שאלון!

• פותח הנושא RiRo
  • פורסם בתאריך

DJ$upreme

New member
כמה הערות

א) אתה טועה ובגדול בנוגע לעניין של TOP40. קודם כל, ה-EDGE של כל מי שמתקלט היפהופ בארץ, זה שהוא מתקלט היפהופ בארץ, וזה עדיין נחשב לתחום ביזארי למדי ולא נפוץ. זה כבר EDGE. כמובן, שיש כמה סגנונות מוזיקליים בעולם ואף בארץ בתחום התקלוט. אני מכליל את עצמי, בהכנעה, מתחת לקטיגוריה ששולט בה המלך DJ דורי טריסטר, את כל מה שלמדתי למדתי ממנו, משנים של שמיעה צפייה והנאה. מדובר ב- TOP40, במיקסים נקיים, בביט-מיקסינג ובבניית ערב מוקפדת. נשבע לך ביקר לי, שהצרחות שאני שומע בג´י כשאני שם שיר ששלפתי מה-COOLER, ואנשים לא שמעו שנים - (אם יש משהו שאני מתגאה בו זה קטלוג רחב מאוד מאוד אחרוה, ומציאת REQUESTS בזמן שיא) - הן לא פחות חשובות מהאנחות עונג שמישהו אחר פולט למשמע הסקראצ´ים של די ג´יי מאש. TO EACH HIS OWN. בקטגוריה שלי אני מניח שאפשר לכלו גם את SPIKE ואת אמיר פרי; אולי גם את מומי וקוואמי ולירון כשהם מתקלטים. אלארם, אורי שוחט, גיא מר, מש, 77, סאבו ורוב - הם בקטגוריה אחרת לגמרי, ואף אחד מהם לא יוכל להעביר בקלילות ערב RNB אצלי, כמו שאני לא אוכל להחליף אותם בערב מחתרתי. לכל אחד יש בתוך הסגנון שלו EDGE שמיוחד לו, אני לא בא לספר יותר מדי על עצמי אבל יש לי כמה טכניקות שאמצתי לי, בעיקר בבחירת השירים, ובמידה לא מעטה במעבר ביניהם, שמייחדת אותי לדעתי מחלק מהאחרים. זה לא ממש חשוב. ב) שיר טוב זה שיר טוב? ממממ, לא יודע. מבחינתי לשים את AINT TOO PROUD TO BEG של TLC או את FREAK LIKE ME של אדינה הווארד, שניהם שירים מעולים לטעמי, ואח"כ רמיקס ל - U MAKE ME WANNA של USHER ואחר כך את החדש של ברנדי, זה רצף של שירים טובים, וזה גם יצירתי. וזה בפירוש TOP40. אבל אולי לדעתך אלו בכלל לא שירים טובים. מי קובע מה זה שיר טוב? לא אתה, ולא אני. זה טוב לי, ההוא טוב לך. רק כשאני שם את אדינה הווארד אני לא בא לחנך, אני בסה"כ בא להגניב את הקהל ולזרוק אותו למקום אחר, שהוא לא היה בו הרבה זמן. בחיים, אבל בחיים, אני לא אכניס שיר של ריס לסט שלי בג´י, למרות שהיא מעולה לטעמי - זה לא מתאים, לא מוכר, ולא לעניין. אני לא בטוח שאני די מובן, אבל מילא.

ק ר ח

New member
יאללה,אם

כבר משרשרים איך סופרים מאן מתקלט אז לדעתי הוא מתקלט פשוט.... בנזונה

G MaN aka Satla

New member
חייב להודות שכינים כינים כינים

הוא אחד הדיג´יים אם לא הדיג´יי שהכי כיף לשמוע אותו בפעולה... סוף פסוק

GISmo

New member
סיפורים על suprim

עם כל הכבוד לדי ג´יי האחרים בארץ שיש בניהם טובים מאוד אני הכי מעדיף לשמוע את סופרים במסיבות לדעתי יש לו תזמון של שירים שחבל על הזמן משלב ביטים בין שירים שפשוט אין עליו ובכל מסיבה שלו אין רגע משעמם ולשם שינוי הוא פשוט מבין במוזיקה ולדעתי יש לשמוע מה יש לו להציע כי נמאס כבר שכולם שופטים אחד על אחד מה שמים במסיבה כמו סכוכית מגדלת ואם הייתם שואלים אותי אני פשוט מת על נוסטלגיה ושירים שלא מושמעים תמיד באמצע המסיבה כי בלי טעם של די ג´ייס כל מסיבה הייתה נשמעת בול כמו הקודמת, ותאמת יש הרגשה שזה מתחיל להיות ככה בגלל שהרבה אנשים שופטים אותך על כל שיר שמנגנים במסיבה ועושה רושם שאותם לא באים בשביל להינות אלא לבקר ותאמינו לי ראיתי כבר מספיק כאלה

Y.L.N

New member
אני מסכים איתך ניר...

למרות שכמו שאתה יודע המוזיקה שאתה מנגן בימי שישי היא לא בדיוק לטעמי זה מובן בהחלט...עם הקהל דורש קו מסוים אתה בתור התקליטן צריך לתת לו... אני באופן אישי מעדיף את הסגנון של הדינמו...אבל גם לך יש יציאות טובות מדי פעם :)

Eddy girl

New member
אתה מאה אחוז!!!

