שאלות הדף

בוקר טוב ...

אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול אבל מי שאולי יודע יענה לי בבקשה רציתי לדעת אם מרכיבה על סוסים יכול להיקרע לי קרום הבתולות ? סורי על הבורות ... אני מתה לירכב אבל זה ממש מפחיד אותי

chaiel

New member
רכיבה על סוסים למי שבחיים לא רכב:

שלום לכולכם! ראיתי את הסרט "מרוץ של תקווה" (DREAMER) וזה הזכיר לי נשכחות. תמיד רציתי לרכוב על סוסים, זה היה אחד מן הדברים שאמרתי לעצמי שאני "חייב" לעשות מתישהו. בקיצור, אתמול ראיתי את הסרט הזה שעוסק במירוצי סוסים (לא כל הסרט) וזה הזכיר לי את הרצון שלי לרכוב על סוסים (מלעשות, כמה פעמים כבר מוזכר בישראל בכלל העניין של מרוצי סוסים?! ותמיד שסבתא שלי רצתה לקחת אותי זה לא הסתדר) אז השאלה שלי היא: מכיוון שכיום אני כבר "בוגר" ולא צריך את ההורים שלי שיסיעו אותי ובמקרה גם יש לי כמה ימים פנויים וכסף לעניין, איפה אני יכול לרכוב על סוסים? (כמובן שצריך גם למידה) (אני רק חייב לציין שאני מודע לכך שאני לא בדיוק ארכב על סוס מירוץ, אני בכלל לא מעוניין בכך (כל עניין מרוצי הסוסים בשבילי הוא קצת...), אבל אני גם לא רוצה "ללכת" עם סוס, אתזה כבר עשיתי מספיק פעמים עם סוס פוני) אני חייב לציין רק שאני בן 18, גר ברחובות, לא "כבד", אתלטי מאוד, אוהב בע"ח ומסתדר איתם מצוין! (אהה, וגם לא ממש מיליונר אהמ..) מישהו יכול לעזור לי?

you3590

New member
אני לא בטוחה שאני בפורום הנכון-שאלה על חמורים

אני מעוניינת לאמץ חמור קטן (בגיל). יש לי כמה שאלות: 1)כמההוא אמור לעלות? 2) הוא מסתדר עם עיזים וכבשים? 3) הוא נחמד בסביבת ילדים? כל מידע נוסף יעזור...

chaiel

New member
חייב רק לציין:

שאני מעוניין רק לדעת איך לרכוב רגיל, לא מרוצים ולא סגנונות שונים. רק לרכב רגיל, מין דהירה כזאת (ומצטער אם אני טועה במושגים). שוב, אין לי המון זמן וכסף, הגיוני שייקח רק כמה ימים ושיעורים?! (אני לומד מהר, ושוב, מתקשר מצוין עם בע"ח) אשמח אם תוכלו להשאיר תשובות פה או במסרים.

את יכולה לאמץ חמור מצב"ח ת"א

בדר"כ מסתדרים עם עיזים וכבשים. ה'נחמדות' קשורה גם בחינוך,אני מכירה חמורים מקסימים, והכרתי חמור נוראי שנשך כמו משוגע.

you3590

New member
אני יודעת אבל

אני לא יכולה להסתכן עם חמור שיש ל התקפי זעם או שהוא עבר טראומה קשר או שהוא פשוט לא מסתדר עם ילדים. אני צריכה חמור בשביל פינת חי שבה יש דיר ושם אני עובדת גם עם ילדים לכן חמור לא נחמד לא בא בחשבון.

ToryMaster

New member
זה עניין של אופי אבל

יש חמורים שהם רכים כמו ארנבת ויש חמורים שהם פשוט חיות רעות, זה לא תלוי גזע, זה תלוי גידול ואופי.

you3590

New member
תודה, מישהו יודע איך אפשר ליצור קשר

ישיר עם צער בעלי חיים תל אביב? אני מחפשת טלפון עם מענה אנושי ולא מענה קולי.

