שאלות לבגרות

שאלה שנויה במחלוקת ../images/Emo39.gif

שלום לכולם! מבקשת את עזרתכם בסוגייה הבאה: באיזה מבתי הגידול שלפניכם צפוי שייצמאו צמחים שנובטים, פורחים ויוצרים פירות בזמן הקצר ביותר? 1. גדות נחל. 2. יער-עד טרופי. 3. חורש ים-תיכוני. 4. מדבר. אשמח לתשובות המלוות גם בהסבר. תודה מראש, גרפילד

FlowerPower

New member
תשובה

4. מדבר למה בעצם? במדבר יש את התקופה הקצרה ביותר של גשם מבין כל האפשרויות. כלומר, במדבר המים הם גורם מגביל מאוד. לאורך כל שלבי ההתפתחות של הצמח (נביטה, פריחה ויצירת פירות) יש לצמח צורך במים. צמחים מדבריים ינצלו את התקופה הקצרה של הגשם לצורך ההתפתחות בצורה המהירה ביותר, כיוון שאם הם לא ימהרו לנבוט, לפרוח וליצור פירות, הם יתקלו במחסור במים. בכל בתי הגידול האחרים שנתונים בשאלה, אין בדיוק מחסור במים, ולכן הצמח "לוקח את הזמן" ומתפתח לאט, כיוון שאף אחד לא רודף אחריו.. המים בבית הגידול שלו לא יגמרו מהר, בניגוד לבית גידול מדברי. מקווה שהייתי ברורה מספיק..

alisa20

New member
עוד כמה שאלות - בבקשה ../images/Emo13.gif

מהם היתרונות של רביה אל זוויגית? מה הסיבות שרופאים אינם ממליצים לקחת תרופות אנטיביוטיות נגד מחלות הנגרמות על ידי הוירוסים? מדוע בחנויות שומרים חלב עמיד על מדפים ואילו מפוסטר שומרים במקרר ? מדוע כמות החמצן בפלזמה שונה מאשר בדם המלא? תודה רבה לעונים ובהצלחה :)

FlowerPower

New member
תשובות

ברבייה אל זוויגית מתקבלים צאצאים הזהים להוריהם. למשל בצמחיה, רבייה אל זוויגית יכולה להוות יתרון כיוון שכך גם הצאצאים הם עמידים לסביבה, בדיוק כמו הוריהם. (ניסוח צולע, מקווה שהבנת..) תרופות אנטיביוטיות פוגעות ביצורים חיים (אנטי = נגד, ביוטי = חיים). וירוסים אינם מוגדרים כיצורים חיים. אין להם גרעין תא, הם בעצם בכלל לא תא מוגדר. הם פשוט טפילים מוחלטים הזקוקים לתא מאכסן על מנת להתקיים. תרופה אנטיביוטית לא תפגע כלל בוירוסים. חלב עמיד = חלב מעוקר. בעיקור מתים כל החיידקים כולל נבגים, וכך הוא נשמר לאורך זמן רב. חלב מפוסטר = הוא פשוט מפוסטר
מתים כל החיידקים, אך נשארים נבגים שונים, אשר בשלב מסויים יכולים לחזור להיות חיידקים ולהחמיץ את החלב (בגלל זה הוא מתקלקל בשלב מסוים). לשם כך יש לשמור את החלב בקירור כדיי למנוע את החזרה של נבגים לחיידקים.

Amberit

New member
שאלות 044001

למה משמשים מי השפיר? (מזון או הגנה) שאלה קצת טיפשית אבל אי אפשר למצוא תשובה :|

FlowerPower

New member
מי השפיר מקנים סביבה לחה לעובר

העובר מקבל את המזון שלו דרך השיליה. במשך כל ההריון העובר שוהה במי השפיר, וכך הוא נשמר בסביבה לחה ונמנעת סכנת ההתייבשות שלו

yaelmaill

New member
כמה שאלות שלא הצלחתי..

