן כולם נעלמו.

MsUnderstood

New member
עמית,כבר אמרתי לך בעבר

אל תתערב אם אין לך משהו חכם להוסיף אתה סתם מלבה אש ומוסיף שמן למדורה

מֵירַב

New member
אולי הם נעלמו כי נמאס להם לקרוא את זה

שהם לא פה? ואני, אישית, לומדת.

deathcaster

New member
חחחחחחחחחח

מירב .... הצחקת אותי
זה בהחלט פרדוקס נחמד.... כמו החתול של שרדינגר אם הם לא פה.... כיצד הם יקראו שהם לא פה ?
גדול !!! לימודים נעימים (חשבתי שסיימת כבר... לא ?)

מֵירַב

New member
../images/Emo6.gif ואני לומדת בבית, כלומר כותבת עבודות...

הלימודים הרשמיים נגמרו מזמן.....

berta84

New member
למה להגזים? הסיבה שאין כותבים קבועים היא כי

לאנשים אין פשוט זמן בין הלימודים והעבודה ,זהו למה עוינות? זה כולה אינטרנט ,לא צריך לקחת דברים אישית

MsUnderstood

New member
../images/Emo45.gif

בלימודים יש הרבה יותר זמן,לי לפחות מעכשיו כשאני עובדת את עצמי למוות

berta84

New member
נכון כי בלימודים את עושה את זה תוך כדי

"קריאת מאמרים" יא שובבה

berta84

New member
אתה בדיאטה דלת פחמימות? אם לא אז אילו פחמימות

אתה אוכל?

deathcaster

New member
לא מדויק

אני בדיאטה של לאכול נכון.... אני לא חושב שהדיאטה של אטקינס היא רעה... ממש לא... אבל אני פשוט החלטתי לעשות קצת שינוי... אני אוכל פחות (אוכל על מנת לאכול ולא על מנת לשבוע), משתדל מאוד לא לאכול בערב (לא אחרי השעה 8 בערב - רק לשתות) ולמעט קפה בבוקר עם פרוסת עוגה בחושה פשוטה (כי יש דברים שלא כ"כ מהר מתפשרים עליהם.. אולי בהמשך) - אני לא אוכל בפחמימות כלל..... הורדתי את כל הלחם והמאפים הדומים ללחם מהתפריט אוכל חצי מהכמות שהייתי אוכל ממנה בשר בצהריים, ומשתדל לאכול כתוספת ירקות מבושלים וטריים. (והאמת ? הייתי בטוח שזה לא יהיה ככה - אבל בכלל לא חסר לי הלחם והסנדויצ'ים....הכל בראש) אני לא עבד של המשקל... כך שאני לא יודע כמה ירדתי... אבל החגורה שהגיעה לחור הכי פנימי וכמה חולצות שאמרו לי שהם נהיו קצת טוניקות מעידות על כך
אבל שלא תשלי את עצמך... אני לא קוסם.... יש לי עוד הרבה זמן ..... בסמסטר הקרוב בהנחה והכל יהיה בסדר ואני מתקבל לדוקטורט..... אני גם נרשם למכון הכושר ( זה יהיה סידור מעולה - מגיע בבוקר למכון, מתאמן, מתקלח ... עובר את הכביש, והמעבדה שלי ממול
) אני לא נהיה צעיר יותר.... הגיע הזמן לקחת את הדברים ברצינות.

stkachov

New member
כל הכבוד לך זוהר !!

צריך הרבה כוחות נפש להתחיל ולעשות שינוי שכזה, מי כמוני יודע(ירדתי 40 קילו לפני כ 5 שנים). הדברים שכתבת הם בהחלט נכונים, ומזכירים קצת מאמר שכתבתי(למרות שאולי הוא קצת ירתיע אותך, שכן הוא כולל את המילים "עשרת הדברות") לפני הרבה שנים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=132&aId=61962 אם תרצה גם לשלב חדר כושר, יש בהולמס פלייס(בגרנד קניון) איזה מבצע למנויים שמביאים חברים חדשים, החבר מקבל מנוי במחיר מוזל, המבצע עד ה 17.8. אני מנוי, אז אם תרצה להרשם דרכי תגיד לי. אבל אני מזהיר מראש, זה תענוג יקר - אבל לדעתי שווה כל אגורה. ושוב - כל הכבוד לך !!

deathcaster

New member
ויטלי

תודה רבה, אבל שכח מהולמס פלייס.... זה הון תועפות הגנבים האלה. הולמס פלייס לא נוח לי כלכלית וגיאוגרפית, וכרגע מבחינת הזמן גם לא... עוד חודשיים אני אהיה יותר חכם... אך תודה על ההמלצה.

