שאלון!

• פותח הנושא RiRo
  • פורסם בתאריך

tomoshe

New member
מה שאתה בעצם אומר זה

שאתה במקצוע הלא נכון? אם אתה לא אוהב היפהופ (עשרה אחוז ממה שאתה אוהב) למה אתה מתקלט היפהופ? או שאלה אחרת - אם רק עשר אחוז משמיעת המוסיקה שלך היא היפהופ איך אתה מתעדכן ומתחדש ומשתפר בתחום עם השקעה קטנה יחסית? ועוד שאלה - מה היית מעדיף - לתקלט במועדון דברים שאתה לא משתגע אחריהם או לשדר ברדיו כל מה שבא לך ואתה הכי אוהב (נגיד במסגרת רצועת ווטרקולר...)? וחוץ מזה - מי רצח את ארלוזורוב?

DJ$upreme

New member
או שאולי אתה לא מבין את המקצוע

המקצוע הוא להציע פלטה של מוזיקה מגוונת שתגע באנשים תרים אותם ותוריד אותם, ותגרום להם לרצות לשמוע אותך שוב. המקצוע הוא לא לקחת את הטעם שלך ולכפות אותו על אנשים אחרים מתוך תקווה שהם יתחנכו, ובוודאי שלא לטעון באמצעות ההשמעה שאתה מבין יותר מהם או שהטעם שלך טוב יותר מהטעם שלהם. במסגרת ה"מקצוע", יש בהחלט מקום להתבטאות אישית ולעירוב של הטעם שלך, ושהו החותם האישי של כל די ג´יי, אבל מי שיש לו רק חותם אישי הוא לא די ג´יי אלא סתם מישהו עם דיסקים. כמובן שאני אוהב היפהופ וכמי שיצא בעבר למועדונים, 80 אחוז מהיציאות שלי בכל הזמנים היו למועדוני היפהופ. אבל בבית, לעומת זאת, אחוז ההיפהופ קטן בהרבה. איך אני מתעדכן? מה זאת אומרת, איך - זו עבודה. מתעדכנים. לפעמים יש גם דברים שאתה מגלה ומאוד אוהב תוך כדי, ואת רוב מה שאני משמיע אני אישית הייתי שמח לרקוד במועדון. אבל לא הייתי בהכרח לוקח איתי הביתה. מסובך? לא כל כך.

tomoshe

New member
הבנתי הבנתי

פשוט רציתי שכולם יבינו. חוץ מזה שהיה דיון מעניין ככה שאני מקווה שלא אכפת לך שהצקתי לך בשאלות כמעט רטוריות נכון? תומאס, מישהו עם דיסקים.

DJ$upreme

New member
לא נכון!! לא הבנת!!../images/Emo3.gif

תוכיח שהבנת. סופרים. מישהו עם ATTITUDE.

tomoshe

New member
בשביל להוכיח שהבנתי

אני שם את דיאמאקס בתכנית הבאה שלי בWFM ... :) תומאס, מישהו.

DJ$upreme

New member
בשביל להוכיח שלא הבנת

א נ י אשים DMX בפעם הבאה שלי ב - WFM. סופרים. מישהו קרא לי?

השקרן

New member
בשביל להוכיח ששניכם דבילים

א נ י אשים DXM (השולתים!!1) עכשיו במערכת.

t bone

New member
סוף סוף בנאדם חכם

להשתבתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת!!1

da^Lord

New member
סופרימוס.