אני חייבת להגיד לך שאתה אחלה דיג´י ומה שאתה עושה (שם את המוסיקה שהקהל שלך אוהב) זה הכי מקצועי שיש! אני לא סובלת דיג´יז´ שלא מוכנים לשים שירים שהם לא אוהבים...מן הסתם בבית אתה דיג´י של עצמך ובמועדון אתה הדיג´י של הקהל שמשלם לך.. כבר יצא לי לבקש ממך שירים בג´י ואת כולם שמת (למרות שהם היו קצת ישנים ויכול להיות שאני היחידה שנהנתי מהם!) ועשית לי את הערב! ויותר מזה - גרמת לי לחזור שוב.. מה לעשות ביזנס זה ביזנס ואתה צריך לדעת איך לנהל את העסק שלך ואיך להתייחס ללקוחות שלך. ובג´י קיבלתי יחס ואווירה כמו שלא היה לי בשום מקום אחר.. ח"ח - על הכל!! אדי

DJ$upreme

New member
תודה כפרות על ראשך

כמו שאמרתי, לדעתי למלא את הבקשות של הקהל, בתנאי שהם לא יבעסו אתכל שאר הקהל, זה חלק גדול מהפילוסופיה שלי כדי ג´יי.

Ambitionz

New member
דוקא אני לא מת על לודקריס אבל השיר

הזה נחמד. השיר של khia באמת מגעיל (כתבתי אותו בשרשור אחר לא כהמלצה אלא בגלל שהוא מתאים לקטגוריה של הנושא בשרשור). ביט גרוע, והייתי אומר שהמילים לא כל כך עמוקות (היא משאירה את זה למשהו אחר :)

Latent

New member
בטח תקטלו אותי על זה...

אני ממש שונא את השיר של קיקלופ מהמיקרופון למקסימום 2. את מי זה מעניין מעללי הזיונים שלו? אם הוא כזה זיין שילך לעבוד כג´יגלו ולא כראפר. הביט של השיר מעצבן אותי, וגם הפזמון מעצבן. ומעצבן אותי גם שהם ממחזרים את השורות שלהם. אותן השורות של שירי וקיקלופ גם במיקרופון למקסימום 2, ב-1, וגם בפריסטייל שהם עשו בעסק שחור. ובכלל לדעתי מיקרופון למקסימום 2 חלש מאוד מבחינת הליריקס. לגבי אפרו מן, זה שיר חביב עם הומור, אני דוקא אוהב אותו. ולגבי אקספליסיט שירים, אין לי בעיה איתם כל עוד זה לא: אני זיין, יש לי גדול ואני מזיין כוסיות כל היום. את מקבלת זין של הרבעיה אני דוקא די אוהב, לא שונא בכל אופן.

RiRo

New member
גם וגם...

גם פיצה מקפיצה למרות שאני לא צריך להקפיץ עדיין כיף לאמר את זה :) דבר שני.. תודההההההה
שעניתם על השאלון שלי! כל תשובה שלכם פשוט הדהימה אותי באמירה צינית שכזאת.. :*)

RunNGun

New member
נחזור לנושא המקורי

קודם כל TN ליריסיסט מעולה לדעתי (חרוזים פנימיים זה יפה...
) וצר לי לראות שאנשים מערבים דעות פוליטיות אישיות בדעות מקצועיות על ראפ. באיין הוא באמת חלש אבל חזק בראפ שלו כך שזה מחפה... דבר שני לגבי הליריקס חרא, אני מסכים לגבי קליפורניה לאב... אני אישית מאוד אוהב אצל טופאק את השירים החזקים ולא את הגאנגסטא-ראפ הריקני של קליפורניה לאב, לגבי דרה זה היה בתקופה ה(יחסית)חלשה שלו. אבישי

אמ..... אני שונאת את...

את כול השירים +הבנאדם: מיס אליוט...או איך שקוראים לה!!! אני ממש שונאת אותה!

השקרן

New member
נכון!

היא בכלל לא פצצה כמו בריטני מה היא חושבת לעצמה כזאת מכוערת איך היא בכלל יכולה לעשות ראפ ובכלל להיות באמטיוי? אני שונא את מיסי אליוט!!1

Wakizashi

New member
אנא עשי את ההבדל בין האדם לאמן!

למיסי אליוט יש ותק רב בעסק השחור (בחו"ל, לא בגלגל"צ), נסיון עשיר הן כראפרית והן כמפיקה. אולי את לא אוהבת את הסגנון שלה, הצורה שבה היא כותבת ומתבטאת, ואולי את שונאת את איך שהיא נראית ("שמנטוזה! שמנטוזה!"). חשבת על כך שאולי יש דווקא שירים או אמנים שאת *כן* אוהבת, שבכלל מיסי עמדה מאחוריהם בהפקה?? הקיצר, עצה לחיים: תמיד תנסי להפריד בין האדם ולמוזיקה שלו. תחשבי כמה אנשים יש בארץ ובעולם שמתים על המוזיקה של מייקל ג´קסון, אבל סולדים מהבנאדם עצמו...

RiRo

New member
צה צה צה

דפקתי גם הקפצה וגם דעה: לא אכפת לי מהמראה שמיסי אליוט היא לא חברה שלי ומי שצריך לעשות ביד על כוכבות באמ טי וי.. פשוט אומר שאין לו חברה
אבל בתאחלס כל השירים שלה (שהיו באמ טי וי) היו מאוד מאוד מאוד מאוד גרועים אני אתפלא אם יש לה שירים נורמלים בקשר להפקות אין לי מושג אני אתפלא אם היא דפקה הופעות לSLUG :) PZ

למעלה