שאלות בזמן מבחן.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שאלות בזמן מבחן.

אני עד היום לא מבין מה סטודנטים שאמורים להיות מוכנים למבחן יש כבר לשאול בזמן מבחן כיתה את המרצה/מתרגל? למעט כמובן טעויות במבחן שגם ככה המרצה/מתרגל אח"כ רושם על הלוח את הטעויות או הבהרות.

מנסים לקבל תשובה מהמרצה/מתרגל?

אני זוכר בתואר הראשון שאלות מהסוג "האם אני קרוב לתשובה?" או סוג של הדרכה לשאלה היו נענות ב"תלוי בך" והן לא היו עוזרות לי ממש למעט כמובן כשתיקנתי טעויות בניסוח המבחן.

אז על פניו זה נראה לי מיותר לשאול שאלות, אלא אם יש טעויות בניסוח, אז מה אותם סטודנטים הצליחו יותר טוב ממני בלקבל תשובה בזמן מבחן?

regit knup

New member
גמני לא מבין מה שואלים בזמן מבחן

בחיים לא יצא לי לשאול שאלה ( במשך 8 קורסים בפתוחה ), וניראה לי שזה סתם בזבוז זמן (במיוחד בפתוחה) וגם לא יועיל אלה אם כן באמת יש בעיה בניסוח.
בתחום הלימוד שלי (מתמטיקה), בדרך כלל אין בעיה בניסוח השאלות והשאלות די סטנדרטיות ולכן אולי זו הסיבה שלא ברור לי למה לשאול שאלות, אולי במדעי הרוח/חברה המבצ שונה...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
טוב, השאלות מופיעות גם בקורסים מתמטיים

ופיזיקליים.

אני משער לעצמי מה אחרים שאלו בזמן מבחן.

אבל לבקש ממישהו רמז או כוון בזמן מבחן, טוב, האמת שדי ידעתי שזה ככה.

Rainbow syrup

New member
תואר ראשון, תואר שני, עשרות מבחנים..

וגם אני אף פעם לא הבנתי מה יש לשאול את המרצה בזמן המבחן.

S h a r k 1 8

New member
ענייני ניסוחים

לא תמיד ברור למה התכוון המשורר.

ברור ששאלות שחותרות לקבלת רמזים לרוב לא נענות, אבל לפעמים השאלה לא מנוסחת כראוי.

במתמטיקה זה לרוב השאלות מנוסחות בצורה חד-משמעית, אבל בקורסים אחרים (הנדסה, פיסיקה וכו'...) לפעמים השאלה היא סיפור. מתארים איזה מערכת או איזה סיטואציה. התיאור לפעמים מעלה ספקות...

"מלא דברים כגון"

(שקל למי שמזהה את הציטוט)

זה לא משנה אם אתה יודע/לא יודע את החומר למבחן, כי בזה השאלות בכל מקרה לא יעזרו. בד"כ אלה שאלות שנוגעות לניסוח של השאלה או לכוונה של המרצה. פעם אחת הייתה שאלה ממש לא מובנת במבחן, שלא היה ברור לי (ולאף סטודנט אחר, מסתבר) מה לעשות איתה. אמרתי למתרגל שאני אפילו לא יודעת מה לשאול על זה, אבל אם הוא יכול לתת כיוון או משהו.. הוא פשוט אמר "שיקולי מדיניות" ואז זה היה ברור יותר. הוא היה די נדיב בגלל שהרבה אנשים שאלו על זה (והוא לא דאג לומר בכיתה בקול).

הם רוצים לקבל את התשובה, זאת מכת מדינה.

כמובן שאין שום בעיה עם שאלות של ניסוח, וגם אם המרצה מגלה (בטעות או שלא) את התשובה זה בסדר גמור, כל עוד הבנאדם שאל כי באמת לא הבין. אבל שאלות ניסוח שואלים בהתחלה כשעוברים על המבחן, וגם אם אחר כך אז אוקיי, אבל זה אמור לקחת חצי דקה. כשסטודנט מנהל שיחה של 2-3 דקות עם מרצה הוא פשוט רוצה שיעזור לו, והוא אף פעם לא יהיה הראשון שיקטע את השיחה הזאת.