תשמע, אתה קבעת קו מסוים לליין בימי שישי בג´י, הקו הזה אולי מתאים לאמריקאים שבאים להתחרמן בג´י , אבל אם אני משווה בין התקלוט שלך בג´י לבין התקלוט שלך במקומות אחרים לדוגמה הדינמו או ההאנגר.. אתה מתקלט הרבה הרבה יותר טוב במקומות אחרים. פשוט בגלל שאתה מרגיש חופשי יותר במקומות האלה, ובג´י אולי אתה הולך על בטוח וזה מובן, כדי לא להפסיד את הקבועים שם. למרות זאת, גם בג´י יש קטעים מאוד מוצלחים שלך, שמתי לב כמה פעמים לשילובים מאוד מאוד מוצלחים שעשית, מעברים זורמים , זה רק מראה שאתה יכול רק לא רוצה.
טוב אבל ככה הליין נבנה בימי שישי, מה לעשות הרגלת את הקהל שלך לדברים שאתה לא אוהב, וחבל. ואחרי כל זה, השורה התחתונה היא שהג´י מקום מצליח אז כל אין סיבה להשתנות.. ולפי דעתי אין כל רע בלחנך, אבל לא בקיצוניות. אל תתחיל לשים פרינס ולחנך את האנשים לאהוב כי זה רחוק מהיפ-הופ.. אולי דווקא יש שירים שלו שיכולים להתאים בימי שישי.. בעצם מה רציתי להגיד פה? לא זוכר.

DJ$upreme

New member
צר לי לאכזב אותך אבל

אתה לא מדייק. בחירת השירים שלי שונה מאירוע לאירוע לפי האופי שלו. כשאני מתקלט בחתונה (כן, זה קרה לא פעם) אני שם למבדה, כשאני בטרור הגרוב אני שם Fאנק (וזה אני הכי אוהב), כשאני צריך לתת להיטי MTV יש לי את קיילי, כשאני מתקלט לקהל מבוגר מעורב כמו בג´י בימי ו´ (או כמו הגת-רימון) אני מתקלט TOP40 של היפהופ ואראנבי, וכשאני מתקלט לצעירים בני 16 אני שם פיזדה ו-MOP. ובהמשך לקו הזה, כשהייתי מתקלט בדינמו, הייתי שם דברים חריגים יותר, לאור הקו של המועדון שמבוסס על DJ´S מתחלפים. אבל בכל האירועים האלה אני משתדל כדי ג´יי להקפיד על מיקסים נקיים ובניית ערב נכונה מבחינת PEAK-ים והפוגות, וזה קורה - אם אני בערב טוב - גם בדינמו, גם בחתונה וגם בג´י. ה"שילובים" הולכים איתי ממקום למקום. בחירת השירים - עניין של טעם בכפוף לכותרת של הערב. אני בניתי קהל בימי שישי סביב קו מוזיקלי שאני מאמין שהוא צריך להיות המיינסטרים במועדוני היפהופ בארץ ובכלל, זה לא שהיה קהל ואני התאמתי את עצמי אליו. הקהל בא מראש לערב שמוגדר TOP40 ולהיטים. במסגרת הזאת, יש הם ציפיות למשהו מסויים ואותו בדיוק הם יקבלו. אני ממש אבל ממש לא חושב שערב כזה של TOP40 הוא פחות טוב מערב של פריסטייל DJ כמו בדינמו, למעשה אם היתה לי ברירה כבליין, אני אישית הייתי בוחר באופציה של ה- TOP40, ברור לי שיש כאלה שמעדיפים דווקא את הסטייל השני, ולכן אין לי בעיה לרקוד על שתי החתונות. אם מישהו הגיע עד כאן, SALUD.

da^Lord

New member
טוב אז אולי TOP40 זה לא אני

זה לא רע, אבל לא מה שאני מצפה ממועדון היפ-הופ. בערב שלם כזה חסר פלפל. בלי קשר לMOP ופיזדה.. טוב שלא אמרת hitem up ..אני פשוט משווה ערב טיפוסי בימי שישי בג´י לערב שתיקלטת במקום אחר, ומשום מה המוזיקה שם (במקום האחר) היתה הרבה יותר מעניינת, לטעמי. אני לא אומר שתשנה קו, לפעמים גם טופ ארבעים מתאים.

DJ$upreme

New member
זה אתה וטעמך...

