שאלות אתנוגרפיות:

שאלות אתנוגרפיות:

וסטרוז נקראת "7 המלכויות", אך עני סופר 8: 1} הצפון {סטארק} 2} הבקעה {ארין} 3} ארצות הסופה {ברת'יון} 4} מישור הנהרות {טאלי} 5} איי הברזל {גרייג'וי} 6} המערב המוזהב {לאניסטר} 7} הארצות הפורחות {טיירל} 8} דורן {מרטל} איך זה? אולי השם ניתן לפני סיפוח דורן, ונותר מאז כמסורת? שאלה אתנוגרפית 1#: מהו יחוסם האתני של שבתי-הפרא שבבקעה? הם לא נשמעים כמו ראשוני-האדם. גרסאות אחרות נראות אף פחות סבירות: אילו היו אנדאלים, לא ברור כיצד פער תרבותי כה גדול נוצר בינם לבין התושבים ה"מתורבתים" {בית ארין עצמו הוא אנדאלי}, ואילו ילדי היער, למיטב הבנתי, כלל לא היו בני-אנוש, אלא יותר כמו אלפים אפורים או משהו בסגנון. שאלה אתנוגרפית 2#: מעיין הגיאו הרוינאר? הם לא מספיק כהים כדי שמקורם יהיה באיי הקיץ, ואיני מוצא שום רמז למקורם הגאגרפי. האם יש עוד רוינאר במקום ממנו הצי של נימריה הגיע? שאלה אתנוגרפית 3#: כתוב שראשוני האדם זרמו מהזרוע השבורה, כך שאני מניח שמקורם ביבשת המזרחית. מוצע משותפ עם הדותראקים ואנשי הכבשים, אולי? שאלה אתנוגרפית 3#: האנדאלים - נראה שהגיעו מהמערב, אולם טרם נתקלתי בידיעות כלשהן עודות ארצות ממערב לעיי הברזל. מעין, אם כך, הגיעו האנדלים, והאם יש עוד אנדאלים במולדתם? שאלה אתנוגרפית 4#: מהו יחוסם האתני של אנשי הברזל? נראה שהם מהווים כבוצה אתנית נפרדת, אולם תוארו הרשמי המלא של מלך וסטרוז כולל "מלך האנדאלים, הרוינאר, וראשוני האדם", אך אינן מזכיר כל חזקה על אנשי הברזל. שאלה אתנוגרפית 5#: ואליריאנים: האם "אנשי החלב" של הערים החופשיות צועצעו מהם? האם גודל צבאו של הדרקון היה מספיק כדי שתיזרום בעורקי בני וסטרוז כיום {במיוחד אנשי הסופה, אני מניח, שכן שם הפולשים התבססו לראשונה והכימו את מעלה-מלך} מידה משמעותית של דם ואליריאני? ועוד: האם העולם של ששאוש"ק עגול, או שטוח?

../images/Emo93.gif אני שונא שאין כפתור "Edit"!

תיקון קטן: האנדאלים אמורים להיות 4#, אנשי הברזל 5#, והואליריאנים #6. >.< דר-הביצות הנאמן שלכם אינו כ"כ טוב בחשבון, מסטבר.

La Gamba

New member
הוצאת דיבה

לדוגמא, הנתבע יכול לשנות את התוכן של ההדועה גם לאחר שהנזק נעשה

La Gamba

New member
אתה מדבר על מערכת הפורומים העלובה

שכל אתר חסר השקעה אימץ לעצמו. תפוז הם קצת יותר רציניים ומתקדמים מהPHP הפרימיטיבי.

בעניין דורן,

אתה צודק, הם לא נחשבים חלק משבע המלכויות, ולמעשה (אני חושב) מעולם לא היו נתינים של הטארגאריינים, אלא בני ברית מנישואין. לא יודע בקשר לכל השאר.

הלדין

New member
לא נראה לי.

תוארו של מלך ווסטרוז מדבר גם על הרוינאר כנתיניו (וחלק מהדורנים הם רוינאר). אני חושב שהאשמים הם מישור הנהרות - בזמן הפלישה לווסטרוז, הם היו תחת שלטון איי הברזל, כך שזו הייתה ממלכה אחת מנקודת מבטו של אאיגון.

Vrock

New member
אני זוכר שאמרו שדורן הייתה

האחרונה מבין שבע המלכויות לכרוע ברך בפני אאיגון. כלומר-זו מלכות.