ToryMaster

New member
אז מה אתה כן רוצה?

אתה יכול ללמוד לדהור אחרי שבוע, וזה יכול לקחת לך גם ארבע שנים, תלוי בך. השאלה היא מה אחר כך, אז תעשה כמה שיעורים, תדהר, ואז? אתה רוצה להמשיך לרכוב? באופן סדיר? מתי שיהיה לך חשק וזמן לצאת לטיול?

chaiel

New member
בוא נראה:

כן, ללמוד לרכוב כדי לדעת בידע כללי, לא מקצועית. (ובכלל לראות איך זה, לראות סרטים לא בדיוק מראה מזה רכיבה בדיוק) כבר אמרתי, אני בן 18, ככה שלהמשיך לרכוב זה לא ריאלי (שלא נדבר על הצבא...) אבל כן, שאצא לטיולים וכו' (בחו"ל) ו(הלוואי!) שכשיהיה לי בית עם אורווה קטנה (איפושהוא בוויומינג שם, ליד נחל והרים...)

ToryMaster

New member
אז זה לא במטרה לקנות סוס עכשיו, נגיד, נכון?

לא רואה למה שלא תוכל ללכת לרכוב באיזו חווה באיזור שלך, אני במקומך הייתי מתמידה עד הגיוס ממש, אבל זה כבר תלוי בך, אם תהנה מזה והכל

שירלי317

New member
אני אשמח לעזור לך :]

רחובותית בעצמי. ניסיתי להבין מה בדיוק אתה מחפש.. נשמע שאתה מחפש ללמוד לרכב אבל "להתמקצע" (כביכול) בטיולים. כלומר, לא רכיבה לתחרויות ולא הגעה להישגים גדולים מדי מבחינת הרכיבה והענפים השונים.. אני יכולה להמליץ לך על החווה בה אני רוכבת ומחזיקה את הסוסה הפרטית שלי, החווה היא בין השאר גם חוות טיולים פרטית עם שעורים בשני סגנונות הרכיבה. [פרטים במסרים.] בכל אופן, רכיבה בסגנון מסויים לאו דווקא כוללת תחרויות ומרוצים. ישנו סגנון מערבי (שמקורו בארה''ב) וכולל ציוד רכיבה שונה ולרב גם סוסים מגזעים שונים ובעלי טמפרמנט שונה ונרכבים במסגרת מעט שונה. בניגוד לסגנון אנגלי שכולל ציוד אחר, לעיתים סוסים אחרים בעלי טמפרמנט אחר ונרכבים במסגרת אחרת. תיאלץ בסופו של דבר לבחור את סגנון הרכיבה המתאים לך, גם אם אתה מעוניין לרכב סתם להנאתך או לטייל. כיוון שתבחר את הציוד שיותר נוח לרכב איתו והמסגרת שיותר נוחה לך. לפי דעתי, הפתרון האידיאלי בשבילך הוא למצוא חווה שעוסקת בכל השלושה - רכיבה אנגלית, רכיבה מערבית וטיולים. אך מעטות החוות האלו. האפשרות השניה היא שתיקח כמה שעורים לניסיון בחווה העוסקת בסגנון אנגלי וחווה העוסקת בסגנון מערבי בנפרד, משם תוכל לאט מלאט לבנות ביטחון, תוכל לבחור בסגנון שיותר מתאים לך ולהנות מהסוסים והרכיבה. לידיעתך הכללית, רשימה חלקית של חוות סוסים באזור המרכז תוכל למצוא פה: http://www.ief.org.il/ief/services.asp?cat=16

JuSt A d i

New member
רחובותית?../images/Emo12.gif

את מוכרת לי מאיפשהו
חחחח מהשכונה ליד ברחובות

KRUEGER

New member
אני רוכבת כבר שמונה שנים

ונראה לי שאני קצת חולקת עלייך

למעלה