אבל כשאורי שוחט בא לתקלט אצלי ביום שישי, זה לא ממש עבד, וזה לא אומר שאורי הוא א די ג´יי מעולה, זה פשוט אומר שזה לא הטעם של הקהל. רוב הקהל הפוטנציאלי להיפהופ הוא קהל של TOP40.

da^Lord

New member
פשוט הקהל שבא לג´י הוא כזה

וכבר חילקנו מועדונים לפי האנשים.. למשל : בבייס יש את הערסים של ההיפ-הופ בגת-רימון -הסטייליסטים בדינמו - ההיפ-הופרים הזרוקים יותר/כבדים בג´י ... מה שכן ,עם עובדות אי אפשר להתווכח, וזה שהג´י הוא המקום היחיד שמחזיק מעמד כ"כ הרבה זמן זה אומר משהו, זה אומר שהקהל המסוים הזה אוהב את מה שהוא שומע. גם אני נהנה שם,שלא תבין לא נכון, אבל כששמעתי את הסט שלך בהאנגר נהניתי יותר.

volatile

New member
אני ממש מסכים ולא מסכים איתך ניר

בעניין מה שאתה משמיע במועדון... לגיטימי שתשמיע מה שאנשים רוצים לשמוע... אנשים רוצים לשמוע את זה מסיבה מסויימת... החוכמה בלהיות DJ לדעתי (אני לא תקלטתי הרבה בימי חיי, כמה ערבים של היפ-הופ מעורב אם טי וי) הוא לדעת להכניס בדלת האחורית שירים טובים שלא מכירים בין השירים המוכרים... אני עשיתי את זה כמה וכמה פעמים ובאף אחת מהפעמים לא ראיתי אנשים מפסיקים לרקוד ויוצאים... אני יוצא מההנחה ששירים טובים הם שירים טובים... אנשים אכן מעדיפים להקשיב למה שהם מכירים, יותר קל להם הם כבר מכירים את הקצב אבל גיליתי כשאתה שם שירים טובים וחוזר אליהם בכמה מסיבות הקהל כבר מתחיל להכיר אותם לבד... אפילו במסיבה אחת אחרי שתקלטתי שיר יחסית לא מוכר במסיבה קודמת ושמתי אותו עוד פעם נגשו כמה חברה ושאלו אותי מה השיר הזה והתעניינו... אני מדבר על קהל יותר מקובע דווקא במועדון קיבוצי ששם בד"כ גאנגסטה ראפ ישן (סנופ דוג וכאלה) מעורב עם RnB ופופ... אישית אני חושב שבאמת המקום לחנך (מילה מכוערת) תן לי לנסח מחדש... להכיר לאנשים מוזיקה אחרת היא דרך הרדיו ז´אנר שאנשים מקשיבים לו כדי לשמוע מוזיקה טובה/חדשה/לא מוכרת (למרות שבעולם רוב התוכניות לא מכתיבות טעם אלא מוכתבות על ידי חברות תקליטים גדולות) בגלל זה רצועה כמו Watercooler מתקבלת על ידי ביתר האהבה. לדוגמא את העסק שמספקת שירות (חשוב) עבור ההמונים אני כמעט לא שומע כי זה כבר לא מחדש לי ממש מוזיקלית כלום... אבל לשמוע את לירון משדר ב - Watercooler שבוע שעבר היה חוויה מהנה למדי... הנקודה שלי היא שצריך ליצור איזון מסויים, ברגע שאתה ד´יג´י של להיטים וכל מה שמבדיל אותך מעוד איזה חמש עשרה זה טכניקת המיקסוס שלך אז אתה די חסר זהות בתור DJ שמייחס לעצמו זהות... נשמע מבולבל נכון אבל DJ´s שהם מרצי קהל במאת האחוזים יש המון, אני מבין מאיפה אתה מסתכל על זה... אבל למה שאנשים ילכו לג´י לשמוע את TOP 40 עם מועדון אחר משמיע ב-ד-י-ו-ק את אותו הדבר בפחות מהג´י? מה נותן לך את ה - EDGE? כיום התחום עוד בחיתוליו בארץ אבל גם מבחינה מסחרית ברגע שתיהיה פה הצפה של ההיפ-הופ לפני השטח (אם תהיה), אנשים ילכו על הכי זול בהכי הרבה תנאים ואז תהיה תחרות גם על שם של DJ´s ומי שיש לו את השם כאיכותי ביותר בבחירות שלו (הייחודיות שלו בתור DJ) יהיה המצליח... ובאמת תודה למי שהגיע עד לפה :) פלג.

למעלה