סעיף 1 של "חוק יסודות המשפט" אומר כך: "ראה בית המשפט שאלה משפטית הטעונה הכרעה, ולא מצא לה תשובה בדבר חקיקה, בהלכה פסוקה או בדרך של היקש, יכריע בה לאור עקרונות החירות, הצדק, היושר והשלום של מורשת ישראל." הסעיף מונה את המקורות המחייבים לפי סדר הפניה אליהם: דבר חקיקה (חוק יסוד, חוק רגיל, תקנה), הלכה פסוקה (של ביהמ"ש העליון ולפעמים של המחוזי), היקש (לימוד על עניין אחד מעניין דומה), והעקרונות הנ"ל של מורשת ישראל.
מה זה "ספר דינים", איך הוא קשור לעולם ובפרט לפורום זה? למה את מתכוונת כשאת אומרת מחייב? ספר החוקים, אגב, הוא הספר הרשמי בו מתפרסמת החקיקה בישראל (מהווה גם חלק מהרשומות). התשובה שאטנולול נתן לך הייתה דווקא מוצלחת ביותר, בהתחשב באי-הבהירות שבהודעה שלך. [דיסקליימר - ייתכן שהשאלה שלך מאוד ברורה, אבל אני הבעיה] [דיסקליימר לדיסקליימר - אבל זה לא סביר (לפחות החלק הראשון)] והערה כללית: מישהו מוכן לירות בי? הסמינר שלי מתקדם כמו צב בן 137. ההגשה ביום שלישי
ההגשה שלי ביום רביעי, של שני סמינרים שאחד מהם בוודאות לא יהיה מוכן. אני לא חושב שלירות בך יפתור את הבעיה, אבל זה יאפשר למישהו שכותב סמינר על השפעות אובדניות של לימודי משפטים לעשות Case Study על המקרה שלך.. וזו תרומה לא קטנה לחברה.