שאלות אתנוגרפיות:

כרגע חשבתי:

אם אנשי הברזל הם אנדאלים, מעיין הדת שלהם? הם אינם סוגדים לשבעה, ונראה שיש להם בלעדיות על האל הטבוע שלהם. וסתם כאסוציאציה חופשית
: לח-שער: "מה שמת - אינו יכול למות." אח שחור: "סביר, אבל הוא לא מתקשה להשרף, כך למדנו..."

זאת בעיה?

מניין למוסלמים הדת שלהם? מניין לנוצרים? מניין ליהודים? מניין לבודהיסטים? וכו' וכו' גם אם נניח שאלוהים בכבודו ובעצמו נתן את הדוקטרינות לאיזשהיא מהדתות הרי שהאחרות צמחו ממקום אחר. סביר שהיה משוגע/נביא/קדוש שחזה באל הטבוע אשר העניק לו מחוכמתו, והנביא המסיונר החדש הףיץ את בשורתו של האל האמיתי היחיד! אופציה אחרת היא שבעולמו של מרטין (שלא מתנהל בצורה מקבילה לזה שלנו) באמת פועלים אלים רבים ובאמת פונים לבני תמותה שיתנבאו בפני אנשיהם.

יש לך כמה שעות?

כי אם אתחיל לענות בדבר מוצען של הדתות בעולמינו, זה יקח דוקטורת מעויין. איני רוצה ללכת
, אבל בעקרון רוב הדתות בעולמינו באות מאלוהים, נההבדלים בניניהן הו השפעות תרבותיות שאדם אינו יכול להמנע מהן בנסיונו להבין את האלוהות. בששאוש"ק, ראינו שר'הלור פעיל\קיים, אך באשר לאחרים כשה לומר, ונראה שהם לא. רעינו גם שהדת מעוד תלויה בלאום בשבע הממלכות, ואדם מעמין במה שאבות אבותיו האמינו בו... בקיצור, ההסבר של DIDGIN נראה לי יותר.

כוונתך לעצים המייצגים אותם?

נאמר שילדי-היער גילפו את הפרצופים, כך שזהו מעשה ידיהם של בני-תמותה. באשר לרעיה דרך עיניהם: Greensight הוא אומנות שאינה מיוחסת לדת, וככל הנראה גילוף הפנים שימשה מטרה פרקטית {הצבת עמדות-תצפית} בנוסף למטרתה הפולחנית. הנוצרים יכולים לקשט את מצלמות-הבטחון בווטיקאן בצלבים, ואפילו לכרוע ולהתפלל לפני צלבים אלה, אך איש לא יחפש בכך הוכחה לאלוהותו של ישו...

יש לי, אבל אני כבר יודע...

יש סימוכין לכוחם של רוב האלים. אפילו את העובדה שדאבוס ניצל אחרי הקרב בבלקווטר (ניסיון הכיבוש הכושל של סטאניס במעלה-מלך) כפעולת אלים (אתה יכול להגיד שזה סתם מזל ונגד זה אני אגיד שההחייאה של באריק לא קשורה לרהלור בכלל). בלי קשר, DIGGIM לא הסביר מניין נוצרה הדת של האל הטבוע, הוא ציין את הרקע של היווצרה (בטרם האנדלים, העדר עצים לקיומה של הסגידה לאלים הישנים) אבל הוא לא ציין מה המקורות שלה. גם אני לא ציינתי מה המקורות שלה, שכן הם לא ידועים עדיין אבל הצעתי שמקורה כמו בכל הדתות ממטורף (או נביא אמת, אני לא אתווכח כאן) שמשם זה התפתח.

הוא הציע מקורות היסטוריים,

וזו התשובה שחיפשתי. אוממממ... איך בדיוק תסביר את תחייתו של בריק תוך שלילת קשר לרהלור?

בלי בעיה

לכוהן שהחייה אותו יש כוחות קסם שלא קשורים כלל לרהלור. בלי ספק זה שייך לעל טבעי אבל ההקשר שכהן של רהלור יקבל כוחות קסומים כאלה הוא לא בהכרח נכון.

Arya Stark

New member
עד כמה שאני זוכרת נכון

טאלי הם אלה שמעולם לא היו מלכם אנשי הברזל שלטו במישור הנהרות עד הארנהול הארן השחור היה איש הברזל בנה את הטירה כאשר אאימון הכובש כבש את מישור הנהרות וגירש משם את אנשי הברזל הוא נתן את האזור לבית טאלי.

גם הטיירלים...

היו הסוכנים של המלך מרן שנהרג בכיבוש של אאיגון, ואז הם נשבעו לו אמונים והוא הפך אותם למלכים. מלכת הקוצים גם מזכירה את זה בשיחה של עם סאנסה ב"סופת החרבות".

נסיחתי צודקת, אני חושב.

ממלכתו של בית מרן בכ"ז היתה ריבונית, ובית טיירל פשות לא היה זה ששלת בה, אך ריבונותו של מישור הנהרות אבדה לטובת האיים זמו רב לפני בוא הדרקון ואיחוד הממלכות, לכן הוא מעולם לא רעה בו ממלכה נפרדת, למרות שעשה אותו לפרובינצי נפרדת, מהשיקולים הברורים.

../images/Emo99.gif*קריאת ברך נלהבת* {../images/Emo32.gif}

נסיחתי, לא ידעתי שאת כאן!
ואו... אפשר להציע לך... אמממ...
? סטארק!!! ווינטרפל!

תיקון:

לפי "האח האחרונה", מה שאתה קורא "הארצות הפורחות" (איפה ששולטים הטיירלים) נקרא מישור הנהרות, והאיזור של הקלשון נקרא "ארצות הנהר".

למעלה