אני הייתי בקורס שבו סטודנט אחד היה על תקן תייר, כלמר הפריע למרצה כמו ילד בכיתה ג' (ולא קראו שמות בכלל), במבחן כמובן שהטמבאל "לא הבין" וקרא למרצה שזרק עליו *** כמו שמגיע לו- "רק" הסביר לו את השאלה ולקח את הרגליים שלו לסטודנט הבא.

וואט גוס אראונד קאמס אראונד.

אני משתדל שלא

אבל לפעמים יש בעיות ניסוחים (בחשבונאות זה מאוד נפוץ, בסטטיסטיקה פחות) ותאמין לי שהמרצה מזהה יפה איזו שאלה במקום ואיזו לא ובד"כ השאלה היא טכנית של 5 שניות.

הכי מצחיקים\ות אותי אלו שמרימים\ות יד למרצה\מתרגל ואומרים לו "תראה בשאלה, הגעתי לפה ואני לא יודע איך להמשיך.. (פה הוא משתתק\ת וכאילו חושב\ת שהמתרגל המרצה ימשיך לו את המשפט). לצערי יש מתרגלים ומרצים שעושים אפליות בעזרה (יותר עוזרים לבנות, יותר עוזרים לאנשים שהיו מיודדים איתם במהלך הסמסטר וזה פשוט עצוב, צריך להעיף כאלו בבעיטה).

plomphy

New member
לא יודעת מה קורה אצלכם בפקולטה

אבל אצלנו רוב המתרגלות הן נשים, וממש אין אפליה לטובת בנות במקרה הזה.

אצלנו הרוב המוחלט הם גברים והם עוזרים

לבנות :).
זו לא הייתה הנקודה אליה כיוונתי.
התופעה של מתרגלים שעוזרים יותר לאנשים שהיו מיודדים איתם במהלך הסמסטר - פסולה.

PooKiPsiT

New member
אכן

אצלינו באיזשהו שלב בגלל העניין הזה הוחלט ששאלות למרצה/מתרגל בזמן מבחן מעבירים בפתק ואת התשובות לשאלות מחזירים בכתיבה על הלוח מול כל הכתה.

אחרי הפעם העשירית שכתבו על הלוח "כל הנתונים מופעיים בשאלה" זה התחיל להימאס

plomphy

New member
אתה לומד מתמטיקה

ברור שזה לא יהיה כזה רלוונטי אליך.

יש מלא מרצים שמתנסחים כמו תחת, ובאיזשהו שלב הבנתי שאין לי מה להפסיד בלשאול מה הכוונה כשיש ניסוחים אמביוולנטיים.
אני יכולה עכשיו בשלוף לחשוב על 4 מקרים בהם קיבלתי הבהרה ובזכות ההבהרה הזו צדקתי וחברים שלי טעו. יש מקרים בהם לבסוף ביטלו את השאלה כי היא הייתה לא ברורה והרבה טעו, אבל כן היה ניתן לענות עליה אם קיבלת הבהרה בעקבות שאלה ששלחת.
בכמה מקרים נוספים התגלו טעויות במבחן- לפעמים מתקנים שאלה על הלוח, לפעמים משנים מסיחים, ופעם אחת גם התעלמו (לא הייתה תשובה נכונה..)

וכן, במעט המבחנים בהם השאלות לא נשלחות על דפי שאלות, אלא המרצה/מתרגל נכנס לכיתה (במיוחד אם מדובר במבחן פתוח. היה לי רק אחד כזה) אני לא רואה שום סיבה למה לא לנצל את זה.. זה הרי מעצבן רק את האנשים שלא יודעים לשנורר עזרה כשהם צריכים... קנאים.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
כן, חוסר צדק גם באוניברסיטה.

זה לא חדש לי, די ברור לי שככה זה.

לפחות עכשיו אני מרגיש יותר טוב עם עצמי, שאני יותר טוב מאחרים.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני דיברתי מהניסיון שלי.

במבחנים במתמטיקה ובפיזיקה שאלו את המרצה שאלות והיו גם מבחנים עם שאלות משיעורי הבית. בשביל מה צריך לשאול את המרצה על שאלות מהשיעורי הבית?

השכלה גבוהה זה שטות אחת גדולה!

למעלה