אכן סוגיות מענינות

1. כנראה דורן לא נחשבת בחישוב. היא אכן שייכת לווסטרוז אבל מעולם לא נכבשה וצורפה רק בעמצאות קשרי דם, סביר שגם לאחר שצורפה השם "שבע הממלכות" היה מספיק נפוץ כדי לגבור על השינויים הללו. 2. אופציה א: הגיעו ממקום רחוק יותר; אופציה ב: הגיעו ממקום שעכשיו יש לו שם אחר. אפשר לבחון את כל מה שאנחנו יודעים: הם הגיעו לדורן לפני 1000 שנים, לנשים גם היה מקום להיות לוחמות (או שאולי זו הייתה מקרי יחודי עבור המלכה שלהם), הם כנראה הגיעו ממקום בו פילים היו נפוצים (מוזכר ב-"מלחמות הרוינארים"). לפיכך הם הגיעו מאזורי סוואנות או ג'ונגלים, כמו כן ידוע על נהר הרוינאר שסביר שעל גבדולתיו יושבת/ישבה הנסיכות הזו. 3. אולי. אולי הדותראקים ואנשי הכבשים הגיעו הרבה אחרי שראשוני האדם עזבו. 4. האנדלים כלל לא הגיעו מהמערב אלה מהמזרח - אתה מוזמן לבדוק מחדש בעמוד 432 במשחקי הכס (אנגלית), מוצאם הוא מעבר לים הצר אבל יש להניח שהאנדלים שנשארו מאחור שינו את לאומם מספר פעמים באלפי השנים שחלפו מאז הפלישה. 5. אנשי הברזל הם אנדלים. האנדלים פלשו אליהם לפני 4000 שנה (משחקי הכס 317, 617-8). 6. לגבי הואליריאנים, טארגריינים, העולם אין לי תשובה אמיתית כרגע. אני מניח שהעולם עגול ולו מהסיבה הפשוטה שכל גרם שמיים בסדר גודל כזה מקבל צורה עגולה.

ואו, ../images/Emo51.gif

טוב שיש אנשים כמוך, סר לייט מארתל!
התשובות היו לעניין, והלינק מעוד מואיל. אולם לא התייחסת לשאלה 2# {על שבתי-הבקעה}, ומשלא הזכרת אותה בין אלה שלהם אין לך תשובה, הנחתי שאולי פספסת אותה. לגבי שאלת הפתיחה אני נוטה יותר לקבל את הסבר הברזל {שארצות הנהר לא הוחשבו בפני עצמן}. ו... ואו - אני עדיין מתקשה לאכל את הרעיון שאנשי-הברזל הם אנדאלים.
אגב, הם אכן הגיעו מהמזרח, כדבריך - ובשל כך, נראה שאנשי הערים החפשיות הם קרובים סבירים של האנאלים? ובכל זאת מסקרן אותי לדעת מה יש ממערב לוסטרוז... מה עוד שאם העולם הוא עגול, אפשר כנראה להגיע לים-הירקן אם להפליג מערבה? המממממםםםם. . .

אכן פספסתי אותה

לדעתי האישית הם אנדאלים. האנדאלים הגיעו לווסטרוז לפני 6000-8000 שנים (להשוואה העדות הראשונה לציווילזציה אנושית הוא מלפני 7000 שנים, אאל"ט). סביר להניח שהאנדלים היו במקורם פראים שנחתו על ווסטרוז ופיתחו את התרבות שלהם רק מאוחר יותר. סביר שהיו קבוצות שודדים כאלו בכל ווסטרוז שמוגרו בגלל הנזק שהם גרמו למסחר, אולם בהרי הירח כמעט בלתי אפשרי היה לחסל אותם ולכן הם שרדו. השאלה שנשאלת היא איך התרבות הברברית שלהם עדיין שורדת בסמיכות לתרבות כה עדיפה על שלהם? התשובה לכך היא כנראה שהתרבות בווסטרוז לא כל כך עליונה על שלהם. הם מסוגלים לכלכל את עצמם ולשגשג, מכאן שהם לא באמת נחותים מאנשי ווסטרוז האחרים.

האנדאלים באו לוסטרוז עם פלדה בידיהם

ולשבתים בהרי הירח יש בקושי ברזל קר, אם לא ברונזה, וגם זה ברובו גנוב. פלדה יקרה מזהב בעיניהם, כך נראה...

מה הקשר?

שוב, האנדאלים הגיעו לווסטרוז לפני 6000 שנים לפחות. הפלדה שהייתה להם אז מזמן החלידה.

La Gamba

New member
האנדאלים אינם פראיים

הם תושביהם העיקריים של ווסטרוז.

אז מה

האם בווסטו=רוז אין אנדאלים "מתורבתים" שמתקיימים מביזה ורצח? הגיוני מאד שהאנדאלים שהגיעו לווסטרוז לפני אלפי שנים היו מאוגדים במתכונת שבטית אך עם השנים הגידול אילץ אותם לעבור למתכונת הפיאודלית. השבטים בהרי הירח לו זכו לגידול ולכן לא נוצרה דרישה לבטל את המבנה השבטי. האנדאלים בראשיתם היו כולם פראים אולם מרביתם התקתדמו - לא בהכרח כולם.

לדעת זה לא מספיק

כשאומרים שהאנדאלים ידעו לייצר פלדה זה לא אומר שכל אנדאלי ידע לייצר פלדה. סביר שרק מתי מעט ידעו את הסוד. בנוסף כדי להכין פלדה דרושים כבשנים, פחם, כמויות גדולות של ברזל. בפלדה יש לטפל עם ציוד מיוחד בנפחיות שמוכנו לטפל בה (שכן היא הרבה יותר קשה מברזל). הסיכוי שכפרים ברברים החזיקו בידע בכלל הוא קטן, הסיכוי שהם יוכלו להשתמש בידע הוא זניח.

למעלה