שאלות באבולוציה.

ehudt

New member
מונע?

פריצות - תגדיר "פריצות", ולמה זה דבר שלילי. מחלות מין - קיום יחסי מין רק עם אדם אחד לא מונע העברה של מחלות מין. קונדום מונע העברה של מחלות מין. חיי משפחה מסודרים - יש הרבה דעות בקשר למה זה "חיי משפחה מסודרים". והדעות שלנו שונות.

ההסבר מן הטבע הרבה יותר "פשוט"

ו"מתבקש": הדבר מונע פריצות, מחלות מין, ומחנך לחיי משפחה מסודרים, גם כוהנים וגם לא כוהנים, וגם לא יהודים, וגם יונקים אחרים כגון עכברים ופילים שטרם הגיעו לפרקם. אגב, היכן כתוב שהיונקים נבראו בצלם אנוש? על זה שאנחנו חלק מסדרת היונקים אין מתווכחין. גם לא על כך שהטבע נתן לנו, היונקים, הרבה דברים משותפים, כולל קרום בתולין לנקבות, לשם היגיינה כמו שכתבתָ.

../images/Emo41.gifאני מסכים שהודות לעכברוֹת מיצינו

את הנושא. ולא רק את נושא הבתולין של העכברוֹת. עצם העלאת שאלות מסוג זה היא חסרת שחר לחלוטין ואינה מובילה לשום מקום. אם תפתח נושא חדש באותו סגנון, אאלץ לדון אתך על המכנה המשותף של נושאים אלה. אגב יש לי הסבר מצויין לבתולין העכברות, הרבה יותר "פשוט" ו"מתבקש" משתי הגרסאות שלנו עד כה! יש שבט אינדיאני, שלפי המסורת הדתית שלו, קרום בתולין של עכברות, מעורבב עם שערה מזנבו של עכברוש-הכיס, מסיר את קללת האליל הרע! במה נופל הסבר זה מההסבר שלך? בתורה שלנו כתוב דבר אחד (אמנם לא על העכברות), ובמסורת האינדיאנית כתוב משהו אחר, ועוד ישירות על העכברוֹת! המסקנה היא שהאבולוציה אינה נכונה, וגם התורה היהודית אינה נכונה, ומה שנכון זו המסורת של השבט האינדיאני הזה!

לפי תפיסת התורה, העולם נברא עבור

בני האדם. לחלק מבעלי החיים יש כעין דמיון מסויים לבני אדם: רגליים, 2 אזניים, וכו'. גם בנושא זה דומות היונקות לבנות אדם. לפי התורה בנות אדם שונו עקב חטא עץ-הדעת, ולכן הן סובלות בתחומים נשיים יותר משאר היונקות: קושי ההריון, חבלי לידה, וכנראה גם סבל הדמום החדשי הוא די יחודי לבנות אדם. (כמדומני שדמום אצל קופות הוא יותר נסבל, אבל כדאי לבדוק זאת עם מומחה)

ehudt

New member
איך מוסבר בתורה

העובדה שבני האדם, על אף היותם נזר הבריאה, שכל העולם נברא בשבילם, דומים מאד לרוב היונקים היבשתיים? לכולם יש 2 עינים, שתי אוזניים, נחיריים, פה, 4 גפיים, איברי מין דומים למדי. הרי בטח היתה מטרה בדימיון הזה. ולא נראה לי שזה לא הפריה בין-מינית.

בנוגע לבתולים העכברות, ההסבר שלך

מטעם התורה הוא: כל העכברות נבראו בכוונה דומות במשהו לבנות האדם, אשר תיבראנה יותר מאוחר מהעכברות (על פי ספר בראשית), ואילו לכל בנות האדם יש קרום בתולים, כדי שחלק קטן בלבד מהגברים בתבל, יהודים בלבד, ומהם כוהנים בלבד, יוכלו להבדיל בין בתולה לבין לא-בתולה! ולדעתך הסבר זה לקרום הבתולים של העכברות מכה שוק על ירך את תורת האבולוציה?

