שאלות באבולוציה.

../images/Emo41.gif ../images/Emo13.gif למה קרום בתולין לחתולות,

פילות, עכברות ושאר יונקות אליבא ד'התורה? גם אותן צריך לקחת בבתוליהן?

הסבר "מטעם הטבע".

אני מזכיר שאינני מומחה בתחום. חכה, נעבור אח"כ לתחומים שאני יותר בקי בהם! ובכן, הסבר שהמצאתי כרגע (כל עוד אתה מחפש בתורה את ההסבר לבתוליהן של חתולות ועכברות): הקרום שומר במידה כל שהיא על אבריהן הפנימיים של הנקבות היונקות. אחרי מילוי משימתן העיקרית מטעם הטבע - התרבות המין, הבריאות שלהן כבר פחות חשובה לטבע
הסבר אחר כבר נתנו לך: הטבע טיפש! הוא אינו מייצר מחשבים, אלא גופים מסורבלים, מסובכים, עם הרבה דברים מיותרים, למשל אטוויזמים שאינם מפריעים.

ehudt

New member
כמה אפשרויות

אפשרות ראשונה היא מחלות (זיהומים שנמנעים ע"י הקרום - אני לא בקיא בנושא - זו רק השערה), ואפשרות נוספת היא תכונה נוספת שאיפיינה רק את בעלי הקרום, ולא את האחרים, אשר נתנה להם יכולת הישרדות גבוהה יותר.

אפשרות נוספת:

מעולם לא היה מין שנכחד בגלל שהיה לנקבות שלו קרום בתולין. אתה מכיר מין כזה? מניין לך שהדינוזאורים נכחדו בגלל זה? על סמך מה אתה טוען בכלל שהיה מין בלי קרום בתולין, וממנו התפתח מין אחר, שההבדל היחידי ביניהם היה תוספת קרום בתולין? מאידך, תמיד אפשר להמציא שאלות, למשל: מדוע ישנם אנשים ג'ינג'ים? אינני יודע. סימן שקיים בורא?

השאלה היא למה שבכלל יווצר דבר כזה?

בעולם של מקריות לחלק יכול להיות את זה, ולחלק אין שום סיבה שיהיה דבר כזה. הרי הכל מורכב ממקריות.

ehudt

New member
לא שמת לב, אבל ענית בעצמך לשאלתך

בעולם של מקריות יכול להתפתח קרום בתולין גם ללא סיבה. הרי הכל מורכב ממקריות.

neko

New member
שאלה טיפשית. ישנם יצורים ימיים

שהתפתחו ליצורים יבשתיים וחזרו ליצורים ימיים (למיטב זכרוני, למשל הדולפין והלוויתן נחשבים שכאלה).

הכל טפשים זולתך, ידוע.

ובכן השאלה מה קדם למה דגים (ללא בתולים) או יונקים עם בתולים. הצעתי שתפסיק להתרברב בחוכמתך ובטפשות הזולת.

neko

New member
לא אמרתי שאתה טיפש, אמרתי שהשאלה

טיפשית, ואני עומד על כך. בכל יצור חי, כל רקמה רירית מחוברת בקרום, ע"ע איבר המין הזכרי, העין וכו'.

זו תגובה לטענתך:

"הטבע לא מתכנן כלוםו משה חיים ו 13:27 | 20/11 השאלה היא: מה גרם להשמדת כל היצורים להם אין בתולים? " פשוט שאלתי, האם נכונה טענתך, שכל היצורים שאין להם בתולים הושמדו? היתושים למשל?

בא נשאל מחדש?

היצורים הימיים קדמו ליונקים. למיטב ידיעתי (לא בדקתי) לדגים אין בתולים. אז למה לכל היונקים יש בתולים? כל מי שעבר מדג ליונק קיבל קרום מיותר?

vizini

New member
א ב.

אם לכמה יצורים שונים יש את אותה התכונה, זה נובע מאחת משתי סיבות: א. לכל היצורים היה אב קדמון משותף בעל התכונה הזו, או ב. התכונה התפתחה כמה פעמים באופן בלתי תלוי במה שנקרא "התכנסות אבולוציונית". לגבי קרום הבתולים, אם אמנם לכל היונקים יש אותו, הסיבה היא מן הסתם א.

האם זו הדעה הרשמית שכל היונקים

התפתחו מאותו דג שעלה ליבשה? כדאי לבדוק האם לדו חיים יש בתולים.

vizini

New member
לכל היונקים היה אב קדמון, וזו אכן

הדעה המקובלת על כל הביולוגים. אך האב הקדמון המאוחר ביותר שלהם לא היה בהכרח דג.

ואני נאלץ לחזור שוב על שאלתי:

מהי מטרת שאלתך? סתם התעניינות בביולוגיה? בתור מישהו שאינו מומחה בביולוגיה, בכלל אינני משוכנע שהקרום הזה מיותר! וגם אם הוא מיותר, אינני מבין מדוע אסור לאבולוציה לחולל דברים מיותרים? בקיצור, אם מטרת שאלתך היא התעניינות טהורה בביולוגיה, אז מה הקשר שלה לפורום הזה? לא שאני מתנגד לסטיות מהנושא, אבל תסביר לפחות שזוהי סתם סטייה מהנושא. כמו שאני מביא לפעמים חידות במתמטיקה לשם שעשוע למשתתפי פורום אתאיזם ודת. אלא שרמזתָ שמטרת שאלתך היא להפגין "הסבר פשוט וטבעי" מהתורה. ועל כך כבר הערתי לך שההסבר שלך מהתורה(???) לקרום הבתולים של העכברות והחתולות אינו נראה לי כל כך "פשוט וטבעי".

בודאי שזו לא שאלה תמימה

וכך גם ציינתי בהחלת השרשור. לא טענתי שהתורה מסבירה למה העכברות בתולות, הבהרתי שעל פי רוח התורה הדברים יכולים להתיישב. אם טעיתי בלשוני ובמקלדתי, והשתמע שדבריי הם הם תורה שבכתב, הריני מבקש סליחה ומחילה. למרות זאת, טיעוני שהיונקים נבראו בצלם אנוש, הינו נכון לחלוטין. עיקר טיעוני היה ונשאר, שהשערת-מוצא-המינים צריכה להסביר את התופעה, על פי עקרונות מקריות-והשרדות. כמדומני שהדברים נותרו ללא תשובה ברורה. לא ההינו מצפים שהמקריות תהיה כל מגמתית דווקא באבר שסופו להקרע ממילא. אשר לטיעונך שרק כהנים מצווים על בתולות. הדברים אינם נכונים. על פי התורה, כל אישה אמורה להיות בתולה בעת נישואיה הראשונים. הדבר מונע פריצות, מחלות מין, ומחנך לחיי משפחה מסודרים.

למעלה