אני עושה 2 מתוך 3 יח"ל (920601) והנה כמה שאלות שלא ידעתי/לא הייתי בטוחה בתשובה.. 1) צריך לקבוע אם תא מסוים הוא תא של בעל חיים, של צמח או של חיידק. בבדיקה נמצא שיש לתא דופן, ויש בו מיטוכונדריה. מהי הקביעה הנכונה? 1. התא הוא תא של בעל חיים 2. התא הוא תא של צמח 3. התא הוא תא של חיידק 4. התא הוא או תא של צמח או תא של חיידק, אך נתוני הבדיקה אינם מספיקים כדי לקבוע איזה מהם ** מיטוכונדריה זה לא איבר שנמצא בכל סוגי התאים?...בגלל זה התלבטתי.. 2) כו. אנרגיה יכולה להיות מופקת מגלוקוז: 1. רק בתאים הנושמים נשימה אווירנית (אֵרובית) 2. רק בתאים הנושמים נשימה אל–אווירנית (אנאֵרובית) 3. רק בתאים המכילים מיטוכונדריה 4. בכל התאים **כנ"ל לגביי השאלה הזאת.. 3) דחיית שתלים היא דוגמה לתפקוד של מערכת החיסון כמערכת הכרה. הסבר. ** ידוע לי כל העניין של תואמי רקמות והכל אבל מזה מערכת הכרה?מערכת שמזהה "לא עצמי"? 4) מה נכון לומר על היצרנים במערכת אקולוגית? 1. הם נאכלים בעיקר על ידי טורפי–על. 2. הביומסה שלהם היא הגדולה ביותר בפירמידת הביומסה. 3. הם ניזונים מתרכובות אורגניות הנמצאות בקרקע. 4. הם זקוקים לצרכנים הראשוניים, המספקים להם מזון. ** 2 נראה לי הכי נכון...אבל אני לא בטוחה..ביומסה זה כמות החומר שהם מייצרים? 5) יחסי הגומלין בין חיידקי הריזוביום (חיידקים מקבעי חנקן) ובין צמחי הקטניות הם יחסים של: 1. סימביוזה מסוג הדדיות. 2. סימביוזה מסוג טפילות. 3. תחרות. 4. טורף-נטרף. 6) איזה משפט מתאר בצורה נכונה התאמה לתנאים ביוטיים? 1. לעופות החיים במים יש קרום המחבר בין אצבעות הרגליים. 2. לציפורים הניזונות מצוּ ף יש מקור ארוך ודק. .3 העלים של צמחים הגדלים בתנאי קור נושרים בשלכת 4. לצמחים המואבקים על ידי חרקים יש פרחים קטנים חסרי ריח וצבע. ** זה 3 נראה לי..אבל איזה תנאי ביוטי שייך לפה? 7) אם ימדדו בו–זמנית את הדופק של אדם בריא באבי העורקים ובפרק כף היד, סביר להניח ש: 1. הדופק באבי העורקים יהיה מהיר יותר. 2. הדופק בפרק כף היד יהיה מהיר יותר. 3. הדופק בפרק כף היד יהיה מהיר יותר אם האדם ירים את היד, ואִטי יותר אם הוא יוריד אותה. 4. שתי המדידות יהיו זהות. ** נראה לי 4 לא...? כי דופק זה דבר קבוע בכל חלקיי הגוף לא? 8) מהו אחד מתפקידי מערכת הלימפה? 1. להחזיר עודפי חמצן מהנוזל החוץ–תאי לכלי הדם. 2. להחזיר עודפי נוזלים מהנוזל החוץ–תאי לכלי הדם. 3. להעביר תאי דם אדומים מפורקים לטחול. 4. להעביר הורמונים מבלוטות הלימפה לתאי המטרה. 9) בצמח ירוק, כמות הנוזל המובלת בעצה בחושך קטנה מכמות הנוזל המובלת בעצה באור (כאשר כל שאר התנאים זהים). הסבר מדוע. המון המון תודה לעוזרים :)

FlowerPower

New member
תשובות

1) מיטוכונדריון נמצא בכל התאים האאוקריוטים (אנימליים וצמחיים), אך לא בחיידקים, ולכן התשובה היא 2. 2) בכל התאים. במיטוכונדריון מתבצעת יצירת אנרגיה מחומצה פירובית, אך עוד לפני כן מתבצע שלב הגליקוליזה, המתקיים בכל התאים. 3)אין לי מושג. 4) התשובה היא 2. ביומסה = כמות החומר החי ללא מים (כלומר, המסה של הצמחים ללא כל המים שבהם) 5) 1 - החיידקים מקבעים את החנקן לתרכובות אנאורגניות זמינות לצמחים, והצמחים מספקים לחיידקים מקום מחייה (בשורשי הצמח) וכו'... 6) התשובה היא 2 ולא 3. ב-3 הכוונה היא שעלים נושרים בגלל טמפ' נמוכה, שהיא בעצם גורם אביוטי. ב-2, הכוונה היא שהמקור של הציפורים הניזונות מצוף מותאם ליניקת צוף, שהוא בעצם גורם ביוטי (= המקור מותאם למבנה הפרח שבו מצוי הצוף) 7) גם לי נראה ש-4 אבל אני לא בטוחה.. בהצלחה ומקווה שעזרתי

yaelmaill

New member
המון תודה!!! ועוד משו-

מישו יודע לגביי 8,9, ושאלה 3? המון תודה!

