שאלות אתנוגרפיות:

ושוב אני בוהה בעצ הלב,

ושואל את פניו מזילות השרף מדוע לא ניחננו בכוח הקדום של עריכת הודעותינו...

DIDGIN

New member
אנשי הברזל

הם צאצאיהם של אלו מבין ראשוני האדם שהתיישבו באיי הברזל. לא היו שם ילדי יער ולא עצי לב, אז הם לא סיגלו לעצמם את דת ילדי היער. במקום זה התפתחה שם דת אחרת, אני חושב שזה היה קשור לאלים המקוריים של ראשוני האדם (אגב, בסיפור על בניית קץ סופה מוזכרים אלים שלא קשורים לאלי ילדי היער כמו אל הסערה, כך שאולי גם הוא מהתקופה שלפני שראשוני האדם החלו "לסגוד לעצים"). כשהאנדאלים הגיעו לווסטרוז הם כבשו את כולה חוץ מהצפון, והתערבבו באוכלוסייה המקומית. לאיי הברזל הם חדרו רק כ1000 שנה לפני הספרים (כשבמקור הם הגיעו 6000 שנה לפני), וכנראה פשוט נטמעו שם גם כן. אנשי הברזל תמיד היו שונים בתרבות והדת משאר בני היבשת. אגב, לדעתי עוד סיבה ששבע הממלכות נקראות ככה (חוץ מהעובדה שהן היו שבע כשאאיגון הגיע - הצפון, העמק, הצוק, ארצות הסופה, הארצות הפורחות, דורן והממלכה של הארן השחור שכללה גם את ארצות הקלשון וגם את איי הברזל) היא כי שבע הוא מספר טיפולוגי בדת הווסטרוזית - יש לו שם משמעות קדושה וסימלית. כמו שבתנ"ך מדברים על 12 שבטים אבל המספר האמיתי משתנה כמה פעמים ויש כמה צורות לספור אותו.

Beorn

New member
בנוסף

ווסטרוז הרי מבוססת על אנגליה של ימי-הביניים, שגם היא היתה מורכבת משבע ממלכות: נורתומבריה, מרסיה, קנט, מזרח אנגליה, אסקס, סאסקס, וווסקס. בנוסף השתייכו לה גם מקומות נוספים (איים אחידם ועוד מקומות שאיני זוכר כרגע), אך למרות זאת היא נקראה "שבע הממלכות" (הפטארכי) על שם שבע הממלכות העיקריות.

blade7

New member
תשובה

שבע הממלכות בווסטרוז הן: הצפון-הסטארקים (הזאב בלהות), הבקעה-בית ארין(הנשר), ארצות הסופה-הבאראתיאונים (האייל המוכתר), ארצות הנהר- טאלי(הטריטונים), מישור הפורח-בית טיירל (הפרח), ארצות המערב-הלאניסטרים (האריה) ואחרונה היא דורן-בית מארטל (השמש עם החנית), בית גרייגו'י כנראה שייך לארצות הנהר למרות שזה לא מוזכר שבית זה נשבע אמונים לטאלי, אך הוא גם לא מוזכר כבית מעלה, וכהוכחה אני מזכיר לכם את המתנה שנתנו לג'ופרי כשהוא עמד להתחתן עם הבית של מייס טיירל (לא זוכר מי נתן לו אותה) שהיא גביע זהב שעליו הוטבעו 7 סמלים: זאב, אריה, נשר, אייל, טריטונים, פרח ושמש עם חנית, ג'ופרי אפילו צחק שצריך להחליף את הזאב בקראקן... אחרך כך כמו שאמרו מקודם האנדאלים הגיעו מהמזרח מעבר לים הצר, ואף אחד לא יודע מה יש אחרי ים המערב-ים השמש השוקעת. ונדמה לי שאנשי הברזל הם בכלל אנדאלים מעורבבים עם האנשים הראשונים, כיוון שלאחר פלישת האנדאלים חלקם יישבו את איי הברזל, אבל שם הם התערבבו עם האנשים הראשונים וקיבלו על עצמם את אמונת האל הטבוע בנוסף לשבעה.

blade7

New member
אה ועוד משהו

הרוינאר הם עם שהגיע מגדות נהר הרוינאר שנמצא ביבשת המזרחית (מהאח האחרונה) /http://www.geocities.com/last_hearth

למעלה