אז בא נראה

יש עוד חשיבות הלכתית לתחומים האלה ולא נכנס לכך עכשיו. לא אמרתי שהדבר מכה שוק על ירך, זה היה רק חומר למחשבה.

ehudt

New member
למה שלא ניכנס? ניכנס ניכנס

הרי על זה הדיון. מהי החשיבות ההלכתית הנוספת?

תהיה נוספת להסברך לבתולים העכברות.

בסדר, אלוהים ברא את בעלי החיים דומים במשהו לאדם, אשר ייברא אחריהם, ובמיוחד את היונקים דומים עוד יותר. דומים, אבל לא זהים. ישנם בכל זאת הבדלים מסויימים בין בני אדם לבין עכברים. לא כך? נשאלת השאלה: מדוע דווקא בפרט הזה, שלדעתך אין לו כל משמעות פיזיולוגית, התעקש הבורא להשאיר לעכברות את הדמיון לבנות האדם העתידות להיברא אחריהן? אני מזכיר לך, שטענתָ שהתורה מסבירה.

אז למה פתחת בכלל את השרשור עם

הטענה שהאבולוציה אינה מסבירה הכל? סתם רצית לשוחח בנושא תאורטי בביולוגיה? האם לא עדיף במקרה זה לחפש מומחים בביולוגיה באיזשהו פורום ביולוגיה?

ועוד. האם לא אתה כתבת

"התכוונתי שהיא לא הגיונית לפי השערתו משה חיים ו 12:28 | 18/11 התפתחות המינים. לפי התורה זה פשוט ומתבקש."? אז אני שואל אותך מה "פשוט" ומה "מתבקש" בהסבר שלך לקרום הבתולין של עכברות ופילות!

פשוט טענתי שכמו שהדברים נראים

יש סדר בעולם. אשר לפילות ולעכברות, כבר אמרתי שלא נראה שיש בהם צורך מיוחד, אלא שנבראו דומים קצת לבני אדם.

ועל כך עניתי לך

שההסבר שלך על עכברות ופילות בכלל אינו נראה לי "פשוט" ו"מתבקש". ראה בעצמך. ההסבר שלך: אלוהים ברא קרום בתולין לנקבות האדם לשימושם של מיקרו-מיקרו-אחוז מבני האדם בלבד: יהודים-גברים-כוהנים, שהם חלק בטל מאוכלוסית כדור הארץ. ובכן, אלוהים באופן מיוחד ברא למיליארדי נקבות בתבל, כולל סיניות ואסקימואיות ואינדיאניות והוטנטוטיות, קרום בתולין כדי שהוא יוכל לתת סימן לכוהנים היהודיים את מי מותר לו לקחת לאישה. ולמטרה זו בלבד אלוהים לא הסתפק במיליארדי הנשים בתבל, אלא הוסיף אבר מיותר זה גם לשאר היונקות, מעכברות עד נמרות ופילות, רק כדי שהן תהיינה דומות לבנות האדם, ודווקא באבר מיותר זה! ההסבר שלי נראה הרבה יותר "פשוט" ו"מתבקש": להגנת הרקמה הרירית החשופה, אצל יצורים צעירים וחלשים, שעדיין לא מילאו את תפקיד ההתרבות, מפני אבק וזיהום מבחוץ. ומן הסתם מומחה לביולוגיה יתן לך הסבר יותר מנומק, "פשוט" ו"מתבקש".

neko

New member
יופי? זה כל מה שיש לתורה המתוחכמת

שלך לתת? ולגבי שיעור גוף אין לך כלל תשובה. בקיצור, האבולוציה נותנת יותר מידע מהתורה, ולכן עדיפה.

התורה זה לא ספר מדע.

מי שרוצה ללמוד מדעי הטבע שילמד באוניברסיטה. התורה עוסקת במצוות, והוזכרו בה כבדרך אגב כמה נושאים במדעי הטבע.

למעלה