9910

New member
בקשר ל9

זה קשור למצב הפיוניות באור ובחושך ולתנאים מחוץ לעלה (טמפרטורה ולחות). למדתם איך מים עולים בעצה? אם זה כתוב לך איפשהו התשובה נמצאת שם

שאלה דחופה....בגרות מחר):

האם חלבונים משפיעים על לחץ אוסמוטי...כלומר מסיסים במים? ולכן זה שהם בתוך תאי הדם האדומים מקנה יתרון לכך שהם לא ישפיעו על הלחץ האוסמוטי בדם?? תודה לעונים.

9910

New member
לא ראיתי שהמבחן מחר

המים עולים בעצה בכוחות קוהזיה ואדהזיה- מולקולות המים קשורות בכוחות בין מולקולריים חלשים וכך מולקולה שיוצאת מהעלה מושכת למעלה את אלה שמתחתיה. באור יום חם ויבש בחוץ והצמח צריך CO2 ולכן הפיוניות פתוחות (גם בתור מנגנון קירור) הצמח מאבד מים בקצב גבוה יותר ולכן זורמים יותר מים בעצה. בלילה לח וקריר ולכן פחות מים יצאו מהעלה. מקוה שהספקתי לעזור, בהצלחה

CrazySheep111

New member
הצילו!!!

מחר מסיימים עם ביולוגיה לנצח! דפדפתי לי קצת בשאלות, ולא ראיתי משהו שאני רציתי לשאול אז: נושא הבחירה שלנו הוא רבייה, ואין ספר בנושא, ובקושי דברים רשומים במחברת... חיפשתי מקורות מהאינטרנט, ונעזרתי במה שיכולתי נשארו נושאים שאינם פתורים:
אני צריכה לדעת את העקרונות מבנה מערכות רבייה אצל חולייתנים (כמו לדוגמא עופות)
השפעות הסביבה(אור, עונה, זמן..) על רבייה בבע"ח זהו בעיקר, יש שאלות בקטנה, אבל עם אחרות אוכל להסתדר- רק על אלו אינני מוצאת מידע. אז תודה מראש לכל התייחסות! תבורכו!!!

FlowerPower

New member
תגובה

מערכת הרבייה במינים החיים ביבשה- ביבשה, הגמטות והעובר חשופים לסכנת התייבשות, ולכן ההפריה היא פנימית בה הסביבה היא מימית ללא חשיפה לאוויר. איברי המין מותאמים למקום התפתחותו של העובר ולמין בע"ח. צינור הביצים בעופות וזוחלים: בזוחלים העוברים אינם מתפתחים בגוף האם, אלא בתוך ביצים. ההפריה מתקיימת בצינור הביצים, בקצה הקרוב לשחלה. הביצית המופרית ממשיכה לנוע לאורך הצינור ושם יש בלוטות המפרישות שכבת חלבון סביב הביצה. שכבה זו תורמת להזנה העתידית של העובר. כאשר הביצה מגיעה לרחם מופרשים מים מתאים ברחם, והם חודרים לביצה וגורמים לתפיחתה. תאים אחרים ברחם מפרישים מלחים סידניים השוקעים על הביצה ויוצרים את הקליפה. הרחם משמש גם כמקור אגירת הביצים לפני הטלתן. ישנם זוחלים בהם העוברים מתפתחים בתוך הגוף (ברחם). בעופות וזוחלים צינור הביצים מותאם ליצירת מרכיב הביצה, והוא גם המקום בו מתקיימת ההפריה. ברוב מיני העופות מערכת הרבייה הנקבית אינה זוגית, רק השחלה וצינור הביצים השמאליים מפותחים (הימניים מתנוונים). זוהי התאמה לתעופה- המערכת הבלתי זוגית קלה מאוד. השפעות הסביבה בעלי חיים יתרבו ויביאו צאצאים כאשר הטמפ' נוחה לגידולם, יש מזון זמין וכו'. ישנם בעלי חיים שהטמפ' הנוחה בשבילם היא נמוכה ולכן יתרבו בחורף, ויש שלהפך... בהצלחה!

LucindaPain

New member
שאלה בבקשה

החולים במחלת הכולרה סובלים משלשולים חמורים, ועלולים לאבד עד 20 ליטר מים ביממה. הגורם למחלה הוא חיידק, שנכנס לגוף בעת שתיית מים מזוהמים, חודר למערכת העיכול ומפריש בה רעלן. הרעלן פוגע בתאים המרפדים את דופן המעי, וגורם להם להפריש לנוזל שבחלל המעי יוני כלור ויוני נתרן (מינרלים). הסבר מדוע הפרשת יוני הכלור והנתרן מביאה לאיבוד מים מהתאים.

FlowerPower

New member
תשובה

בשל ההפרשה של יוני כלור ונתרן לנוזל שבחלל המעי, נוצרת סביבה היפרטונית מחוץ לתאי המעי, ובשל כך מים יוצאים מהתאים..

למעלה