deathcaster

New member
קראתי את המאמר

הכל נכון וכתוב בצורה יפה למעט סעיף 2 סעיף 2 שגוי ביותר, הסיבה שדיאטנים בכללי ורופאים אחרים ממליצים לא לאכול לפני השינה (7 בערב זה סתם זמן נקודתי שרלוונטי לאדם אחד ולא רלוונטי לאחר) כלומר לא לאכול כ-3 שעות לפני השינה הוא בכלל לא קשור ישירות למשקל..... כאשר אנו ישנים רוב המערכות בגוף שלנו במצב פיזיולוגי תקין אינן פועלות כפי שהן פועלות ביום, כאן אני לא מחדש כלום.... אבל ישנה מערכת אחת שכן פועלת בזמן השינה (שינה בלילה - שינה ארוכה ורציפה ולא שנת צהריים קצרה) והיא מערכת החיסון, אם אנחנו אוכלים בלילה וטרם השינה, מערכת העיכול שלנו תפעל בלילה ומערכת העיכול דורשת המון אנרגיה ממשאבי הגוף - וכך תיפגע איכות פעילותה של מערכת החיסון, לכן אנשים שאוכלים בלילה סטטיסטית הם אנשים פחות בריאים ונוטים יותר לשבץ/ התקפי לב/ לחץ דם וכד'. אז כן... "לא לאכול בלילה" זה בכלל לא מיתוס ויטלי, כי כאשר אנו אוכלים נכון ובריא זה לא רק לרדת במשקל.... לא סתם זה נקרא "לאכול בריא" כי עצם איכות עבודתה של מערכת החיסון, היא לשנות את אורח חיינו לאורח חיים בריא יותר. ו-5-6 ארוחות ?! אני גם כשלא חשבתי על דיאטה.... מעולם לא אכלתי כך... וגם כיום אני "מצליח לשרוד מצוין" עם 2.5-3 ארוחות ביום (אני מאז שאני זוכר את עצמי מעולם לא הרגשתי צורך לאכול ארוחת בוקר) והרגשת השובע היא בעיקר פסיכולוגית ולא פיזיולוגית, אנחנו אוכלים יותר ממה שאנחנו צריכים - זו משמעות הרגשת השובע- המשמעות הפיזיולוגית היא שאכלנו יותר ממה שהקיבה שלנו יכולה להכיל, ואז היא עובדת פחות טוב ואז העיכול אינו אידיאלי ואז משמינים, הפתרון הוא.... ואפילו עוד הרמב"ם דיבר על כך (לא אני לא חוזר בתשובה... אבל הרמב"ם באמת היה רופא מצוין.... דברים שאמר לפני 800 שנה - רפואית הם נכונים מאוד) לא לאכול עד תחושת שובע הרמב"ם אמר "לאכול 3/4 מהכמות שהייתה גורמת לך לשבוע" והוא צודק.... הכל פסיכולוגי...... הטעות הכי גדולה של אנשים היא שהם חושבים שהם צריכים "לאכול על מנת לשבוע". אם אכלת כמות מסוימת של מזון ונשארת רעב, שתה עוד כוס מים.

stkachov

New member
אתה לא מתקן אותי

כי אני לא המלצתי לאכול לפני השינה. בדיוק כפי שכתבת, מה שרלוונטי לאדם אחד לא רלוונטי לשני. אם אני הולך לישון ב 4 בלילה(ובתקופה האחרונה זה זמן המינימום שבו אני הולך לשון), אז אם אני מפסיק לאכול ב 7 בערב, אני מכניס את הגוף שלי לצום מיותר של 9 שעות !! זה וודאי לא בריא, ולא נכון, ולא עוזר להרזיה. לכן, קביעת שעה מסויימת כקדושה ושאחריה אסור לאכול, זוהי שטות. 5-6 ארוחות... לפי דעתי(ודעת מרבית הדיאטנים) זוהי הפלטפורמה המומלצת ביותר. בוודאי שאתה מצליח לשרוד עם 3 ארוחות, אבל השאלה אילו ארוחות, ומה קורה אחריהן. עובדתית, כאשר אוכלים כל 3 שעות לא מרגישים רעב, לא מבחינה פיסית, ולא פסיכולוגית. לעומת זאת, גם אם אכלת ארוחה ענקית ועתירת קלוריות בבוקר, סביר להניח שאחרי 5-6 שעות תהיה רעב, ולו מבחינה פסיכולוגית, ופה נעוצה הבעיה. כמובן שגם מספר הארוחות אינו מספר קדוש, וזה אינדבידואלי, ותלוי בכל מיני גורמים כמו סדר יום, העדפות אישיות ועוד. וחבל שאתה סתם משמיץ את הולמס... עכשיו חזרתי מאימון - היה תענוג !!

deathcaster

New member
תיקון

התיקון הוא שלא ניסיתי כלל לתקן אותך... רק הבעתי את דעתי.
"אני מכניס את הגוף שלי לצום מיותר של 9 שעות !!" - לא הייתי ממהר לקרוא לתקופה של 9 שעות צום... ובוודאי לא מיותר. ולגבי הולמס..... מלבד המחיר הגבוה יחסית שעליו גם הסכמת.... לא השמצתי, מעבר לכך לוגיסטית זה לא נוח לי... סתם נסיעה מקרית שפרינצק עד לנו"ש וחזור רק למטרת כושר זה לא נוח ולא כלכלי ולא ישים עבורי, הסידור של מכון כושר במקום העבודה/לימודים אם הכיל יסתדר בצורה הנכונה עבורי - נשמע לי אידיאלי.

למעלה