שאלות באבולוציה.

ehudt

New member
למה?

כבר שמעתי ממישהו שכל האמת המוחלטת כתובה בתורה.. זה אומר הכל!

האנשים שאומרים את זה

הם לא יודעים מה כתוב בתורה, או לא יודעים מה זה מדע.

ehudt

New member
אז אתם צריכים אחת ולתמיד

להחליט מה נכון מבחינת הדת שלכם. כי מי שאמר את זה היה דתי. אז או שלא תגידו דברים שאתם לא בטוחים שהם נכונים, או שתתאמו גרסאות לפחות.

אין לנו אפיפיור או דובר.

מי שרוצה לדעת מה התורה אומרת, שיקרא בתורה.(רצוי לפני שמסיקים מסקנה להתיעץ עם מי שמבין קצת.) אף אחד אינו משה רבנו, גם לא אני.

ehudt

New member
אז למה קיים הקרום?

אז הקרום מעיד על האישה אם היא "משובחת" או "איכותית" יותר מאחרות? אם מותר להנשא לאישה שאינה בתולה, למה יש קרום? כדי שמי שיתעניין יוכל לבדוק?

ehudt

New member
התחמקות זולה

בטח שזה קשור לפורום. כמו שאתה רוצה לדעת איך הקרום התפתח באבולוציה, אני רוצה לדעת למה אלהים ברא אותו. אז אל תתחמק - ענה בבקשה על השאלה.

Levos

New member
יש המון דוגמאות הפוכות

מדוע ללויתן יש עצמות רגליים מנוונות? לפי רעיון הבריאה אין לכך שום הסבר. תאוריית האבולוציה מסבירה זאת בכך שלוקח זמן רב לביצוע שינויים גנטיים, וכאשר איבר כלשהו מתנוון עד כדי כך שהוא כבר כמעט ולא מפריע (ואין בגללו לחץ אבולוציוני) אז העלמותו תואט מאד או תופסק לחלוטין.

Governor

New member
שוב אתה מתחמק מאתגר שהצבתי לך.

אבולוציה היא ענין מרתק, אולם, הפלורה והפאונה על כדה"א אינם תלויים באויר. אני חש שעלינו להמשיך לדון באפן התהוות היקום - התשתית הפיסית לצומח/חי כאן על כדה"א. תחושתי היא כי לא היה נחוץ `בורא` להתהוות היקום, ואם נגיע למסקנה שתחושה זו נכונה - יהיה מיותר לדון בחלקו כביכול ביצירת מגוון הצומח והחי. תן דעתך על קשי נוסף: אם נוצרו חיים כלשהם במקום נוסף כלשהו, אנחנו מאבדים את יחודנו על פי תפישת התורה אם אין חיים במקום אחר אזי יוצא שמכל היקום הנצפה (ומי יודע מה שעורו של החלק האחר) שרדיוסו 13.7 מליארד שנות-אור, נוצרו חיים בכדורון זעיר (כדה"א), שרדיוסו כשתי מאיות שנית-אור. אילו היה קים `בורא` - סביר שהיקום היה שוקק חיים. בפעל יש חיים רק על פלנטה אחת של שמש אחת, ושמש זו היא אחת מ- 10 בחזקת 21 שמשות ביקום הנצפה. לא סביר שזו סתם הצלחה בלוטו? `כנראה שהעולם "מסודר" ויש מי שמסדר אותו. העולם בהחלט לא נראה ככאוס שהמקריות שולטת בו` הסבר נא לי היכן אתה רואה סדר, ופרט זאת תחילה לגבי היקום הפיסי, לפני שנעבר לצומח ולחי... 0284392570

למעלה